Şimdi Ara

DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS] (474. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10.567
Cevap
188
Favori
555.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 472473474475476
Sayfaya Git
Git
sonraki

DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]


(En Son Oy Tarihi: 26.4.2024)
Giriş
Mesaj
  • Gpu ısısındaki artış kaliteli termal pad değişikliği sonrası vramlerden iletilen ısının doğru şekilde soğutucu bloğa aktarılmasından kaynaklanıyor, önceden kalitesiz padlerden kaynaklı vram ısıları fanlar %100 'de dönse dahi doğru iletilemediğinden 110 dereceye kadar çıkıyordu değişim sonrası 80 küsürlere kadar gerilediyse işlem doğru yapılmış demektir GPU sıcaklığının 2-3 derece artması sorun değil bahsettiğim sebepten dolayı şayet padler yüksek gelseydi vram ısıları düşmediği gibi gpu ısısı da 90 küsürlere kadar yükselirdi takılmayın yani yaptığınız işlem doğru. DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS] Termal macun olarak MX-4 sürüp P13 ile aradaki farkı gözlemleyebilirsiniz. DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS] 


    Telegram grupları dediğiniz için bende ismi lazım değil bir telegram grubunda vramlere termal macun + bakır şim + termal macun şeklinde yukarıda örnek verdiğim yabancı youtuber'ın 2 örnek uygulama videosuna benzer ama daha ucuz maliyetli ve ısı iletimi saf bakıra göre bir tık daha kötü olan alüminyum termalpad uygulaması ile ilgili youtube'a videolar çeken bir Türk youtuber'ın videosunu izledikten sonra video altındaki linkten Telegram grubuna girdim normalde kapalı grup ve yönetici onayı ile girilebiliyor herkesi de almıyorlar hatta başka bir gruptan tanıdığım bir arkadaşı da gruptan atmışlar sırf aynı sonuçları termal pad değişimi ile alıyorum dediği için neyse gruba girmek için adres telefon gibi bilgiler de isteniyor vs. neyse bu kişinin videolarında isteyenlere veya bu işten anlamayanlara ücreti karşılığında hem alüminyum termal pad satışı hem de montaj hizmeti verme ile ilgili çektiği videoların sayısının arttırmasından sonra grubun aslında yardımlaşmadan çok ticariye faaliyete dönüştüğünü hissettiğimde gruptan ayrıldım. Kendi reklamını yapıyor olabilir ama üslup farkı hemen hissediliyor şahsen bu gibi yardımlaşma gruplarının amacının her ne kadar kendi grubu dahi olsa ticariye kaydığını anladığım an bende film kopuyor şahsen etik bulmuyorum haa çektiğin videonun altında kullandığın parçaların satış linklerini paylaşmak ve isteyen kişilerin faydalanmasına imkan vermek doğal bir şey ama grubun amacının ticari bir faaliyete dönüşmesini görmek ve gördüğü ilgiden dolayı parça fiyatlarını arttırmak farklı bir anlayışın ürünü. DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS] 





  • HWS kullanıcısına yanıt
    Merak ettim ya hangi grupmuş o kadar soru soruyormuş. :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • burcink kullanıcısına yanıt

    Garawell ustanın grubundan bahsediyor. Bende o gruptayım ama grupta öyle rahatsız edici bir ticari faaliyet yada pazarlık vs okumadım (özelde oluyorsa bilmem). Mining konısından bilgili insanlar var ben çok faydasını gördüm. Arkadaşın ticari işyeride var termal soğutma için çalışmalar yapıyor, benim kartlar 3060 ve 3060ti serisi olduğu için böyle soğutma çözümlerine ihtiyaç duymadım ama grupta parçaları satın alıp kendi yapan yada yaptıranların değerlerine baktım inanılmaz güzel sonuçlar alındığını gördüm. Gpu sıcaklılaı bir kaç derece artarken vram sıcaklıları 15-20 derece düşüyor genelde.

  • StamP0fRadiation kullanıcısına yanıt

    En dışta 3mm olarak gösterdiklerini 2mm ile değiştirdim belki diğerlerinin basmasını engelliyordur diye. Neredeyse hiç değişmedi sonuç. Muhtemelen dediğiniz gibi vram için kullandığım 2mm düşük geliyor. Yalnız core için de elde edebildiğim sıcaklık 60 derece (arctic mx-4) acaba ona nasıl bir çözüm bulmak lazım.


