Şimdi Ara

*****DH NİN EN BÜYÜK TEAM'I FORD CONNECT TEAM !!!! (555. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
48.234
Cevap
72
Favori
4.132.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 553554555556557
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • günaydın team .. bugün bizim connect e de ulaşmaya calısayım ..ve bi ölçüm yapayım .. bu arada bnim B ile C farkından kasıt .. ereninki ile glx arasndaki fark ilginc geldi .. sanki 2 deger karısmısmı gbi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lukunku

quote:

Orjinalden alıntı: freeagle89

Ya arkadaşlar benim connectle ilgili tek sorunum arka kapılardan özellikle sağ arka kapıdan acayip tıkırtı sesi geliyor. Engebeli yolda. İlk aldığımızdan beri var, gidiyoruz servise kapının geçtiği orta kolondaki yerin altına conta koyup sıkıyolar, düzelir gibi oluyo sonra yine oluyor. Özellikle güneşli ve sıcak günlerde çok fazla ses oluyor. Genleşme vs. olayı var sanırım. Serinde falan kesilebiliyor yada azalıyor ses. Arabaya binen arkadaşlar, arabayı çok beğeniyor ama en ufak bi sallantıda kapıdan gelen ses herşeyi berbat ediyor, bu ne diye soruyorlar. Onu da geçtim ben deli oluyorum duydukça. Sizde durum böylemi? Bunun bi çaresi var mı ya

Tıkırtı mı gıcırtı mı? Tıkırtı, bağlantı elemanlarından yani vidalardan ve saçtan gelir. Çaresi servistir. Gıcırtı ise fitillerden yani contalardan gelir, onun da kısa vadede çaresi, krem veya yağlı bir madde ile silmek, orta vadede 3M markalı silikon spreylerle silmek, uzun vadeli çaresi ise servise giderek fitilleri-contaları değiştirmektir...

Resmen tıkırtı geliyor ya. Serviste contanın altına bi conta daha koyup iyice sıkıyorlardı. Ama sorun belli süre sonra devam ediyor. Garanti de bitti. ZAten bi işime yaramadı garanti o ayrı. Özel ford servisine mi gitsem ki bide. Neyse fotoğraf çeker koyarım serviste conta koydukları yeri.

• iyi günler team
  • Connectin yan aynası daha önce verilmemişti sanırım...

• Madem servis olaylarımızdan bahsediyoruz bende bahsedeyim o zaman. Aracımı aldıktan bir kaç ay sonra kapılarda bulunan plastik yan kuşaklar biraz açıldı. Servise götürdüm hemen değiştirelim dediler memnuniyetle kabul ettim ve müşteri bekleme bölümünde beklemeye başladım. Neyse ardan 10 dk falan geçti geçmedi aklıma telefonumu arabada bıraktığım geldi. Kimseye gözükmeden arabanın yanına gittim (içeri girmek burda da yasak) birde ne göreyim. Arabanın kuşaklar sökülmüş altında kalan yapıştırıcılar ise güzide bir usta tarafından spatulayla kazınıyordu hemde ne kazıma alttan astar boyaya kadar çıkarıyo şerefsiz. Sen ne yapıyorsun diye bağırmamla herifin ayağa fırlaması bir oldu. Abi biz bunu hep böyle yaparız, hem kuşağın altında kalıyo amma tepki veriyosun demeye kalmadı sinirim iyice kabardı adamın yakasından tuttum defettim gitti. Hemen müşteri temsilcisini çağırıp onada gösterdim. Meğer tinerle silinince çıkıyormuş (selülozik-sentetik olayı) herif 100 metre yürümeyeyim diye boyanın içine etti. Ben o gün bu gündür servise gitmiyorum. Bu olay olduğunda araba altı aylıktı, bir daha da servise falan gitmedim. Garantiyi yaktım ama çok şükür bir şeyde olmadı. Hadi bakalım burdan yakın, servise gidinde gözümüzden sakındığımız arabalarımızı bu heriflere emanet edin.

• Ben okurken sinirden çıldırdım. Eğer benim başıma öyle bişey gelse o anlık sinirle, spatulayla herifin derisini kazırdım heralde. Neyse böylelerinin yanında Bizim Eskişehir Otokoçun hakkını da yemeyelim. Adamlar cidden işini özenle yapıyorlar. Servise istediğin gibi girip çıkabiliyorsun. Ustalarla dilediğin gibi muhabbet edebilrsin, karşılıklı çay içebilirsin. Tek müdahaleleri aracı askıya kaldırırken " abi biraz geri dursan iyi olur, tehlikeli" idi. Onun dışında tüm aşamalarda ister yanında bekle aracın, ister bekleme salonuna geç çay, kahve iç. Ayrıca servisten çıkarken de güzelce arabayı temizleyip öyle veriyorlar. Döşemeye yağlı ayakkabıyla falan basma gibi bişey söz konusu bile değil. Ama yıkarken fırça kullnılıyordu sanırım. servisle tek sorunum benim kapı tıkırtısını halledememeleri. Ondada sanırım bi mühendislik hatası var. Çünkü sıcak havalarda artıyor. Genleşme payını hesaplayamamışlar galiba.

