Şimdi Ara

DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS] (472. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.567
Cevap
189
Favori
555.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 470471472473474
Sayfaya Git
Git
sonraki

DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]


(En Son Oy Tarihi: 15.4.2024)
Giriş
Mesaj
  • burcink kullanıcısına yanıt

    Yanılıyorsunuz :)

  • JeaLeusy kullanıcısına yanıt
    Bende 80ti var soğumuyor bi türlü 😀

    Tavsiyelere açığım

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar yeni bir rig kurdum 2 kartlı.


    Asus 3070Ti TUF

    Gigabyte 3060 10gb Gaming


    Taktım actım, asus memory'ler felaket ısınıyor. Fan 99da dönüyor.

    Hiveos ta OC değerlerim 900/1600 PL:150W gibi çok düşürmeme rağmen çekirdek 43, ramler 90derecede. (mh değeri stabil bu düşük OC ayarlarında)


    OC değerlerini birazcık arttırınca direkt 100derece oluyor ramler. mh değerleri bir 75-80 oluyor 3saniye sonra 15-20lere iniyor sürekli aynı hareket. Kartta mı sıkıntı var nedir problem?

  • Bu havada klimasız kullanıyorsanız 100 derece VRAM öyle felaket bir rakam değil eskiden çoğu kişinin VRAM'ı 106 - 110 arasıydı haberi yoktu. Kartı çıkabildiği değere çıkartın hata vermeden kaç derecelerde ne veriyor bir görün ondan sonra soğutmak için bir şeyler düşünülür.

    @burcink Mesaj geçmişimde birçok ASUS TUF termal değişim tecrübem var birkaç gün önce de paylaşmıştım. Stampta size yardımcı oldu diye hatırlıyorum VRAM'e 2mm pad takıp iyi bir macunla sonuç alamadıysanız geriye pek başka seçenek kalmıyor. Isınıyor dediğiniz değerleri de görmek lazım benim ASUS TUF'lar şu an klimasız iyi soğutmalı bir rigde %90 fanda 94 ve 88 derece VRAM olarak çalışıyor. Rigi ve son termal pad değişim tecrübelerimi paylaşmıştım tekrar resim olarak paylaşmayayım geriye dönüp bakabilirsiniz.





  • JeaLeusy kullanıcısına yanıt
    2.kart Asus ama oc kısık baya

    DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • JeaLeusy kullanıcısına yanıt

    Hocam cevabınız için teşekkürler.


    Benim merak ettiğim gainward 3080 var, 84 derece memory calısıyor ve tam mh alıyorum. 3060 var gigabyte gaming yine ısınmıyor elle kontrol ettiğimde.


    Asus TUF ise arka plakası adeta cayır cayır yanıyor. Baska marka veya asus strix 3070ti alınca da aynı mı ram ısınması yoksa TUF'larda genel bir ısınma sorunu mu var? OC versiyon değil bur arada normal 3070ti TUF. (Fan çok ses yapıyor, bunu %85'e alırsam o da sıkıntı yaratır mı?


    Ram 102-104 dereceye cıkınca thermal throttling yapıyor.

  • DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]
    DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]videocardz.com
    NVIDIA's latest graphics driver re-enables Lite Hash Rate (but not permanently) - VideoCardz.com
    https://videocardz.com/newz/nvidias-latest-graphics-driver-re-enables-lite-hash-rate-but-not-permanently
    DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]Juliano Cajuyoutube
    Salve, salve galera!! Video de alerta muito importante! A Nvidia lançou um novo driver para windows, e, bem provável que esteja ja lançando para linux também! Esses drivers estão impedindo o desbloqueio LHR dos mineradores, e, as placas LHR ficam sem nenhum desbloqueio!!! É isso ai! ====================================== 🤟🏻 Se torne membro apoiador do canal!!! https://www.youtube.com/channel/UC6m6J4QX0T3COcimWlsoxDw/join 🔉 Faça parte da nossa comunidade no Discord https://www.julianocaju.com.br/discord ====================================== 💡 Acesse meu site, um portal de informações voltado à mineração de criptomoedas. Conteúdos diversos para auxiliar a montagem e configurações da sua RIG! https://www.julianocaju.com.br 🛒 Lista de Peças - Kits prontos para Rigs https://www.julianocaju.com.br/produtos/categoria/203/kits-prontos ====================================== 💰 Crie sua conta/carteira nas Exchanges que utilizo Receba suas moedas de mineração e negocie suas criptomoedas https://www.julianocaju.com.br/binance https://www.julianocaju.com.br/coinex https://www.julianocaju.com.br/ftx https://www.julianocaju.com.br/okex 🖥️ Crie sua conta no Hive OS Gerencie sua RIG remotamente e via APP! https://www.julianocaju.com.br/hiveos ====================================== 🤝🏻 REDES SOCIAIS Instagram: @julianocaju Telegram: https://t.me/julianocaju ====================================== ⛏️⚠️ O LHR VOLTOU - NÃO ATUALIZE OS DRIVERS DA NVIDIA EM SUAS RIGS - NOVO DRIVER REATIVA O LHR TOTAL
    https://www.youtube.com/watch?v=0rvMCw9Ff70&feature=youtu.be

    DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS] 





  • REDSTONE kullanıcısına yanıt

    Dün paylaşımını yapmıştık, videocardz da paylaşım gerçekleştirmiş.




