Şimdi Ara

[DH Korsan Karşıtları](52 kişi olduk,İmza Geldi) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
396
Cevap
1
Favori
10.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Erchamion

quote:

Orijinalden alıntı: lunarstrain

Dijital indirmelerle bakkaldan ekmek çalma, araba çalma gibi örnekleri benzeşmeye çalışmışsınız ama çok da örtüşmemiş bence. Fiziki metalar sahibinden çalındığında sahibinin mal varlığında bir eksilme olurken, zaten satın almayacağı bir dijital metayı internetten indiren kişi bunun geliştiricisinin, dağıtıcısının vs. sabit mal varlığında bir eksilmeye sebep olmaz. O yüzden bunu hırsızlık olarak nitelendirmek çok doğru değil.

İnternet "bilgi paylaştıkça çoğalır" sloganı ile başlamış ve o günlerden bugünlere gelmiş bir teknoloji devrimi. Burada her şey paylaşılmalı. Aksi takdirde, yok onu indirmek suç, o siteye girmek yasak zihniyeti internetin başlangıç felsefesine ihanetten başka bir şey değildir. Sözüm ona, bir sinema salonuna biletsiz girmektir korsan, çünkü o salondaki boş koltuğu işgal edersiniz. Ama o filmi internetten indirip izlerseniz kimseye bir şey olmaz. Belki çok beğendiğiniz için bir de gidip sinemada izleyeyim dersiniz, veya arkadaşlarınıza tavsiye edersiniz onlardan bir kaçı direkt sinemada izlemek isterler. Ben şahsen üreten tarafta yer alan bir insan olsaydım (mesela müzisyen, sinema yönetmeni, programcı vs.) ürünlerimin internette paylaşılmasından gurur duyardım. Öbür türlü sadece zenginler tarafından ulaşabilen ürünlerim olacak iken, paylaşıldıkça çoğalan eserlerim dünya çapına yayılabilecektir. Bakın görün bugün dünyada myspace'den müziklerini yazyınlayıp meşhur olan kaç müzisyen var? Yine de herkes istediğini yapmakta veya düşünmekte özgür tabii ki.

Hocam nasıl desem bilmiyorum ama gerçekten çok iyi açıklamışsınız. Düşüncelerim tamamıyla bu yönde ancak iyi ifade edemeyebilirim kendimi diye düşünüyordum. Sinemadaki boş koltuk örneği cuk diye oturmuş.

ben bu düşüncelerin insanın kendisini kandırması olduğunu düşünüyorum.
    eğer korsan olmasaydı korsan indiren bir çok kişi gidip bu oyunları parayla alacaktı. bu sebeple korsan kullanmak emek hırsızlığı değildir, çünkü emek sahibinden birşey eksilmiyor demek çok saçma.
    sinema konusuna gelirsek, diyelim ki film başlamak üzere ve salonun yarısı boş, sizin mantığınıza göre bu salona gizlice girip filmi kaçak izlemek de normal bişey, çünkü salonun yarısı boş ve sizin kaçak olarak girip izlemeniz salon sahibine bir zarara sebep olmayacak. böyle bir mantık ne kadar sağlıklıdır bilmiyorum.
    korsanın fiziki hırsızlıktan farkı yoktur. kul hakkıdır, ayrıca hem emek sahibinin hem de diğer bir arkadaşın dediği gibi oyunu para vererek alanın hakkına girmektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: DeSolo of Turco

quote:

Orijinalden alıntı: Dıgıdık Naşit

quote:

Irk etnik köken vatandaşlık ne olursa olsun emeğe saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum.

söylediklerine katılıyorum ben sadece o maddeye karşıyım

sevdiğim oyunları param oldukça orjinal almaya çalışıyorum
    zaten parası olsa çoğu kişi orjinal alır

o maddeyi silersen benide listeye eklersin

Hocam kusura bakma hiçbir maddeyi silemem.Bu ülke vergi kaçırmalar yüzünden her yıl açık veriyor.Bunu lütfen kişisel olarak algılamayın sizi de isterseniz listeye eklemek isterim

%30 %40 vergi koyuyo..
    merak etme telefon eletronik aletler içki sigara vs vs onlarin parasini kat kat cikariyolar.. cikarmasalar böyle uslu olurlar mi.

