Şimdi Ara

*** DH SUZUKİ SX4 KULLANICILARI KULÜBÜ *** (763. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
18.742
Cevap
84
Favori
685.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 761762763764765
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet.. Dün gece 02:30 gibi eve varabildik şükür.. Kısaca Balıkesir gezimi paylaşayım Maksat muhabbet..

    Pazar günü 15:30 / 23:30 vardiyası oldugum için gece ancak 02:00 gibi yatabildim.. sabaha kadar bir sağa bir sola dön tam olarak uykumu alamadım.. sabaha karşı 06 gibi en son kopmuşum saat 11 gibi kalktım.. Hazırlanmak vs derken saat 12 oldu.. Sanırım 12 gibi evden çıktık , Evden çıkıştan itibaren arabayı Oğluma verdim.. Bornova'da Manisa ayrımını kaçırdıgımız için Kemalpaşa ya doğru Tünel e girmek mecburiyetinde kaldık , Tünel çıkışı geri dönmek isterken ada içerisinde bir transporter ın sıkıştırması ile Oğlumunda deneyimsizligiyle transporter dan korkarak aniden sağa kırınca bende refleks olarak kızdım.. tabii ada içinde acemice aniden sağa kaçınca yine ayırımı kaçırıp başka bir yola girdi.. sabrımın sonu oldugu için biraz sert çıkıştım..

    '' Oğlum şu şerefsizden ne diye kaçıyorsun.. bak onun yüzünden neredeyse yoldan çıkacaktık.. '' diye Çocuga yüklendim.. oda az ileride

    '' Baba sağa çekeyimmi , sen al '' diye sorunca kendime kızdım bu sefer.. Acemi bir çocuktan çok şey bekliyorum galiba..

    Neyse.. kısa bir elektriklenme sonrası yaptıgım hatayı anlayıp çocugun gönlünü almaya çalıştım..

    '' Ya Oğlum sen bana bakma.. Babalar bazen fırça atar.. Kızmaca yok haaaaa '' diyerek ortamı yumuşatmaya çalıştım..

    Sagolsun Çocukta zaten ılımlı.. neyse.. yine döndük geriye , Kemalpaşa tünel den İzmir Bornova yönüne..

    Aslında Bornova çıkışı Sabuncubeli ne gelmeden arabayı almayı düşünüyordum , Bilenler bilir Sabuncubeli inişi biraz zor bir iniş acemi sürücüler için riskli bir yer.. neyse Baktım çocuk güzel götürüyor Sabuncubeli inişinide görsün istedim , ilk başta sağa dönüş hem iniş hemde keskin bir viraj var , oraya gelmeden vitesi 3 e aldırıp bir kaç tehlikeli virajı 3 ile kontrollü indirdim... sonrasında D ye alıp devam etti.. Manisa derken.. Akhisar a kadar devam ettirdim..

    Oruçlu arkadaşlarıma Allah Kabul etsin.. Affınıza sıgınarak yazıyorum..

    ilk durak Akhisar'da çoktandır merek ettigim bir Kuzu çevirici..



    Porsiyonu 35 TL imiş.. Kilosu 130 TL dediler.. bende 4 kişi oldugumuz için 1 kilo söyledim..

    Lezzet vs güzel.. Keşkek..acılı.. Kasede yayık ayranı..genel olarak güzel , en son gelen işletmenin ikramı olan Dondurmalı İrmik helvası biraz baştansavma geldi , eşim irmik helvası konusunda uzman oldugu için bir tek helvayı begenmedik..



    Molamızı yapıp Kahvelerimizi için yola devam ettik , bu noktadan sonra arabayı ben aldım , megerse buraya kadar Benzinde kullanmışız , LPG ye alıp devam ettik.. Akhisar çıkışı Balıkesir ayrımından sağ tarafa Sındırgı yönüne ayrıldık biraz gidince bir çeşme başında 10 dk duralım dedik..








