Şimdi Ara

DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS] (141. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.578
Cevap
173
Favori
563.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 139140141142143
Sayfaya Git
Git
sonraki

DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]

(En Son Oy Tarihi: 11.8.2025)
Giriş

Kaliteli PSU olduktan sonra iki türlü de olabilir. DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS] 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VoVo9921 V kullanıcısına yanıt
    Pci>molex

1 molex kablo ile max 2 riser besleyin. 3. Ve sonrası yangın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 31 Ekim 2021; 2:9:2 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sukrullex kullanıcısına yanıt

1e1 gitmeyi düşünüyorum acıkcası fakat psu ile birlikte sadece 1 adet molex geldi :) ve acıkcası terimlere biraz uzak oldugum için adınıda bilmiyorum

tam olarak ihtiyacım olan ve bende olan kablo budur :) bunun adı nedir acaba? yada bildiğiniz kaliteli bir yer varmı satın almak için? b

• VoVo9921 V kullanıcısına yanıt
    Bunu orjinal almasak ne olur bilemiyorum. Denemedim açıkçası:)

Bu peripheral slotuna takılan molex kablo hocam işte 6 pini var psuya giriyor

Bu şekilde sıkıntı yaşayan kim oldu bilmiyorum ama orada farklı bir sıkıntı vardır. Muhtemelen ya PSU ya da riserların kendisinde sıkıntı olmuştur.

Üzerinde 4 sata çıkışı olan tek kablodan 4 riser besliyorum. PSU’lar AX1600i, kartlar 3090-80 non LHR karışık (GPU’lar komple 3*8 pin). Keza AX1000 + 6800 XT zamanları da benzer durum vardı.

İşin özü dediğim gibi; eğer elde kaliteli ürünler ve en azından sıkıntısız diyebileceğimiz riserlar varsa güç muhabbetlerine çok takılmamak lazım. Kartın kendi PCIE bağlantıları gibi konular ise tabii mümkün olduğunca stock PSU kablolarıyla yapılırsa en risksiz senaryo geçerli olacaktır.

• Ürünlerin kalitesi düşük olduktan sonra zaten her türlü risk senaryosu ceptedir.
    • Tabii yine imkan olduktan sonra ayrı ayrı bağlantılar ile uğraşılması çok düşük olan riskleri bile iyice düşürmektedir ona itirazım yok. Fakat bahsettiğim şartlar sağlandıktan sonra yangın vs. hemen vuku bulacak olaylar değiller.

• REDSTONE kullanıcısına yanıt

hangi riseri kullanıyorsunuz acaba?

Resimdeki riserdan kullanıyorum bende. zamanında iyi diye bunu önermislerdi :)

Olabilir,iyi bir çipe denk gelmiş diye de düşündüm hep.Belki Lhr 3080ti ler 120 kazsa kartların durumu tam belli olacak gibi. Mesela Gigabyte revizyona gitmiş,3080ti ve 3080 lerinden aşırı memnunum.Belleğin 24 yerine 12GB olmasından mütevellit farkeder gibi,3090 lar 295-300-305W çalışırken 3080Ti lerde bu barem 227W lardan başlıyor.

• Aynı şekilde tek satadan 4 riser besliyordum.Ta ki Şubattan bu yana sorunsuz çalışan rigimden 4 adedi birden kazımdan düştü.Dedim tamam, direk power sorunu.Güç kaynağı da Fsp Aurum Pt 1200W.Meğerse sorun power'da değil bizim bağlama şeklindeymiş.O saatten sonra artık satadan güç vermiyorum riserlara,verilecekse bile kablo başına max bir adet.Sonuç bu ;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRAGUT -- 31 Ekim 2021; 3:17:36 >
  • DRAGUT kullanıcısına yanıt

Bazen derinlemesine ayar yapmayanlarda 270-280W gibi power consumption değerleri görüyorum. Yoksa 220-230W gibi tüketimler pekala mevcut TDP ile karşılanabilir. PCB’de tek ve çift taraflı bellek modülü kullanımı da başka bir husus tabii ki.

Geçmiş olsun.

Konu içerisinde canlı bir örneğini görmek güzel oldu fakat erime kıvamında bir olay vuku bulmuş gibi görünüyor. Hemen müdahale etmişsinizdir gerçi ama kıvılcım, ateş çıkması gibi durumlar oluşmamıştır diye düşünüyorum? Yakın zamanda mı oldu bu olay? Arada bir (15 dk bile olsa) dinlendirme uyguluyor musunuz? Yazın falan ortam ısısı oldukça yükselip, zamanla erimeyi artırmış olabilir mi? Anlık ciddi dalgalanma vs. oldu desek o da düşük bir ihtimal zira zamanla oluşmuş bir sürece benziyor.

Uzun bir süredir bahsettiğim şekilde kullanım sağlıyorum ve çevremde de benzer şekilde kullanım sağlayanlar var. Şu ana kadar herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadık ki zaten aksi bir durum olsa direkt belirtirdim. Kabloları da ara ara kontrol ederim ve bu şekilde bi’ duruma yol açacak ısınmaları da hissetmedim.

