Şimdi Ara

DH HYUNDAI ...ix35... KULÜBÜ (176. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.913
Cevap
99
Favori
1.380.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 174175176177178
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

uote:

Orijinalden alıntı: gurlevuk

quote:

quote:

Yanıt için teşekkür ederim.
    Aslında yakıta takıldığım için değil. Göstergede arıza olup olmadığını anlamaya çalışıyorum aslında. Gösterge sadece dururken değil ilk bir kaç km'de de aynı değeri gösteriyor.

Neyse uzatmayayım cevaplayan arkadaşlara teşekürler:)

Merhaba.
    Sorunuza cevap verilmiş, üzerinde tartırmışsınız, söylenenler tabiki doğru, ancak siz farklı birşey söylüyorsunuz. Yukarıda kırmızı ile işaretlediğim yazılarınız normal bir durum değil. Harekete başladığınızda göstergede oynama olmalı, bir kaç km aynı değerde kalmamalı.

Evet dediğiniz gibi bence bu bir sorun. Bu sorun yol bilgisayarının yaptığı diğer hesaplamalarıda etkiliyor muhtemelen.
    Bir arkadaş kendisinde de aynı durumun söz konusu olduğunu söylemiş. Rica etsem diğer kullanıcılar araçlarına ilk bindiklerinde yakıt tüketim çubuğuna bir baksınlar. Rölantıide çalışırken tüketimi 20 Lt'lerde gösteren varmı:)

Serviste birkaç şeye baktırmıştım o zaman dediginiz değerleri gösteriyordu sonradan düzeldi..

Yanıt için teşekkürler. Yani serviste bir değişklik yaptılar ve sonrasında bu durum düzeldi diyosunuz. O zaman bu hafta sonu bende bir göstereyim. Teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: hundai ix35 klübü

sayın semisay konuyu çok iyi anlatmışının teşekkürler. dermister 01 e sormamın nedeni aracın profu olduğunu söylediğindendi size ve herkese kazasız sürüşler

valla arkadaş çok güzel bilgiler paylaşmış zaten bende ilk defa sunrooflu bir araba kullanıcam.
  • quote:

quote:

quote:

Yanıt için teşekkür ederim.
    Aslında yakıta takıldığım için değil. Göstergede arıza olup olmadığını anlamaya çalışıyorum aslında. Gösterge sadece dururken değil ilk bir kaç km'de de aynı değeri gösteriyor.

Neyse uzatmayayım cevaplayan arkadaşlara teşekürler:)

Merhaba.
    Sorunuza cevap verilmiş, üzerinde tartırmışsınız, söylenenler tabiki doğru, ancak siz farklı birşey söylüyorsunuz. Yukarıda kırmızı ile işaretlediğim yazılarınız normal bir durum değil. Harekete başladığınızda göstergede oynama olmalı, bir kaç km aynı değerde kalmamalı.

Evet dediğiniz gibi bence bu bir sorun. Bu sorun yol bilgisayarının yaptığı diğer hesaplamalarıda etkiliyor muhtemelen.
    Bir arkadaş kendisinde de aynı durumun söz konusu olduğunu söylemiş. Rica etsem diğer kullanıcılar araçlarına ilk bindiklerinde yakıt tüketim çubuğuna bir baksınlar. Rölantıide çalışırken tüketimi 20 Lt'lerde gösteren varmı:)

Evet.. (anlık tüketim) rölantide MAX gösteriyor.. yol aldıkça ve vites büyüdükçe düşüş yönünde
    kanımca bunu fazla önemsememek gerekiyor !! (arızalı bir durum söz konusu değil ise)
    Her markanın kendi mantığı ve hesaplama metodları vardır..

Mesela bazı markalarda; vites boşta giderken MAX gösteriyor, hyundai boşta da olsa viteste de olsa yokuş aşağıya MiN gösteriyor.

Önemli olan, yol bilgiyarının yaptığı hesaplama ile satın aldığımız benzin miktarlarının üç aşağı beş yukarı eşit gelmesi ki, benim hesapladığım kadarı ile eş değerde !!

