Şimdi Ara

# DH SOLAKLAR GRUBU # [GÜNCEL GRUP] 360+ kişi! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
659
Cevap
12
Favori
53.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: EmH_MD

quote:

Orjinalden alıntı: .iLK.

o arkadaş full de biz half mıyız

estağfurullah hepimiz full paketiz öyle gırgırına yazmıştım düzeltiyorum

Alıntıları Göster
    Ben şimdi kaçar sonradan eklenmek isteyenleri sabah ilk iş ekleyeceğim ayrıca şu imza işini de yarın halledelim SOLAKLAR olarak bize yakışır güzel kalıcı bir imza yapalım herkesin katkısını bekliyoruz

FOREVER FIREFOX

• quote:

Orijinalden alıntı: LetUsHuntY4rr

Hepimi solağız, yaz hocam

Alıntıları Göster
    Ben de solağım.Beni de ekleyin.

Alıntıları Göster
    bende normalde solağım. ama sağ elimlede yazı yazabiliyor ve yemek yiyebiliyorum.hemde cok rahat :S anormal birşey..

Orijinalden alıntı: bilm-i yorum

Şey nasıl.
    3 tane ünlü seçtim.
    Biri Einstein [Bilim]
    Biri Maradona [ Futbol ]
    Biri Angelina Jolie [Sanat]

bu 3ünü geçiş efektiyle geçtikten sonra bi yazı yazalım.
    "Onlar da solaktı " gibi bişey.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Magina

Şey nasıl.
    3 tane ünlü seçtim.
    Biri Einstein [Bilim]
    Biri Maradona [ Futbol ]

DOSTUM MÜKEMMELSİN SÜPER BİR FİKİR BİR DE GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRÜRSEN TAMAMDIR

FOREVER FIREFOX

• quote:

Orijinalden alıntı: AC DC

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: .iLK.

bende arkadaşta espri yapmıştık zaten alınma

• quote:

quote:

Şey nasıl.
    3 tane ünlü seçtim.
    Biri Einstein [Bilim]
    Biri Maradona [ Futbol ]

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: emre824

quote:

Şey nasıl.
    3 tane ünlü seçtim.
    Biri Einstein [Bilim]
    Biri Maradona [ Futbol ]

Tamam halledicem şimdi biraz işim var.Geceye doğru bitirir koyarım.

• quote:

quote:

quote:

Şey nasıl.
    3 tane ünlü seçtim.
    Biri Einstein [Bilim]
    Biri Maradona [ Futbol ]

Alıntıları Göster
    Ben de solağım.

• quote:

quote:

quote:

Şey nasıl.
    3 tane ünlü seçtim.
    Biri Einstein [Bilim]
    Biri Maradona [ Futbol ]

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

quote:

Şey nasıl.
    3 tane ünlü seçtim.
    Biri Einstein [Bilim]
    Biri Maradona [ Futbol ]

eyvallah çok sağol tam olarak imza şeklinde kodlarını da eklersen çok sevinirim işte bilgi ve yetenek birleşince MAGİNA ortaya çıkıyor

FOREVER FIREFOX

• quote:

quote:

quote:

quote:

Şey nasıl.
    3 tane ünlü seçtim.
    Biri Einstein [Bilim]
    Biri Maradona [ Futbol ]

eyvallah çok sağol tam olarak imza şeklinde kodlarını da eklersen çok sevinirim işte bilgi ve yetenek birleşince MAGİNA ortaya çıkıyor

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

quote:

quote:

Şey nasıl.
    3 tane ünlü seçtim.
    Biri Einstein [Bilim]
    Biri Maradona [ Futbol ]

yalaka

şakaaaaaa

• quote:

Alıntıları Göster
    solagım ama yemegı sag elle yıyorum

istersen ekle

Alıntıları Göster
    Yaz ßenide ßende solağım :)) Her işi solla yaparım :D sadece yazı yazma işi iki elle hem sağ hem sol

Alıntıları Göster
    benide ekle hocam

R.I.P PAUL GRAY
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Uğur.

benide ekle hocam

Alıntıları Göster
    Bi sorun var yalnız.
    Resmin boyutu imzalar için izin verilenden kat kat büyük olmakta.Hareketsiz birşeyler yapıcam.Fikri olan ?

