Şimdi Ara

DH Özel: Gigabyte 790FX-DQ6 detayları ile mercek altında (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
70
Cevap
1
Favori
15.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ama amd islemcilerde is yokki pek ise yaramiyor
    Ücretsiz ve Türk yapımı MonsterMMORPG oyunu Pokemon tarzında şu an itibarı ile 658 farklı (profesyonel çizim ve özellikleri profesyonelce atanmış) canavara sahiptir ve MonsterDex sayfasından canavarlara bakabilirsiniz.
    Oyunda ekstra efektleri ile (burning-yanma, freezing-donma vb...) beraber çalışan 550+ saldırı, bütün efektleri çalışan 207 yetenek (ability) ve özellikleri tam olarak çalışan 296 farklı eşya bulunmaktadır.
    Oyunda Live Battle-Canlı Savaş (PVP) Mükemmel Şekilde Çalışmaktadır || Güncel Versiyon : Alpha 1.1.5

Not : Bu imzada kullanılan linkler forumdestek@donanimhaber.com tarafından onay almıştır!
  • quote:

Orjinalden alıntı: CeOfFuture

sekil guzel

haklısın dostum birebir test ettim amd x2 önce celeronları geçsin sonra conroe baksın bence.
    X2 arkadaş saçmalama demiş asıl sen saçmala profilinden x25600 gördüm işlemcini.gel yarıştıralım bende e2160 1.8ghz default kullanıyorum sen 3.2ghz çek geç geçebilirsen beni hadi

Orjinalden alıntı: replays

quote:

sekil guzel

haklısın dostum birebir test ettim amd x2 önce celeronları geçsin sonra conroe baksın bence.
    X2 arkadaş saçmalama demiş asıl sen saçmala profilinden x25600 gördüm işlemcini.gel yarıştıralım bende e2160 1.8ghz default kullanıyorum sen 3.2ghz çek geç geçebilirsen beni hadi

Hocam şakamısın sen ? Boş boş konusuyorsun.

Oncelikle x2 5600 de 3.2 ghz ye çekilir haberin olsun. Default 1.8 de kullandıgın işlemciyi her halukarda x2 5600 havada karada uzayda kozmozta tokatlar bırakır. Bakınız l1 cache . Oc etsen bile onu 3.2 ghzde calısan amdden daha performanslı yine olamazsın.

İkinci olarak celerondan bahsetmişsin. Once celeronu falan geçsin diye , bu işten hiç haberin olmamasına rağmen kulaktan dolma şeylerle nasılda yorum yaptıgın belli oluyor.

• boardimda wifi sorunu yok.
    AMD overdrive programıyla kullanıyorum sorunsuz dunyanın en iyi islemcileriyle ve bellekleriyle kapıstırıyorum gayetde yuksek performans alıyorum.

suan sadece %5 auto overclock var. ekte everest ultimate edition (trial versiyon) performans sonucları mevcuttur aynı performansı elde etmenize yardımcı olabilirim arkadaslar.
    ekteki resimleri incelemenizi tavsiye ederim.

Ha bu arada ilk 2 sırada inteli gorup sevinmeyin arkadaslar bu islemcı usd 298+kdvdir
    e955 ise 3700 usd dir intelin sitesinde where the buy linkinden bakabilirsiniz.

sanırım arada 12 kat fiyat farkı var performans olarak e955 ile nekakadar fark oldugunu gorebiliyorsunuz zaten
    bellek gecikmsesinde ve kopyalamasında bu islemcıden daha ıyı yok desek yeridir.

DH Özel: Gigabyte 790FX-DQ6 detayları ile mercek altında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastery -- 31 Mart 2008; 1:16:52 >

AGRESİF TURK

• devami
    Bu boardı siddetle tavsiye ederim arkadaslar
    Resimler cok buyuk oldugu icin editledim ama en azından ılk 7 sırayı gorebiliyorsunuz sanırım.

AGRESİF TURK
  • quote:

Orjinalden alıntı: replays

quote:

sekil guzel

Gel benim makineyle kapıstır.

Hodri Meydan Ben bu makineyi montaj icin kulanıyorum.
    Evimde 2 tanede İntel İslemcili Makine VAR. Biri prescot 3.0 %10 overclocklu
    digeri core duo 1.8 %7 overcloklu

Aynı ısı yaptırdıgım 2 makinedede (gpu lar yani ekran kartları aynıdır)
    bu makine core duoya 3 saat montajlanmıs goruntunun finalini alırken tam 7 saat 20 dk fark atti
    bu makine 18 saat 32 dk montajı bıtırdı core duo 1.8 makine 25 saat 55 dk da bitirdi.

AGRESİF TURK

• vallaha makinemdeki 2.1 ghz lik işlemciyi 3.05 ghzde kullanıyorum hemen hemen %45 oc var.ram lerimde 1050 mhz gibi bir değerde.

sizin sorununuzda dikkatimi çeken bişey oldu ht3 te çalışmadığını söylemişisiniz.bende de ona benzer bişey oluyor.ht ratio değerini otomatiğe alıyorum belli bir hız aşırtma değerinden sonra ht değerini aşağıya çekiyor.birde anakartınızı F4 bios ile denemişmiydiniz.

eğer gerçekten sorun böyleyse ve düzelme imkanı yoksa bizde elimizdeki anakartarı değiştirelim.çünkü bu anakartları alırken düşüncemiz ilerde am3 işlemcilerle birlikte kullanabiliriz olmuştu.şahsen ben 500 ytl yi bayıllırken öyle düşünmüştüm

ürünümü vatan bilgisayardan aldığım için değişimde sorun yaşatacaklarını sanmıyorum ama elimde kesin yargılar olması lazım.