En azından kablo hariç başka herhangi bir şeye zarar gelmemiş sanırım?

• RTX3060 LHR için hashrate değerlerimi vermek istiyorum. Anormal bir durum söz konusu ise daha bilgili arkadaşlardan tavsiye almak isterim

NBMining üzerinden eth kazıyorum. Duruma göre birkaç 3060 daha ekleyip sistemi büyütmek istiyorum. Henüz sadece 1 gün oldu deneme aşamasındayım

güç limiti %70

core -520

memory +1200

güç tüketimi 118 watt

kazım gücü 35-35,5 mh

sıcaklıklar core için 52-56

bellekler için 45-48 derece

Daha iyi ayarlar varsa güç tüketimi kazım dengesini daha verimli hale getirmek için öğrenebilir miyim

Alıntı

metni:
    Hemen müdahale etmişsinizdir gerçi ama kıvılcım, ateş çıkması gibi durumlar oluşmamıştır diye düşünüyorum?

Öyle bir durum oluşmadı.Rigleri neredeyse anlık takip ederim,Discorda Hivebot kurup her türlü aktiviteyi bildirim alıyorum ve sürekli de takip ediyorum.Asıl mesleğim elektrik-enerji üzerine,kendime de hayıflanmadım da değil.Nasıl olsa bir şey olmuyor yeah diyip salmışım.

Alıntı

metni:
    Yakın zamanda mı oldu bu olay? Arada bir (15 dk bile olsa) dinlendirme uyguluyor musunuz? Yazın falan ortam ısısı oldukça yükselip, zamanla erimeyi artırmış olabilir mi?

Tam tamına 08.10 da oldu,dinlendirme hiç uygulamam,7/24 çalışır rigler.Terasta bulundukları için ortam gayet havadar ve esintili.Haliyle toz da geldiği için hava tutacağım zaman ve elk kesintilerinde dinleniyorlar.Yazın ortam ısısı yüksekti ama 2 ad sanayi fanla sürekli akım oluşturdum ve takip altında tuttum.

Alıntı

metni:
    Uzun bir süredir bahsettiğim şekilde kullanım sağlıyorum ve çevremde de benzer şekilde kullanım sağlayanlar var. Şu ana kadar herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadık ki zaten aksi bir durum olsa direkt belirtirdim. Kabloları da ara ara kontrol ederim ve bu şekilde bi’ duruma yol açacak ısınmaları da hissetmedim.

Aynı durumdayız,aynı durumda olan arkadaşlarım da var.Hemen onları da uyardım tabi.Sıkıntı çıkmaması ihtimal ama çıktığı zaman da çıkıyor çünkü işin tekniğine aykırı.SSD ler ve HDD ler 3-15W arası max güç tüketimi yaparken,biz güç tüketimi 50W ları bulan riserları bu kablolarla besliyoruz.(Kapasitör sayıları ve devre elemanları gitgide arttı )

Aslında sorun kablolarda değil ucundaki konnektörlerde,yoksa kabloların akım taşıma kapasitesi yeterli. Sata konnektörü 4.5A,Molex 11A, ve pcie konnektörü de 15A derecelendirilmiş,ki bunlar max değerler.Konnektör yapısına baktığımızda zaten sorun geliyorum diyor,hissediyorsunuz.Molex veya pcie takıldığındaki o sağlamlık hissi sata'da yok,gevşek takılmış hissi var.

Yani sorun tamamen, tek kanaldan 4 riser bağlama sonucu en devredeki en zayıf yer olan,akımların gelip birleştiği sata power kablosunun Psu'ya giriş yaptığı yeri buldu.Konnektörlerin bakır uçlarının yetersiz temas ve ve dizayna aykırı bağlama sorunu.

Alıntı

metni:
    En azından kablo hariç başka herhangi bir şeye zarar gelmemiş sanırım?

Gelmedi Allah'a şükür,aynı rigdeki 12 kartın 4 ü birden düşünce hemen dediğim gibi elektirikten kaynaklı sorun olduğunu anladım ve hemen müdahalede bulundum.

Sonuç olarak naçizane herkese tavsiyem şunlardır;

-Güç kaynağını mutlaka kaliteli alın,parasından kısmayın.Üzerinde olması gereken korumaların (5-6 tane saymayalım şimdi) hepsi olsun.Bu korumalar üstünde yazıyor diye her markaya da inanmayın,sorgulayın.Ucuz etin yahnisi olur yani.Bende yangın çıkmadı ama Allah korusun olma ihtimali de yok değil.

-Riser güç kablolarını tercih sırasına göre 1-Pcie 6 pin, 2-Molex , 3- Sata (Kablo başına max 2 ad öneriyorlar ama bence 1) Mümkünse yapısından dolayı hiç tercih etmeyin ,naçar kalırsanız kullanın.