• @ semisay

güzel paylaşım.. özellikle arada bir açıp/kapatma çok mantıklı,
    aynen klimada tavsiye edildiği gibi kullanmasan da arada bir çalıştırmak gerekebilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: neurofuzzy

quote:

Orijinalden alıntı: borsa09

Sayın neurofuzzy Merhabalar,
    Ben aracı aldığımda arka park sensörü vardı, işin açıkcası ön tarafada sensör taktırmayı düşünüyorum.Siz kullanıyorsunuz memnunmusunuz? tavsiye edermisiniz?markası nedir? bilgi verebilirseniz memnun olurum. Bu arada kendi görüşüm olarak söylüyorum aracımda APA olmasını isterdim, neden isterdim? çünkü ix35 aracımda bu özellikde var demek için isterdim, peki APA yı kullanırmıydım? hayır..Aracımda APA nın olmamasına üzülmüyorum çünkü en azından severek aldığım ve zevkle kullandığım bir araca sahibim, tek üzüldüğüm konu ise aracımda cam tavan olmamasıdır..Sağlık olsun.Bu arada Allah nazardan saklasın,hata kaza vermesin aracınıza beyaz rengiyle birlikte çok iyi görünüyor.NOT: Benim ki de beyaz renkli
    İyi sürüşler.
    Saygılarımla.

Park sensöründe iki nokta çok önemli bence, birincisi; yağmurlu havalarda devamlı buzzer sesi duymamak için açma-kapama düğmesi, ikincisi de LCD mesafe göstergesi. Ben bu yüzden zaten Hyundai'nin de servis markası olan Cenmax'ı tercih ettim. Galiba model numarası da 4305 idi. Style Plus alsaydım da zaten aynı park sensörünü tercih edecektim.

Cam tavan konusunda size sadece gösterişli olması tarafında katılıyorum. Diğer taraftan, baş mesafesinin bizim araçlarda yaklaşık 3cm daha yüksek olduğunu hesaba katarsak ve çocuk sebebiyle zaten sun roof'u açamayacak olmayı gözönünde bulundurursak çok da kötü bir seçim olmadığını düşünüyorum. Zira Hyundai'nin gerek EuroNCAP gerekse diğer testlere neden cam tavanlı araç yerine Style modeliyle katıldığını gördüğümde bu çekik gözlülerin mutlaka bir bildiği vardır diye düşünmüştüm.

Son olarak, geçen yaz vapur iskelesinde karşılaştığım iki koreli ile sohbet ederken Hyundai'den ve ix35'ten konuyu açtım. Aracın adını iki üç kere söylememe rağmen anlatamadım. Sonunda aldım kağıt kalemi HYUNDAI yazdım. Başladılar gülmeye meğerse bizim marka ŞANDA diye okunuyormuş. Anlamı da NEW WORLD imiş. Vatana Millete Hayırlı olsun...

Dostlukla kalın...

Sayın neurofuzzy
    Vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim.Cam tavan konusundaki görüşlerinize hak veriyorum.Tekrar görüşmek dileğiyle.
    Saygılarımla.

• Arkadaşım Kapora işi sanırım Bayii politikası ile ilgili.
    Ben VW CADY almaya karar verdiğimde Satıcı kapora olarak para istediğinde benim tereddütte olduğumu görünce "merak etmeyin bizde kaporanız kalmaz iade ederiz"demişti.Aynen öyle oldu ben vaz geçtim onlarda 1-2 gün içinde iade ettiler.
    Hyundai bayisindede ix35 için yanımda para yoktu 150TL ye razı oldular.İadeyi hiç konuşmadık zaten parada azdı.Ben yine vazgeçtim,istemek ayıbıma gitti ama yinede sordum iade edermisiniz diye ve hemen geri ödediler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mokinto

quote:

Orijinalden alıntı: muzos87

MERHABALAR araçtakı bluetooth sisteminin algılamasıyla ilgili yapıplabilecek birşey varmıdır bilen varmı acaba . İngilizce olması rehberdeki hiç bir ismi algılamamasına sebep oluyor hatta ingilizce olarak söylemeye çalışıyorum 15 yıldır ingilizce gören biri olarak ama bir türlü o sesi güzel bayana anlatamadım derdimi:D Daha önce sorulduysa k.bakmayın yeni takip etmeye başladım teşekkürler şimdiden.

