Şimdi Ara

.::DH FİAT MAREA KULÜBÜ::.(266 üye)::. (1629. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
46.961
Cevap
181
Favori
3.042.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16271628162916301631
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CooLBye

Exclusive luks paket olan spec'lerde ise ; (ki kendi aracımdan biliyorum)

+ olarak

6lı cd changer / otomatik kararan iç dikiz aynası / Akıllı camlar (anahtarla kapanabilen) / park sensörü

akıllı camlar kumanda ile de çalışıyor mu? benim aracımda kumandadan çalışmıyor ama anahtarla bir süre açık ya da kapalı tutarsam açılıp kapanıyor.
  • ESKİŞEHİR'de mareadan iyi anlayan hesaplı bir usta aranıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemal030

Arkadaşlar sigorta konusunda örneğin ABS sigortası 60 lık olmalı benim arabada 80 lik takılıydı genel duruma ne kadar etkisi olabilir.
    Çünkü benim arabada rölanti dalgalanması devam ediyor. Artık her şeyi araştırıyorum örneğin frene basınca ekran ışıklarında çok azda olsa azalma oluyor. vELHASIL BU ARAÇLARIN ÇOĞU SORUNU ELEKTRİK TESİSATINDAN KAYNALANIYOR GİBİ.

Sigortanın yüksek olmasının tek dezavantajı, daha yüksek akım üzerinden geçirebilmesi ve arkasındaki devre elemanlarının sigortanın atması gereken akım değerlerinde atmadığından yanmasına sebep olmasıdır; sonuçta yangın bile çıkabilir. Ama çalışan sistemde rölanti dalgalanmasına falan sebebiyet vermez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BaMKaN

quote:

Arkadaşlar sigorta konusunda örneğin ABS sigortası 60 lık olmalı benim arabada 80 lik takılıydı genel duruma ne kadar etkisi olabilir.
    Çünkü benim arabada rölanti dalgalanması devam ediyor. Artık her şeyi araştırıyorum örneğin frene basınca ekran ışıklarında çok azda olsa azalma oluyor. vELHASIL BU ARAÇLARIN ÇOĞU SORUNU ELEKTRİK TESİSATINDAN KAYNALANIYOR GİBİ.

Sigortanın yüksek olmasının tek dezavantajı, daha yüksek akım üzerinden geçirebilmesi ve arkasındaki devre elemanlarının sigortanın atması gereken akım değerlerinde atmadığından yanmasına sebep olmasıdır; sonuçta yangın bile çıkabilir. Ama çalışan sistemde rölanti dalgalanmasına falan sebebiyet vermez.

Cevabınız için teşekkürler. Peki ABS nin sık devreye girmesi nedendir lastikleri değiştirmek fayda eder mi? Benim bir önceki arabam Lineaydı. Bunun süspansiyonu çok sert geldi sizinkilerde aynı mı? Yoksa ben boşuna mı takıntı yapıyorum. Çünkü arka burçlarını falan değiştirttim. Konfor konusunda pek farketmedi.

• Of Mlsf. Sx lerde ABS yok
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BaMKaN

quote:

Cevabınız için teşekkürler. Peki ABS nin sık devreye girmesi nedendir lastikleri değiştirmek fayda eder mi? Benim bir önceki arabam Lineaydı. Bunun süspansiyonu çok sert geldi sizinkilerde aynı mı? Yoksa ben boşuna mı takıntı yapıyorum. