Şimdi Ara

.::DH FİAT MAREA KULÜBÜ::.(266 üye)::. (1630. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
46.961
Cevap
181
Favori
3.042.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16281629163016311632
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sales76

arkadaşlar günaydın.bu liberty araclarda hızınıza göre devir saatiniz neyi göstermekte ben 100km hız yapınca 3000 deviri görüyorum 110-120km hız 3500devir gibi oluyor sizdeki değerler nedir aracım 58000km de ve baskı balatayı yeniledim orjinal serviste.o ana kadar farketmedim ama bu değerler normal mi bu 1600motor arac için ki beygiri 105p.birde bu kendi radyo-teybi araba stop ettikten 5dk sonra kendiliğinden kapanıyordu şimdi kapanmıyor bir yerini mi kurcaladım kapadım acaba yardımcı olabilirmisiniz.tşkler

gördüğünüz hız ve devir değerleri normal. baskı balatayı yenilemenizle bir alakası yok durumun. isterseniz sonuna kadar kullanın baskı balatayı. viteslerde her devirde yapacağı hız aynıdır...

radyonun kapanması için 5 dk değil, 10 dk lazım...

• quote:

arkadaşlar günaydın.bu liberty araclarda hızınıza göre devir saatiniz neyi göstermekte ben 100km hız yapınca 3000 deviri görüyorum 110-120km hız 3500devir gibi oluyor sizdeki değerler nedir aracım 58000km de ve baskı balatayı yeniledim orjinal serviste.o ana kadar farketmedim ama bu değerler normal mi bu 1600motor arac için ki beygiri 105p.birde bu kendi radyo-teybi araba stop ettikten 5dk sonra kendiliğinden kapanıyordu şimdi kapanmıyor bir yerini mi kurcaladım kapadım acaba yardımcı olabilirmisiniz.tşkler

Şu konuyu inceleyin.

http://forum.donanimhaber.com/m_56995123/mpage_1/f_/key_//tm.htm#56995123/

Her viteste ve 3500 devirde aracın hangi süratle seyrettiği fotoğraflı olarak mevcut.

• teşekkürler arkadaşlar sorun yok yani o resimleri gördüm güzel çalışma ellerinize sağlık.sağolsun.
  • Kolay gelsin arkadaşlar Lpg tüketimi şehir içi sıkısık trafikte 100 km de 11,5 lt lpg normalmi gazi 2,40 tl den alıyorum 38 lt ile 320 km gidiyor buda km de 0.28 kurus yakıyor normalmi acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonbahar78

Arkadaşlar 2004 model marea liberty aracım var. Aküyle ilgili şöyle bir sorunum var. Akünün markası delphi onu da belirteyim. Olayı şöyle anlatayım...

Geçen pazar günü evde arabada biraz temizlik yaptım. 2 saat kadar kapılar falan açıktı. İşim bitince arabayı parka koydum. Çalışmasında falan bir anormallik yoktu. Bu arada arabayı 2 ay kadar önce aldım. Şimdiye kadar da aküyle alakalı bir sorun hissetmedim. Neyse geçen hafta pazartesi günü akşam üzeri bir yere gidecektim. Baktım merkezi kilit çalışmıyor. Kumandanın pili az onu biliyorum. Dedim herhalde bu yüzden açmadı. Tabi anahtarın sadece tek kapıyı açtığını anlamadım o zaman. Anahtarı kontağa taktım ama ışık falan hiç bişey yok. Uğraşamadım o ara hafta sonu bakarım diye bıraktım. Cumartesi günü komşudan yardım istedim aküden takviye ile çalıştırdık. 2-3 dakika çalıştırdım istop ettirdim bakayım tekrar çalışacak mı diye. Yolda falan kalmayım diye düşünerek. Tek seferde aldı. 1 saat kadar akü şarj olsun diye dolaştım. En son tekrar kapatıp çalıştırdım bir sorun olmadı. Pazar günü tekrar denedim, yine bir sorun olmadı. Birkaç yere uğradım. Akşam dönüşte yine merkezi kilit açmadı. Eyvah dedim herhalde akü yine bitti. Kontağı açınca bu sefer ışık çok sönük yanıyordu. 2-3 kez denedim ama almadı. Allahtan durduğumuz yer yokuştu vurdurarak çalıştırdık. Yolda kalmayım diye hemen istop ettim tekrar çalıştırdım, çalıştı. O şekilde eve geldim. 3-4 km uzaklıkta tabi geldiğim yer.

Olay bu... Ben çok tecrübeli biri değilimdir. Acaba sorun ne olabilir? Akünün ömrü mü dolmuştur yoksa başka bir sorun mu vardır? Bu arada (-) kutup çok oksitlenmiş. Onu temizle falan demişlerdi ama onu denemeye fırsat olmadan tekrar böyle bir sorunla karşılaştım.