Birde Kendi orjinal navigasyonu serviste 1.700e falan bırakmışlardı sizde o fiyata alınırmı daha uygunu bulunabilirmi Ebayda 1500 civarı .

Son olarak aracı servise götürdüğümde APA yı sordum denemişler kesinlikle hyundainin bu işi beceremediğini söylediler sistemin tek yaptıgı direksiyonu çevirmekmiş fren debriyaj hepsi sizde ve yokuştadada park ederken kaydırıyomuş almak isteyen arkadaşlara ufak bir bilgi.

Hyundai İX35 1.6 Style Plus Siyah

Peki ama zaten manuel arabada nasıl olabilirdi ki?
    Apa ile ilgili olarak APA sız alan arkadaşlar hiç canını sıkmasın ama APA ile beraber ön park sensörüde geliyor. Servisin 300 TL ye taktığını düşünürsek bence APA çok ucuz denilebilir.
    APA nın bir artısı daha var. p))) tuşuna basılınca isterseniz hiç geri vitese takmayın , park sensörlerini devreye alıyor. Bu sayede arabanın burnuyla gireceğiniz noktada sinyal vermeye başlıyor.
    Bende son bir şey sormak istiyorum. Donanım listesinde ısıtmalı yan aynalar mevcut diyordu ama araçta yan ayna ısıtmasıyla ilgili bir şey göremedim. Yorumu olan var mıdır?

benim anlatmak istediğim bildiğim kadarıyla fordda freni direksiyonu kontrol ederek park ediyor manuelde zaten yapılması gereken vites değiştirmek ama hyundainin kullandığı sistemde fren kontrolu mevcut değil frenede siz basıyorsunuz bana kullanan yetkilinin anlattığı bu şekilde kesinlikle tavsiye etmedekileri

• quote:

Orijinalden alıntı: semisay

quote:

de rmeister 01 bu formun bir bileni olarak sanruflu bir aracım olmadığından dolayı sana sorma ihtiyacı duydum sanrufu kaç km hızla giderken açmamalıyız araç durukenmi açmalıyızl cok süratli giderken açarsak açılırken bir zararı olurmu sanruf bakımı yapmalımıyız aracı yıkatırken tozdan dolayı falan kanalların temizlenilmesi gibi kısaca sanruf hakkındaki bilgilerini paylaşırsan sevinirim kazasız sürüşler

Sorunuzu kişiye özel sormuşsunuz ancak bende dilerseniz tecrübemi aktarayım. Bu arada dermeister 01 ile adaşmışız, bu nedenle bana tepki göstermez umarım.
    Benim ix35 öncesi aracımda da açılır tavan vardı. 7 yıl kullandım bu aracı. Renault bu konuda demiştiki 60 km üzerinde açıp kapama yapmayın, gergi teli kopabilir. 100 km üzerinde açık tutmayın sabitleme kancalarına zarar verebilirsiniz. Ancak ben 120-130km hızlarda kapama yaptım defalarca, yüzlerce, bir problem ile karşılaşmadım.
    Açılır tavan konusunda kullanma klavuzlarında bulamayacağınız birkaç tavsiyelerim olacak.
    Şu ana kadar hız sınırı olmaksızın açma kapama yaptım, sorunla karşılaşmadım.
    Yüksek hızlarda ( 80-90km üzeri ) tavanı tamamen kapatacaksanız yan camların birini 1-2cm açın, içeride basınç farkı oluştuğu için rahatsız olabilirsiniz.
    Tavanı uzun süre hareketsiz bırakmayın, kanalında veya telinde kirlenme, paslanmaya yol açar, açılırken titreme veya hiç açılmama sorunu ile karşılaşabilirsiniz.
    İhtiyacınız olmasa bile en az haftada 1 kez tamamen açın ve kapatın. ( İşleyen demir ışıldar misali.)
    Açılmama durumu ile karşılaşırsanız sakın zorlamayın, telini kopartırsınız, hemen kapama yapın ve elinizle destekleyerek açmaya çalışın, 1-2 deneme sonrası kendi motoru artık açabilecektir.
    Yıllık bakımlarda mutlaka servise açılır tavanın yağlanması gerektiğini belirtin, söylemezseniz yağlamazlar, emin olun. Yıllık bakımlarda yağlanması yeterli oluyor.
    Yavan açılırken titreme ile karşılaştığınızda en kısa sürede yine yağlama için servise gidin. Titreme yağsızlığın belirtisidir.
    Kanallarını yakın zamanda yağlatacaksanız silin, yağlatma yapamayacaksanız kanallarını silmeyin. Titreme başlar.
    Şu an için aklıma gelenler bunlar.