-Sürekli takip edemiyorsanız Hiveos'ta Telegram,Discord bağlantılı, bildirim ve anlık takip için Hivebot kullanma özelliği var,öneririm.

-Kaliteli marka bile olsa 3lü prizlere dikkat çekmek istiyorum.Kablo fazlaysa asla halka şeklinde toplu bırakmayın,elektriğe direnç uygulatmayın.Fazlaysa kısaltın veya kısa olanını kullanın. Ben tam temas sağlasın diye şunu kullanıyorum,fotoğraftaki aradaki kabloyu da kısa ve kalın tuttum,sonra dağıtım sağladım.Montajı çok basit,ve kaliteli.

Dediklerim belki bazılarınıza gerekmiyordur ama en azından fikir verebilir,dursun burada. Happy mining DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS] 

• Merhaba,

2x 1660 Super (tdpleri 125w) + 6600 xt (tdp 160w) luk sistem için aşağıdaki Asus Rog'u alıyım diyorum, Rog serisini seviyorum bir de tam modüler bir psu almak istiyorum.

Güç olarak kaldırır sanırım. Sizce nasıl? Başka önerir misiniz? Tşkler.

DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]rog.asus.com
    ROG-STRIX-650G | ROG Strix | Gaming Güç Kaynakları|ROG - Republic of Gamers|ROG Türkiye
    https://rog.asus.com/tr/power-supply-units/rog-strix/rog-strix-650g-model
    Hocam deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler.

Elektirik konusunda size şunu sormak istiyorum;

Çift psu ile yapılan kurulumda 2. Psu ile beslediğimiz gpunun riserını 1. Psudan mı vermeliyiz yoksa onu da mı 2. Psudan verelim? Fark etmez diyen de var, aynı psu olsun diyen de var.

Ben buna dikkat etmemişim ve 1. Psudan molex ile risera bağlı o gpuya. 2 hafta oldu o gpu çalışıyor. Ancak arada gpu dead hatası veren tek gpu da o oldu. Riser kablolarını da kontrol ettim gevşeklik olmasın diye. Şu an stabil gibi. Sebebi bu mu?

Bir de deneme amaçlı bir vantilatör takmıştım 3lü prize. Onu söktüğüm an bu bahsettiğim gpu bağlantı kesti. Diğer tüm gpular kazıya devam ediyordu. Yine sebebi bu riser bağlantısının farklı psudan olması mı?

• dimitradon kullanıcısına yanıt
    Nbminer deneyin hocam

Msi 3060 ti gaming z trio yakaladım geçen ben de

Trexte hem windows hem hiveosta 42+ üzerine çıkmak için 3-4 saat uğraştım. Sonunda ayarlarını buldum ancak non lhr + lhr rig için nbminer, lolminer daha başarılı geldi şu an için bana.

Not: non lhr kartlar çalışıyorken trex hariç hiçbirine bakmamıştım.

Edit: sizdeki 2 fanlı modelse eğer ventus 2x biosu deneyebilirsiniz. YouTube de anlatımları mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 31 Ekim 2021; 13:18:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Humboldt H kullanıcısına yanıt

hocam dün araştırdım biraz ventus bios attım aynı ayarlarda 42mh vermeye başladı kart

• 39.6 ile 3080 ler kaç mh veriyor ?

• MelanchoLy - Man M kullanıcısına yanıt

73-74 arası gidio arttırsam gücü geçecektir 1500-2500 230watta galakuro.not: 1 rigimde 2 galakuro 3060 tan birinin kilidini kıramadı nbminer 25mh ta kaldı lolminer ile çalıştırıyorum 34-35mh . +39.7 güncellemesi ile 3060 taki sorun giderilmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geldim41 -- 31 Ekim 2021; 14:43:58 >

Estağfurullah,teknik olarak bir sakınca yok ama ekran kartı hangi Psu'dan besleniyorsa riseri da o psudan beslemek lazım.Diyelim ki düşük bir ihtimal ama herhangi bir sebepten dolayı psu'nun birisi kapandı (anakarta güç veren değil tabi) diğer psu çalışmaya devam edebilir.

Hatanın bir diğer sebebi voltaj farklılıkları olabilir.Psu'nun birisi 12.1V veriyorken diğeri 11.7 verebilir.Emin değilim aklıma gelen bir ihtimal.Dediğiniz şekilde ben de hata almıştım.

Kısa bir zaman aralığı da olsa voltaj dalgalanması yaşanmış olabilir.Adamlar riseri daha stabil hale getirmek için 8 kapasitörlü modeller çıkardılar.

Dediğiniz gibi yaptım az önce sayın hocam. Bu yeni riserlar daha da stabil olmuştur şimdi :)

Doğruladığınız için tekrar teşekkür ederim

Bu arada nbminer 39.7 çıkmış. Bir şans vereyim dedim. GA104 kodlu 3060 gpular için fix de gelmiş. Fena durmuyor bakalım.

• 
Sayfa: önceki 139140141142143
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.