Şimdi Ara

*****DH NİN EN BÜYÜK TEAM'I FORD CONNECT TEAM !!!! (775. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48.228
Cevap
71
Favori
4.114.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 773774775776777
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • abilerim kardeslerim saka maka connect team e yazdıgım 500. mesajı yazmanın onuru içindeyim daha nice 500 lere inşallah hayırlı paylaşımlar yapmak üzere connect team ailesi olarak 2009 2010 connect team tanıtım videosunu ne zaman hazırlıyacagız bu arada ortam şenlensin diye bi fıkra vermek istedim sürç-i lisan ettiysek affola

Bir kesis dünyanin en akilli adamini bulmak için diyar diyar geziyormus sira nasreddin hocanin köyüne gelmis ve köylülere sormus.
    - sizin köyün en akilli adami kim?
    demis. Köylülerde:
    - nasreddin hoca demis.
    bunun üzerine kesis köy meydaninda hoca ile görüsmeye baslamis ve eline bir çomak almis yere bir daire çizmis nasreddin hoca da çomakla daireyi ortadan ikiye bölmüs kesis bir dogru daha çizerek daireyi dörde bölmüs hocada dörde bölünmüs dairenin üç dilimine çarpi isareti koymus kesis elleriyle asagidan yukariya dogru hareket yapmis hocada yukaridan asagiya yapmis ve kesis
    büyük bir hayranlikla hocayi tebrik etmis.

Olup bitenden bir sey anlamayan halk kesise ne oldugunu sormus kesisde :
    - Bu adam gerçekten dünyanin en akilli adami yere dünya çizdim
    o ortadan ekvator geçer dediben dünyayi dörde böldüm o da dört de üçü sudur dedi ben yerden buharlasma sonucunda ne olur dedim o da yagmur yagar dedi.

Bu sefer hocaya neler oldugunu sorar halk hoca da:
    - Bu adam oburun biri yere bir tepsi baklava çizdi ben de yarisi benim dedim daha sonra tepsiyi dörde böldü o zaman dört de üçü benim dedim o da tepsi altindan atesi hafif hafif almali dedi ben de üstüne findik fistik ekelersek daha iyi olur dedim.

• slm adaş

daha nice m500lere.......

mehmet abi maşalalh ne hikmetse bu gün okuldan erken çıktım yolda gelirken bu kadarı olacağını sanmıyordum

5 TANE CONNECT GLX SİYAH 3 TANE 90 LIK SİYAH CONNECT GÖRDÜM HEPSİDE ARDA AEDINA 1 ER 2 ŞER DAKİKA ARAYLA

BÜTÜN GÖRDÜĞÜM ARÇLARDAN BİRİSİ HARİÇ HEPSİ KROM KSUARLIYDI...

KAYSERİDE SİYAH KULLANAN PEK YOK'TA OYÜZDEN ŞAŞIRDIM BİRAZ..
  • İyi Akşamlar Team @PiT3uLL led li stop yapımı aynı yöntemle yapılıyor link:http://forum.geceucusu.com/index.php?showtopic=1356

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedkum -- 26 Kasım 2008; 20:02:25 >
  • bu arada @alpertelek arabanız hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız kullanman dileklerimizle..._emre_connect 500. mesaj hayırlı olsun
  • Güneşli günlerden sonra gelen yağmuru çok özlemişiz....

• aslında düşünüyorum bundan internette baktım 1.8 tdci 90hp 26.800 yazmışlar acaba donanım özellikleri nelerdir bilmiyorum. bugüne kadar bu aracı kullanmadım. aracın kullanımı nasıl? konforu nasıl? en önemlisi yakıtı nasıl? ve benim en çok sinir olduğum araçtan tıkır tıkır sesler geliyormu? bu gibi sorular ile beni aydınlatırsanız sevinirim.
  • Mehmet abi koyma şöyle fotoları yaa..Zorla Glx aldıracam senin yüzünden Maşallah nazar değmesin..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sye88

Mehmet abi koyma şöyle fotoları yaa..Zorla Glx aldıracam senin yüzünden Maşallah nazar değmesin..

