Şimdi Ara

DH MAZDA TAKIMI (47. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.442
Cevap
6
Favori
82.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle Herkezin Bayramı ve Tatili Mübarek Olsun :)

TheGate,

Dediklerinin hepsi doğru Mazda Kullanıcıları az olduğu için birçok yerde Araçlarını ifade etmekte zorlanıyor.Edebilenler siz merak etmeyin en güzel şekilde bilgilendiriyor.Mazda benim babamın firması değil tabiki.Reklamı ve tanıtımı aslında kendi çok çok daha iyi yapmalı.Sanıyorum 1 sene oldu birkaç Tv reklamı ve Birkaç medya organında gördüklerim haricinde tanıtımına Mazda kullanıcısı olarak rastlamadım.Hiç bir alışveriş merkezinde Hediye olarak Mazda verildiğini görmedim.Bunlar yavaş yavaş olmadıkça istediğimiz kadar yırtınalım bir cacık olmaz :)

Ben çok memnunum Şükür, 2001 Model olmasına rağmen çok çok üst başka marka ve modellerden fazla özelliği var, Reklam haricinde de İnsanımızın Sizin gibi araştırması ve farkları görebilmesi lazım.Maalesef İnsanımız bu konuda Cahil.Neyi fazla pompalarsak ona atılıyoruz araştırmadan.Düşünsenize seneler önce ABS,AB ve çelik BARİYERLİ bir araç girdi Ülkemize .Daha fazla destek verip sahip olacağımıza TENEKELER ile karşılaştırıp erittik bitirdik Arabayı.

quote:

Orijinalden alıntı: TheGate

quote:

Orijinalden alıntı: edarguner

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler,

Madalyonun birde diğer tarafında 125-115 Hp lik diğer araçların Mazda karşısında ne yazıkki Yüksek beygir güçleri ile reklam farkı olmakta.Nedense çoğu insan bunun motoru düşük güçte deyip diğer markalara yöneliyor hemen.Bakınız Donanın Haberdeki yazılara.

"iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır" derler

mazda'mın yeteri kadar tanınmamasında distribütör firmanın bir suçu elbette vardır
    ancak forumda yeteri kadar tanınmamasında ise mazda sahibi forumdaşlarımızın suçu vardır

benim hiç mazdam olmadı ama bu halimle mazda 3'ün tanınmasına katkıda bulunmaya çalışıyorum
    çünkü yeni kasanın C segmenti için çok ciddi bir alternatif olduğunu ve hakettiği yerde olmadığını düşünüyorum

dediğiniz gibi beygir gücü ile arabanın seriliği ve çekişi arasında doğrusal bir ilişki kurmak pek doğru olmaz

mesela; aynı segmentte olup sundukları donanım ve fiyatları ile birbirine rakip olan chevrolet cruze ve mazsa 3'ü ele alalım.
    gedizlerde test aracı olan otomatik vitesli 113 HP'lik chevrolet cruze ile şahsuvaroğlundaki otomatik vitesli 105 HP'lik mazda 3 sedanı test ettiğinizde mazda 3'ün kesinlikle daha seri ve gaz tepkilere daha hızlı cevap veren daha iyi performanslı bir motora sahip olduğunu ve 1-1.5 lt/100km daha az yakıt tüketimi olduğunu göreceksiniz....elbette cruze mazda3 kadar kaliteli bir araba değil, bunu kullanırken hemen anlıyorsunuz....motor, aktarma organları ve yürüyen aksam mazda3 kadar kaliteli olmadığından yolda sürüş esnasında fark apaçık ortaya çıkıyor....asfalt ve bozuk zemin üzerinde mazda3 tok ve sessiz araba iken cruze'da makyajının altındaki ucuzluğunu bozuk yolda ilerlerken alt ve arka kısımdan gelen anormal ses ve titreşimler ile belli ediyor...ama bütün bunlara rağmen ne yazıkki insanlar iki arabayı kağıt üzerindeki sayılara bakarak değerlendiriyor...

mazda hakkında bildiklerinizi ve tecrübelerinizi insanlarla paylaşmalısınız ki insanlar daha doğru kararlar verebilsin
    sonuçta yalan söyleyin demiyorum yanlış anlaşılmasın, sadece doğruların yarısını anlatsanız bile mazda hakkettiği yeri bulmaya başlar...

