Şimdi Ara

*****DH NİN EN BÜYÜK TEAM'I FORD CONNECT TEAM !!!! (2243. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48.234
Cevap
72
Favori
4.132.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 22412242224322442245
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

quote:

Orijinalden alıntı: _çağ_

quote:

Turbo sesi duyuluyor diyorsun da, acaba kaçırıyor olabilir mi? Kaçırdığında turbo ıslığına benzer bir ses duyuluyor çünkü..

Hocam bahsettiğim ses işte bu. Ses kaydı yaptım. Telefonu aracın kaputunu akünün açıp üstüne koydum dakika 1:05 ten sonra da telefonu aracın altına, yere koydum ordan turbo sesi daha net anlaşılıyor. Aracı çalıştırdıktan 2 saniye sonra turbo rolantide bile devir çeviriyor.

Ses kaydı linki

http://uploaded.net/file/x4nssxqb

Bilgisayara geçince bakacağım..

tamam.
    Dinledikten sonra senin araçta şöför kapısı açık kalsın bin bi çalıştır. Aynı benim yaptığım gibi hafiften ara gaz ver bakalım aynı sesi yapacakmı. Ben egr yi kapatmadan önce bu kadar ses duymuyordum galiba hani bu turbo egzozdan dışarı atılmak üzere olan gazla türbinleri çeviriyor ya önceden bu gazın bir kısmı motora yollanıyordu yakılmak üzere şimdi o gazın tamamı turboya gidiyor o yüzden turbo eskisine göre daha hızlı dönüyor başka aklıma bişey gelmiyo heralde 10 binde turbo dağıtmaz araç

• quote:

Orijinalden alıntı: LazPacino

bugun ben hava filtresi ve turbo intercooler hortumunu degistim ve buna benzer bi ses duydum evet.. onceden yokmuydu? evet snaki vardi hatirliyorum cunku..

BENCE normal.. turbo sesi hic duyulmicaksa.. yaw trafikte okadarcok TD arac varki bircogundan duyuluyor bu turbo islik sesi.. onlari hepsi arizali mi oluyo simdi.. ? degisik bi durum.. bilenler aciklar diye dusunuyorum..

bu arada memlekete geldim dediginiz gibi o far yuvasini sokecektim park iptali icin ama okadar dar bir alan ki.. el flan girmiyor.. siz nasil becerdiniz onu yaa.. :D hadi onu sok sonra diger ampulu falan tak.. vaytt.. ben cesaret edemedim walla yaa.. cok cok dar alan... bilemedim dogrusu..

ben egr iptalini yaptıktan sonra bu sesi farkettim yani öncedende geliyorduda bukadar hızlı devir çevirmiyordu turbo ve ronlantideyken hiç duymuyordum sanki gibi benimde kafam karıştı yarın egr deki parçayı en iyisi alıp bide öyle dinleyeceğim aracı

Aynen hocam orası çok dar bir alan hadi sağ taraf neysede solda bende çok zorlandım ince bi kazak gibi bişey giyin ben kollarımı çizdirdim yani derin bi iz çıkmıştı parkları söküp takarken

Edit:Trbo hortumlarını neden değiştirdiniz ne sıkıntı vardı ? ve kaça maal oldu

Bu arada sizin aracı dün sahibinden.com da gördüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _çağ_ -- 7 Şubat 2013; 0:03:22 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Turbo sesi duyuluyor diyorsun da, acaba kaçırıyor olabilir mi? Kaçırdığında turbo ıslığına benzer bir ses duyuluyor çünkü..

Hocam bahsettiğim ses işte bu. Ses kaydı yaptım. Telefonu aracın kaputunu akünün açıp üstüne koydum dakika 1:05 ten sonra da telefonu aracın altına, yere koydum ordan turbo sesi daha net anlaşılıyor. Aracı çalıştırdıktan 2 saniye sonra turbo rolantide bile devir çeviriyor.

Ses kaydı linki

http://uploaded.net/file/x4nssxqb

Bilgisayara geçince bakacağım..

tamam.
    Dinledikten sonra senin araçta şöför kapısı açık kalsın bin bi çalıştır. Aynı benim yaptığım gibi hafiften ara gaz ver bakalım aynı sesi yapacakmı. Ben egr yi kapatmadan önce bu kadar ses duymuyordum galiba hani bu turbo egzozdan dışarı atılmak üzere olan gazla türbinleri çeviriyor ya önceden bu gazın bir kısmı motora yollanıyordu yakılmak üzere şimdi o gazın tamamı turboya gidiyor o yüzden turbo eskisine göre daha hızlı dönüyor başka aklıma bişey gelmiyo heralde 10 binde turbo dağıtmaz araç

Evet turbo ıslığına benziyor ama turbodan değil bu ses. Önceden de yazdığım gibi EGR kaçırıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JasoNBuraK -- 7 Şubat 2013; 0:09:47 >

• Biraz yaramazlık yapayım dedim,connecte led park ampulu aldım. Ampul güçlü ama karşıdakini rahatsız edecek derecede değil... Aydınlatması hoşuma gitti.

