Şimdi Ara

*** DH SUZUKİ SX4 KULLANICILARI KULÜBÜ *** (135. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18.768
Cevap
87
Favori
703.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: volkann86

quote:

Orijinalden alıntı: Attila Khan

ama yukarıda bir arkadas 2013 modelleri icin cvt demisti diye hatirliyorum bugün baktım forumlarda cvt icinde pek iyi seyler yazmamislar yağ değişimi sıklıkla oluyormus extra bakım masrafları varmıs, arıza yaparsa tamir edecek usta yokmus vbg.

Arkadas yanilmis.

onu ben dedim.. ama açıklayıcı yazmamışım.. 2013 Crossover modelleri CVT şanzıman.. 2013 SX4 ler 4 ileri klasik..
  • Dün itibariyle tekrardan 2. sx4ü me kavuştum yeni aldığım araç 1.6gl düz vites aldığım gibi bitmiş olan ve tabiri caizse çığlık çığlığa bağıran lpg ikaz ışığını susturmak için shellden 40tl lik litresi 2.55ten gaz aldım ve aracında ilk günü olması nedeniyle onu bitirmek için uğraştım 180 km oldu ve bitmedi benimde uykum geldi eve uyumaya geldim kah kimi yerlerde arabanın limitini zorladım kah kimi yerlerde ise aracı ekonomik kullandım ve felaket rüzgarlı bir ortamda kullandım sonuç ortada ;) şimdi sıra araçta düzenlemeler yapmaya geldi çok çılgın fikirlerim var çokkk :D
  • quote:

Yanlıs hatirlamiyorsam bir ara Honda Jazz da kullanmislar ama şikayetler gelince hemen vazgecmisler :)

Eski arabam honda hr-v di ve bu araçta cvt 5 ileri şanzıman vardı çok konforlu bir şanzıman ama özel yağıyla bakımını yapmak gerekiyor ve özel yağıda sadece honda servislerinde ithal olarak getiriliyor malesef dışarda yok ama düzgün kullanıldığında da sıfır hata çalışan bir şansıman hr-v nin forumuna bakın bir kişi şiayette bulunmuşmu şanzımanla ilgili aynı şeyleri dsg şansımanlada ilgili söylüyorlar 2010 yılında çıkan ve kullanıcıları tarafından eleştirilmeyen bir şanzımana da olumsuz yorumlar okumak manidar bu insanlar sadece bozulduğunda şu kadar masrafı varmış deyip bu yorumu yapıyorlar ki evet şanzımanı sadece servisler yapıyor ve fiyatları ortada ben kara düzen otomatikten yanayım suzuki de ki gibi bakımı maliyetli değil cvt ye göre konforsuz ama performans ve yakıt olarak tatmin edici ve şuda var mesela bir aracın debriyaj balatası yansa maliyetine bakın o zaman debriyajlı arabada kullanmayalım ;) ki yarı otomatik araçlarda debriyaj sistemi farklı uygulanmıştır ve sorun olarak geri dönebilmektedir... Birde atilla bey ikinci eldeki kayıptan korkuyorsanız bir sürü sıfır ayarında ikinci el var ve fiyatı sıfırlara göre gayet uygun onlarlada ilgilenebilirsiniz hem ikinci elde kaybım olur düşüncesinden bir nebze kurtulursunuz fakat ikinci el glx ve 4x4 malesef piyasada yok arkadaşlar biliyor 3 ay aradım ve bulamadım sıfırıda bütçem elvermedi 2011 model 20.000 kmde oldu benim tercihim...

• Attila Khan kullanıcısına yanıt
    Şimdi madde madde olarak cevaplamayı daha doğru buldum arkadaşlar muhakkak eksik kalan kısımları doldurur
    1-Park sensörü sonradan takılıyor ve rütuşla tampona yakın bir renge sizde yapabilirsiniz etrafına kağıt bant yapıştırıp sprey boyayla yapanları gördüm ;)

2-Siz paradan haber verin renaulta yakın fiyatlarla bu cihazlar buluna bilir ama geniş ekran ve portatif navigasyonlardan bakın özellikle hd ekran film keyfiyle uzun yollarınız daha eğlenceli geçer ön cam boşluğu çoğu japon arabalarda olduğu gibi bundada gayet ferah ve bu uygulama için musait

