Şimdi Ara

DH THRASH METAL TURNUVASI (1983-1992) Kazanan: Kill 'em All (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.245
Cevap
11
Favori
25.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Giriş

DH THRASH METAL TURNUVASI (1983-1992) Kazanan: Kill 'em All

METALLICA – Master of Puppets (1986)
    VS
    SODOM - Persecution Mania (1987)

DH THRASH METAL TURNUVASI (1983-1992) Kazanan: Kill 'em All

Not: Sodom albümün son parçası orj albümdeki gibi 'Bombenhagel'dir, sonraki parçaları dikkate almayınız değerlendirirken arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 5 Mayıs 2015; 0:05:49 >

• Şimdi nispeten ana akıma kaymış bilindik gruplara her ne kadar eski albümleride olsa,oy verince ezbere oldu değil mi ? Ben oylamalarda grupların yanına mutlaka albüm isimlerinide yazmaya çaba gösteriyorum ki sebebide grup kıyaslamak gibi olmasın diye.Bilmediğim gruplarıda tanıdım oylamalarda o zamanlardada grubu dinlemeden oy atmadım asla.Burada ezbere oy atacak birisi zaten uğraşmaz diye düşünüyorum.

Bir ezbere oy daha patlatalım o vakit :) Sodom'un her albümünden birşeyler dinlememe rağmen,kendim bizzat grubu defalarca coverlamama rağmen oyum master of puppets'dan yana.

Metallica – Master of Puppets (1986) : 1

Sodom - Persecution Mania (1987)

Bu linkteki sarkilari onayliyor musunuz? Mobildeyim kontrol edemiyorum hangi sarkilar var diye(hani ne bileyim bonus track falan vardir);link te vermemissiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dumb Truck -- 4 Mayıs 2015; 23:52:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: bitlikarınca

http://m.youtube.com/watch?v=O-3t5hR-uyI

Bu linkteki sarkilari onayliyor musunuz? Mobildeyim kontrol edemiyorum hangi sarkilar var diye(hani ne bileyim bonus track falan vardir);link te vermemissiniz

Şu linkle değiştirdim:https://www.youtube.com/watch?v=FefyQ16neF0&list=PLsecoXaJ7xHmJrnweFZsPdJ7nOmSxhMTF

Gerçi bunda da bonus parçalar var lakin 'Bombenhagel' son parçadır albümdeki, sonrakiler bonus;

Bonus Tracks:
    10. Outbreak of Evil - 35:29
    11. Sodomy and Lust - 38:57
    12. The Conqueror - 44:06
    13. My Atonement - 47:33

• Hocam nasıl katılım yapacağız. İstersem şu an oy verebilirmiyim ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Loner Gun

Hocam nasıl katılım yapacağız. İstersem şu an oy verebilirmiyim ?

Kalıcı oyuncu olacaksan hemen ilk sayfadaki listeye adını yazabilirim ve oyunu kullunubilirsin, bir de ilk mesajı okuduğundan emin ol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 5 Mayıs 2015; 13:30:10 >
  • 1)Nuclear Winter: Grubun Alman olmasından mıdır bilmem vokalin ne dediğini pek anlayamadım arkada sürekli çalan bir gitar...3.20 den 4.40 lara kadar kafamızı dinledikten sonra vokal yine kafamı şişirdi.
    1)Battery: Her açıdan kaliteli bir şarkı, öncekine kıyasla entürmantal anlamda ve vokal anlamında...Her anlamda Nuclear Winter'dan üstün bir parça

2)Electrocution: Yine anlaşılmayan vokal ile başlıyoruz şarkıya bir öncekinin aynısı gibi...ancak aralara biraz müzik serpiştirilmiş.
    2)Master Of Puppets: Fazla yoruma gerek yok.Solosu ile aşmış bir parça bana göre

3)Iron Fist: Bir cover. Kim Motörhead'ı coverlasa zaten ona benziyor bu şarkılarının bir özelliği midir nedir ? Bu parça hoşuma gitti.
    4)The Thing That Should Not Be: Tamamen delice bir havası var.Kanada'lı bir grup vardı burada oylamıştık Annihilator'du sanırım onun albümünde olsa sırıtmayacak bir parça

4)Persecution Mania: Albüme adını veren parça ile vokal biraz daha düzelmiş sanki. 2.20 den başlayan 40 saniyelik bir solo ve şarkı devam ediyor.
    4)Welcome Home: Güzel parça 4. Parçadaki hikaye devam ediyor sanki

5)Enchanted Land: Güzel başladı basla.Bu parçada basları daha iyi duydum
    5)Disposable Heroes:

6)Procession to Golgatha : Temiz müzik
    6)Leper Messiah: Die, die, die, dieee

7)Christ Passion: İlerleyen parçalarda Sodom kendini biraz daha iyileştirdi sanki
    7)Orion: Cliff'in dehası

8)Conjuration: Çok çılgın başladı Keşke düzgün bir vokal olsaydı ne güzel olurdu şu şarkıya
    8)Damage Inc:

9)Bombenhagel:

Metallica 8'de 8
    Sodom 9'da 6

Metallica:2
    Sodom:0

Not:Yorumlar ezbere atılmamıştır.Bir şey rica edeceğim sizden yorumlar ezbere diye gidip beğenmediğiniz albüme oy atmayın lütfen