• quote:

Ben okurken sinirden çıldırdım. Eğer benim başıma öyle bişey gelse o anlık sinirle, spatulayla herifin derisini kazırdım heralde. Neyse böylelerinin yanında Bizim Eskişehir Otokoçun hakkını da yemeyelim. Adamlar cidden işini özenle yapıyorlar. Servise istediğin gibi girip çıkabiliyorsun. Ustalarla dilediğin gibi muhabbet edebilrsin, karşılıklı çay içebilirsin. Tek müdahaleleri aracı askıya kaldırırken " abi biraz geri dursan iyi olur, tehlikeli" idi. Onun dışında tüm aşamalarda ister yanında bekle aracın, ister bekleme salonuna geç çay, kahve iç. Ayrıca servisten çıkarken de güzelce arabayı temizleyip öyle veriyorlar. Döşemeye yağlı ayakkabıyla falan basma gibi bişey söz konusu bile değil. Ama yıkarken fırça kullnılıyordu sanırım. servisle tek sorunum benim kapı tıkırtısını halledememeleri. Ondada sanırım bi mühendislik hatası var. Çünkü sıcak havalarda artıyor. Genleşme payını hesaplayamamışlar galiba.

Bu kapı tıkırtısı benim arabada da vardı. Raylı Kapının geçtiği dişi parçayı tırtıklı plastikten yapılmış bir dişi parça ile değiştirdiler konu halloldu. 1 seneye yakın hiç ses gelmedi fakat şimdilerde yine başladı herhalde tekrar değiştirmek gerekecek. Araba iyi hoşta bu ufak tefek şeyler çok çıkıyor. Babamda da doblo var daha hiç bir problem çıkarmadı araç. Babam da bir kullanır ki sürekli araziye sokar, klima hep açıktır lambalar falan kontağı çevirir çevirmez çalışmaya başlar. Öyle bi arabayı gelince 1 dk çalıştırayım turbo bozulmasın gibi bişiler yok. Sağ şeritte gideceğim diye sürekli bozuk yolda hoplaya zıplaya gider vs vs gelin görün ki arabada hala en ufak bir tıkırtı bir sorun yok. Ben o kadar özeniyorum yinede her yerinden ses geliyo.

• quote:

Orjinalden alıntı: hitaf73

quote:

Ben okurken sinirden çıldırdım. Eğer benim başıma öyle bişey gelse o anlık sinirle, spatulayla herifin derisini kazırdım heralde. Neyse böylelerinin yanında Bizim Eskişehir Otokoçun hakkını da yemeyelim. Adamlar cidden işini özenle yapıyorlar. Servise istediğin gibi girip çıkabiliyorsun. Ustalarla dilediğin gibi muhabbet edebilrsin, karşılıklı çay içebilirsin. Tek müdahaleleri aracı askıya kaldırırken " abi biraz geri dursan iyi olur, tehlikeli" idi. Onun dışında tüm aşamalarda ister yanında bekle aracın, ister bekleme salonuna geç çay, kahve iç. Ayrıca servisten çıkarken de güzelce arabayı temizleyip öyle veriyorlar. Döşemeye yağlı ayakkabıyla falan basma gibi bişey söz konusu bile değil. Ama yıkarken fırça kullnılıyordu sanırım. servisle tek sorunum benim kapı tıkırtısını halledememeleri. Ondada sanırım bi mühendislik hatası var. Çünkü sıcak havalarda artıyor. Genleşme payını hesaplayamamışlar galiba.

Bu kapı tıkırtısı benim arabada da vardı. Raylı Kapının geçtiği dişi parçayı tırtıklı plastikten yapılmış bir dişi parça ile değiştirdiler konu halloldu. 1 seneye yakın hiç ses gelmedi fakat şimdilerde yine başladı herhalde tekrar değiştirmek gerekecek. Araba iyi hoşta bu ufak tefek şeyler çok çıkıyor. Babamda da doblo var daha hiç bir problem çıkarmadı araç. Babam da bir kullanır ki sürekli araziye sokar, klima hep açıktır lambalar falan kontağı çevirir çevirmez çalışmaya başlar. Öyle bi arabayı gelince 1 dk çalıştırayım turbo bozulmasın gibi bişiler yok. Sağ şeritte gideceğim diye sürekli bozuk yolda hoplaya zıplaya gider vs vs gelin görün ki arabada hala en ufak bir tıkırtı bir sorun yok. Ben o kadar özeniyorum yinede her yerinden ses geliyo.