Güzel paylaşım, elinize sağlık... Sizden izin almadan bu yorumunuzu virgülüne dokunmadan kardeş Sportage forumunada yazdım, umarım bir sakıncası yoktur. Selamlar...

http://forum.donanimhaber.com/m_42257295/mpage_182/f_/key_//tm.htm#msglink_56531767

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mokinto

quote:

MERHABALAR araçtakı bluetooth sisteminin algılamasıyla ilgili yapıplabilecek birşey varmıdır bilen varmı acaba . İngilizce olması rehberdeki hiç bir ismi algılamamasına sebep oluyor hatta ingilizce olarak söylemeye çalışıyorum 15 yıldır ingilizce gören biri olarak ama bir türlü o sesi güzel bayana anlatamadım derdimi:D Daha önce sorulduysa k.bakmayın yeni takip etmeye başladım teşekkürler şimdiden.

Birde Kendi orjinal navigasyonu serviste 1.700e falan bırakmışlardı sizde o fiyata alınırmı daha uygunu bulunabilirmi Ebayda 1500 civarı .

Son olarak aracı servise götürdüğümde APA yı sordum denemişler kesinlikle hyundainin bu işi beceremediğini söylediler sistemin tek yaptıgı direksiyonu çevirmekmiş fren debriyaj hepsi sizde ve yokuştadada park ederken kaydırıyomuş almak isteyen arkadaşlara ufak bir bilgi.

Hyundai İX35 1.6 Style Plus Siyah

Peki ama zaten manuel arabada nasıl olabilirdi ki?
    Apa ile ilgili olarak APA sız alan arkadaşlar hiç canını sıkmasın ama APA ile beraber ön park sensörüde geliyor. Servisin 300 TL ye taktığını düşünürsek bence APA çok ucuz denilebilir.
    APA nın bir artısı daha var. p))) tuşuna basılınca isterseniz hiç geri vitese takmayın , park sensörlerini devreye alıyor. Bu sayede arabanın burnuyla gireceğiniz noktada sinyal vermeye başlıyor.
    Bende son bir şey sormak istiyorum. Donanım listesinde ısıtmalı yan aynalar mevcut diyordu ama araçta yan ayna ısıtmasıyla ilgili bir şey göremedim. Yorumu olan var mıdır?

benim anlatmak istediğim bildiğim kadarıyla fordda freni direksiyonu kontrol ederek park ediyor manuelde zaten yapılması gereken vites değiştirmek ama hyundainin kullandığı sistemde fren kontrolu mevcut değil frenede siz basıyorsunuz bana kullanan yetkilinin anlattığı bu şekilde kesinlikle tavsiye etmedekileri

Anladım ama freni kontrol ediyorsa debriyaja kim basıyor,gazı kim ayarlıyor? Frene bastığı zaman debriyaja basmazsanız araba stop eder. Otomatik vites olsa anlarım geriye tak sistem halletsin ama manuelde freni araç yaparken debriyaja basmazsanız dediğim gibi olmaz mı? Tartışmak için değil merak ettiğim için soruyorum. Saygılar.

• arkadaşlar iki gündür yoldayım bir balıkesir turu yaptım aracın uzun yoluda gayet güzel 100 km yi geçmezseniz 6.8 i geçmiyor yokuşlara dikkat ederseniz arada izmir otabanının yapılan bir kısmı var orda aracı denemeye karar verdim 190a kadar rahat gidiyor araç biraz zorlarsanız ibre dibe yakın bir yere kadar vuruyo. hız sabitleme sistemi çok güzel yanlız yokuş çıkarken devrede olursa ortalama anında fırlıyo7.5 civarına çıkıyo. bu arada istanbuldan yola çıktım herkeze iyi geceler......
  • Arkadaslar benim aracim APA'li epey denedim sistemi ayrica ford focus park sisteminide denedim.Hyundainin sistemi ford'a gore daha ufak yerlere girebiliyor hatta nerdeyse onde arkada 1karislik yere 2 hamlede giriyor.