    Ayrıca 3080ti vision ve 3080 ftw için 260AS alüminyum blok kullandım fansız (ikisinin de arka plakası ateş gibi sıcaktı) ve neredeyse hiç düşüş yakalayamadım. Acaba düşüş elde edenler blok olmadan sadece fan taksa yine blok ile elde ettikleri düşüşü mü yakalayacaklardı diye düşündüm. Vision arka plakası kademeli olduğu için en az 2 mm pad kullanılması gerek diye düşünüyorum ben tam temas da sağlayamamış olabilirim. Son çare olarak alüminyum pad alarak arka plaka ile alüminyum blok arasına kullanmayı düşünüyorum. Buradaki iletkenliğin bir şekilde arttırılması gerekli.


    Sonuç olarak uygulamayı yapmayı düşünen arkadaşlara tavsiyem 25 derece oda sıcaklığında core 55-60 memory 90-95 derece ise kartınızı açmadan önce bir kez daha düşünün.


    Tüm bunlara ek olarak ilk kez bir ekran kartı açtığımı ve acemisi olduğumu söyleyebilirim. Bazı şeyleri ben yanlış yapmış olabilirim ama genel olarak ilk sefer için güzel yaptığımı düşünüyorum.





  • hanjin kullanıcısına yanıt
    Fansız alüminyum blok çok işe yaramıyor. Olay fanda.
    Çünkü alüminyum blok ısıyı emiyor ama bir yerden sonra o da oldukça ısınıyor. O yüzden blok taktığınız kartların bloklarının üzerine birer tane fan takarsanız ciddi bir fark göreceksiniz.

    Bunun yanı sıra ben Vision’ın arka plakasında çukur olan bölümde 1mm, diğer çıkıntı olan yerde ise 0,5mm ped kullandım. 2mm ped kullanmaya gerek yok.

    Ayrıca blok ile kart arasına alüminyum ped kullanmanın bir faydası olmaz.
    Çünkü ped ezilip aradaki boşlukları dolduruyor ve ısı iletimini arttırıyor.
    Alüminyum ped ezilip boşlukları doldurmayacağı için bir fark yaratmayacaktır.

    Bir de o alüminyum blokları gerçekten çok sıkı bağlamanız gerekiyor. Bloktan tutup kartı kaldırdığınızda en ufacık bir oynama hissetmemeniz gerekiyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

    Hocam siz hiç alüminyum blok olmadan direkt fan bağlamayı denediniz mi? Denediyseniz sonuç nasıl oldu?


    Ben fan olarak 18 inç sanayi tipi fanlar kullanıyorum ve epey iyi bir hava akışı var aslında belki küçük fanla dediğiniz gibi olacak ama ben bloksuz direkt fan uygulamasını merak ediyorum şu an.


    Arkadaşım 3080ti vision arkasına bloksuz fan (1 adet) kullandığında 5 dereceden daha iyi bir iyileşme elde ettiğini söylemişti. Bloksuz 2 fan ile 7-8 derece iyileşme olabilir.


    3080ti vision arkasına (alçak kısma) 0.5 pad uyguladığımda yandan bakınca bariz boşluklar kaldı. Daha sonra 2 tane 0.5 ile 1mm yaptım onda da boşluk kaldı. sonra 1.5 mm (3 kat 0.5) ve çok az termal macun ekledim ve boşluk kalmadı gibi neredeyse. Ama tüm denemelerde sıcaklık değerleri kayda değer düşmedi.


    Alüminyum termal padi yaparsam temas için altına ve üstüne termal macun ile desteklerim teması arttırmak için. Bunu kart içine uygulayan yabancı youtuberlar gördüm.


    Bloksuz direkt fan bağlayan arkadaşlar varsa onların tecrübeleri önemli.





  • hanjin kullanıcısına yanıt
    Ben blok olmadan direkt fan denedim ama bellek sıcaklıkları sadece 3-4 derece kadar düştü.
    Çünkü fandan gelen hava düz yüzey üzerinden akıp gittiğinden arka plakadan çok fazla ısıyı alıp götüremiyor. Belki daha fazla hava üfleyen bir fan ile daha iyi sonuç alınabilir. Bendeki dandik PC fanları ile daha iyisi olmadı.

    Arkaya 20 cm genişliğinde ve 4 cm diş yüksekliği olan bir blok koyduğunuzda yüzey alanını yaklaşık olarak 8 kat arttırmış oluyoruz. Ayrıca bloktaki dişler/kanatlar sayesinde fanın üflediği hava düzgün şekilde kanalize oluyor. Bu da daha fazla ısı soğurabilmesine yardımcı oluyor. Alüminyum bloğun mantığı bu yani.