• yalcın adamın GLX i var hawasını atıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: connectgücü

yalcın adamın GLX i var hawasını atıyor

o zmn bnde DLX ile hava atcm.ama yeni rsm yok şuann
  • Anıl abi team listesindeki DELÜX_4380 yerine reelax_61 yassan.Öbr üyeliğimi bidaha açmıcm çnki.

• Mdem öyle..Bu da çakma siyah..İdare edecez artık

• ORIGINAL BLACK

Öyle birisinin (!) dediği gibi, "yahu bir kere gördüm de siyaha çok yakın bir renkti, ama siyah değildi, yok yok siyahtı, bir de simliydi" falan değil, orijinal metalik siyah.
  • günaydın team......reelax_61 kardeş o aradığın ön cam çıtasından bende var.şu anda arabamda takılı durumda..istersen sanada yollayabilirim..babam samsundan 70 ytl almış..
  • quote:

Orjinalden alıntı: emrejet

quote:

Orjinalden alıntı: alpertelek

Bugün bende aldım.
    Yarın teslim edecekler.
    75 BG FORD TRANSIT CONNECT COMBI DELUXE PAKET AYTOZU GRISI
    Hadi hayırlısı

hayırlı olsun

güle güle kullan

aramızada hoşgeldin...

sorması ayıp ne kadara mal ldu ve hangi ilden aldın....

görüşmek üzere iyi akşamlar..

26.500 YTL ye aldım. Kocaeli Esotodan
    Kaskoda 750 YTL oldu.
    Şu sıralar çok güzel indirimler var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lukunku

ORIGINAL BLACK

Öyle birisinin (!) dediği gibi, "yahu bir kere gördüm de siyaha çok yakın bir renkti, ama siyah değildi, yok yok siyahtı, bir de simliydi" falan değil, orijinal metalik siyah.

yazın gerçekten farkediyor mu siyah renk? ısıyı çekme açısından.. güneşin altında park yerinde bekleyen araca binmerken mesela siyah olmasının etkisi nasıl?

• quote:

Orjinalden alıntı: dragotreis

sürekli aklıma takılan bir sorudur:

turbolu aracı boşa atmıyoruz tamam. turbo milleri yağsız dönmesin istiyoruz. aracın turbosu 2000 devirde çalışıyor diyelim: 2000 deviri geçip vites değiştirdik, sonra yine vites büyüteceğiz, ama önümüze araba çıktı, 2750 devirdeyiz, vites değiştirmekten vazgeçtik, gazdan ayağımızı çektik devir 2700-2600-2500 diye küçülüyor. 2000 de çalışan turbo ne yapıyor şimdi? ayağımızı gazdan çektiğimiz için duruyor mu? veya ne kadar çalışıp duruyor? normalde boşa atınca örneğin 15 sn çalışıyorsa, gaza basmadan viteste ne kadar çalışıyor? 2000 e kadar mı? yine 15 sn mi? hareket halinde viteste olduğumuz için 15 değil de 20 mi?

2750 den 2500 e düşünce boşa alabilir miyim artık? 2200 de mi, 2000 demi boşa atmalıyım? (duracağım diyelim)

cevap yazmış obk sağolsun, işte şöyle;

Turbo araçta boşa atmaması gerekir diye bir kaide yok. Ancak yüksek devirden birden boşa atılırsa yağ basıncı düşer. Bu nedenle yüksek devirden sonra boşa atılacaksa turboşarj yüklü durumdayken değil de bir miktar ayak gazdan çekildikten sonra atılmalıdır ki düşük yağ basıncındaa yüksek turbo basıncı altındaki mil yağsızlıktan zarar görmesin. Ancak bu pay ihmal edilebilir düzeydedir... Zira turboşarj pallerinin yavaşlaması oldukça hızlı gerçekleşir.

• quote:

Orjinalden alıntı: E.Kalkan

quote:

Orjinalden alıntı: Lukunku

quote:

Orjinalden alıntı: E.Kalkan

Selam arkadaşlar bi sorum olucaktı ....

2005 model connect var bizde 60.000 bakımını yaptıracağızda maliyeti konusunda bi bilgisi olan varmı acaba ??

Bide yolda giderken araca fazla gaz verince ön taraftan sallamaya başlıyor, titreşim yapıyor motordan kaynaklandığını tahmin ediyorum... Teşekkürler...