•  [DH Korsan Karşıtları](52 kişi olduk,İmza Geldi)

Abd-Avrupa menşeli yazılım-müzik-film vs verdiğiniz her para afrikada ortadoğu ve hatta kendi ülkelerinde gucsuzlere karsi kullanacaklari bir kurşunun parasidir. Bunun icine Abd ve Avrupanın pkkya yaptığı yardimlerida katarsak orjinale verilen her para mehmetcige kursun olarak donecektir
    Mod off

Bu arada hepimizin korsana hayir diyebilmesini sağlamak için telif hakki sürelerini 1,5-2 yıla düşünmeleri gerekir. Yok oyle fakir almasin edebiyatiyla bu iş yürümez. O fakir senin caddeni sokağıni temizleyecek tum islerini yapacak ama sen ona paran yoksa eglenmeye hakkin yok diyeceksin. O fakir olmasa yaşadığın dünya dunyaliktan çıkar.
    Fakirlikten kastım Türkiye için: 1,5-2binlira alti gelir gurubu.
    Zenginlerin orjinal almaması kinanabilir o ayri konu.

Bu arada aldığım bilgisayarda xp home kuruluydu fakat bazi onemli işlevleri yoktu. Bunun icin korsan profesyonel kurduk sizce bu dami emek hırsızlığı. Yani o Turkiye'de %99 windovs korsani arana mi giriyorum?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bu konuya tamamen kul hakkı olarak bakıyorum. fakat yapacak bir şey yok ben de korsan almak zorunda kalıyorum bazı ufak tefek şeyler hariç

Orijinalden alıntı: Darthblast

Sadece oyunlarımı orjinal alıyorum o da pc olmadığı için yaz benide

aynen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Al Swearengen -- 16 Ağustos 2012; 12:18:40 >

Orijinalden alıntı: Zıplayan fil

Ajitasyon mod on:
    Abd-Avrupa menşeli yazılım-müzik-film vs verdiğiniz her para afrikada ortadoğu ve hatta kendi ülkelerinde gucsuzlere karsi kullanacaklari bir kurşunun parasidir. Bunun icine Abd ve Avrupanın pkkya yaptığı yardimlerida katarsak orjinale verilen her para mehmetcige kursun olarak donecektir
    Mod off

Bu arada hepimizin korsana hayir diyebilmesini sağlamak için telif hakki sürelerini 1,5-2 yıla düşünmeleri gerekir. Yok oyle fakir almasin edebiyatiyla bu iş yürümez. O fakir senin caddeni sokağıni temizleyecek tum islerini yapacak ama sen ona paran yoksa eglenmeye hakkin yok diyeceksin. O fakir olmasa yaşadığın dünya dunyaliktan çıkar.

Bu arada aldığım bilgisayarda xp home kuruluydu fakat bazi onemli işlevleri yoktu. Bunun icin korsan profesyonel kurduk sizce bu dami emek hırsızlığı. Yani o Turkiye'de %99 windovs korsani arana mi giriyorum?

Kapitalist sistem boyle malesef yapacak bir sey yok.No money no software.O zaman sizin mantiginizla da fakirin araba calma hakki da var.Korsani savunmainin pek mantikli gerekcesi yok zaten.

Not:Listeye eklenmek isteyen uyeler bunu belirtsinler lutfen

• quote:

quote:

Ajitasyon mod on:
    Mod off

Kapitalist sistem boyle malesef yapacak bir sey yok.No money no software.O zaman sizin mantiginizla da fakirin araba calma hakki da var.Korsani savunmainin pek mantikli gerekcesi yok zaten.

Korsanı ölümüne savunmuyorum. Diyorum ki insanlar korsan kullanmaya zorlanıyor. Diyeceksiniz ki bunlar zorunlu bir ihtiyaç değil.
    Bundan 100 yıl önce elektrikte zorunlu bir ihtiyaç değildi ama şimdi ihtiyaç. Türkiye'de sokak kültürü 10 yıl önce bitti. İnsanlarda mecburen bilgisayar başında takılmaya başladı. Ve bu bilgisayar başında takılırken de doğal olarak korsanla da tanışmış oluyor. İsteyen korsanla muhattap olmaz demeyin. En azından masaüstü resmini değiştirince bile korsan kullanmaya başlamış olur.
    Eğer vergi kaçırmadan dolayı korsana düşmansanız googleye artık uğramamanız gerekir. Bildiğim kadarıyla google Türkiye'ye vergi vermiyor.

