Şimdi Ara

## DH Özel: ATi Radeon HD 4800 Serisinin Resmi Test Sonuçları ## (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
358
Cevap
0
Favori
86.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: alisan06

allah aşkına yeni gpu ile eski gpu yu karşılaştırmanın ne alakası var gel 260 ile 4850 yi 280 ile de 4870 i çarpıştıralım. O zaman diyelimki nvidia pahallı ama aradaki fark performansa göre çok değil yada fark performansa göre çok bunu neden yapmamış ati resmi testler de ?

gtx 260 ve 280 i ati nerden bulucak dostum

nvidia ya solemi dicek

kardeşim ben test yapıcamda senin kartla bizimkileri bi karşılastırak
    -olur usta hemen verelim
    --hamdi cek ordan abine gtx260 ve 280

ewl abi cok ii oldu hatta kartlarıda daha kesinleşmedi ilk 460shader dioduk olmadı performansı kotu ise 800 yaparız
    -tabi tabi bakın siz takılın kart sizin gibi bakın

az dusunelim arkadaslar

• quote:

Orjinalden alıntı: siyah845

8800 gt ler mezara gomuluyor gıbı bu sonuclarla

bir devir daha kapandı, yaşasın ati 48xx
  • o zaman yayınlarken 3870 ile karşılaştırsınlar nvidiayı biz yendik bak kartımız onların eski bitmiş $200 dolar altında düşmüş kartlarını geçtik havasına girmesinler :D
  • Eveeet işte nvidia nın koktuğu olay başına gelecek gibi. Fiyat/Performansta ati HD4850 ile nvidiaya büyük bir tokat indirecek gibi gözüküyor. Hız olarak nvidianın 280 i hız olarak lider olacaktır, zaten oyunlarla olan sponsorluklardan da nvidia 280 nin lider olması doğaldır ama fps / fiyat ta nvidia şapa oturacak gözüküyor
    Tebrikler Ati! Bilgisayarcıma şimdiden bir adet HD4850 ayırmasını söyledim.
  • quote:

arkadaşlar şunada kimse dikkat etmemiş 4850 9800gtx fiyatında ve 4870 de gx2 fiyatında peki neden 4870 9800 gtx ve 4850 ile 8800 gt alınmış komik deil mi?

senin fiyatlardan bi haber olduğun belli
    4850 230$ 9800gtx en ucuzu axle 290$
    4870 350-380$ gx2 525$ en ucuzu
  • Fx57 hocam size güvenimiz tam. Siz testler güvenilir diyorsanız güvenilirdir. Ayrıca herşeyi ayrıntısına kadar açıkladığınız için teşekkür ederiz. Ati tekrar piyasaya geri dönüyor. Yaşasın Ati-AMD işbirliği (Kendi ekran kartım Ati olduğu için değil; artık Ati'nin toparlanması gerektiği için söylüyorum )

Umarım GTX260 ile HD 4870'in arasında fazla fark olmazda Ati sonunda eline iyi bir koz geçirmiş olur Eğer mimarideki AA ve AF problemleri giderildiyse; ileride Crossfire problemleri de giderilecektir diye düşünüyorum ve de ATi 4870 X2 ise GTX280'i devirebilir.(Oyunlarda da CF problemleri yaşanmaz ise) Nvidia'dan 55 nm'ye geçilmeden GTX280'in X2'si nasılsa beklenmiyor.(Belki 4870 X2'ye cevap verebilmek için bir an önce 55nm'yi çıkartırlar ) Hadi Bastır Ati kim tutar seni

• quote:

allah aşkına yeni gpu ile eski gpu yu karşılaştırmanın ne alakası var gel 260 ile 4850 yi 280 ile de 4870 i çarpıştıralım. O zaman diyelimki nvidia pahallı ama aradaki fark performansa göre çok değil yada fark performansa göre çok bunu neden yapmamış ati resmi testler de ?

Nvidia grafikleri 0.8 ile başlayan testleri 48** serisi ilemi yoksa 38** serisi ile mi yapmıştı bir hatırlayalım(gerçi ben bile hatırlamıyorumda 88** ile bile olabilir )

Bir de o testlerde neden ati hep 1 almış diyenlere tokat gibi cevap verildiğinden o arkadaşlar öğrendiler ve konuya kalmadılar sanırım şimdi neden bu konuda böyle insan yok diyen arkadaşlara.

• Gözümü karartım en sonunda benim 3870 satıp alacam 4850 yi
  • quote:

o zaman yayınlarken 3870 ile karşılaştırsınlar nvidiayı biz yendik bak kartımız onların eski bitmiş $200 dolar altında düşmüş kartlarını geçtik havasına girmesinler :D

kardeş neden anlamak istemiyosunuz ya.heralde 9800gtx le karşılaştıracak mevcut tek gpu lu en performanslı ekran kartı oydu çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulo61gun -- 12 Haziran 2008; 0:32:28 >
  • Walla haber doğru gibi. Eğer kullanıcı testleri de aynı sonucu verirse süper olacak.
  • Bu konu tarihe geçer Ateşli tartışmalar olmuş ama sonunda herkes fake olmadığı görüşünde birleşti sanırım ? Şiddetle karşı çıkanlarda pes etmiş gibi görünüyo.
    O zmn ne diyelim gelsin 4850
  • Gerçek kullanıcı testlerini görmek gerek ama şu halde nvidianın işi bitmiş. Zaten ani fiyat indirimi de nvidianın bu kez köşeye sıkıştığını gösteriyor.
  • hayırlı uğurlu olsun şimdiden, kartları alacaklara ve bana...
  • İnşallah atı nın ddr5 ramı işe yarar yaramazsa yine nvidia oyunlara destek verdirirse(phsyx vs) atı yine düşer isterse en yüksek teknoloji olsun ama oyunlar nvdia ile anlaşma lı olmaya devam ederse atı nın yeni teknolojisi yine baltayı daşa vuracaktır umraım böyle bişey olmaz
    NOT:Ben ne atıcıyım nede nvidiacı
  • kartı değiştirem ama işlemcim dar boğaz yapar mı?
  • @scaniaperest

alıntı yapmayacağım sen nekadar bilgiye sahipsinki bu konu hakkında yorumda bulunuyorsun..