3-Garanti şartlarını bayiyle açık açık konuşmanız gerekiyor net birşey söyleyemeyeceğim fakat renault gibi abi sen tüp taktırdın arabanın ön takımınada birşey olsa garanti dışı kalır gibi saçmalamıyorlar emin olun birde garantiye inşallah ihtiyaç duymayacaksınız. ;) (3 yıl veya 100.000 km)

4-Doğru servislerimiz çok pahalı bakımları 15000de bir yaptırıyoruz ve 275 tl civarında ödüyoruz :D Ya bunu diyen insan kaç kere suzuki bayisine gitmiş sormak lazım :D Aksi durum varsa arkadaşalar düzeltsin lütfen ha şöyle birşey söyleyeyim aracın bakımları bittikten sonra benim iyi bir ustam ve parçacılarım var ben servise gitmem yağı hava filtresini vs.de her yer en fazla 150tl ye değiştiriyor zaten. Birde bu aracı normal asvaltta öldüremezsiniz bilginiz olsun ;)

5-İkinci el sorusunada şöyle cevap vereyim almak istediğiniz markanın aracının 3 yaşındaki fiyatına bakın bu aracın 3 yaşındaki fiyatına bakın şunu söyleyeyim aldığın an satmaya kalk fiyatı diğer araçlardan fazla düşer çünkü diğerleri sipariş ve 1 ay sonraya gün verdiği için insanlar sıfırından fazla verip ikinci el alabiliyorlar ama suzukide kısa sürede araç teslimi olduğu için şehsen ben 4-5 fazla olsun sıfır olsun derim ondan dolayı kayıp fazla olabilir ama uzun vadede diğerleriyle eş değer ve senin aracın diğerlerinden daha diri duracaktır emin ol ;)

6- artısı eksisi muhakkak var birincisi clio ile hacim olarak bu arabayı boy ölçüştüremeyiz ki kullanım alanı olarak sx4 daha kullanışlı kimi arkadaşlar bagaj hacminden ağlaşıyor ama 300 liraya port bagajlar var ben uzun yolda port bagajımı takıyorum ve her yaz Türkiyenin bir bölgesine tur yapıyoruz Şehir içide bu bagaj yeterli yetmezsede büyük birşey koyacaksam koltuklar katlanıyor şükür :D Donanımı düşünürsek fiyat performansı değerlendirin derim eklenmeyecek donanım olmaz ama kullanmadığım donanımada para vermem açıkçası kardeşim gibi olan okulumdan öğretmen arkadaşıma kia rio aldık 2012 model far sensörü yağmur sensörü felan var gene biz manuel kullanıyoruz en olmadı hızını gücünü ayarlamak için elin düğmeye değiyor haliyle bir espirisi kalmıyor.

Capturdan vazgeçme sebebimi söyleyeyim renault bayisine gittim ve aracın başında dururken satış sorumlularından biri gayet kodaman ve oranın satış şefi felanmıymış neymiş yanımızdan geçerken merhaba araçla dedim sözümü bitirtmeden 52.500 felan dedı bakalım beğenecekmiyim önce bir ilgilenin ondan sonra fiyat verin dedim ve araç almak için gittiğim bayiden formaliteye dönüşen bir görüşmeyle çıktım hiç bir zaman renaulttan vs. internet fiyatlarından araç alamazsınız hep gittiğinizde 2000-3000 fazlasını söylerler ve esnemezler esneseler bile kendi balon fiyatlarını düşerler ama suzukide hem liste fiyatının altında araç alırsınız hemde bir dünya ekstra işlem yaptırma fırsatınız olur hediye olarak cam filmi felan gibi... Umarım faydalı olmuştur hatalarım olduysa affola ekstradan sorular olursa arkadaşlarla birlikte cevaplamaya hazırız her şey gönlünüzce olsun.