Fotoğraf paylaşayım;

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Evet turbo ıslığına benziyor, tahminim önceden de yazdığım gibi EGR kaçırıyor..

yok hocam mümkün değil kaçırması eminim.Bu turbo sesi çünkü bu ses öncedende vardı sizin araçtada vardır boştayken çalıştırın kapı açık olsun 2000 devire kadar gaz verip çekin aynı bu sesi duyarsınız.
  • quote:

quote:

yok hocam mümkün değil kaçırması eminim.Bu turbo sesi çünkü bu ses öncedende vardı sizin araçtada vardır boştayken çalıştırın kapı açık olsun 2000 devire kadar gaz verip çekin aynı bu sesi duyarsınız.

Bu kadar turbo ıslığı normal bir durum değil. Siz ne kadar emin olsanız da bence somunlara bir daha bakın. İyice sıkamadığımda bende de aynı ses olmuştu çünkü. En basitinden araya koyduğunuz parçayı çıkarın, tekrar gaz verin, bu sesi duymayacaksınız..

• @set

Güle güle kullanın, hoş gözüküyor..
  • quote:

@set

Güle güle kullanın, hoş gözüküyor..

Teşekkür ediyorum Burakcığım, ledler holojenle birlikte yanınca aydınlatmaya biraz daha etkisi olmuş, aydınlatma rengi sarıdan biraz daha beyaza kaymış, hoşuma gitti...

Fotoğraflarda sadece ledler yanıyor, holojen kapalı... Ama ikiside yanınca güzel oluyor.

Bu arada şunu eklemek isterim, seninde dediğin gibi eğer egr conta ile kapatılmış ise ama sızdırma varsa ses yapar. Buna katılıyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

quote:

quote:

Bu kadar turbo ıslığı normal bir durum değil. Siz ne kadar emin olsanız da bence somunlara bir daha bakın. İyice sıkamadığımda bende de aynı ses olmuştu çünkü. En basitinden araya koyduğunuz parçayı çıkarın, tekrar gaz verin, bu sesi duymayacaksınız..

civataları azdaha sıkarsam yalama olur yarın parçayı sökeceğim civataları sıkacağım ve tekrar bi ses kaydı yapacağım gene o ses çıkacak ama bu kadar fazla olmayacak.
    Sizde müsayit bi zamanda benim yaptığım gibi bi çalıştırıp ara gaz verip bırakın ve dinleyin. çok makbule geçer valla merak ettim sizin araç ses çıkarmıyormu gerçekten

• quote:

quote:

bugun ben hava filtresi ve turbo intercooler hortumunu degistim ve buna benzer bi ses duydum evet.. onceden yokmuydu? evet snaki vardi hatirliyorum cunku..

BENCE normal.. turbo sesi hic duyulmicaksa.. yaw trafikte okadarcok TD arac varki bircogundan duyuluyor bu turbo islik sesi.. onlari hepsi arizali mi oluyo simdi.. ? degisik bi durum.. bilenler aciklar diye dusunuyorum..

bu arada memlekete geldim dediginiz gibi o far yuvasini sokecektim park iptali icin ama okadar dar bir alan ki.. el flan girmiyor.. siz nasil becerdiniz onu yaa.. :D hadi onu sok sonra diger ampulu falan tak.. vaytt.. ben cesaret edemedim walla yaa.. cok cok dar alan... bilemedim dogrusu..

ben egr iptalini yaptıktan sonra bu sesi farkettim yani öncedende geliyorduda bukadar hızlı devir çevirmiyordu turbo ve ronlantideyken hiç duymuyordum sanki gibi benimde kafam karıştı yarın egr deki parçayı en iyisi alıp bide öyle dinleyeceğim aracı

Aynen hocam orası çok dar bir alan hadi sağ taraf neysede solda bende çok zorlandım ince bi kazak gibi bişey giyin ben kollarımı çizdirdim yani derin bi iz çıkmıştı parkları söküp takarken

Edit:Trbo hortumlarını neden değiştirdiniz ne sıkıntı vardı ? ve kaça maal oldu

Bu arada sizin aracı dün sahibinden.com da gördüm

walla hava filtresine 15 dedi ve o hortum bilmem nesine 35 dedi.. kucuk parca, ya beni kazikladi ya gercekten pahali, ya beni kazikladi xD

intercoolerdan yukari dogru cikan soldaki boru, hani kelepcelerle takili olan o yuvarlakimsi boru..

*****DH NİN EN BÜYÜK TEAM'I FORD CONNECT TEAM !!!!

o boru patlakti ve yag kaciriyordu..

ayrica bizim araci sahibinden de gormeniz imkansiz hocam, biz ilan koymadik oraya... link var ise bakabilirmiyim..??