Kısaca korsana karşı çıkılması için telif hakları üzerine yeni bir düzenleme yapılması lazım.
    Bu düzenleme:
    Kişisel kullanımlarda yazılım-müzik-film-Kitap vs. yayınların 1,5-2 yıl sonra telif haklarının kalkması uygun olur.Bu 1,5-2 sene içinde de çok sert cezalar verilebilir.(İşletim sistemleri hariç) Ticari kullanımlarda bunun süre uzun tutulabilir.(10-20 yıl istese 40 yıl)
    Bu firmanın zarar edeceği manasına gelmez.

Nasıl?
    Bir film şirketi asıl parayı Sinemada ilk aylarda, Cd/Dvd de ise 1 yıl içinde kaldırır.
    Bir şarkıcı telif hakkının kalkmasıyla daha ulaşılabilir olur. Bu da onun şöhretini artıracağından konserlerde-reklamlarda vs. iyi para kaldırır.
    Aynı şekilde yazılımda telif hakkının kalkması ile şahıslar arasında tanınırlığı artacağından sonraki çıkarttıklarına daha fazla satabilir.
    Kitapta da her ne kadar yazan kişinin hakkı var desekte bir süre sonra evrenselleşmesi gerekir. Kitap yazarları bu evrenselleşmedende kar edebilir. Bunun yolu konferanslar vs vermekle olur. Zaten kitap çıktından 1,5-2 sene sonra önemli miktar kar edilmişte olur. Ayrıca sanmıyorum ki: o 40 tlye vs satılan kitapların yazarı bunun yarısı kadar para kazansın. Paranın büyük çoğunu yayın evi götürüyordur.

• quote:

quote:

quote:

Ajitasyon mod on:
    Mod off

Korsanı ölümüne savunmuyorum. Diyorum ki insanlar korsan kullanmaya zorlanıyor. Diyeceksiniz ki bunlar zorunlu bir ihtiyaç değil.
    Bundan 100 yıl önce elektrikte zorunlu bir ihtiyaç değildi ama şimdi ihtiyaç. Türkiye'de sokak kültürü 10 yıl önce bitti. İnsanlarda mecburen bilgisayar başında takılmaya başladı. Ve bu bilgisayar başında takılırken de doğal olarak korsanla da tanışmış oluyor. İsteyen korsanla muhattap olmaz demeyin. En azından masaüstü resmini değiştirince bile korsan kullanmaya başlamış olur.
    Eğer vergi kaçırmadan dolayı korsana düşmansanız googleye artık uğramamanız gerekir. Bildiğim kadarıyla google Türkiye'ye vergi vermiyor.

Kısaca korsana karşı çıkılması için telif hakları üzerine yeni bir düzenleme yapılması lazım.
    Bu düzenleme:
    Kişisel kullanımlarda yazılım-müzik-film-Kitap vs. yayınların 1,5-2 yıl sonra telif haklarının kalkması uygun olur.Bu 1,5-2 sene içinde de çok sert cezalar verilebilir.(İşletim sistemleri hariç) Ticari kullanımlarda bunun süre uzun tutulabilir.(10-20 yıl istese 40 yıl)
    Bu firmanın zarar edeceği manasına gelmez.

Nasıl?
    Bir film şirketi asıl parayı Sinemada ilk aylarda, Cd/Dvd de ise 1 yıl içinde kaldırır.
    Bir şarkıcı telif hakkının kalkmasıyla daha ulaşılabilir olur. Bu da onun şöhretini artıracağından konserlerde-reklamlarda vs. iyi para kaldırır.
    Aynı şekilde yazılımda telif hakkının kalkması ile şahıslar arasında tanınırlığı artacağından sonraki çıkarttıklarına daha fazla satabilir.
    Kitapta da her ne kadar yazan kişinin hakkı var desekte bir süre sonra evrenselleşmesi gerekir. Kitap yazarları bu evrenselleşmedende kar edebilir. Bunun yolu konferanslar vs vermekle olur. Zaten kitap çıktından 1,5-2 sene sonra önemli miktar kar edilmişte olur. Ayrıca sanmıyorum ki: o 40 tlye vs satılan kitapların yazarı bunun yarısı kadar para kazansın. Paranın büyük çoğunu yayın evi götürüyordur.