• coğrafyacı_59 C kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler coğrafyacı. Ben de tecrübe ve bilgilerinden oldukça faydalandım. Emeğine sağlık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: coğrafyacı_59

Dün itibariyle tekrardan 2. sx4ü me kavuştum yeni aldığım araç 1.6gl düz vites aldığım gibi bitmiş olan ve tabiri caizse çığlık çığlığa bağıran lpg ikaz ışığını susturmak için shellden 40tl lik litresi 2.55ten gaz aldım ve aracında ilk günü olması nedeniyle onu bitirmek için uğraştım 180 km oldu ve bitmedi benimde uykum geldi eve uyumaya geldim kah kimi yerlerde arabanın limitini zorladım kah kimi yerlerde ise aracı ekonomik kullandım ve felaket rüzgarlı bir ortamda kullandım sonuç ortada ;) şimdi sıra araçta düzenlemeler yapmaya geldi çok çılgın fikirlerim var çokkk :D

Hayırlı olsun. Güle güle kullanın. Aslında düz vites araç kullanmayı özlemedim de değil hani. :)
    Ama ne yaparsın ki İstanbul trafiğinde otomatik vites büyük rahatlık sağlıyor.
    Araç hem LPG li hem düz vites olunca yakmıyordur tabi. Güle güle gezin...

• quote:

Orijinalden alıntı: coğrafyacı_59

Dün itibariyle tekrardan 2. sx4ü me kavuştum yeni aldığım araç 1.6gl düz vites aldığım gibi bitmiş olan ve tabiri caizse çığlık çığlığa bağıran lpg ikaz ışığını susturmak için shellden 40tl lik litresi 2.55ten gaz aldım ve aracında ilk günü olması nedeniyle onu bitirmek için uğraştım 180 km oldu ve bitmedi benimde uykum geldi eve uyumaya geldim kah kimi yerlerde arabanın limitini zorladım kah kimi yerlerde ise aracı ekonomik kullandım ve felaket rüzgarlı bir ortamda kullandım sonuç ortada ;) şimdi sıra araçta düzenlemeler yapmaya geldi çok çılgın fikirlerim var çokkk :D

Coğrafyacı.. Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin.. bu arada paylaşımlar için sağolasın.. nede olsa sen bizden eski SX4 cülerdensin.. SX4 ü normal asfaltta öldüremessiniz demişsin.. ben pek normal asfalt a alıştırmıyorum :)) ara sıra dağ taş koyveriyorum ki paslanmasın.. ruhundaki Vitara ölmesin.. degilmi ??

senin önceki SX4 4*4 değildi degilmi ?? normal diye biliyorum... bende de 4*4 merakı var.. 78 CJ5 im vardı... 91 Lada Niva.. 91 Niva daki aldığım tadı unutamıyorum.. parçası ucuz.. istediğin deliliği yap.. banamısın demiyor.. asfaltta saç yolarsın o ayrı tabii..

SX4 lerin 4*4 olanları otomatikmi manuelmi... 4*4 ü gelse.. sıfırını almayı düşünürdüm..

• maestro35 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim eskiside 4x2 di sıfır 4x4 veya glx düşünüyordum ama borç olayını gözüm sarmadı kpssde de işler umduğum gibi olmayınca buda beni mutlu eder dedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coğrafyacı_59 -- 17 Ağustos 2013; 13:07:26 >
  • fourseason F kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Benim için çokta fark eden birşey olmuyordu aslında otomatik veya düzde ikisinede alışkınım evet istanbulda otomatık ve az yakıtlı olması şart 7 sene istanbulda yaşadım o süre içerisinde hep taksi kullandım sonrada üzülsemde istanbuldan kaçarcasına uzaklaştım taki ailemin yanına tekirdağa kadar :D
    Hocam bu Honda HR-V son 3 gündür forumlarda sıkça gördüm ama tam olarak böyle bir modelini bir türlü hatırlayamıyorum acaba H Hybrid in kısaltmasi olabilir mi eski kasa güzel olan Civic lerde Hybrid yazıyordu 3 - 5 sene önde ama onlarinda CVT olup olmadıgını bilemiyorum açıkçası kullananlar baya memnundu diye biliyorum çift egzoslu hala güzel aslinda yolda görüyorum hala.
    İlk cvt şanzımanı honda kullandı ve jeep yavrusu olan hr-v de kullandı hiç sarsıntısız vites geçişi sağlıyor kofor düzeyini ve yakıt tüketimini sürekli değişkenlikle en aza düşürmeyi amaçlayarak geliştirdikleri bir şanzuman türü. Hr-v yi de görsellerden inceleyiniz isterseniz ülkemizde güncel satışı olmayan bir araç.
    Ayrıntılı ve faydalı yanıtlariniz icin tesekkur ederim. Bende madde madde yanıt vereyim size :)