Direksiyon hamleleri cok hizli.

Yokusda kayma gibi bir problemi yok cok basarili yapilmis APA sistemi.
  • Kaporanın iade edilmemesi gibi bir durum söz konusu bile olamaz. Kaporanın hukuki bir bağlayıcılığı kesinlikle yoktur. Öyle olabilmesi için noter kaşesiyle resmileştirilmiş, iki tarafın imzasının bulunduğu bir anlaşma olması gerekir. Paranı geri vermemeleri durumunda, paranı gasp ettikleri gerekçesiyle şikayette bulunabilirsin.
    Ayrıca;

- Sen verdiğin 1000 lira karşılığında herhangi bir mal / hizmet aldınmı?
    - Bu 1000 lira karşılığında sana fatura kesildimi?
    - Firma senden aldığı 1000 lira üzerinden devlete herhangi bir vergi ödedimi?
    - Firmanın ticari sicil gazetesindeki iş tanımında "Kapora almak" gibi bir madde varmı?

Bunları tek tek onlara sor, aynı gün paranı iade etmezlerse dediğim gibi en yakın karakola "paramı gasp ettiler" diyerek suç duyurusunda bulunabilirsin.

@Celebic

Herhangi bir hukuk geçmişin varmı yoksa mantıksal bir çıkarımda mı bulundun bilmiyorum ama yanlış bir yönlendirme yapmışsın. İyi niyetle yardımcı olmak istediğinin farkındayım fakat bu tip teknik konulardaki yanlış bilgilendirmeler internette ciddi bir bilgi kirliliğine yol açıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Crawler06

Kaporanın iade edilmemesi gibi bir durum söz konusu bile olamaz. Kaporanın hukuki bir bağlayıcılığı kesinlikle yoktur. Öyle olabilmesi için noter kaşesiyle resmileştirilmiş, iki tarafın imzasının bulunduğu bir anlaşma olması gerekir. Paranı geri vermemeleri durumunda, paranı gasp ettikleri gerekçesiyle şikayette bulunabilirsin.
    Ayrıca;

- Sen verdiğin 1000 lira karşılığında herhangi bir mal / hizmet aldınmı?
    - Bu 1000 lira karşılığında sana fatura kesildimi?
    - Firma senden aldığı 1000 lira üzerinden devlete herhangi bir vergi ödedimi?
    - Firmanın ticari sicil gazetesindeki iş tanımında "Kapora almak" gibi bir madde varmı?

Bunları tek tek onlara sor, aynı gün paranı iade etmezlerse dediğim gibi en yakın karakola "paramı gasp ettiler" diyerek suç duyurusunda bulunabilirsin.

@Celebic

Herhangi bir hukuk geçmişin varmı yoksa mantıksal bir çıkarımda mı bulundun bilmiyorum ama yanlış bir yönlendirme yapmışsın. İyi niyetle yardımcı olmak istediğinin farkındayım fakat bu tip teknik konulardaki yanlış bilgilendirmeler internette ciddi bir bilgi kirliliğine yol açıyor.

Hocam hukukçu değilim, siz hukukçu musunuz bilmiyorum ama bu kadar detaylı ve kesin yazdığınıza göre hukukçu olmanız lazım gelir diye düşünüyorum.

Ayrıca bu kapora konusunda bu forumda bir çok kişi bir çok yorum yapmış olmasına rağmen sadece benim adımı zikretmenizin özel bir sebebi var mı?

Merak ettiğim diğer konu; bu kapora konusunda hangi yazdıklarım bilgi kirliliği yaratmış öğrenmek isterim... Selamlar...