    Bu arada v512.95 driver beraberinde RTX 3090 özelinde dahi birkaç MH/s kayıplar ve MH/s dengesizlikleri gözlemledim. Tabii bu gözlemlerin daha uzun vadede irdelenmesi lazım ama en azından şu an için v512.77 beraberinde her şey normal görünüyor.


    DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS] 

  • burak_bt kullanıcısına yanıt

    fanı 100 yap azcık sese katlan 1 tane kartın yaptığı sesten bişey olmaz olmadı ekstra fan tak soğutmak için ...

  • burak_bt kullanıcısına yanıt

    hocam bu işler biraz da piyango. Bende 3 tane 3070ti rog strix var, hepsinin fanı %60'a (1200rpm)ayarlı ve tümü 96-100 derece arasında çalışıyor. İşin asıl garip tarafı ise şu ki soğutmanın üzerine iki kenarından sıkıca bastırdığımda sıcaklıklar anında 85-90 derecelere düşüyor. Tabii kısa bir süre sonra gene yükseliyor.


    Hadi bir tanesi öyle olsa diyeceğim ki iade kartlardan birisini itelediler ama her üç kartta da aynı tepkiyi vermesi kartların en azından bazı partilerinin soğutma tasarımında bir sorun olduğunu gösteriyor. Muhtemelen pedlerle tam olarak temas etmiyor ve bu da sıcaklığı yükseltiyor. Bastırdığımız vakitse temas gerçekleştiğinden anında düşüyor dereceler. Kalıcı bir çözüm için vidasını falan sıkıştırmaya çalıştım ama anladığım kadarıyla hepsi zaten yeterince sıkışık. Açsam garanti dışı kalacağından ona da yanaşmadım. Kısacası beceremedim. Asus'u aradım getirin bakalım dediler ama servise verip de en az 2 hafta kartların çalışmamasını da istemediğimden bıraktım kendi hallerine. 100, 104 gibi derecelerde hiçbir throttle yok neticede haliyle bir sorun olacağını da pek zannetmiyorum. Size de tavsiyem eğer temal ped işine girmek istemiyorsanız bir bastırmayı deneyin uçlarından belki tuf'larda da benzer bir hata vardır. Tabii hep geçici çözümler bunlar. Önemli olan throttle yapmaması ama sizinkinin 102 derecede throttle yapması da enteresan benimkiler 110 dereceye kadar sıkıntısız çalışıyorlar çünkü.


    3060 gibi gdd6 bellekle gelen kartlar zaten ısınmıyor bu arada. Isınanlar hep 6x olanlar. Onlar da dediğim gibi piyango. Misal forumda bir arkadaş geçenlerde gigabyte 3080 ti'sinin hiç ısınmadığından bahsetmişti ama bendeki 4 tane 3080ti giga'nın tümü de yine 96-100 derece çalışıyor. Üstelik fanları 80'de olmasına rağmen. Hepsinin arkasında dördüncü bir fan var üstelik ona rağmen dereceler düşmüyor.


    Kendi kartlarımdan gözlemlediğim kadarıyla 3070 Ti ve 3080 Ti'lerde soğutması en başarılı model kesinlikle Giga Aorus'lar. Fan seviyesi 65'teyken (1100 rpm) dahi sıcaklıkları 90 dereceyi geçmiyor hiçbirisinin.





  • erdemms E kullanıcısına yanıt

    Hocam detayli cevap icin cok tesekkurler.


    Neyseki benim sansizligim degilmis genel sorun demekki. Gainward 3080 kartim mesela %80 fanda donerken derece 86yingecmiyor ve dual kazim yapiyorum. (98mh ETH/2.4gh TON). O da gddr6x ama cok iyi sicaklik dgerleri.


    Simdi bunu gorunce sastik kaldim ilk basta. Garanti olmasa soker ped degisimi yapardim ama bende bekleyecegim.


    Arka plakaya sogutucu blok koyulabilir ama ise yarar mi bilemedim.


    Yarin soguk bir odada tekrar deneyecegim bakalim kaca dusecek.