1- Haklısınız forumda bir arkadas sağolsun fotograf paylasti araci ile ayni renk olabiliyormus Suzuki satış danışmanı yardımcı oluyormus bu sorun çözüldü kafamda artik bazılari ne gerek var diyebilir ama geri geri giderken fark edemeyecegim bir çocuk sürekli kafamı kurcalar durur bence park sensörüde geri görüs kamerasida olmali artik tüm otomobillerde özellikle arkasi yüksek ve geri görüsü kısıtlı araclarda misal yeni Honda civic hatchback.

2- Normalde navigasyonu kullanacagimdan degilde konsolda güzel görünür diye olsa iyi olur diyordum ki en son Bodrum tatilinde benim emektar Clio 2 ile kardeşim şirket Samsung Galaxy III deki Navigasyonu acti kaybolmadan vardik ( bende yanlis yola sapma huyu vardirda bir keresinde Bodrum diye Ankara' ya gitmistik :) Simdi düsününce 2.000 TL R-LINK / 600 TL Geri görüş kamerasi olmasa da olur diyorum.

3 - Doğru 3 yıl / 100 Bin Km iyi fakat Honda 6 yıl / 150 Bin daha iyi gibi lakin 10 Bine yakin daha pahalı. Simdi 2013 Model Suzuki SX4 GLX ( CVT ) şanjımanlı degil ise kesin eski tip 4 ileri klasik tork konvertörlü ise takip listemde hala olacak ama bundan emin olmak isterim en iyisi Suzuki bayisi ile tekrar yazismaya baslayayim ha tabiki Yeni Honda Civic sedanda hala takibimde madem oda sorunsuz şanjıman olarak.

4 - En son 3 sene önce Renault servisine gittigimde 700 TL genel bakim ücreti ödemiştim ki şimdi bu fiyat rahat 1.000 TL olmustur adamlarin yaptigi şeyler zaten standart sizin dedğiniz gibi yağı, suyu, polen flitresi, frenler falan derken fiyati şişirdikçe şişiriyorlar ki Suzuki 275 TL civarında ise mükemmel iyide forumdaki adamlar neden sürekli Japon arabalarini kötülüyorlar onu anlamiyorum acaba yedek parcasi daha pahalı mi demek istiyorlar yada insanlar almasın mantıgı ile mi yapıyorlar acaba ?

5 - Şimdi söyle ben mesela bu Clio 2 RXT orjinal fransiz bendeki arac 20.000 TL ye Bika dan 2002 senesinde almistim aradan 11 sene gecti suanda ederi 17.000 TL yani kayıp yok gibi birsey. Ben sunu merak ettim bu Suzuki yada Honda ' da benzer midir misal 45 bine 2013 model alsam 5 sene sonra değiştirmek istesem 40 Bin eder mi ? Eder ise sıkıntı yok :)

6 - Hocam bu far sensörü / yağmur sensörü tam olarak nedir ne yapar bilemiyorum fakat olanlarinda şikayetlerini okudum kimisi çok yavas tepki veriyor diyor yok yağmurun şiddetine göre çalışmıyor diyen var bir digeri karanlıkta farlar yanmiyor diyor, follow me home yahu sanki çok gerekli evin önünde zaten ışık vardir farlar bir süre yansa ne olur yanmasa ne olur ha bana desen ki aydınlatma nerede olsun mesala arabanın tavanında ön ve ortada olsun, torpido gözünde olsun, bagajında olsun ve hatta açma kapamalı motorunda olsun ve çalışssın yeter derim :)

Hocam bendeki durum farkli Clio 4 EDC almayi istiyorumda 48 Bin fiyat çektiler birde EDC olusunda dolayı al garanti süresi dolmadan sat olayına girmekte istemiyorum yoksa distan güzel araç ama içi pekte güzel degil. Captur bizimkiler ici ferah ve yüksek diye begendiler bende test sürüsü yaptim EDC ilk etapta başarılı geldi bana ama bicim olarak benim tarzim degil. Gerçi Honda Civic Sedan yeni modeli bence dis görunumu eski kasaya göre daha çirkin gel gör ki sedan araba sevmiyorum ama sirf otomatik vitesi sorunsuz olsun diye listemde. 4 kişilik çekirdek bir aileyiz aile fertleri Reno dan bıktık artık başka marka alalim diye baskı yapıyorlar ( Fransizlari zengin edecegimize Japon arabasi alalim dedim bende ) tamam dediler Civic Sedan ve Suzuki SX4 ü begendiler yani onlar şimdi paranın çoğu onlardan çıkacagi icin bende bastiramiyorum Clio 4 için işin doğrusu :)

Tamamdir HRV yi simdi gördüm biliyorum o jipi fakat nacizane model olarak Toyota RAV 4 daha hosuma giderki ( her ne kadar jeep türü araclari sevmesemde ) ha birde Mitsubishi ASX de güzel geliyor bana.
    Benim ilk arabam üniversitenin 2. sınıfındayken çalışmaya başlayarak ve kredi çekerek aldığım honda civic 1.5 ex ti 2 kapı sunroflu ferrari kırmızısı nerden geçersem geçeyim milletin bakışlarını hissettiğim ve aldığım ilk gün kullandığımda sanki senelerce kullanıyormuşum gibi hissettiğim bir araçtı ve japon araçlarını o zaman ailecek keşfettik daha öncesinde clio ve brodway ailemin fovorisiydi ve babam ilk hondayı aldığımda bana çok kızmıştı neden bunu aldın başa çıkamazsın bununla felan diye daha sonra kendı kullandı ve bütün ön yargıları yıkıldı şimdi renaultun önünden dahi geçmiyor :) önemli olan aracın içinize sinmesi birde önceden araç alıp satığımızda kar dahi edebilyorduk ama günümüzde imkansız sıfır araçtan kar etmek çünkü teknoloji müthiş gelişti ve gelişmeyede devam ediyor ikinci elde bakın isterseniz kimse 25-35 bin arabasını markası ne olursa olsun satamıyor bende hr-v vardı ve oldukça düzgün bir araçtı ama her gelen 5 lıra daha koyup sıfır dacıa alırım mantığındaydı rekabet kızıştıkca ve ınsanların imkanları artıkça kimse eski arabalara bakmiyor giderim düşük segment yeni araç alırım diyor devir ekonomi devri olmuş anlayacağınız birde bizde pahalıysa kalitelidir algısı var ben 80 polo bekleyen arkadaşımı biliyorum aldıktan sonrada bilseydim bu kadar beklemezdim hevesimide kaçırmazdım diyip duruyor ve 2 sene kullandığı aracı 30km de 12 bin düşüğüne verdi.

Bahsettiğiniz arabayı tam çıkartamadim tek kapili civic hb ler vardi ondan miydi araciniz su Type R ise muhtesem bir arac bende cok begenmistim ama paramız yetmedi tabiki :) Bu arada yeni araciniz 4X4 hayirli olsun arazi tipi olan sanirim peki icinde 2 farklı vites mi var yoksa tek viteslimi nasil bu 4*4 leri ek donanım oluyor mu ?
    Benımkı 4x2 ikinci elde 4x4 ve glx bulman imkansız...
  • volkann86 kullanıcısına yanıt
    Tşkler hocam bilgi icin şimdi listeme tekrar alıyorum bu araci bu sabah yanımdan gri renkli GLX gecti yine fakat hala sitedeki kırmızı rengini göremedim o renk Türkiye' de yok mudur acaba baya güzel sitesindeki kırmızı olani.
    Yok 4*4 şart degil ben sıfır almayi düşünüyorum 2.el degil.
  • quote:

Tşkler hocam bilgi icin şimdi listeme tekrar alıyorum bu araci bu sabah yanımdan gri renkli GLX gecti yine fakat hala sitedeki kırmızı rengini göremedim o renk Türkiye' de yok mudur acaba baya güzel sitesindeki kırmızı olani.

benim renkten mi? öyleyse bulması epeyce zor.

• volkann86 kullanıcısına yanıt
    Evet bu rengi cok süper görünüyor neden bulunmasi cok zor metalik diye mi ?
  • 
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.