• quote:

quote:

de rmeister 01 bu formun bir bileni olarak sanruflu bir aracım olmadığından dolayı sana sorma ihtiyacı duydum sanrufu kaç km hızla giderken açmamalıyız araç durukenmi açmalıyızl cok süratli giderken açarsak açılırken bir zararı olurmu sanruf bakımı yapmalımıyız aracı yıkatırken tozdan dolayı falan kanalların temizlenilmesi gibi kısaca sanruf hakkındaki bilgilerini paylaşırsan sevinirim kazasız sürüşler

Sorunuzu kişiye özel sormuşsunuz ancak bende dilerseniz tecrübemi aktarayım. Bu arada dermeister 01 ile adaşmışız, bu nedenle bana tepki göstermez umarım.
    Benim ix35 öncesi aracımda da açılır tavan vardı. 7 yıl kullandım bu aracı. Renault bu konuda demiştiki 60 km üzerinde açıp kapama yapmayın, gergi teli kopabilir. 100 km üzerinde açık tutmayın sabitleme kancalarına zarar verebilirsiniz. Ancak ben 120-130km hızlarda kapama yaptım defalarca, yüzlerce, bir problem ile karşılaşmadım.
    Açılır tavan konusunda kullanma klavuzlarında bulamayacağınız birkaç tavsiyelerim olacak.
    Şu ana kadar hız sınırı olmaksızın açma kapama yaptım, sorunla karşılaşmadım.
    Yüksek hızlarda ( 80-90km üzeri ) tavanı tamamen kapatacaksanız yan camların birini 1-2cm açın, içeride basınç farkı oluştuğu için rahatsız olabilirsiniz.
    Tavanı uzun süre hareketsiz bırakmayın, kanalında veya telinde kirlenme, paslanmaya yol açar, açılırken titreme veya hiç açılmama sorunu ile karşılaşabilirsiniz.
    İhtiyacınız olmasa bile en az haftada 1 kez tamamen açın ve kapatın. ( İşleyen demir ışıldar misali.)
    Açılmama durumu ile karşılaşırsanız sakın zorlamayın, telini kopartırsınız, hemen kapama yapın ve elinizle destekleyerek açmaya çalışın, 1-2 deneme sonrası kendi motoru artık açabilecektir.
    Yıllık bakımlarda mutlaka servise açılır tavanın yağlanması gerektiğini belirtin, söylemezseniz yağlamazlar, emin olun. Yıllık bakımlarda yağlanması yeterli oluyor.
    Yavan açılırken titreme ile karşılaştığınızda en kısa sürede yine yağlama için servise gidin. Titreme yağsızlığın belirtisidir.
    Kanallarını yakın zamanda yağlatacaksanız silin, yağlatma yapamayacaksanız kanallarını silmeyin. Titreme başlar.
    Şu an için aklıma gelenler bunlar.

faydalı bir paylasım. tesekkur ederim kendi adıma.

• kapora konusunda hukukçu falan olmaya gerek yok alıcı ile satıcı ne konuştu ise o geçerlidir söz insanın ağizından bir kere çıkar ben 200 ero verirken makbuz bile istemedim koca firmalar 300-500 tlnin peşine düşmez ama ben bu aracı aldım al şuda kaporan dersen sonrada gidip ben aracı almaktan vazgeçtim dersen adam kaporanı vermez ise bana göre sonuna kadar haklıdır kapora işini bir kenara bırakalım da benim şu sanruf sorusu gibi birbirimizin bilgilerini paylaşılacağı hatta kardeş forum olan spo formuna konu olan paylaşımlar yapalım kazasız sürüşler
  • Aracımı nihayet dün aldım. Akşam 5-7 saatleri arasında virajlı, aydınlatmasız ve dar bir yoldan eve geldim.

Öncelikle farlar karşı tarafın gözünü alıyor, sürekli selektör yedim. Ne alakası varsa, sisleri yaktıktan sonra ikaz eden olmadı. Zamanın Renault Springlerinde vardı bu sorun. Şimdi bizim ŞANDAlarda!

Araç tahmin ettiğimden fazla savruluyor. Virajlarda arkada uyuyan çocuk sağdan sola birkaç kere uçtu. Korkmayın, biraz abarttım hem annesi vardı yanında.

"Abi araç 6yı istiyor" aracıymış bu. Hemen altıya çıkıyor ve 50km hızla yokuş çıkarken 4ten düşmüyor, bayılıyor ama ikaz vermiyor. Ben dayanamadım artık, 3e aldım. Bir de fark etmişsinizdir, 3ten 5e, 4ten 6ya çık ikazı yapabiliyor.