• bobafett kullanıcısına yanıt
    Evet hocam okudum kalıcı bir katılımcı olabilirim. İsmimi yazarsanız sevinirim. Ben kaç 100 kere dinlemiş olmama rağmen tekrar dinliyeyim bari.
    Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loner Gun -- 5 Mayıs 2015; 17:03:44 >

Metallica: 2
    Sodom: 1
  • Persecution Mania, Sodom'un en artistik ve istikrarlı albümü bence, en zevkle dinlediğim albümü ayrıca; parça yapıları daha orjinal vs. Bas vokalist Angelripper thrash metalin vahşiliğinin hakkını veren harika bir vokale sahip, sert ve gaddar. Thrash grupları arasında favori vokalistlerimin başında gelir; sesini albümün kapağından da anlaşıldığı gibi savaşın o karanlık ve zalim yüzünü hissettiren atmosferde yaşıyormuş gibi kullanabiliyor oluşu büyük artı. Lemmy amca ve kadrosuna hürmetlerini eksik etmeyip, leziz bir Iron Fist çalmışlar.

Nuclear Winter, Electrocution, Persecution Mania, Enchanted Land ve Christ Passion favori parçalarım.

MoP'de, Ride The Lightning'nin o enerjitik ve heyecanlı havasının terkedilmiş olduğunu duyuyoruz, ve çok daha ticari bir yöne gitmiş olması kitleleri kendine çekmesinde başarılı olmuştur, ama bana göre RtL'den sonra yokuş aşağı bir çizgi izlemiştir Metallica. Bana RtL bile çoğu zaman melankolik geliyordu ki MoP albümü, önceki albüme göre melkankolizmi had safhaya taşımış bir albüm, ki bu durumun thrash metalde yeri asla ve asla olamaz. İşte bu yüzden Metallica hiçbir zaman thrash metal grubu olmamıştır.

Ve tarihin en abartılan albümlerinden biri olduğu için oldukça antipatik gelmiştir bana hep.

Herşeyi geçtim burada iki grubun frontman'i ön plana çıkıyor; Tom Angelripper vs James Hetfield. Zor bir karar değil;

ZODOM 2
    Metallica 2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 6 Mayıs 2015; 0:32:57 >

• Master of puppets'ın -ve özellikle orion'un(başka biryerde soylesem linc ederler diye korkuyorum)- abartilmis oldugunu dusunuyorum. Albumde Eslik etmesi zevkli sarkilar olsa da ilk defa dinledigim persecution mania bana daha cok hitap etti,oyumu kapti.
    Persecution Mania:3
    MoP:2

• Sodom'un dediği bile anlaşılmıyor, böyle bir sürü grup bulunabilir.Master Of Puppeth'i vokalden tut, davuluna kadar her şeyi muhteşem...Üst düzey bir albüm sıradan bir albüme kaybediyor.Saygı duymak lazım kararlara.

yarın oy vereceğim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Maggese

Sodom'un dediği bile anlaşılmıyor, böyle bir sürü grup bulunabilir.Master Of Puppeth'i vokalden tut, davuluna kadar her şeyi muhteşem...Üst düzey bir albüm sıradan bir albüme kaybediyor.Saygı duymak lazım kararlara.

Angelripper'ın ne dediğini anlamak için IELTS listening'den minimum 8-8,5 yapabiliyor olmak lazım, çünkü asi bir vokali var ve brutale yakın okuyor. Ha sözlerini merak ediyorsan konunun ilk mesajında belirttiğim gibi metal-archives'ye bakabilirsin istediğin zaman.

Ama sırf vokalinden birşey anlamıyorsun diye olumsuz değerlendirmek anlamsız, çünkü zaten ekstrem işlerin hiçbirinde böyle bir kaygı güdülmez; kaldı ki kelimeleri yutmuyor ve Alman olmasına karşın aksanı anadili İngilizce olan vokalistleri aratmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 6 Mayıs 2015; 9:08:38 >

• Master of Puppets ı zaten yüzlerce kere dinlediğim için 3 kere iyi bir şekilde sodom dinledim. Bi ara acaba sodom mu diye düşünsem de master of puppets ı tekrar dinleyince bütün kararım değişti. Bence asıl soru burada neyin tartışıldığı. Kim daha sert, kim daha hızlı, kim daha fazla bağırıyor mu ? Bu soruların cevabı kesinlikle sodom. Ama derseniz hangisi müzikal açıdan daha kaliteli master of puppets açık ara önce bana göre.

METALLİCA:3
    SODOM:3

Sodom: 4
    Metallica: 3

"...They wear white for me
    Seemingly jaded and lost
    I forge myself into your dreams
    And here I am your life..."
  • 2 arkadaşdan daha oy bekliyorum akşama kadar atabilirlerse yeni maçı koymak istiyorum.
  • Her ne kadar uzun süredir müzik dinleyen biri olmasam da ve bu zamana kadarki anketlerdeki çoğu grubu bilmesem de , hem dinlemek hem de oylamak isterim , şu anki 2 albüme gelirsek de , oyum metallica dan yana olacaktır , sodom u dinlerken fazla zevk alamadım ve sözleri kayboluyor müzikte .
    Konuyla alakalı değil ama müzikleri ben deezerden dinliyorum metallicanın albümleri yok neden acaba ?
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.