Iyi de telif haklarinin suresini icerigini yayimci belirler.Kultur Bakanligi buna karisamaz.Kultur Bakanligi icerigi korumakla mukelleftir.Icerigi belirlemek ile degil.Masaustu resim konusuna gelince eger resmin telif hakki varsa evet haklisiniz bu korsana girer.Ama resmin telif hakki yoksa bir sorun olacagini sanmiyorum

• quote:

Iyi de telif haklarinin suresini icerigini yayimci belirler.Kultur Bakanligi buna karisamaz.Kultur Bakanligi icerigi korumakla mukelleftir.Icerigi belirlemek ile degil.Masaustu resim konusuna gelince eger resmin telif hakki varsa evet haklisiniz bu korsana girer.Ama resmin telif hakki yoksa bir sorun olacagini sanmiyorum

Kanuni düzenleme ile telif hakkı süresinin yayıncı tarafından belirlenmesi devlet tarafın alınabilir. Eğer devlet tarafından önlem alınamıyacak olsa idi Korsan partisi olmazdı.

Masaüstü resimler internette başıboş dolaşıyor. Bu sebeple telif hakkı olup olmadığını bilemeyiz. Bu konuda diyebilirim ki: O başıboş dolaşan resimlerde birer korsan adayıdır. Kullanılması korsana destektir.

• quote:

quote:

Kanuni düzenleme ile telif hakkı süresinin yayıncı tarafından belirlenmesi devlet tarafın alınabilir. Eğer devlet tarafından önlem alınamıyacak olsa idi Korsan partisi olmazdı.

Masaüstü resimler internette başıboş dolaşıyor. Bu sebeple telif hakkı olup olmadığını bilemeyiz. Bu konuda diyebilirim ki: O başıboş dolaşan resimlerde birer korsan adayıdır. Kullanılması korsana destektir.

Sonuc olarak ikimiz de korsanin emek hirsizlifi oldugunu kabul ediyoruz sanirim.Ama telif haklari kanununun degistirlmesi baska bir konu.Neyse uzatmayalim.Iyi forumlar

• kazanc oranı daha dusukolan memleketimde vergiler dolayısı ile daha yuksek kazanclı ulkelerden daha pahalı ürün almaktayım daha dogrusu almamaktayım nedenmi KORSANI DESTEKLİYORUM

Orijinalden alıntı: Mobile Prof.

Ekle

Ekle +1

• maalesef herkesin herşeyin orijinalini alacak kadar maddi durumu yok. kendi adıma konuşursam sadece kitapları orijinal alabiliyorum. bazen sevdiğim sanatçı mükemmel bir albüm çıkarıyor indiriyorum dinliyorum, lan adam harbiden uçurmuş teşekkür etmem gerek diyip albümü alıyorum. eğer şartlar iyileşir vergiler fiyatlar daha makul seviyelere çekilirse diğer eserleri de orijinal almaya çalışırım. yoksa gidip isteyerek yüklenmiyorum korsana. zaten öğrenciyim. bakkaldan ekmek çalmakla aynı yere koyamıyorum ama yine de korsan bir emek hırsızlığı bunu kabul etmek gerek.

son olarak şunu söyleyeyim. elinizde almak istediğiniz şeyi alacak para varsa, durumlar iyiyse gidin orijinalini alın..

Orijinalden alıntı: senefro

quote:

Orijinalden alıntı: Erchamion

quote:

Orijinalden alıntı: lunarstrain

Dijital indirmelerle bakkaldan ekmek çalma, araba çalma gibi örnekleri benzeşmeye çalışmışsınız ama çok da örtüşmemiş bence. Fiziki metalar sahibinden çalındığında sahibinin mal varlığında bir eksilme olurken, zaten satın almayacağı bir dijital metayı internetten indiren kişi bunun geliştiricisinin, dağıtıcısının vs. sabit mal varlığında bir eksilmeye sebep olmaz. O yüzden bunu hırsızlık olarak nitelendirmek çok doğru değil.