Motor sesi de yoğun maalesef.

Hevesim biraz kursağımda kaldı. Ancak sürdükçe alışırım diye umud ediyorum.

Test sürüşü yapmamıştım. Sizin rüzgarınıza kapıldım!

Sabah uyandığımda kar yapmıştı. Yokuş aşağı inerken yokuş desteği çalıştırdığımda fark ettim ki, kar lastiği almadan ben bu yollarda rahat gider gelirim. Bu biraz umut verdi. Ancak arabayı değiştirecek de değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jemre -- 13 Ocak 2012; 8:38:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Jemre

Aracımı nihayet dün aldım. Akşam 5-7 saatleri arasında virajlı, aydınlatmasız ve dar bir yoldan eve geldim.

Öncelikle farlar karşı tarafın gözünü alıyor, sürekli selektör yedim. Ne alakası varsa, sisleri yaktıktan sonra ikaz eden olmadı. Zamanın Renault Springlerinde vardı bu sorun. Şimdi bizim ŞANDAlarda!

Araç tahmin ettiğimden fazla savruluyor. Virajlarda arkada uyuyan çocuk sağdan sola birkaç kere uçtu. Korkmayın, biraz abarttım hem annesi vardı yanında.

"Abi araç 6yı istiyor" aracıymış bu. Hemen altıya çıkıyor ve 50km hızla yokuş çıkarken 4ten düşmüyor, bayılıyor ama ikaz vermiyor. Ben dayanamadım artık, 3e aldım. Bir de fark etmişsinizdir, 3ten 5e, 4ten 6ya çık ikazı yapabiliyor.

Sabah uyandığımda kar yapmıştı. Yokuş aşağı inerken yokuş desteği çalıştırdığımda fark ettim ki, kar lastiği almadan ben bu yollarda rahat gider gelirim. Bu biraz umut verdi. Ancak arabayı değiştirecek de değilim.

Hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin.

farlarınız ayarsız olabilir bence servise gosterin derim.

Lastikleriniz daha yeni o yuzden yola daha cok tutunmus olabilir. aman diyim buzlu yolda yokus destek ise yaramaz muhtemelen.
    Lastik havalarınızı ayarlamayı unuymayın. fabrikada 45 e kadar sisiriyorlar. aslında 33 olması lazım.

iyi gunler.

• quote:

Orijinalden alıntı: celebic

Güzel paylaşım, elinize sağlık... Sizden izin almadan bu yorumunuzu virgülüne dokunmadan kardeş Sportage forumunada yazdım, umarım bir sakıncası yoktur. Selamlar...

http://forum.donanimhaber.com/m_42257295/mpage_182/f_/key_//tm.htm#msglink_56531767

Günaydın.
    Yok dostum hiçbir sakıncası yok.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: celebic

Günaydın.
    Yok dostum hiçbir sakıncası yok.

Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: kucukm

quote:

Orijinalden alıntı: Jemre

Aracımı nihayet dün aldım. Akşam 5-7 saatleri arasında virajlı, aydınlatmasız ve dar bir yoldan eve geldim.

Hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin.

farlarınız ayarsız olabilir bence servise gosterin derim.

Lastikleriniz daha yeni o yuzden yola daha cok tutunmus olabilir. aman diyim buzlu yolda yokus destek ise yaramaz muhtemelen.
    Lastik havalarınızı ayarlamayı unuymayın. fabrikada 45 e kadar sisiriyorlar. aslında 33 olması lazım.

iyi gunler.

Teşekkürler. Allah kimseye vermesin kaza bela inşallah.

Farların ayarlarına bu akşam bakmayı düşünüyorum.

Servisten çıkmadan evvel rica ettim 33 yapın diye özellikle. Ancak mevsim koşulları ve araçta 3.5 kişiyiz diye 35e ayarlamışlar. Başka bir arkadaşım da 39 olmalı diyor. Ne yapacağımı bilemedim. Bana fazla bile geliyor, zıplıyor çünkü bazı yerlerde araç. Bugün bu forumu ve kullanma kılavuzunu baştan okumaya başlamayı planlıyorum.

• 
Sayfa: önceki 174175176177178
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.