    Vision’ın arka plakasının Hdmi ve DisplayPort çıkışlarının olduğu taraf daha aşağıda. Ve kartın orta kısmına doğru çapraz bir çizgiden sonra arka plakanın diğer tarafı 0,5 mm kadar yukarıda kalıyor.

    Hdmi çıkışlarının olduğu tarafta 1mm, diğer kısımda ise 0,5mm ped kullanmanız yeterli olacaktır. Tekrar alüminyum ped yada macun kullanmanıza gerek yok.
    Ayrıca termal macun ısınınca akar diye düşünüyorum. O yüzden dediğim gibi 1 ve 0,5mm ped ile tekrar deneyin derim.

    Alta Vision 3090’nın alüminyum blokunu söktükten sonra aradaki pedlerin görüntüsünü de ekliyorum.
    Aradaki çapraz kesiğin bir tarafı 0,5mm diğer tarafı 1mm

    Ki kartın bellek pedlerini değiştirdikten sonra alüminyum blok için bu resimde görünen pedleri tekrar kullandım. Bu hali ile bellekler öğlen sıcağında 85 derecede



    DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 27 Mayıs 2022; 12:0:5 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

    üstat selam


    blok üstüne koyduğun fan bloğu mu soğutuyor bloktan mı çekiyor ?



    edit: bi alt mesajda yazmışsınız "fanın üflediği hava" diye


    saygılar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burcink -- 27 Mayıs 2022; 14:8:54 >
  • burcink kullanıcısına yanıt
    Fan bloğa doğru üflüyor

    Tersi şekilde bağladığımda bloktan çektiği sıcak havayı arkasındaki karta atıyor. Oda diğer kartı ısıtıyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kartlarımda 3080 lhr de core sıcaklığı 48 , memory sıcaklığı 110 derece. 100 mh yerine 90 mh lara düşüyor. trexte bazı lhr kodları ile mh düşmeden sıcaklıklar aynı kalmak koşulu ile en yüksek mh üretim seviyesinde oluyordu. ancak amd kartlarımdan dolayı trex yerine nb miner yada lol miner da kazım yapıyorum.


    nbminer, gminer, lolminer da sıcaklığa rağmen en yüksek mh değerini verebilecek özel bir kod var mıdır?


    yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. saygılarımla


    trexte kullandığım kodlar şunlardı;


    "lhr-autotune-mode":"full"

    "lhr-autotune-step-size":"0.1" 

    "lhr-autotune-interval":"5:120"




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kralarslan -- 27 Mayıs 2022; 16:18:27 >
  • burcink kullanıcısına yanıt

    Reklamını yapmış gibi olmayım zaten arkadaş kim olduğunu yazmış lakin ilk kez böyle bir şeyle karşılaştığımdan hem şaşırmış hem de uygulama biçimi bana çok saçma gelmişti.


    Ben neden sana isim-soy isim-adres ve telefon gibi özel bilgilerimi paylaşayım oldu birde temiz kağıdı isteseydin tam olacakmış ne sanıyorsa arkadaş kendini, neyse kendisine özelden ulaşıp alüminyum pad mevzusunu ve uygulama şeklini hiç bilmiyormuş ve videosunu izledikten sonra almak istiyormuş gibi konuşunca ve grubuna girmek istediğimi ama linki bulamadığımı söyleyince grubun kapalı olduğunu girmek için yönetici onayı gerektiğini ve isi-soy isim-adres ve telefon gibi bilgileri iletmem durumunda gruba girebileceğimi söylemişti. Güvendikleri kişileri alıyorlarmış gruba (!) yani güvenmezsen özetle işine gelmiyorsa kardeşim girmezmişsin bu gibi üst perdeden konuşmalar. Yani özetle tuhaf biri konuşma üslubu kaba, düşün senin karşında olası bir müşteri var ama senin konuşma biçimine bak buram buram amatörlük akıyor ve videolardaki o nazik ve sıcakkanlı gibi görünen kişilikten uzak kibirli biri birebir konuşunca anlıyorsun.