Arkadaşlar bizim soru arada kaynamasın?.. Bu arada biraz araştırdım benzer olayları. Elektrik kaçağı olma olasılığı da yüksek gibi. Elektrikçiye baktırmak gerek herhalde. Ben pek anlamam böyle işlerden, elektrik kaçağı varsa gerçekten kaça mal olur acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonbahar78 -- 14 Mayıs 2012; 18:36:58 >

• quote:

quote:

Arkadaşlar 2004 model marea liberty aracım var. Aküyle ilgili şöyle bir sorunum var. Akünün markası delphi onu da belirteyim. Olayı şöyle anlatayım...

Geçen pazar günü evde arabada biraz temizlik yaptım. 2 saat kadar kapılar falan açıktı. İşim bitince arabayı parka koydum. Çalışmasında falan bir anormallik yoktu. Bu arada arabayı 2 ay kadar önce aldım. Şimdiye kadar da aküyle alakalı bir sorun hissetmedim. Neyse geçen hafta pazartesi günü akşam üzeri bir yere gidecektim. Baktım merkezi kilit çalışmıyor. Kumandanın pili az onu biliyorum. Dedim herhalde bu yüzden açmadı. Tabi anahtarın sadece tek kapıyı açtığını anlamadım o zaman. Anahtarı kontağa taktım ama ışık falan hiç bişey yok. Uğraşamadım o ara hafta sonu bakarım diye bıraktım. Cumartesi günü komşudan yardım istedim aküden takviye ile çalıştırdık. 2-3 dakika çalıştırdım istop ettirdim bakayım tekrar çalışacak mı diye. Yolda falan kalmayım diye düşünerek. Tek seferde aldı. 1 saat kadar akü şarj olsun diye dolaştım. En son tekrar kapatıp çalıştırdım bir sorun olmadı. Pazar günü tekrar denedim, yine bir sorun olmadı. Birkaç yere uğradım. Akşam dönüşte yine merkezi kilit açmadı. Eyvah dedim herhalde akü yine bitti. Kontağı açınca bu sefer ışık çok sönük yanıyordu. 2-3 kez denedim ama almadı. Allahtan durduğumuz yer yokuştu vurdurarak çalıştırdık. Yolda kalmayım diye hemen istop ettim tekrar çalıştırdım, çalıştı. O şekilde eve geldim. 3-4 km uzaklıkta tabi geldiğim yer.

Olay bu... Ben çok tecrübeli biri değilimdir. Acaba sorun ne olabilir? Akünün ömrü mü dolmuştur yoksa başka bir sorun mu vardır? Bu arada (-) kutup çok oksitlenmiş. Onu temizle falan demişlerdi ama onu denemeye fırsat olmadan tekrar böyle bir sorunla karşılaştım.

Arkadaşlar bizim soru arada kaynamasın?.. Bu arada biraz araştırdım benzer olayları. Elektrik kaçağı olma olasılığı da yüksek gibi. Elektrikçiye baktırmak gerek herhalde. Ben pek anlamam böyle işlerden, elektrik kaçağı varsa gerçekten kaça mal olur acaba?

sorun şarj dinamosunda da olabilir.eğer akün motor çalıştıktan sonra şarj etmiyorsa yeni aküde alsan aynı sıkıntıyı yaşarsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozas_91

quote:

Orijinalden alıntı: Orcunsau

quote:

Orijinalden alıntı: ozas_91

quote:

Orijinalden alıntı: narec

exc hepsinde
    abs+ebd var. 4 cam otomatik, otomatik klima var( digital değil). 4 hava yastığı 2005 öncesi var. yan-tavan hava yastığı hiçbir marea versiyonunda yok.

hocam bu dijital olmayan ama otomatik olan klima nasıl oluyor? birkaç yerde daha okudum bunu, normal analog klimadan otomatiğin farkı nedir?

Auto moduna aldığında ve dereceyi ayarladığında o dereceye kadar ısıtma veya soğutma yapar. Ondan sonra otomatik olarak keser...

peki o zaman dijitalden tek farkı, sıcaklık derecesini gösteren dijital bir ekranın olmaması mı? öyleyse ne fark eder, ha dijital ekranın tuşuna basarak, ekranda yazan dereceyi ayarlamışım, ha çevirerek istediğim dereceye getirmişim?

Digital klimalar genel de çift yönlü olur. sağ ve sol tarafa gönderilecek hava sıcaklığını belirleyebilirsiniz. Bunda sadece istenilen ortam sıcaklığı belirlenebiliyor. O derecede sabit tutuyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: anka0658

quote:

quote:

sorun şarj dinamosunda da olabilir.eğer akün motor çalıştıktan sonra şarj etmiyorsa yeni aküde alsan aynı sıkıntıyı yaşarsın.