• quote:

Alıntıları Göster
    Bu konuyu nasıl görmedim. Benide ekleyebilirsiniz. Her işimi sol elimle görürüm. Bilmiyorum sizdede böylemi ama fps oyunlarda bir solak olarak çok zorlanırım.

Orijinalden alıntı: Ambarad

Bu konuyu nasıl görmedim. Benide ekleyebilirsiniz. Her işimi sol elimle görürüm. Bilmiyorum sizdede böylemi ama fps oyunlarda bir solak olarak çok zorlanırım.

Alıntıları Göster
    Ekleyebilirsin.

Pathetic End Kid!
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathWall

Ekleyebilirsin.

Alıntıları Göster
    Benide ekle.

Bende tam olarak bir solağım. Ama solaklığın en büyük dezavantajı pilot kalemle yazı yazamamak.

Bu arada ben bebekken neden sol eli seçtim onuda anlamıyorum. Malmıyım neyim mis gibi sağ el var, gidip solu seçmişiz okul hayatımda çok zorluklar yaşadım bu solaklıktan. Bide en uyuz olduğum birinin yanına oturursun, aa sen solakmıydın diye muhabbete başlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeRo-34 -- 20 Mayıs 2009; 1:32:19 >

Didier Yves Drogba Tébily

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

İnsanların, hangi elini kullanacağı beyin tarafından gönderilen komutlarla belirlenir. İnsan beyni temel olarak iki bölümden oluşmaktadır ve ellerin işlevselliği de bu bölümlerin yolladığı komutlar sayesinde ortaya çıkar. İnsan beyni anatomik ve fonksiyonel olarak simetrik değildir ve bölümlerin üstlendiği özellikler/görevler farklıdır. Beynin her iki bölümü de birbiriyle etkileşim halindedir fakat genellikle bölümlerden biri diğerine göre daha baskın olarak kullanılmaktadır. Sağ elini kullanan kişiler beynin sol tarafını, sol elini kullanan kişiler ise beynin sağ tarafını baskın olarak kullanmaktadır. Beynin her iki bölümü de farklı işlevler üstlenmektedir; sağ taraf üç boyutlu zeka, yaratıcılık, müzik, sezgi, görsel hafıza gibi işlevleri üstlenirken, beynin sol tarafı konuşma, analitik zeka, mantıklı düşünme gibi yetkilere sahiptir.

Tıbbın ve teknolojinin bu denli ilerlemişliğine rağmen, insanların solak olmalarının nedenleri hala tam olarak keşfedilememiştir. Günümüzde bile cevabı net olarak verilemeyen bu soruya, bilim adamları da farklı şekillerde yaklaşmış ve ortaya birbirinden değişik teoriler çıkmıştır;

· İlkçağlarda, insanlar kalkanlarını sol elle, mızrak kılıç gibi saldırı aletlerini de sağ elle tutmuşlardır. Bunun nedeni kalbin, vücudun sol tarafında bulunmasıdır, böylece kalkan kalbi korurken, mızrakla da avlarını avlayabileceklerdir. Sol elin sağ ele göre hareketsiz kalması insanların çok büyük bir kısmının sağ elinin daha fazla gelişmesine neden olmuştur.

· Anneler, kendi kalp atışlarını bebeklerine hissettirebilmek ve bebeklerinin rahat uyumaları için bebeklerini sol ellerinde tutmuş ve bir yandan da sağ elleriyle çeşitli işler yapmışlardır. Bu da sağ elin sol ele göre daha az hareket kabiliyeti kazanmasına neden olmuştur.

· Bebekler, doğdukları zaman ne solak ne de sağlaktırlar, çevrelerinde bulunan objelerin konumları, onların hangi ellerinin diğerine göre üstün olacağını belirlemektedir.