    Sadece bugun 60mh kazarken mesela yani OC degerleri gayet dusuk, fan 99daydi yine (autofan), memory sicaklik 90kusur, fani 80yaptim yine 90kusurde kaldi artmadi beklememe ragmen. Bir tuhaflik var ama cozemedim.


    DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eth ana ağında sorunlar bitmek bilmiyor.


    DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]
    DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]Martin Köppelmann 🇺🇦twitter
    “The Ethereum beacon chain experienced a 7-block deep reorg ~2.5h ago. This shows that the current attestation strategy of nodes should be reconsidered to hopefully result in a more stable chain! (proposals already exist)”
    https://twitter.com/koeppelmann/status/1529458000011972610?cxt=HHwWhMC-2dL83LkqAAAA
  • burak_bt kullanıcısına yanıt
    Önceki mesajlarımı gördünüz mü bilmiyorum ama forumun alüminyum blokcusu olarak kesinlikle işe yarayacağını söyleyebilirim.

    Özellikle arka plaka gerçekten ısınıyorsa arka pedlerin düzgün çalıştığının kanıtı olarak kabul edebilirsiniz. Bu durumda arkaya alüminyum blok koymak bellek sıcaklıklarını 10-15 derece düşürüyor. En azından bendeki 3090’larda öyle oldu.

    Gigabyte Aorus ve Vision 3090’ların bellek pedlerini değiştirdim. Değişim yapmadan önce de arka plaka ısınıyordu ama ped değişiminden sonra arka plakaya daha fazla ısı transferi olduğu için arka plaka gerçekten ateş gibi oldu. Elinizi 2-3 saniyeden fazla tutamadığınız bir sıcaklıktan bahsediyorum.

    Bunun üzerine de alüminyum blok + 12 cm basit PC fanı ekleyince bellek sıcaklıkları 70-80 derece arasına düştü.

    O yüzden kartın arka plakası ile alüminyum blok arasına 0,5 yada 1mm’lik bir ped koyup bloğu da plastik kablo bağcığı ile sıkıca monte ederseniz kesinlikle faydası olur.

    Bu arada Asus modellerinde Gpu’nun arkası açıkta oluyor. Eğer alüminyum blok ile o kısmı da kapatırsanız o boşluğu da ped ile doldurmanızı tavsiye ederim. Bu sayede Gpu’dan gelen ısıyı da bloka aktarabilirsiniz. Diğer türlü Gpu sıcaklığı artabilir diye düşünüyorum.

    Konu başlığının ilk mesajında Gigabyte Aorus ped değişimiyle alakalı mesajımın linki var. O mesajımda sıcaklıkları ve kartın son görünümünün fotosunu paylaşmıştım

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • burak_bt kullanıcısına yanıt

    Blok işi 3090 da güzel sonuçlar veriyor kartın arka tarafında ram olduğundan herhalde.

    Ama 3080 ve 3080ti bir arkadaşa denedik işe yarama. En iyisi pad değiştirdi direk düştü sıcaklıklar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

    Hocam tesekkurler, aceleyle yazdim detayli arastiramadim, eski mesajlariniza bakacagim yarin. Aliexpreste asagidaki tip urunler var, hizli ve basit cozum ancak ise yarar mi sizce? Heatsink ince gibi ancak yeterli olur mu sizce?


    DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]


    DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

    Hocam selamlar, bu alüminyum bloklarda dikkat etmemiz gereken ekstra bir şey var mı? Çünkü giga gaming oc 3080ti'nin arkasına yerleştiğim alüminyum blok ve ızgarasına koyduğum 12lik fan dereceyi sadece 100'den 96ya geriletti. Arka plakanın ateş gibi oluşundan ve sizin dediğinizden yola çıkarsak demek ki plakadaki pedler işini yapıyor olsa gerek. Peki o halde sorun nerede olabilir sizce? Ya da şöyle sorayım: Tüm bu fan/blok gibi ekstralar sadece pedini değiştirirsek mi bir anlam kazanıyor?


    Ayrıca gözlemlediğim kadarıyla modelden modele (muhtemelen soğutma bloğunun yapısına göre) değişiklik gösteriyor olsa gerek fanın etkisi. Çünkü Strix'lerde fanın etkisini sadece kartın üzerine koyduğumda görebiliyorken gaming'lerde üste koyduğum fan hiçbir etki yaratmıyor ızgaraya koyduğumda ise 2 derece azalıyor sıcaklık.


    Son olarak bir önceki mesajımda belirttiğim gibi Strix'lerde kartın fanına bastırdığımda sıcaklık bir anda 10-15 dereceye kadar düşüyor ama bunu sabitlemeyi beceremiyorum. Bir yol var mıdır tavsiye edebileceğiniz?





  • burak_bt kullanıcısına yanıt
    Benim blok maceram da bu AliExpress’teki bloklardan esinlenerek başladı.