    Youtube videolarının altına yapılan yorumları okuyun ne demek istediğimi anlarsınız mesela biri 8 tane 3080 lhr 'siz sistem için sıvı soğutma daldırma konusunda bilgi rica ediyor (eski bir video bu arada) bizim muhterem maliyetine değmez deyip kestirip atıyor. Nereden biliyorsun o kişinin parasının olmadığını sen efendi gibi cevap ver maliyetini söyle en az şu kadar kartlık sistem gerekli ki değsin abi gibisinden cevap ver ama yok belki adamın parası var ve verdiğin cevaba göre sistemini 100 karta çıkartacak olası bir müşteriye bu şekilde mi cevap verilir neyse özetle o bilgili sen bilgisizsin muamelesi çekiyor ama ben yine de kendisine bu üsluba karşın nazikçe cevaplar verdim 1-2 gün takıldım ve ayrıldım. Güvendikleri kişileri gruba alma mevzusu da muhtemelen önceden bir şeyler olmuş belli ki buna istinaden uyguladıkları bir şey.


    Grup içinde yardımlaşma mevzusu da atıyorum biri bir şey soruyor sen biliyorsun ve vakit ayırıp içinden geldiği için cevap veriyorsun ama çok bilmişler hemen zıplayıp sana cevap yetiştiriyorlar veya o bilginin doğruluğunu başkalarından onaylatma ihtiyacı duyuyorlar bana göre gereksiz bir grup vakit kaybıydı benim için.





  • DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]Ethereum Foundationyoutube
    https://github.com/ethereum/pm/issues/528
    https://www.youtube.com/watch?v=5mMd-XHAv2Q&feature=youtu.be

    DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS] 




    DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]Burak Demiralpyoutube
    Merhaba, bu videoda 1 mayıs sonrasında 1500 euro olan getirme limiti 150 euro ya düştükten sonra 200$ ürünüm gümrüğe takıldı ve belli işlemlerden sonra ürünümü gümrükten çektim, gümrüktek 150 euro üstü ürün nasıl çekilir onları anlatıyorum iyi seyirler.. Getirdiğim ürünü almak için www.cryptomidas.io sitesinden BURAK promo kodu ile indirimli alabilirsiniz takılmaması için fatura düşük tutulacaktır. Hiveos referans link https://hiveos.farm?ref=211448 Üye olurken promo kod kısmına burakdemiralp yazarsanız 10 dolar hediye kazanırsınız Binance Referans kodu : CPA_00KAV0UBUW Link: https://www.binance.com/tr/activity/referral/offers/claim?ref=CPA_00KAV0UBUW Trbinance Referans kodu: SF97H42D Link: https://www.trbinance.com/account/signup?ref=SF97H42D
    https://www.youtube.com/watch?v=BoRQne6wUHY&feature=youtu.be

    DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS] 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 27 Mayıs 2022; 19:15:33 >




  • @146 adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:

    Arkadaşlar merhaba.


    Benim normal evde kullanım yaptığım masaüstü bilgisayarımda boş zamanlarda epic cash kazımı yapıyordum cpu ile. Srbminer üzerinden.

    Mining olaylarına çok hakim değilim derdim elektrik faturasına katkıydı. Aylık 100-200 lira arasında getiri sağlıyordu. Ancak son bir haftadır kazım performansı inanılmaz düştü. Günde yaklaşık 1 epic cash kazımı yapan cpu artık 0,02 epic cash kazmaya başladı.


    DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]



    Srb miner başlattığım sürekli zaten 0.00 H/s yazısı oluyor çok nadir kazım yapıyor. Ancak cpuyu kullanmaya devam ediyor program. Aşağıda kazım sırasındaki durumu gösterdim.



    DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]



    Daha önce başka bir bilgisayarda gpu ile eth kazımı yapıyordum ve onda da benzer durum olmuştu. System32 içine bir dosya atıp sorunu çözmüştüm ama bunu yapalı çok uzun zaman oluyor. Başına böyle bir durum gelen var mı acaba. Antivirüs programı yok güncel kullanım bilgisayarında windows10 kuruluyken çalışıyor kazım.


    Biraz karışık anlatmış olabilirim çok hakim olmadığım bir alan çünkü ve sadece bir asgari ücretli olarak elektrik faturasının derdindeyim. Neden epic cash dersenizde son zamanlarda cpu ile en çok kazanım sanki epic cashdeydi başka bir öneriniz varsa mutlaka uygulamak isterim.


    Teşekkür ederim.


    Merhaba bu konu hakkında bilgisi olup yardımcı olabilecek arkadaş var mı acaba





  • hanjin kullanıcısına yanıt

    Core sıcaklığı 3 4 derece artabilir normal durumuna göre. Onun dışında dediğim gibi birşey yapmak zorunda kaldım. Kendi forumuna bakarsanız zaten sorunlar olduğunu görürsünüz.