    Şu incelige bakarmısınız ? Memleketimde dağ başında bir çeşme ve çeşmede bir adet Seccade , Namaz kılmak isteyenler alıp kullansın diye .. Çeşmeyi yapan işin Duamızı okuyup yola devam dedik..





    Evet.. Sındırgı girişinde asayiş kontrol vardı , ilk defa böylesine bir kontrol gördüm . Jandarma - Asayiş - Trafik 3 üde ayrı ayrı GBT sorgulaması yaprı iyimi !!! hemde tüm Aile fertlerinin yaklaşık 20 dk kadar beklettiler bizi..

    Bunlarda Babamın tuttugu evden fotograflar..








    ve dönüş..

    Sanırım Akhisar taraflarında bir yer , Petrolofisi benden kötü puan aldı.. Mola verelim dedik , ben bir paket sigara alıp nefes açayım dedim , tuvaletleri bekledigim temizlikte degil idi.. Opet de durmadıgımıza pişman oldum :) genelde en temiz tuvaletler Opet lerde .. bilginiz olsun..






    Sağ salim eve geldik , dönüşte gece oldugu için sürekli ben kullandım , yollar müsait oldugu için genelde basarak geldim.. bastım dediysen en fazla 130 ..

    Maşallah rahat bir şekilde gittik geldik..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maestro35 -- 13 Haziran 2017; 12:43:7 >




  • Dün evde olmadigimiz icin siparisini vermis oldugum dikiz aynasi kargo sirketine geri gitmis, sabah telefon ettiler gidip aldim..Carub marka iyi bir seye benziyor..ilk izlenimim olumlu..arabaya takinca genel gozlenimi yazarim..



    Turan54 arkadasa tesekkurler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu aksam nasipse Aşçılık konusunda Hatay yöresine uzanacagim..



    Tv izlerken gordum.. yahu kardesim o ne lezzet.. tam damak tadima uygun bir tarz buldum sanirim..Kasapta hazirlayip taş fırına veriyorlar...



    Memlekette her ay taş fırında ekmek gunleri olurdu..evlerde hamurlar yogrulur herkes 20-30 adet neyse ekmegini yapar..kendi payina dusen miktarfa odunu mahalle firinina getirir sirayla ekmeklet ve yemekler pisirilirdi... heyyyyyy gidi heeyyyyy

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar aracımın 90.000 km bakımını yaptıracağım.
    İçeriği en dolu bakım bu görünüyor.

    90.000 KM:***
    Periyodik bakım,
    Hava filtresi,
    Motor suyu,
    Polen filtresi,
    Fren hidroliği,
    Şanzıman yağı,
    V kayışı değişimi
    Motor yağı değişimi

    Bunu yaptıran oldu mu? Parçaları kendim alıp gitsem daha mı mantıklı sizce?
    İstanbul'da önereceğiniz servis var mı?
  • maestro35 M kullanıcısına yanıt
    Üstad hatayda dört yıl kaldım

    İzlemekle olmuyor gidip oradan yiyeceksin. Kahvaltı kültürleri çok ilerde, Hele bir künefesi var ki ben dört porsiyon yiyordum yinede kesmiyordu. Yolun düşerse büyük köprü başındaki künefeci den başkasında yeme. Harbiye ilçesine gidecen, mis gibi berrak akan derenin içerisinde ayaklar çıplak masalarda suyun içinde tepsi kebabı, unutulmaz bir lezzet.. vs. vs.
  • tektosun T kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler.. Bilgisayarima gezilmesi gereken yerlere not aldim..



    Bugun tepsi kebabini denedim ama rosto kofte gibi oldu :)



    Hersey yerinde guzel... Hatay in yemek kulturu cidden cok ileride..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nihilist76 kullanıcısına yanıt
    Motor suyu degisimi bana gore gereksiz..fren hidrolikte ayni sekilde gereksiz.bu zamana kadar hic bir bakimda bunlarin degistigini gormedim..belki degistiren vardir..