İnternet "bilgi paylaştıkça çoğalır" sloganı ile başlamış ve o günlerden bugünlere gelmiş bir teknoloji devrimi. Burada her şey paylaşılmalı. Aksi takdirde, yok onu indirmek suç, o siteye girmek yasak zihniyeti internetin başlangıç felsefesine ihanetten başka bir şey değildir. Sözüm ona, bir sinema salonuna biletsiz girmektir korsan, çünkü o salondaki boş koltuğu işgal edersiniz. Ama o filmi internetten indirip izlerseniz kimseye bir şey olmaz. Belki çok beğendiğiniz için bir de gidip sinemada izleyeyim dersiniz, veya arkadaşlarınıza tavsiye edersiniz onlardan bir kaçı direkt sinemada izlemek isterler. Ben şahsen üreten tarafta yer alan bir insan olsaydım (mesela müzisyen, sinema yönetmeni, programcı vs.) ürünlerimin internette paylaşılmasından gurur duyardım. Öbür türlü sadece zenginler tarafından ulaşabilen ürünlerim olacak iken, paylaşıldıkça çoğalan eserlerim dünya çapına yayılabilecektir. Bakın görün bugün dünyada myspace'den müziklerini yazyınlayıp meşhur olan kaç müzisyen var? Yine de herkes istediğini yapmakta veya düşünmekte özgür tabii ki.

Hocam nasıl desem bilmiyorum ama gerçekten çok iyi açıklamışsınız. Düşüncelerim tamamıyla bu yönde ancak iyi ifade edemeyebilirim kendimi diye düşünüyordum. Sinemadaki boş koltuk örneği cuk diye oturmuş.

ben bu düşüncelerin insanın kendisini kandırması olduğunu düşünüyorum.
    eğer korsan olmasaydı korsan indiren bir çok kişi gidip bu oyunları parayla alacaktı. bu sebeple korsan kullanmak emek hırsızlığı değildir, çünkü emek sahibinden birşey eksilmiyor demek çok saçma.
    sinema konusuna gelirsek, diyelim ki film başlamak üzere ve salonun yarısı boş, sizin mantığınıza göre bu salona gizlice girip filmi kaçak izlemek de normal bişey, çünkü salonun yarısı boş ve sizin kaçak olarak girip izlemeniz salon sahibine bir zarara sebep olmayacak. böyle bir mantık ne kadar sağlıklıdır bilmiyorum.
    korsanın fiziki hırsızlıktan farkı yoktur. kul hakkıdır, ayrıca hem emek sahibinin hem de diğer bir arkadaşın dediği gibi oyunu para vererek alanın hakkına girmektir.

Düşüncenize saygı duyuyorum, ama ben kendimi kandırmıyorum. Siz demişsiniz ki "eğer korsan olmasaydı korsan indiren bir çok kişi gidip bu oyunları parayla alacaktı." Zaten çok parası olup da korsan ile orijinal arasında tercih yapacak adam korsanı seçmez bence. Torrent bulacak da, rapidden vs. ölü olmayan link arayacak da vs. basar parayı alır. Ayrıca, hiç dijital indirme olanağı olmayan bir durumdan (mesela internet olmasaydı) söz edersek, kişi o metayı satın alırken 10 kere düşünecek, belki ona o parayı vereceğime boğazda yemek yerim, vs. gibi tercihini de yapabilecekti. Benzer şekilde yeterli parası olmayanın bütün parasını pahalı bir arabaya harcamak yerine bütçesine uygun olan bir arabayı alması gibi.

Yani her dijital indirme yapan insanı potansiyel gelir olarak görmek doğru değil. Ben mesela oyun ve filmleri çok seviyorum, ama 7-8 yaşımda Commodore 64 kasetleri ile ve Amiga 500 disketleri ile buna ilgi duymaya başladım. O zaman gider bilgisayarcıdan oyunu makul bir ücrete çektirir alırdık, ki Türkiye'ye orijinal oyun falan da pek gelmezdi. Sonra bazı ithalat firmaları biz bunları getirelim, maliyeti 5 TL olsa burada 200 TL'ye satar köşe oluruz diye düşündüler. Tabi 5 TL'ye alışmış bir kişinin bir anda 200 TL ye bunu almasını beklemek hayal olurdu. Bir dönem yaşı müsait olanlar hatırlar, maçlar TRT'den şifresiz verilirdi. Zamanla paralı yayınlar Cine5, Teleon, Dijitürk vs. ile paralı hale geldi. Şimdi herkes dijitürk üyesi mi? Bazısı maç izlemeyi bıraktı mesela. Benim eniştem takım tutmadan maç seyretmeyi seven birisiydi, ama paralı olunca ben maça para falan vermem dedi almadı. Ama şimdi netten linkini bulsa gider izler maçı. E şimdi siz parasız olarak ulaşılabilen bir şey için bir anda para talep etmeye başlıyorsunuz. Tıpkı zamanında her yer ortak iken birilerinin belli bir alanı çitle çevirip "burası benim, giremezsin" demesi gibi.