· Solaklık genetiktir, “dna” yapısına göre aileden gelmektedir. Çekinik genlerle aktarılır dolayısıyla nadiren ortaya çıkar. Ayrıca kesin olan bir nokta da şudur ki solaklar , sağlaklardan farklı olarak beyinlerinin her 2 yarım küresini de aktif olarak kullanabilirler, sağlaklar genellikle tek tarafı baskın kullanırlar en geçerli teori budur solakların seçkin insanlar olduğunun ve toplumdaki diğer sağ elini kullanan bireylere nazaran daha farklı ve kapsamlı düşündüğünün kanıtıdır.

· Doğum öncesinde erkeklik hormonunun fazla salgılanması ve/veya doğum öncesinde beynin yeteri kadar oksijen alamaması, doğan çocuğun solak olmasına neden olmaktadır.

· Kültürel baskılar olmasaydı, dünyadaki insanların yarısı sağ diğer yarısı ise sol elini kullanacaktı.

Bütün bu teorilerin yanısıra Londra üniversitesi profesörlerinden Chris McManus’un yaptığı araştırmalara göre; 20. yüzyılın başlarına kadar yoğun baskılara uğrayan solakların sayılarında bir artış gözlenmektedir. McManus; solak kişilerin sayısındaki bu artışı, gelişen toplumlardaki batıl inançların etkisini yitirmesine bağlamaktadır. McManus; geç doğum yapan kadınların(40 yaş ve üstü) çocuklarında solaklık oranının da fazla olduğunu belirtmektedir.

Solaklık, bireyin sol elini, sağ eline göre gündelik işlerde daha baskın olarak kullanmasıdır. Sol el ile yazı yazmak ve yemek yemek, solaklığın en çok göze çarpan örnekleridir.

İlk çağlarda ise solak insanlara zulüm edilmiştir zaten sağ anlamına gelen ingilizce right kelimesi doğru anlamına gelmektedir.

teorilerin çogu birbirinden ilginç ve birbirinden çok uzak teoriler
    doğmadan önce veya doğarken yeterince oksijen alamayan bebekler bildigim kadarı ile engelli doğuyor beyindeki bazı bölgelerin işlevini kayetmesi sonucu

yinede sol el veya ayagını kullananlar toplumda az oldugu için daha dikkat çekicidir

örneğin futbolculardan sol ayağını kullananlar bana nedense daha iyi oynuyor izlenimi verir hagi maradona messi ama birde volkan yaman varki bu düşüncemi tam tersine çeviriyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Ozgyur

quote:

İnsanların, hangi elini kullanacağı beyin tarafından gönderilen komutlarla belirlenir. İnsan beyni temel olarak iki bölümden oluşmaktadır ve ellerin işlevselliği de bu bölümlerin yolladığı komutlar sayesinde ortaya çıkar. İnsan beyni anatomik ve fonksiyonel olarak simetrik değildir ve bölümlerin üstlendiği özellikler/görevler farklıdır. Beynin her iki bölümü de birbiriyle etkileşim halindedir fakat genellikle bölümlerden biri diğerine göre daha baskın olarak kullanılmaktadır. Sağ elini kullanan kişiler beynin sol tarafını, sol elini kullanan kişiler ise beynin sağ tarafını baskın olarak kullanmaktadır. Beynin her iki bölümü de farklı işlevler üstlenmektedir; sağ taraf üç boyutlu zeka, yaratıcılık, müzik, sezgi, görsel hafıza gibi işlevleri üstlenirken, beynin sol tarafı konuşma, analitik zeka, mantıklı düşünme gibi yetkilere sahiptir.