    Macun olarak çok fark etmeyecektir genel kullanılanlar tercih edilebilir. Bütçe varsa tabiki kryonaut daha sağlıklı olacaktır.


    Onun dışında yaptıklarınıza bir daha bakmanız gerekiyor. Değişimlerde vramleri değiştirmek yeterli olacaktır. Diğer kısımlarda çok fazla aşırı erime yoksa yapı sağlamsa o pedlere dokunmaya gerek yok.

  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

    Fansız olunca pek işe yaramadığı konusunda hemfikiriz. Epey pad harcadım deneme yaparken malesef.


    Vision arka kısımdaki kademeli yükseklik olayına dikkat ettim dediğiniz gibi.


    Siz aliexpresten pad almıştınız onun linkine tıklayınca türkiyeye gönderim yok diyor. Acaba muadili başka pad var mı aliexpresten uyguna almak için?

  • hanjin kullanıcısına yanıt
    Evet, dediğiniz gibi benim aldığım 17 w/mk’lık pedler artık gönderilmiyormuş.

    12 w/mk’lık şöyle bir ped buldum ama bunun yanı ebatları daha küçük. Ebadına göre fiyat Türkiye’de satılan pedler ile benzer gibi geldi. Siz yine de bir hesaplama yaparsınız.

    US $5.62 35% Off | 12.8W/mk Heat Dissipation Silicone Pad CPU/GPU Graphics Card Water Cooling Thermal Pad Mat Motherboard Silicone Grease Pad


    https://www.aliexpress.com/item/1005003141008265.html?srcSns=sns_Copy&spreadType=socialShare&bizType=ProductDetail&social_params=60162525317&aff_fcid=f29303566ad1459c811a9c11b541cccc-1653728317362-05548-_v2T3t9&tt=MG&aff_fsk=_v2T3t9&aff_platform=default&sk=_v2T3t9&aff_trace_key=f29303566ad1459c811a9c11b541cccc-1653728317362-05548-_v2T3t9&shareId=60162525317&businessType=ProductDetail&platform=AE&terminal_id=6e7fc38994c74b3d82755d20289aaaa2&afSmartRedirect=y

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • merhaba arkadaşlar windowsta mining yaparken 8 ekran kartlı sistem 1580 watt çekiyor hiveosta 1260 watt çekiyor fark bu kadar olur mu?

  • kağnıcıoğluteknoloji38 kullanıcısına yanıt
    Hiveos kullanmadım ama duyduğum ve okuduklarıma göre hiveos eksik ölçüyormuş.

    Sizde yanlış hatırlamıyorsam 6900 vardı. Kart başı ortalama 150w desek, 8 tanesi 1200 w çeker.
    100 w da işlemci, anakart ve diğer bileşenler desek 1300 olur.

    Psu da %80-85 arası bir verim ile çalışsa sistemin prizden 1500-1600w çekmesi normal.

    Tabii burada sadece ethereum mu kazıyorsunuz, bu 1580w tüketimi prizden mi okudunuz yoksa miner programında yazan güç tüketimi mi onları da bilmek lazım.
    Ona göre sistemin güç tüketimi normal mi yoksa fazla mı çekiyor daha net bir yorum yapılabilir

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

    wattmetreden baktım hocam.Hiveosta kendi zaten 890 watt gösteriyor.Evet sadece eth kazım yapıyorum 3 adet 6900xt 3 adet 6700xt 1 adet 6800xt 1 adet 6800 kullanıyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kağnıcıoğluteknoloji38 -- 28 Mayıs 2022; 13:42:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kağnıcıoğluteknoloji38 kullanıcısına yanıt
    Söylediğiniz kartlara göre biraz fazla gibi. Ama güç kaynağının kapasitesinin ne kadarını kullandığınız da prizden çekilen gücü etkiler.

    Psu’lar genel olarak %50 yük civarında en yüksek verimlilikte oluyor. Misal 1000w’lık güç kaynağına 500w yük bindirirseniz psu daha verimli çalışır.

    Bir de CPU olarak ne kullanıyorsunuz?
    Eğer anakartta cool & quite tarzı bir özellik varsa cpu’nun düşük frekansta çalışmasını sağlayıp daha az güç çekmesini sağlayabilirsiniz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 472473474475476
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.