Sinema salonu örneği güzel oldu, onu başka bir örnekle zenginleştirelim. Hala oluyor mu bilmiyorum, çoktandır maça gitmedim ama ben ortaokuldayken Uşak'ta bir yıl geçirmiştim ve okulu kırıp Uşakspor'un maçına gitmiştik. Tabi harçlık bitmiş bilet parası yok, giremedik maça. İkinci yarı stad müdürü kapıları açtırdı herkesi içeri aldı. Bir baktık stad boşken doldu, tezahüratlar arttı, maça keyif geldi. Şimdi düşünün o salon boş ne demek, o film kötü, kimse izlemeye gitmemiş. Ya da 20 TL bilet fiyatı desek, o filme kimse 20 TL'lik değer biçmemiş ve gitmemiş demek. Evet o salon boş kalacaksa, boş koltuklara oturacak kişi koltuklara kola cips dökmediği sürece o filmin yapımcısına da sinema salonuna da bir mali anlamda mal kaybına sebep olmaz. Ama mesela gider anlatır ya şöyle bir film izledim, şöyle bir şey vardır der merak uyandırır, öbürü de gitmek görmek ister.

Bir de para verip alan enayi mi konusuna değinilmiş. Peki diyelim ki ben sessiz, utangaç bir adamım. Gittim mağazadan bir elbise alacağım, kaç para dedim 100 TL dediler. Pazarlık edemedim verdim 100 TL aldım elbiseyi. İkinci kişi geldi pazarlık etti 50 TL'ye aldı. Şimdi o kişi benim kul hakkıma mı girdi? Aynı elbiseyi almak dışında hangi ortak yönümüz var?

Bir uç örnek daha vereyim. Bugün TV'lerde izlediğiniz en ünlü şarkıcıların kliplerini çeken klip yönetmeni bir arkadaşım var, yakında sinema yönetmenliği deneyimlerine de başlayacak. Bu arkadaş yıllarca film hastası olarak ve sizin korsan tabir ettiğiniz şekilde film izleyerek ben de bu işi yapacağım dedi ve korsan edit programlarını c_rackleri ile kullanarak kendini geliştirdi ve bu günlere geldi. (Hatta DH üyeliği bile vardı.) Bu çocuk orta halli bir memur ailesinde büyüdü. Eğer sizin dediğiniz gibi parası olan almayacak şeklinde hareket etseydi bugün ortada böyle bir yönetmen olmayacaktı.

Sözün özü, bir eseri meydana getiren kişi, emeğinin tabii ki bir karşılığını görmeli, ama bunu salt maddi anlamda almamalıyız. Yıllarca para vermeden Kick Off 2 oynamış bir adam olarak Dino Dini ve Steve Screech'i hala saygıyla anıyorum, bloglarını takip ediyorum. Arkadaşlarla sohbetini yapıyorum. Keşke ben de Dino Dini gibi olsaydım da programladığım oyunlar milyonlar tarafından oynanmış olsaydı. Lisanlı veya lisanssız.
    | Intel Core i5 11400F| MSI Z590 A Pro | G-Skill Ripjaws 16 Gb. (2x8) DDR4-3600 | Zotac Gaming RTX 4070 | Asus TUF VG279QM 280 HZ | Kingston A2000 1 TB Nvme | Sandisk Ultra 3D 480 GB SSD | Corsair Carbide 400R | Cooler Master Seidon 120M | Toshiba 40SL733G | PS4 |

• quote:

Orijinalden alıntı: dogu98

quote:

Ekle

Ekle +1

Ekledim sizi de

quote:

quote:

Ekle

Ekle +1

Ekledim sizi de

Tesekkurler

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ekle

Ekle +1

Ekledim sizi de

Tesekkurler

Önemli değil

• Ya bırakın lütfen param yok alamıyorum sözlerini.Eğer bir şeyi gerçekten istiyorsanız paranızı biriktirip alabilirsiniz.Harçlığınız size yetmiyorsa bir yerde çalışır alırsınız.Amaç emeğin karşılığını vermek olsun.Çalışıp çabalayıp bir şekilde alırsınız
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.