Şimdi Ara

Dh liberalleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kendimizi kandırmayalım kendimizi yırtsak binde 1 ini kazanamayacağımız servete doğuştan sahip elemanları yücelten sistemin yağcılığını yapmaya gerek yok.

Dh liberalleri

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• liberalizm'i savunmak için öne sürülen en ahmakça argümanlardan biri: "bak Aziz Sancar köyden çıktı Nobel aldı siz burda ağlıyosunuz" bu cümlede 2 tane yalan var:

- yalan 1: Aziz Sancar kendi hayatını kurtardı varsayımı var, halbuki Aziz Sancar kendi ağzından diyo ki: Nobel almak hayatımı değiştirmedi. ben işçiyim. bu yaşta her sabah karanlık lab'a girip çalışmak zorundayım yoksa geçinemem. Kimya'ya bu kadar emek vereceğime bi şirket kursaydım şuanda milyoner olurdum.

- yalan 2: Aziz Sancar çalışıyor siz çalışmıyosunuz varsayımı yapılmış. biz de çalışıyoruz. biz de iş üretiyoruz. yatmıyorum, yatmıyoruz.

kim yatıyo söyliyim mi? şirket sahipleri yatıyo. Ali Koç gibiler, Ali Sabancı gibiler hiçbir iş yapmadan kral hayatı yaşıyolar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ali Sabancı nasıl yatıyo anlatayım:

iş yapmak = bir performans orta koymak zorunda olmak.

mesela memur bile sabah 9'da işyerinde olmak gibi bi performansı ortaya koymaya mecburdur.

Ali Sabancı'nın yerine getirmesi gereken bi performans yok çünkü herif sonsuz şekilde AKP yalakası ve herife kanun işlemiyor.

Ali Sabancı'nın "uçakların düşmemesini sağlamak" gibi bi performans kriteri bile yok. herif en kötü hava şartlarında uçakları zorla uçuruyor, düşünce de mahkemeye veremiyorsun.

mahkemeye verirsen şirket savunma olarak: "bu kazanın bizimle ne alakası var, firmamızı karalıyorlar" deyip ölen insanların ailelerine karşı dava açıyor.

üzerinde kocaman "PEGASUS" yazan uçak düşüyor ama sen Pegasus firmasını mahkemeye vermiyorsun çünkü yalaka Ali Sabancı'ya kanun-yargı işlemiyor.

sonra o Ali Sabancı geliyo, akademisyenleri bi oditoryumda topluyo, konuşma yapıyo: siz de çok çalışırsanız benim gibi olabilirsiniz, diyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 8 Haziran 2025; 12:0:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• En güvenilir ideoloji başbilenizmdir beni başa geçirin size ideal dünyayı sunayım

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    Bi tanesi vardı hacı sabancı mı ne adamın tek numarası ünlü aktrislerle beraber olmak tatil yapmak, çalışmayı bırak bardak bile kaldırmaz bunlar.

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    Geçen 100 bin tl için baba oğulu diri diri yaktılar bu dünyada paran varsa her şeyi yapma hakkın var yoksa hiç bir hakkın yok

• Başbilen kullanıcısına yanıt
    Biraz bahsedin hocam ideolojiden

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DH KUTSAL BAKİRLER TOPLULUĞU
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • William0 kullanıcısına yanıt
    Verin bana yetkiyi görün ettkiyi

• Liberalizm zenginleri savunmak değil ticaret özgürlüğünü savunmak. Kutsal kitapları yaktıran dini yasaklayan bir diktatöre liberal diyebilir misin? Liberal dediğin inanç özgürlüğünü savunur inananın da inanmayanın da özgürlüğünü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stoa kullanıcısına yanıt

yoo diyorlar. liberallerin en cok sevdiği diktatorlerden biri singapurun baskanıydı. adam sakız çignetmiyor ülkede ama ticaret özgürlüğü xD

Ayrıca ticaret özgürlüğü %5 lik falan sınıfı anca ya ilgilendirir ya ilgilendirmez.

senin dediğin yalandan liberallik bireysel liberallik. ekonomik olarak liberalizmde din falan bireysel özgürlük yok. senin liberalliğin amerikan demokratlığı işte

ayrıca konu sahibi haklı liberaller aptaldır (sana demiyorum sen amerikan demokrat yada eu sosyal demokrata girersin)

konu sahibinin bahsettiği twitterda liberalizm diye dolasıp mezun olunca asgari ücret alanlar xD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 9 Haziran 2025; 13:48:20 >
  • ayrıca ek yapayım, sermaye / kapitalizm din-inanç özgürlüğünü kendisi için savunur. senin için değil. onların din inanç özgürlüğünden kastı kapitalizmin rahatca başka ülkere sızmasından ve iş yapmasından ibaret. başka dinlerle iş yapabilme özgürlüğü yani senin özgürlüğün değil

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.