• quote:

quote:

quote:

quote:

civataları azdaha sıkarsam yalama olur yarın parçayı sökeceğim civataları sıkacağım ve tekrar bi ses kaydı yapacağım gene o ses çıkacak ama bu kadar fazla olmayacak.
    Sizde müsayit bi zamanda benim yaptığım gibi bi çalıştırıp ara gaz verip bırakın ve dinleyin. çok makbule geçer valla merak ettim sizin araç ses çıkarmıyormu gerçekten

Aman dikkat et, babam bir kere somunun ucunu kırdı, manifoldu sökmeye kadar gitti iş. Tamam denerim yarın. Bende bu kadar ses yok eminim. Ama sen şimdi böyle deyince şüphelenmedim değil..

• quote:

ayrica bizim araci sahibinden de gormeniz imkansiz hocam, biz ilan koymadik oraya... link var ise bakabilirmiyim..??

hocam aslında turbonun yağ kaçırması normal bir durum değil bence sizde turboyu servise bi kontrol ettirin

bu araç sizin değilmiydi ya karıştırdımmı ?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-ford-otosan-tertemiz-multimedyali-garantili-connect-110-ps-glx-findik-kahve-113451126/detay

• quote:

Aman dikkat et, babam bir kere somunun ucunu kırdı, manifoldu sökmeye kadar gitti iş. Tamam denerim yarın. Bende bu kadar ses yok eminim. Ama sen şimdi böyle deyince şüphelenmedim değil..

evet ya çok sakat yerde kalıyor. Ya kaç gündür aşırı kafama taktım bu sesi habire yolda giderken bile boşa atıp ara gaz verip sesi dinliyorum kafamda iyice büyüttüm bu sesi bana çok fazla geliyor

• quote:

quote:

hocam aslında turbonun yağ kaçırması normal bir durum değil bence sizde turboyu servise bi kontrol ettirin

bu araç sizin değilmiydi ya karıştırdımmı ?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-ford-otosan-tertemiz-multimedyali-garantili-connect-110-ps-glx-findik-kahve-113451126/detay

turbo degilde o bahsettigim o kucuk boru-hortum yag yapiyordu iste yag kaciriyordu.. artik nasil isimlendirirsek.. heb yagliydi yani.. elini sursen oraya heb siyah falan..

walla hatirladigim kadariyla o heb var bizde yaa.. ?? ama gittigimiz servis yetkili servis degil ama ozel servis ford uzeri, ordaki adam bu degiscek dedi turbodan bahsetmedi... eger oyle bi durum olaydi kesin lafini ederdi.. hatta calistirip sesini dinledi motorun rolanti ve gaza bastigim zaman..

hayir bu benim degil.. karistirdiniz siz baska bi uye arkadas ile Ahmet-Fe diye..
    bendeki aytozu gri 2008 glx...

• quote:

hayir bu benim degil.. karistirdiniz siz baska bi uye arkadas ile Ahmet-Fe diye..

pardon hocam ben yanlış hatırlamışım demekki okadar emindimki sizin olduğuna dedim başkası fotoğraflarını çekip gizlice ilanmı koymuş

Sizin araçtada amerikan park vardı değilmi ?
  • quote:

quote:

pardon hocam ben yanlış hatırlamışım demekki okadar emindimki sizin olduğuna dedim başkası fotoğraflarını çekip gizlice ilanmı koymuş

Sizin araçtada amerikan park vardı değilmi ?

evet benimkinde de var..

http://e1301.hizliresim.com/15/j/j0qv0.jpg

ya sizde simdi oyle diyince dedim allah allah gene mi., cunku baya onceden yine ayni sekilde ilan acilmisti benim aracin resimleri ile.. o kisiyle irtibata gectim yok yaa temsili resim falan diye koydum kendiminkini sonra eklicem, daha cekemedim dedi. dedim bana ne ilan benim aracin resimlerinden ibaret hemen sil falan dedim (sansursun tabi :D)

5-10 dk sonra baktim ilan kapali, bulunamiyor :D

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Equalinde

200 falan ne yaptın ağa.

200 görür bence denemedim ama o potansiyel var gibi

Yokuş aşağı görürsün. Max 200-210 görüyor zaten..

90 ps nin azami hizi kacti?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

200 falan ne yaptın ağa.

190 civaridir..

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

200 falan ne yaptın ağa.

190 civaridir..

130 ps lik transportera göre karşılaştırınca çok iyi bi değer ama ciddden çok yakıyor. 500 km 1,5 depoyla gitti.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

200 falan ne yaptın ağa.

190 civaridir..

130 ps lik transportera göre karşılaştırınca çok iyi bi değer ama ciddden çok yakıyor. 500 km 1,5 depoyla gitti.

Yanlışın olmasin. Senin hesaba göre 18 lt yakıyor..

• 
Sayfa: önceki 22412242224322442245
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.