• Arkadasım buyur sana kesin yargı.
    Yukardaki performans testleri asus boardda yapılmıstır herhangi bir cakılma yoktur.

AGRESİF TURK
  • Bu arada bu anakrt nezaman duzelicek 1 hafta once boardu gerı verdık asus wifi aldık
    f4 biosla 5. bios guncellemesi oluyor.
    cunku F3 bıos versıyonu 4. guncellemeydi.
    F-16 olmadan duzelmicek sanırım F- 16 OLURSA BELKİ UCAR OZAMAN HA NEDERSİNİZ?

AGRESİF TURK
  • quote:

Orjinalden alıntı: mastery

Bu arada bu anakrt nezaman duzelicek 1 hafta once boardu gerı verdık asus wifi aldık
    f4 biosla 5. bios guncellemesi oluyor.
    cunku F3 bıos versıyonu 4. guncellemeydi.
    F-16 olmadan duzelmicek sanırım F- 16 OLURSA BELKİ UCAR OZAMAN HA NEDERSİNİZ?

+1

uçarsada binmek istemem doğrusu.

Orjinalden alıntı: mastery

devami
    Bu boardı siddetle tavsiye ederim arkadaslar
    Resimler cok buyuk oldugu icin editledim ama en azından ılk 7 sırayı gorebiliyorsunuz sanırım.

gecikme süresini anladıkta bu sanki önceden haber olıyo gibin olmuş -248.2ns

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baracuda-x -- 31 Mart 2008; 21:48:49 >
    INTEL Core i5-2500K + Noctua NH-D14 *** MSI P67A-G45 *** KINGSTON 8GB (2*2 + 2*2GB) Hyperx T1 DDR3 2000MHz CL9 XMP *** SAPPHIRE HD5850 Xtreme 1GB GDDR5 *** 2 x OCZ Vertex 2 60GB *** COOLER MASTER RC-690 *** SEASONIC SEA-SS-850AT, 850W *** Philips 32PFL7962D LCD *** MICROSOFT WIRELESS LASER DESKTOP 7000

• Valla kardes everetsin verdigi sonuclar demek cpu bellege gelmeden cekıyor kendi cache inde okuyor nediyim ben :)

AGRESİF TURK
  • ya makinemi satıcam o nedenle satmadan önce böyle bir olay varsa hemen değiştirmek isterim yarın gidip soracağım.sanırım msı dada böyle bir sorun varmış.1066 lık ram ler 800 de çalışıyormuş
    Ya hic akıl yok ya parası cok.

AGRESİF TURK
  • bende sizin aklınıza şaşıyorum gidipte ilk revizyon phenomları ve neyi nesi bellisiz qvl listesinde yer almayan ram leri almışsınız ondan sonrada gigabyte ye sorun buluyorsunuz.sizin anlatmak istediğinizi kimse anlamış değil.şu anda kont bilgisayarla yazışıyorum bakalım onlar bu konuda ne diyecekler.

OCZ Ram zaten bırcok sıstemde stabılty testlerinden basarıyla cıkmıstır.
    Ocz rame kotumu dıyorsun sımdı sen.

AGRESİF TURK
  • şu anda problem olmadığına göre bir sorun yoktur.anakart üreticileride o kadar sa... değildir herhalde.böyle bir sorun olsa herkez yazardı ve anakartlar değişim sürecine girerdi.büyük ihtimal düzelteceklerdir.sorun amd nin hatalı işlemci üretmesi acayip acayip biosların çıkmasına neden oldu.esas sorun amd nindir.adam akıllı phenomları çıkardıktan sonra elbetki bu sorunlar aşılacaktır.sana asus lu günler dilerim.ayrıca param çok olduğu için bir makine için 3000 ytl bayıldım.sorun değil benim içi aklımıza şaşmana gerek yok.

Amd nın ıslemcılerı sorun yarattıgı dogrudur.
    Sorun rd790fx chipsetin yordamlamasıyla giderilmektedir.
    AMD ATİ CHİPİ UERETEN FİRMADIR AYNI ZAMANDA farkındamısın bılmıyorum.
    Ayni chipe yazılım ureten 2 firmadan gigabyte'da sorun cıkıyor.
    Asusta cıkmıyor. Simdi bunda suc AMD ninmi oluyor.
    surekli yeniden bios guncelleyerek gigabyte durumu fixlemeye calısıyor.
    Asus napıyor AMD company ile yanyana gelerek ortak yazılım uretiyor.

Amd OverDrive programını yukluyorsun.
    Stability testlerini uyguluyorsun.
    Surekli bios update yapmıyorsun.
    biosuna F-16 ADINI VERMEYE CALISMIYORSUN.
    yada calısıyorsun.
    Tercih senin arkadasım. orda Gigabyteın attıgı mail var ben daha napıyım.
    Ati chipı yorumlayacak yazılım gelıstırme yeni yeni bios yaz.
    Ocz ramlerle stabil calısma yeni bios yaz.
    Amd islemciyle duzgun calısma yeni bios yaz.
    Taiwan yapımlı kondansatorler icin nezaman bios yazacak Gigabyte ben onu merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastery -- 2 Nisan 2008; 14:41:39 >

AGRESİF TURK

• aldığımız anakartlar ilk revizyon bunların olması doğal.asus siye övdüğünüz firmanın x38 max formüla anakartlarınıda gördük tam bir ram problemlisi.şimdi ona ne demeli.bu işlerde yapabileceğimiz bişe yok.kont bilgisayara bu konu hakkında mail attım ama gelen mailde anakartınızda sorun varsa aldığınız bayi kanalı ile sorununuzu yazarak bize yollayınız diye yazmışlar.ama ben mailimde sorunum olmadığını sadece duyum aldığımı sizinde bu konuda test yapmanızı istiyorum gibi bir mesaj attım.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.