Çok sağol ya, yani bi çözümü olduğunu öğrendim en azından. Gerekirse her sene değiştireyim ama ses gelmesin. Arabadan soğutcak beni bu ses. Yetkili servistemi değiştiriyorlar yoksa özel servise mi yaptırdın? Birde o parçanın resmini koyabilirsen çok çok sevinirim

• quote:

hitaf73 Tarih 28 Temmuz 2008; 12:43:21

ee her güzelin bi kusuru olur

• arkadaşlar kapı tıkırtısına başka bir sitede dile getirmişler. siz de bir bakın derim.
    Bu iki resimdeki çıkıntıları yeni fark ettim.Bizim 2006 Connect'te enim olmamakla birlikte bu çıkıntılar yok.Sanırım bu çıkıntıların amacı kapıların tam oturmalarını ve ses yapmamalarını sağlamak.

1) GLX kullanıcıları kapı tıkırtılarından şikayetçi mi?
    2)Eğer GLX'lerde kapı tıkırtıları bizim Connect'lerden az ise bizim araçtaki parçaları resimlerdeki GLX'in parçaları ile değiştirirsek tıkırtı problemi çözülür mü?
    3)Sorun tam olarak çözülmese dahi (servise götürünce malum bölgelere sünger tıkıyorlar) bu çıkıntılı parçalarla servislerin yaptıkları sünger işlemi daha etkili olur diye tahmin ediyorum.

• bizim arabada 2006 ama hiç gıcırtı falan bişey yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: connect_52

bizim arabada 2006 ama hiç gıcırtı falan bişey yok

+1000
  • Forumu inceledimde genel olarak herkes Kapıdan Şiyaketi var allaha şüqür ßizim araçta problem yok(2007 Model110 PS Full Deluxe)
  • Benim sürücü koltuğu gıcırdıyor, sinir oluyorum. Servise gitmeye korkuyorum, ilgileneceklerini sanmıyorum.
  • yönetici hazır burdayken size bi soru soracağım doğankentlinincezası ne zaman bitecek bi bilginiz varmı acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: connect_52

yönetici hazır burdayken size bi soru soracağım doğankentlinincezası ne zaman bitecek bi bilginiz varmı acaba?

Sınırsız uzaklaşma aldı o üyemiz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jackdaniels_35

arkadaşlar kapı tıkırtısına başka bir sitede dile getirmişler. siz de bir bakın derim.
    Bu iki resimdeki çıkıntıları yeni fark ettim.Bizim 2006 Connect'te enim olmamakla birlikte bu çıkıntılar yok.Sanırım bu çıkıntıların amacı kapıların tam oturmalarını ve ses yapmamalarını sağlamak.

1) GLX kullanıcıları kapı tıkırtılarından şikayetçi mi?
    2)Eğer GLX'lerde kapı tıkırtıları bizim Connect'lerden az ise bizim araçtaki parçaları resimlerdeki GLX'in parçaları ile değiştirirsek tıkırtı problemi çözülür mü?
    3)Sorun tam olarak çözülmese dahi (servise götürünce malum bölgelere sünger tıkıyorlar) bu çıkıntılı parçalarla servislerin yaptıkları sünger işlemi daha etkili olur diye tahmin ediyorum.

Helal olsun anında görüntü.

• POLEN FİLTRESİ TAKMA işlemi konu linki... Tuncay abizim paylasmız.. ilgilenenlere

http://fordconnectteam.buygoo.us/ford-connect-resimleri-f9/connect-polen-filtresi-takylmasyalynty-t153.htm#959
  • @hitaf73 ; sevgili lukunku ile yiyip içmişliğimiz var. ordan bulaşmıştır:)

ahanda naynini naynini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackdaniels_35 -- 28 Temmuz 2008; 17:36:52 >
  • Arkadaşlar merhaba yine bağımlılık yaptığı için şartları zorlayarak bir bilgisayar bulup foruma girdim..Size sormak istediğim bir konu var..Biz nasipse yarın arabayı almaya gideceğiz ama alırken eksik olan filtreyi falan da taktıralım dedim..Acaba bu parça polen filtresimiydi yoksa hava filtresi mi? Alırken yapmamız gereken başka birşey varsa yardımlarınızı bekliyorum..Şimdiden teşekkürler..Fotolar en yakın zamanda burda
  • 
Sayfa: önceki 553554555556557
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.