sağlıcakla

• arkadaşlar bende an itibari ile 2. el oto alma durumundayım.. ve mazda 3 kesinlikle koluma yapışmış durumda hangi aabaya bakarsam bakayım onun kadar çekmedi beni ( honda civic elegance dışında :D ) sorduğum arkadaşlar araba için olumsuz hiç bişey sölemediler belkide bizim ilin merkezinde mazda 3 dynamic çok az olduğundan.. tek çekinceleri 2. el de sorun olduğu.. benim merak ettiğim parça sıkıntısı ve uygun parça olarak bi sıkıntınız varmı. mazda 3 dynamic kullanan bi arkadaşla irtibata geçmek istiyorum.. ilgilenen yardım etmek isteyen olursa mail adresim zatemforce@hotmail.com
  • otomatik mazda 3'ümle bu bayramda ilk uzun yolculuğumu yaptım
    yakıt tüketimi ile ilgili yorumlarım;full depoyla istanbul beylikdüzünden çıktım gebzeye uğradım daha sonra ise karabüke geçtim toplam 450 km yaptım yol bilgisayarı ortalama 6.5 lt gösterdi,depo 95 liraya tekrar doldu,dönüşte ise ortala 6.8 lt gösterdi bununda sebebi de bu öğlen 1.köprüde aşırı trafik vardı ordan 2. köprüye geçtim ama orasıda felaketti dur kalklarla biraz daha fala yakıt tüketti.sakin kullanımda araç az yakıyor
    cruise kontrol uzun yolda inanılmaz bir nimetmiş bence olmazsa olmazlardan
    RVM inanılmaz faydalı bir özellik
    araç içi aksamlardan bozuk yollarda bile tıkırtı gelmiyor..
    aracım 1000km oldu daha eksi bir özelliğini görmedim

DH MAZDA TAKIMI

DH MAZDA TAKIMI

• 2001 Model 323 aracım var,ufak tefek parça almak zorunda kaldım o da keyfe keder, problem yaşamadım.1991 Modeller bile sıkıntı yaşamıyor.Bir çok japon arabası ile uyumlu çoğu mekanik parça.Aksesuar bile bol.1993 Model Hyundai daha fazla parça problemine sahip.2001 sonrası bir model alacaksınız zaten.Düzgün kullanılmışsa ki kullanıldığına inanıyorum servislik bir probleminiz olmaz.

Daha fazla bilgi içinwww.mazdaclubtr.com dan bilgi alabilirsiniz.

quote:

Orijinalden alıntı: AvispA

arkadaşlar bende an itibari ile 2. el oto alma durumundayım.. ve mazda 3 kesinlikle koluma yapışmış durumda hangi aabaya bakarsam bakayım onun kadar çekmedi beni ( honda civic elegance dışında :D ) sorduğum arkadaşlar araba için olumsuz hiç bişey sölemediler belkide bizim ilin merkezinde mazda 3 dynamic çok az olduğundan.. tek çekinceleri 2. el de sorun olduğu.. benim merak ettiğim parça sıkıntısı ve uygun parça olarak bi sıkıntınız varmı. mazda 3 dynamic kullanan bi arkadaşla irtibata geçmek istiyorum.. ilgilenen yardım etmek isteyen olursa mail adresim zatemforce@hotmail.com

• Bu aralar Mazda 3 lere epey talep var.otomobil bölümünde hiç bu kadar Mazda ismi geçmemişti.İnsanlar alsın da memnuniyet nedir görsün.

Mazda Türkiye biraz daha asılır reklam yaparsa çoğu aracı sollar.
  • Mazda acilen reklam yapması lazım ama yetkilileri uyuyor
  • Kesinlikle katılıyorum. 1 hafta reklam yapsaydı şu ötv ler bitmeden çok iyi satardı.Bu Belçika bölge müdürlüğüde tıss çıktı.
  • Adamlar kendilerine okadar güveniyorlarki anlamış değilim yazık ediyorlar güzelim markaya
  • aracı aldığımda 1000 km olduğunda getirin bir bakalım demişlerdi cuma günü servise gittim dedim biraz muhabbet ettik ellerinde 1-2 araç kalmıştı bu kdr az reklama gene iyi satıyorlar
  • Arkadaşlar ilk kez araba alacagım o yüzden pek bilgili değilim. Mazda'ların fazla sorun çıkarmayan sağlam arabalar olduğunu duydum ,o yüzden şu an ilk tercihim mazda.

13.000 tl lik bir bütcem var .otomatik vites ve abs donanimlı bi araç tercihim olacak .. ilanda ki mazda sizce fiyatina göre nasıl? ayrica başka tavsiyeleriniz olursa sevinirim ...teşekkürler.

http://www.sahibinden.com/mazda_323_sedan_abs_at_ac_srs_ful_donanim-96WQQaXQQ16844080WQQpXQQdisplayitem
  • Bu aracın Aynı Kasası 2001 Model Manuel bende var.