Merhaba,

Connect araçlar, 15.000'de bir bakımı yapılıyor. 15.000 - 45.000 - 75.000 bakımlarında benzer işlemler yapılıyor, aynı şekilde 30.000 - 60.000 - 90.000 bakımlarında da yine benzer işlemler yapılıyor. Farkları ise, 30.000'de yapılan işlemde 15.000'de yapılan işleme ilave olarak sadece yakıt filtresi değişiyor, bunu diğer bakımlara da çevirebilirsiniz. Bazı servisler buna ilave olarak enjeksiyon temizliğini de ilave ediyorlar. Sadece 90.000'de ağır bakım tabir edilen bazı değişiklikler var, triger kayışı değişimi, balata değişimleri gibi, tabi bu malzemeler kullanıma bağlı olarak daha önceden de değiştirlebiliyor, bunlar kontrollerde belli oluyor. İstisna harici durumlarda yapılan işlemler bunlar.

Gelelim maliyet kısmına, Ford servisleri bu konuda çok sabıkalı, gerek hizmet gerekse maliyet yönünden çok farklılıklar gösterebiliyorlar, nerede olduğunuzu ve aracınızın model ve yılını da yazmamışsınız. Bulunduğunuz şehir ve civar şehirlerdeki servisleri, gitmeden önce telefonla aramanızı öncelikle tavsiye edeceğim. Mesela, 15.000 bakımı için ben çok çeşitli yerlerden aldığım fiyatları söyleyeyim; 150 YTL'den başlayıp 260 YTL'ye kadar çıkan fiyatlar verdiler. İstanbul'dan bir arkadaş 330 YTL civarında bir fiyata yaptırmış, farklılık gösterebiliyor.

İki sayfa önce ben, yaptırdığım bakımın ayrıntılarını va fiyat dökümünü yazdım. 250. sayfanın en son yazısını okursanız göreceksiniz, orada 30.000 bakım fiyatı da yazıyor, 60.000 bakımını da oradan uyarlayabilirsiniz.

Diğer sorduğunuz soruyla alakalı olarak da şunu söyleyeyim, genellikle yakıt kirliliğinden oluşur, aracınızın modelini belirtmemişsiniz, ama 75 hp'lik aracı kullanıyor ve de normal mazot kullanıyorsanız o zaman durumunuz kritikleşmeye başlamış ve derhal servise uğrasanız iyi edersiniz, motordan kaynaklanıyor ise yakıt'tandır. Çözüm için ise, başlangıç problemleri için yakıt filtresi değişimi, yeni ve temiz yakıt dolumu gibi çözümler önerilir. İleri düzey problemler ise, (ki ben yurtdışında iken çok başıma geldi) komple yakıt sisteminin (depo, hortum, yakıt pompası ve filtresi) sökülüp temizlenmesi ve yeniden monte edilmesiyle çözülüyor. Bir de yakıt değilse de motora yüklenmeden dolayı lastiklerin aşınması ve rot balans ayarsızlığından da olur. Her iki durumda da size servis yolu gözüküyor.

Cevap için teşekkürler ..

Önceki sayfalara baktım ve yaptığınız bakım harcamalarını okudum...

İnşallah bizim aracın fazla bişeyi yoktur...

Aracım 2005 model 75 ps connect delux

Aracı alalı çok fazla bişi olmadı yeni aldık sayılır o yüzden fazla bilgim yok bi sorayım dedim...

Bahsettiğim o önden sallamaya gelince mesela otobanda 90 la giderken gaza yüklenince ön taraf sallıyor ancak gazdan çekince o hızda sallama duruyor rot balanstan olma ihtimali düşük belki ama dediğiniz gibi yakıttan kaynaklana bilir...

En iyisi en kısa zamanda servisin yolunu tutmak galiba...

Sizin Sorununuz Motor Takozundan Kaynaklanabilir ... Motorun Sase İle Baglantı Bolumunde Takoz Vardır Aşındıysa Titreme YApar ...

• quote:

Orjinalden alıntı: connect_52

günaydın team......reelax_61 kardeş o aradığın ön cam çıtasından bende var.şu anda arabamda takılı durumda..istersen sanada yollayabilirim..babam samsundan 70 ytl almış..

Resim varsa koyarmısın nasıl duruyor.Ben hiç grmedim o nikeli
  • 
Sayfa: önceki 773774775776777
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.