konuyu anlamadan bilmeden yorum yapma

ben @FX 57 arkadaşımıza yalan söylüyorsun diye bir kelime kullanmışmıyım bir daha oku

yurtdışında önemli bir yere sahip hatırısayılır formda ( extremesystem bilen bilir senin bilmediğin kesin) haber yapan moderatör kişi verdiğiniz sonuçlara Fake diyor ne diceksiniz diye sordum ama yalancısın demedim bu şekilde gösterdiğin için sana birkere daha

son olarakta ben 9800 alırım yarın satar başka kart alırım sanane? seni ne ilgilendirir parasını senmi verdin? ayıp be ayıp..

@Fx57 formda çok saygı duyduğum kişlerden biridir kendiside beni eskiden beri tanır.

ama resmi test sonuöları denilince ve yurtdışında Fake olarak yorumlanınca sorma gereği duydumne var bunda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 865pe -- 12 Haziran 2008; 0:54:31 >

• quote:

Orjinalden alıntı: 865pe

Evet beyler şimdi neden,

Nvidia hep 1 almış diyen yok?

Tarafsızlık bu olsa gerek Nvidia nın verdiği performans karşılaştırması tablosunda,

Ati niye hep 1 almış, test sonucu Fake , saçma, yalan vs diyen arkadaşları ayrıca kutluyorum.

nvidia nın performansı 1 kabul edilip, nvidianın kaç katı olduğunu gostermişler
    fake o açıdan fake değil yani
  • yapılan testlerde crysis nvidia tabanlı bir oyundur. çoğu nvidia icin optimize edilmiştir zaten (reklamları var icinde kısacası) rop 32 ise testler normaldir... :D herşeyi ona bagıyorum. shader fazlalıgından bu kadar alabilecegini zannetmiyorum cünkü zaten fazlaydı shaderi... iyileştirmeler de oluyo örnek-2xxx serisinden 3xxx serisine geçişte bit düşüşüne ragmen kayıp olmamıştı.

Forum ve dünya kullanıcılarının çoğu nvidia markası ekran kartlarını kullandığından tabi ki bu kadar tepki-yalanlama-karalama gelecektir. şunu unutmayın; nvidia hala en iyi performansa sahip ekran kartını çıkartıyor, ne kadar teknoloji gerisi bi kart olsa da. amd fiyat performans olarak iyi kart çıkarttı. bi nvidia öne geçecek bi amd. bu hep böyle olmadı mı? ben 3870e para verdim (280dalır kadar aralıkta) kötü mü yaptım? hayır... oyunlarda sorun olmadan belki 3-5 fps düşük oynadım. zarar etmedim tabi ki. amd ye yatırım yaptım meyvalarını şimdi yicez :) Danışıklı dövüş yani bu kısacası. fiyat performansta 8800 ya da 9600 devri kapanmıştır. amd alanlar gene amd alcaktır belki nvidiadan vazgeçenler gelip amd alır ama biz bize zaten iyiyiz. Amd fanıyım gurur duyuyorum memnunum da... saygılar. (ah bi phenom 9850 be alabilseydim)

asıl bombayı ya patlatırsa ati... -512 bit -ddr5 4000mhz 2gb-1000 mhz gpu- 4890.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugacomtr -- 12 Haziran 2008; 1:04:32 >

• fx hocam bir haber yaptın donanımhaber, dünya birbirine girdi yahu

@scaniaperest

Benim hiç anlamadığım, neden direk şu an ki güncel kart kullanıcılarına karşı gard alıyorsunuz. Bu ne şiddet bu ne celal yahu. Altı üstü bir kart geliyor, birbirinizi yiyiyorsunuz. 8800GT si vardır, 9600GT si vardır bilmem 3850si vardır, adam memnundur. Arkadaş sadece kesin ibareler kullanıldığına dikkat çekmiş. Bu kadar sinire gerek yok, sakin olun lütfen. Dalga geçmeklede ayrıca bir yere varamazsınız.

Bu arada şu 4870ler harbiden iyiymiş yahu GDDR5in pek bi getirisi yok gibi ama yinede ben kartı kendim test etmeden içim rahat etmez, gelsede alsak falan

• quote:

Orjinalden alıntı: jeofizikci

quote:

Orjinalden alıntı: 865pe

Evet beyler şimdi neden,

Nvidia hep 1 almış diyen yok?

Tarafsızlık bu olsa gerek Nvidia nın verdiği performans karşılaştırması tablosunda,

Ati niye hep 1 almış, test sonucu Fake , saçma, yalan vs diyen arkadaşları ayrıca kutluyorum.

nvidia nın performansı 1 kabul edilip, nvidianın kaç katı olduğunu gostermişler
    fake o açıdan fake değil yani

biliyorum konu o değil zaten neden 1 aldığını daha önce açılan başka bir konuda (gtx280 performans grafiği) biçok arkadaş anlamamıştı anlatmaya çalıştık. ama orda 1 almış deyip kızan arkadaşlar nerde. burda 1 alınca niye merak edip soran çıkmadı

yoksa grafiği anlamamak gibi bir durum yok. benim vurgun önceki konu ile alakalı bilen biliyor.

iyi formlar.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.