Bende tek fark AirBag 1 tane mevcut gerisi Vites haric aynı.Araçtan çok memnunum öyleki 2005 Astra H sahibi olmama rağmen Bu aracın kullanımı daha fazla hoşuma gidiyor.

90Hp / 5500rpm

0-100Km hızlanma 11.8 Sn.

16V DOHC Motor

Max Hız :177 Km

Memnuniyetlerim:

Yol tutuşu Bana göre harika,

Kalorifer çok iyi,

Motor performansı ve hızlanması iyi,

Parçası ucuz ve diğer markalar ile uyumlu çok şey var,

Bakımlar uygun,

Tipi hiç eskimiyor

Sorunsuz bir araç

Motor sesi hoşuma gidiyor

Kötü özellileri:

Yere yakın,

Klima Performansı süper değil ama tatminkar( Opel ile karşılaştırdığım için belki)

Başka bir sıkıntım yok.

Yakıt tüketimide İstanbul Ş.içi :9Lt/100 Km
    Ş.dışı : 6.5Lt/100 Km

• dün akşam beylikdüzünden bakırköy capacity e gittim ortalama yakıt tüketimimi sıfırlardım sonuç capacatiye girdiğimde süperdi ortalama 5.8lt tabi bu değer çoğunlukla yokuş aşşağı giderken oluştu dönüşte ise kontağı kapadığımda 6.8lt idi ,aracımı bunları gördükçe daha çok sevmeye başladım

DH MAZDA TAKIMI
  • quote:

Hayırlı olsun.Kazasız belasız sürüşler dilerim. Kaça aldığınızı ve hangi model olduğunuda paylaşırsanız memnun olurum.

Çok teşekkürler. 2009 Model, 3200km'de, 28.000 liraya aldık. Full + Full'ü, en dolu paketi. Herşeyi var yani.

quote:

Orijinalden alıntı: MZR34

NovariX nasıl bir sürüş yaptın paylaşırsan sevinirim ben uzun yolda 700km zor gördümde

Dostum, 100km'yi pek geçmedik. Bir tek otobanda birazcık hayat verelim şu kıza dedik ve 170 civarına çıkıp 3-4km öyle gittik. Daha fazla basmaya gerek duymadık. Yani 100 km/h hızı geçmeden, bir depoyla 1033km yol yaptık. Tabii full şehirdışı bu. 1060 civarı giden bir arkadaşa denk geldim başka bir forumda mesela. 3000 devri geçmediğiniz sürece sıkıntı yok sanırım.

Bu arada tüplü falan değil. Şimdilik tüp düşünmüyoruz.

• gerçekten çok iyi değerler yakalamışssınız,şehirdışı bile olsa o kdr km yapmak gerçekten güç,ort. 100 km'de 5lt yaksa 1000kmde 50 lt yaparki mazda 3 lerde depo kaç lt alıyor 45 mi 50 lt mi?
  • Başka bir forumda Bir arkadaşdan alıntıdır. Çok Hoşuma gitti cümleler paylaşmak istedim.

"Mazda hakikaten aynı japon karakterine sahip sert, kararlı ve denileni onuru pahasına yapmaya çalışan yapamassada harakiri yapan bir alet, yani at gibi çatlayana kadar koşuyor garibim.."
  • güzel yazmış kim yazmışsa
  • quote:

Başka bir forumda Bir arkadaşdan alıntıdır. Çok Hoşuma gitti cümleler paylaşmak istedim.

"Mazda hakikaten aynı japon karakterine sahip sert, kararlı ve denileni onuru pahasına yapmaya çalışan yapamassada harakiri yapan bir alet, yani at gibi çatlayana kadar koşuyor garibim.."

değişik bir yorum olmuş. ama bu gidişle mazda kullanıcıları da vw kullanıcılarına dönüşmesin.
  • Ne olmuş Vw Kullanıcılarına?

quote:

Orijinalden alıntı: _Lupara_

quote:

Başka bir forumda Bir arkadaşdan alıntıdır. Çok Hoşuma gitti cümleler paylaşmak istedim.

değişik bir yorum olmuş. ama bu gidişle mazda kullanıcıları da vw kullanıcılarına dönüşmesin.
  • wv ler güzel araçlar.ama kullanıcıları genel olarak markayı aşırı sahiplenmekten dolayı biraz fanatikler. diğer marklara tepeden bakıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Lupara_ -- 10 Ekim 2009; 19:45:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Lupara_

wv ler güzel araçlar.ama kullanıcıları genel olarak markayı aşırı sahiplenmekten dolayı biraz fanatikler. diğer marklara tepeden bakıyorlar.

İstedikleri kadar baksınlar altlarındaki arabalar sadece türkiye piyasasında iyi tanınmış arabalar ve çok sattığından dolayı durum böyle oluyor
  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.