    Motor yagi..4 teker balata durumu..yag benzin ve hava filtresi..polen filtresi degisimi..bakim bunlardan ibaret..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dikiz aynası özellikle ölü noktayı yakalamakta başarılı en azından sol dikiz aynasindan kacan açıyı yakaliyor.. Fakat surekli kendimi goruyorum :)



    Buna alismak gerek..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maestro35 M kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun şef, ayna gerçekten arka camdan görme açısını fazlası ile genişletiyor, bombeli olduğu içinde panoramik bir arka cam görüntüsü sunuyor.
  • tektosun T kullanıcısına yanıt
    Bende oruçlu oruçlu açım zaten bunları okuyunca 2014 deki hatay gezimi anlatayım, evet kesinlikle hatayda uzun çarşıya gidin, orda kasaplar var satırla kıyma çekiyorlar, azçok hepsi iyi tepsi/sini kebap yapıyorlar parmaklarınızı yersiniz...

    daha sonra yine çarşı içinde künefeciler var ordanda fıstıklı künefeyi götürün harika...

    ARtık bunları eritmek ve birazda serinlemek için şefin dediği gibi ismini tam hatırlamıyorum şehrin tepesinde şelaler var, harbiye/defne korusu gibi birşeydi galiba, orda da doğa turu yapın çayınızı kahvenizi yudumlayın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turan54 -- 14 Haziran 2017; 11:59:50 >
  • maestro35 M kullanıcısına yanıt
    Hep zeki müreni görecek değilizya, birazda kendimizi görelim...:))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turan54

    Bende oruçlu oruçlu açım zaten bunları okuyunca 2014 deki hatay gezimi anlatayım, evet kesinlikle hatayda uzun çarşıya gidin, orda kasaplar var satırla kıyma çekiyorlar, azçok hepsi iyi tepsi/sini kebap yapıyorlar parmaklarınızı yersiniz...

    daha sonra yine çarşı içinde künefeciler var ordanda fıstıklı künefeyi götürün harika...

    ARtık bunları eritmek ve birazda serinlemek için şefin dediği gibi ismini tam hatırlamıyorum şehrin tepesinde şelaler var, harbiye/defne korusu gibi birşeydi galiba, orda da doğa turu yapın çayınızı kahvenizi yudumlayın...




    İnşallah Allah nasip ederse görmek istiyorum , zaten gezmeyi çok seviyorum.

    Salı günü geceyarısı geç saatte memleketten dönüşe geçtim , gece saat 00:30 gibi Dağ yolundan kıvrıla kıvrıla geliyorum , gece oldugu için karşıdan geleni far ışıgından anlarım diye yolda boş olunca arada kaptırıyorum ( tabii farı yanmayan bir motor veya araba olursa o zaman sakat ) yinede kontrollü hız yapıyorum son çare hep kaçabilecegim yerleri kolluyorum .


    Bir yandan da Çocukları ve eşimi korkutmaya çalışıyorum maksat muhabbet..

    diyorum'ki..

    şu anda bu ıssız ormanda giderken dengesizin biri Beyaz çarşaf ile yol kenarından hööhhh dese , kollarını kaldırsa diye..


    Ben Gece dağlarda vs korkmam , avcılık meselesine çok ormanda sabahladıgım olmuştur.. Hayvandan zarar gelmez , esas İnsandan korkacaksın zaten ona karşıda sürekli emanet taşırım arabada..


    neyse öyle giderken sık orman olan bir yerden virajı aldım tam muhabbetimizin üzerine ileride yol ortasında dikilmiş bir karartı görmedikmi yola bakın diye yüksek sesle bagırdım ahaliye .

    yolun tam ortasında 50 cm boyunda dikilmiş bir şey.. Domuz olsa kaçar , sansar vs olsa kaçar.. yani ne olsa kaçar arkadaş..

    yahu kılını kıpırdatmadı iyimi.. aniden dursam olmayacak risk almak istemedim sağ tarafa kaçarak o şeyi sol tampona yalan olmasın en fazla 15 cm ile silme geçtim ama vurmadım..yanına yaklaşınca net olarak gördüm..