    Ama fanları küçük olduğundan çok ses çıkaracağını düşündüğüm için bunlardan almadım.
    Ayrıca sizin de dediğiniz gibi ince blok kalın blok kadar iyi sonuç vermiyor. Son denemem sonucunda buna kanaat getirdim :))

    Bendeki Asus Rog Strix 3090’ını son dönemde hiç oyun oynamadığım oyun bilgisayarıma takmıştım. Tabii yer az olduğu için resimdeki gibi ince bir alüminyum blok takmıştım. Bu hali ile bellekler 96-100 derece arası oluyordu.



    Sonrasında bu kartı rige aldım. Rige alınca ve havalarda ısınınca bellek sıcaklıklarını bir ihtimal iyileştiririm diyerekten önerdiğim AS264 bloktan aldım ve onu monte ettim.
    Arka plaka ile blok arasına da 1mm kalınlıktaki 17 w/mk’lık AliExpress pedlerinden koydum. Yalnız Asus’ta Gpu’nun arkası açık oluyor. Ben o kısmı da 3+2mm’lik pedler ile doldurdum. Ama aceleye geldiği için bloğu yapıştırmadan önce foto çekmeyi unuttum.

    Bu hali ile bellek sıcaklıkları öğlen güneşinde balkonda 88 dereceyi geçmiyor. Şu an da 78-80 derece arası.

    Bu önceki ince blok
    DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]

    Bu da şu anki kalın AS264 bloklu hali


    DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]
    https://www.arma.com/tr/sogutucu-profilleri/264-as-aluminyum-sogutucu.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 25 Mayıs 2022; 21:54:8 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

    Değerlerde bir yanlışlık olmasın?


    480x60 Full Bakır radyatör, 8 adet fan, Aktif Blok ile suprim x 3090 bellek sıcaklıkları 23 derecelik ortam sıcaklığında 84 derece.


    DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]
    DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]bykskı.us
    Bykski 480mm x 60mm RC Series Radiator (CR-RD480RC-TK60-V2)
    https://www.bykski.us/products/bykski-480mm-x-60mm-rc-series-radiator-cr-rd480rc-tk60-v2
    DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]
    DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]bykskı.us
    Bykski Full Coverage GPU Water Block w/ Integrated Active Backplate for MSI RTX 3090 GAMING X TRIO (N-MS3090TRIO-TC)
    https://www.bykski.us/products/bykski-full-coverage-gpu-water-block-w-integrated-active-backplate-for-msi-rtx-3090-gaming-x-trio-n-ms3090trio-tc




  • erdemms E kullanıcısına yanıt
    Selamlar efendim

    Alüminyum bloklar ped değişimi yapmadan da işe yarıyor. Ben 3090’ları ilk aldığımdan beri alüminyum blok ile kullanıyorum. Misal Gigabyte Aorus alüminyum blok olmadan 10 sn içinde 110 dereceyi görüyordu. Alüminyum blok ile bellekler hava sıcaklığına göre 95-105 arası oluyordu ve hiç kazım hızı düşmüyordu.

    Sonrasında sadece ped değişimi ve bloksuz olarak bellekler 90civarına indi. Üstüne de blok + fan ekleyince bir kartın belleği 70-80’e, diğer ped değişimini yaptığım ilk kartın belleği de 78-88 derece arasına indi

    Bu alüminyum blok ekleme konusunda benim tecrübeme göre arka plaka ile blok arasına ped koymak ve bloğu çok sıkı şekilde tutturmak çok önemli.
    Bloğu sıkıca bağlamak için de bloğun kanat yönü önemli. Paylaştığım fotolardaki As264 blok gibi klipslerin kanalların arasında kalıp sıkıca tutturulan bloklar büyük kolaylık sağlıyor.

    Bir de alüminyum blok üzerine fan eklemek de çok önemli. Çünkü fan olmayınca blok ısınıyor ve bellekleri daha fazla soğutamıyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • sasuta kullanıcısına yanıt
    DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]

    Şu an ki sıcaklıklar bu şekilde
    Tüm kartlarda alüminyum blok ve fan var;

    1 numara Aorus 3090 (sonradan ped değişimi yaptığım)
    2 numara Vision 3090 (sadece bellek pedleri değiştirildi)
    3 numara ilk ped değişimi yaptığım Aorus 3090
    4 numara hiç ped değişimi yapmadığım arkada alüminyum blok ve fan olan Pny xlr8 3090

    Bu arada hava sıcaklığı şu an 20 derece
    Rigin içindeki hava da 38 derece imiş. İçine koyduğum kablolu termometre öyle söylüyor



    DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 26 Mayıs 2022; 1:19:14 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 470471472473474
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.