Motor çalıştıktan sonra şarj edip etmediğini bilmiyorum. Dediğim gibi 2-2,5 ay oldu aracı alalı. Geçen haftaya kadar herhangi bir sorun yoktu bu konuda. Geçen hafta karşılaştım bu sorunla. Bu hafta sonu takviye ile çalıştıralım belki bişeyi açık unuttuk diye düşündüm. Hemen çalıştı. Hatta 2-3 dediğim gibi 2-3 dakika çalıştırdım yolda kalmayım diye motoru bir durduruyum tekrar çalıştırıyım dedim. Yine bir sorun olmadı. Daha sonra 1 saat kadar dolaştım. Dedim şarj olmuştur artık. Ertesi gün baktım bir sorun yok. Arabayla gezdim. Geri dönüşte bi baktık yine aynı sorun...

Dediğim gibi ben acemi sayılırım bu konularda. Burda 2 seçenek var herhalde. Birincisi akü bitmiş olabilir. İkinci de elektrik kaçağı olabilir. Tanıdığım birkaç kişi akü bitmiş olsa, 1-2 saat gezsen de motoru durdurduktan sonra akü yine sıfır olur dedi. Demek akü şarj ediyor dediler. Sizin dediğiniz gibi bir arkadaş da şarj dinamosundan olabilir demişti. Yani ikinci seçenek elektrik kaçağı olma ihtimali daha yüksek gibi herhalde. Ama dediğim gibi forumlarda bu konularda genelde bir çözüm bulunuyor. O yüzden bir de burdan soruyum diye düşünmüştüm...

• herhaba arkadaşlar aracıma 4 lastik almayı düşünüyorum bildiğiniz üzere araç marea 14 jant var kullanım koşulları olarak karadeniz yağmurlu ve yolları bozuk bir yer olduğunu düşünürsek karışık olarak yeri geliyor düz asfalt, yeri geliyor stabilize lastiklerim yolu fazla hissettirmesin istiyorum birde performans olarak + katması temennim önerileriniz neler olur. Birde kampanyallar hakkında bilgi sahhibi olan varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre Ekinci -- 15 Mayıs 2012; 0:45:51 >
  • quote:

teşekkürler arkadaşlar sorun yok yani o resimleri gördüm güzel çalışma ellerinize sağlık.sağolsun.

Teşekkür ederim.
  • Günaydın Arkadaşlar :D
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: anka0658

quote:

quote:

Motor çalıştıktan sonra şarj edip etmediğini bilmiyorum. Dediğim gibi 2-2,5 ay oldu aracı alalı. Geçen haftaya kadar herhangi bir sorun yoktu bu konuda. Geçen hafta karşılaştım bu sorunla. Bu hafta sonu takviye ile çalıştıralım belki bişeyi açık unuttuk diye düşündüm. Hemen çalıştı. Hatta 2-3 dediğim gibi 2-3 dakika çalıştırdım yolda kalmayım diye motoru bir durduruyum tekrar çalıştırıyım dedim. Yine bir sorun olmadı. Daha sonra 1 saat kadar dolaştım. Dedim şarj olmuştur artık. Ertesi gün baktım bir sorun yok. Arabayla gezdim. Geri dönüşte bi baktık yine aynı sorun...

Dediğim gibi ben acemi sayılırım bu konularda. Burda 2 seçenek var herhalde. Birincisi akü bitmiş olabilir. İkinci de elektrik kaçağı olabilir. Tanıdığım birkaç kişi akü bitmiş olsa, 1-2 saat gezsen de motoru durdurduktan sonra akü yine sıfır olur dedi. Demek akü şarj ediyor dediler. Sizin dediğiniz gibi bir arkadaş da şarj dinamosundan olabilir demişti. Yani ikinci seçenek elektrik kaçağı olma ihtimali daha yüksek gibi herhalde. Ama dediğim gibi forumlarda bu konularda genelde bir çözüm bulunuyor. O yüzden bir de burdan soruyum diye düşünmüştüm...

Hocam benim paliom vardı ondada aynı sorun vardı. Memleketim afyondan çalıştığım yer urfa 1000 km yol yaptım dedim akü tıka basa dolmuştur. Ama ne varki 3. gün kontak tık bile demiyordu.
    Gelelim belirtilere kısa sürelerde akü kutup başları kurumlanıyordu sık sık gres yağı sürerdim.
    Oto yeybini sonradan taktırmıştım kontağa bağlı değildi belki budur dedim söktüm yine çabuk boşalıyor.
    Akücüye gittim şarj dinamosu şarj ediyordu ama nafile
    SONUÇ: KAÇAK VARDI AMA BİR TÜRLÜ BULAMIYORDUK. BUNDAN DOLAYI AKÜYÜDE YEDİK (ORJİNAL FİATIN KENDİ AKÜSÜYDÜ 2 YILLIKTI)
    Yeni akü aldım, kısa aralıklarla boşalma olmuyordu. ve bu haliyle zaten satmıştım.
    Benim şüphelerim aracıma yağmur yağdığında veya yıkadığımda sanki şase yapmasını sağlıyordu...