    Sırtı bize dönük halde yol ortasında abartısız diyorum 50 cm boyunda altın renkli tüylü Baykuş oldugunu tahmin ettigim bir kuş.. Sol arka tarafta Oğlum oturuyordu Bana söyledigi..

    '' Baba Kafası arka cam hizasındaydı.. yüzü çok sert bakışlıydı..'' dedi .

    internetten baktım bu tarife uyan tek Puhu kuşu oluyor..

    Bir ara acaba durup geri gitsemmi diye düşündüm.. Çocukları korkutmamak için durmadım artık..

    Güzel bir HD araç kamerası şart..

    ama hala aklımdan çıkmıyor.. agaç üzerinde vs olsa hadi diyecegim .. ama asfaltt üzerinde ve kafa kısmı arabanın arka camı hizasında



    Bilemedim.. geceyarısı böyle bir olay yaşadık !




  • maestro35 M kullanıcısına yanıt
    Üstad hayırlı olsun.
    Bir aralar bende değiştirmek istemiştim, şöyle biraz büyük bir şey takayım dedim. Sonra orijinal dikiz aynası otomatik karartmalı olduğu için değiştirmekten vazgeçtim. Şimdi bayağı alıştım küçük ama yan aynalarla birlikte kendini tamamlıyor.
  • maestro35 M kullanıcısına yanıt
    bayağı büyük bir şeymiş.... PUHU kuşu??
  • tektosun T kullanıcısına yanıt
    Geceleri nasil onuda bir test edeyim..zaten yayli aparatli birsey..kendi aynasinin uzerine taktim..rahatsiz ederse cikaririm.. ilk etapta tüplü tv den LCD ekrana gecmis gibi oluyorsunuz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatı uygun gibi arkadaşlar düşünen var ise, teyp çerçevesi.

    http://www.hepsiburada.com/suzuki-sx4-2006-2015-teyp-cercevesi-p-OTAKTAS24SZ03
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tektosun

    bayağı büyük bir şeymiş.... PUHU kuşu??


    Tekin abi , nerede buldunuz bu Baykuşu...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: firat74


    quote:

    Orijinalden alıntı: tektosun

    bayağı büyük bir şeymiş.... PUHU kuşu??


    Tekin abi , nerede buldunuz bu Baykuşu...


    Fırat Hocam önceki mevzuları okumadınız sanırım :)

    Tektosun arkadaş bu fotoyu internetten bulmuş ..

    Benim gördügüm Bayagı Puhu kuşu na uyuyor.. Ben 50 cm diye tahmin etmiştim.. boyları 70-75 cm olur diyor.. Demekki arka kapının cam hizasına kadar boyu olduguna göre tahminimden iri idi..

    http://www.ozelliklerinedir.com/bayagi-puhularin-ozellikleri-nelerdir/




  • smart.001 S kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, diş macunu filan kesinlikle hikaye. Far parlatma olayı çok basit kendinizde yapabilirsiniz. Spiral taş takılan canavar diye bi alet var. Onun kafasına sünger takacaksınız(bu süngerler satılıyor, pasta polish yapılır bu cihazla hatta). Nalburdan su zımparası alıyorsunuz 2 tl ye. Pasta alıyorsunuz. Önce zımparayı kovada yarım saat bekletin. Sonra suyla farı zımparalayın. Ardından cihazla pasta sürüp yedirin. Bu kadar basit. AMA ZATEN Bİ KERE YAPICAM MALZEMELER PAHALI GELİR DİYORSANIZ EŞ DOSTTAN RİCA EDİN. Hiç olmadı sanayide kaporta/boya ustasına gidin 30tl ye yaparlar. Dışarıdaki fiyatlara kanmayın. Benim sediciye sadece suv/jip gibi göründüğü için 150tl dediler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 761762763764765
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.