Tıbbın ve teknolojinin bu denli ilerlemişliğine rağmen, insanların solak olmalarının nedenleri hala tam olarak keşfedilememiştir. Günümüzde bile cevabı net olarak verilemeyen bu soruya, bilim adamları da farklı şekillerde yaklaşmış ve ortaya birbirinden değişik teoriler çıkmıştır;

· İlkçağlarda, insanlar kalkanlarını sol elle, mızrak kılıç gibi saldırı aletlerini de sağ elle tutmuşlardır. Bunun nedeni kalbin, vücudun sol tarafında bulunmasıdır, böylece kalkan kalbi korurken, mızrakla da avlarını avlayabileceklerdir. Sol elin sağ ele göre hareketsiz kalması insanların çok büyük bir kısmının sağ elinin daha fazla gelişmesine neden olmuştur.

· Anneler, kendi kalp atışlarını bebeklerine hissettirebilmek ve bebeklerinin rahat uyumaları için bebeklerini sol ellerinde tutmuş ve bir yandan da sağ elleriyle çeşitli işler yapmışlardır. Bu da sağ elin sol ele göre daha az hareket kabiliyeti kazanmasına neden olmuştur.

· Bebekler, doğdukları zaman ne solak ne de sağlaktırlar, çevrelerinde bulunan objelerin konumları, onların hangi ellerinin diğerine göre üstün olacağını belirlemektedir.

· Solaklık genetiktir, “dna” yapısına göre aileden gelmektedir. Çekinik genlerle aktarılır dolayısıyla nadiren ortaya çıkar. Ayrıca kesin olan bir nokta da şudur ki solaklar , sağlaklardan farklı olarak beyinlerinin her 2 yarım küresini de aktif olarak kullanabilirler, sağlaklar genellikle tek tarafı baskın kullanırlar en geçerli teori budur solakların seçkin insanlar olduğunun ve toplumdaki diğer sağ elini kullanan bireylere nazaran daha farklı ve kapsamlı düşündüğünün kanıtıdır.

· Doğum öncesinde erkeklik hormonunun fazla salgılanması ve/veya doğum öncesinde beynin yeteri kadar oksijen alamaması, doğan çocuğun solak olmasına neden olmaktadır.

· Kültürel baskılar olmasaydı, dünyadaki insanların yarısı sağ diğer yarısı ise sol elini kullanacaktı.

Bütün bu teorilerin yanısıra Londra üniversitesi profesörlerinden Chris McManus’un yaptığı araştırmalara göre; 20. yüzyılın başlarına kadar yoğun baskılara uğrayan solakların sayılarında bir artış gözlenmektedir. McManus; solak kişilerin sayısındaki bu artışı, gelişen toplumlardaki batıl inançların etkisini yitirmesine bağlamaktadır. McManus; geç doğum yapan kadınların(40 yaş ve üstü) çocuklarında solaklık oranının da fazla olduğunu belirtmektedir.

Solaklık, bireyin sol elini, sağ eline göre gündelik işlerde daha baskın olarak kullanmasıdır. Sol el ile yazı yazmak ve yemek yemek, solaklığın en çok göze çarpan örnekleridir.

İlk çağlarda ise solak insanlara zulüm edilmiştir zaten sağ anlamına gelen ingilizce right kelimesi doğru anlamına gelmektedir.

teorilerin çogu birbirinden ilginç ve birbirinden çok uzak teoriler
    doğmadan önce veya doğarken yeterince oksijen alamayan bebekler bildigim kadarı ile engelli doğuyor beyindeki bazı bölgelerin işlevini kayetmesi sonucu

yinede sol el veya ayagını kullananlar toplumda az oldugu için daha dikkat çekicidir

örneğin futbolculardan sol ayağını kullananlar bana nedense daha iyi oynuyor izlenimi verir hagi maradona messi ama birde volkan yaman varki bu düşüncemi tam tersine çeviriyor

Alıntıları Göster
    Ben yemek yerken ve yazarken sol elimi kullanırım ama, topa sağ ayağımla vururum, mouse'u sağ elle kullanırım. Çakma solak mı oluyorum ben şimdi?

• quote:

Alıntıları Göster
    Bende solağım.

FOREVER FIREFOX
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.