Şimdi Ara

DH-İnşaat Mühendisleri Odası (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
130
Cevap
6
Favori
7.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

asıl mimar ne yapar
    her şeyi inşaat mühendisi yapar

Ya ne demezsin... Mimarlar olmadan neyin hesabını yapacaksınız? Biraz kasıntı gördüm sizi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BetterBosh -- 12 Aralık 2010; 15:44:43 >
  • mimar saldırısına uğradık

işin şakası orası, kasıntılıkla alakası yok. burada mühendislere hitap eden bir grup açtığımız için işin biraz da gırgırına giriyoruz.

yoksa, yukarıda bir miktar yazı yazdım ki onun son kısmında gerekli açıklamayı yaptım.
    bu sidik yarışından da karşılaştırmadan da hoşlanmıyorum. mimar ile inşaat mühendisi karşılaştırması bana göre gayet saçma.

belki bir binanın yapımında inşaat mühendisi de mimar da olmazsa olmazdır, gecekondu yapılmadığı sürece. ama inşaat mühendisliği de bina yapmaktan ibaret değil, çok geniş bir alandır, o yüzden karşılaştırma yapılmasını doğru bulmuyorum.
  • benide ekleyin panpalar

Dokuz eylül inşaat 2. sınıf

Bir şeyler yazmak gerekirse
    -1. sınıflara tavsiyem, ilk sene çok güzel ortalama kasılabiliyor, imkanınız varken yapın kümülatifi yüksek tutun baştan, ilk sene olduğu için çoğu kişide bir rehavet vardır(kimisinde hazırlık okumanın verdiği rehavet kimisinde de öss ye çalıştım yeter artık gibisinden). Öbür türlü daha 1. sınıfın sonunda veya en erken 2 nin 1 inde 1.8 tutarmı hesabı yapmaya başlarsınız.

-Derslerin zorluğuna gelirse 1. ve 2. sınıf için söylüyorum, Benim gördüğüm dersleri zor veya kolay olarak adlandırmak doğru olmaz,Her şey hocada bitiyor.
    kolay soran hocalar, zor soran hocalar veya puanı bol olanlar, olmayanlar diye ayrılabiliyor.

• quote:

asıl mimar ne yapar
    her şeyi inşaat mühendisi yapar

Bu oda önceden yokmuyduda tekrar kuruldu yani biyere yazmıştık ama neyse.
    Bu arada keşke mimar olsaymışım diye geçirmiyor değilim bazı zamanlar.Heleki iş yükü bakımından işin kaymağını her zamn mimarlar yer.
  • hocam arama özelliğimiz biraz kıytırık, birkaç deneme yapmama rağmen böyle bir oda bulamadım.

iş yükü bakımından öyle olduğunun farkındayım ben de. en azından bu yaz yaptığım stajda bile bunu anladım, mühendislerin canı çıkıyor
    ama olsun, mesleği isteyerek yazdım.

hatta 3. sınıfta mesleki dersler başladı, 15 yıldır öğrenci olan ben ilk defa zevk ala ala ders çalışır oldum.
    hiç pişman değilim mesleği seçtiğim için.

@cefusca, ekliyorum hemen.

bence 2. sınıf 1'den çok daha kolay ilk seneden ziyade 2. sene ortalama kasılıyor benim gördüğüm.

gerçi benim ortalama 5 dönemdir 2,80 (+/- 5) civarında dolanıyor. yükseleceği yok artık, çok ders birikti.
    3. sınıfta, 2 dönem boyu alacağım derslerin hepsi ff gelirse anca 1,97'ye düşüyor ortalama, bizde 1,80 değil 2,00 muhabbeti olduğundan, anca o zaman kritik yere geliyoruz

• beni de yazın GÜMÜŞHANE EDU 1. sınıf
  • odtü son sınıf =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalenhourna

odtü son sınıf =)

bu oğuzhan hasançebi diye bir hoca var, nasıldır, notu bol mudur kıt mıdır

yapı statiğine geliyor bize, biraz kanırttı açıkçası, gerçi ikinci vizeden 90-100 arası bir not gelecek muhtemelen, hayırlısı
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kalenhourna

odtü son sınıf =)

bu oğuzhan hasançebi diye bir hoca var, nasıldır, notu bol mudur kıt mıdır

yapı statiğine geliyor bize, biraz kanırttı açıkçası, gerçi ikinci vizeden 90-100 arası bir not gelecek muhtemelen, hayırlısı

ben severim oğuzhan hocayı. dersi çok iyi anlatır, öğrenciyle arası iyidir ama zor sormayı sever. notu da adildir.
    hangi okul bu arada?

• ben anadolu üniversitesindeyim

ilk sınavın ortalaması 22 çıktı. yapı statiği ders. 44 aldım ben.
    bu sınav için not versem 40'a dd verirdim diyor

neyse 2. sınav ortalaması 40-50 arası bir şey çıkacak galiba, 90-100 arası bir not bekliyorum, çan uygulamayacak galiba
  • İmza
  • quote:

Orijinalden alıntı: inmydarkesthour
    http://i1012.hizliresim.com/2010/12/22/490.gif
    öhöm.

süper +1
  • quote:

@cefusca, ekliyorum hemen.

bence 2. sınıf 1'den çok daha kolay ilk seneden ziyade 2. sene ortalama kasılıyor benim gördüğüm.

gerçi benim ortalama 5 dönemdir 2,80 (+/- 5) civarında dolanıyor. yükseleceği yok artık, çok ders birikti.
    3. sınıfta, 2 dönem boyu alacağım derslerin hepsi ff gelirse anca 1,97'ye düşüyor ortalama, bizde 1,80 değil 2,00 muhabbeti olduğundan, anca o zaman kritik yere geliyoruz

2.0 okulu bitirme, 1.8 sınıf geçme şartı.

Birde bağlayıcılık her üniversitede var mı ?

Yani statiği geçeğemeyen, kümülatifi ne olursa olsun muk-1 i alamaz, muk-1 i veermeyen muk-2 alamaz, muk-1 veremeyen, 3. sınıftan yapı statiği,betonarme alamaz.
    topografyayı geçemeyen de ulaştırma alamaz gibi.

• bir miktar var

statik çok tırt ders, o yüzden muko ile pek ilişkilendirmiyorlar. muko bizde 1 ile 2 birleşik, ondan bir sorun olmuyor 1'i almadan 2'yi almak konusunda

mukavemeti almayanın yapı statiği almaması öneriliyor, zaten öyle adamlara danışmanları vermez o dersleri.

bizim arkadaş muko ile betonarmeyi beraber aldı, b1 tabi üstten almış oldu. mukodan kaldı b1'den geçti.

ama yapı 1 almadan yapı 2 vermezler ya da zemin 1 almadan temel vermezler

topoğrafya ile ulaştırma benzer ama çok alakalı değil, ilk sınavında ortalamaya 51, ikincisinde de 34 basmıştım, bakalım finalde ne yapacağız

bizde 2 dönem üst üste 2'nin altında kalırsan d ve f'li dersleri mecbur aldırıyorlar, 4 dönem üst üste 2'nin altında kalırsan üstten ders alamıyorsun. fena durum.

• itü hazırlık
  • yazdım
  • Hashüsss finaller geliyor.... Tehlikenin farkında mısın?

İşin garibi finalleri kasıp kavurasım vicdansızca tekmeleyesim var...:D
  • master için kasılması gereken ortalama yaklasık ne kadar bilgisi olan var mı az çok bu konuda?
    baştan sıkı tutacam kararlıyım
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.