• Ayrıca arkadaşlar akünün 60 lık ve 70 lik olması neyi değiştirir faydası varsa bende değiştirecem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre Ekinci

herhaba arkadaşlar aracıma 4 lastik almayı düşünüyorum bildiğiniz üzere araç marea 14 jant var kullanım koşulları olarak karadeniz yağmurlu ve yolları bozuk bir yer olduğunu düşünürsek karışık olarak yeri geliyor düz asfalt, yeri geliyor stabilize lastiklerim yolu fazla hissettirmesin istiyorum birde performans olarak + katması temennim önerileriniz neler olur. Birde kampanyallar hakkında bilgi sahhibi olan varmı?

yokmu fikir sahibi olan
  • LPGli araçlarda 72 lik akü iyi olur diyorlar.Benim aracımda var bugüne kadar daha ikinci marş yapmadım bilgilerinize.
  • quote:

quote:

herhaba arkadaşlar aracıma 4 lastik almayı düşünüyorum bildiğiniz üzere araç marea 14 jant var kullanım koşulları olarak karadeniz yağmurlu ve yolları bozuk bir yer olduğunu düşünürsek karışık olarak yeri geliyor düz asfalt, yeri geliyor stabilize lastiklerim yolu fazla hissettirmesin istiyorum birde performans olarak + katması temennim önerileriniz neler olur. Birde kampanyallar hakkında bilgi sahhibi olan varmı?

yokmu fikir sahibi olan

ben goodyear duragrip taktım 185 65 14.Memnunum yol tutuşu virajlarda falan on numara beş yıldız lastik yumuşak memnunum ben

• Merhaba arkadaşlar,

Eylül ayından beri Marea kullanıcısıyım Allaha şükür çok memnunum önce kendimi tanıtayım adım Ahmet ERSÖZ bugüne kadar sayfayı aktif olarak pek kullanmadım ama kabül ederseniz bundan sonra sık sık aranızdayım...

14 inç jantlarım var hoşumada gidiyor ama internette uygun 17 inç çıkma jant ve lastik buldum. Lastikler 205 / 45 / 17 acaba sorun yaratırmı marea mıza uygunmudur?
    yardımlarınız için teşekkürler.

Bu benim maream 2001 1,6 ELX

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetersoz1 -- 16 Mayıs 2012; 19:08:47 >

• diğer mesajımın devamıdır.

Bulduğum jantlar ve lastiklerde bunlar...
    jantlar 400 TL lastikler ise 500 TL ilanda yazılana göre lastikler 3 haftalıkmış. Kararsız kaldım acaba sorun olurmu yada yakışırmı diye..Şu an ki jantlardanda memnunum ve daha alalı 5-6 ay oluyor. Fikir ve deneyimlerinizle bilgilendirirseniz sevinirim. Herkese kazasız belasız sürüşler ve hayırlı günler.

• quote:

Orijinalden alıntı: brabuss

quote:

quote:

yokmu fikir sahibi olan

ben goodyear duragrip taktım 185 65 14.Memnunum yol tutuşu virajlarda falan on numara beş yıldız lastik yumuşak memnunum ben

teşekkür ederim fakat başka bir arkadaş goodyear lastiklerin sert olduğunu ve kasisleri çok hissettirdiğini söyledi

• quote:

quote:

yokmu fikir sahibi olan

Arkadaşlar esasında bu Akünün 60 lık veya 72 olması sıkıntı yapmaması lazım çünkü ilk çalışma benzin ile oluyor ve rahat çalışmalı lakin sıralı sistem lpg Ecuları sürekli olarak akım çekiyor ve bu akımı en çok Atiker yapıyor özellikle 3 - 5 gün yatan araçlarda ve bilhassa kışın hissettiriyor 60 amper akü küçük biraz da lpg ecu yiyor ve marş çevirme gücü azalınca araç zor çalışıyor bu arada 60 ile 72 lik akü arasındaki fark 60 amper akü kaçak akımdan dolayı gücünü 5 günde yitiriyorsa 72 amper akü 6, 8 gün dayanıyor amperi büyük olduğu için 12 amper fazla ve tabiki marşıda biraz daha canlı çeviriyor ki araç daha rahat çalışıyor

• 
Sayfa: önceki 16281629163016311632
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.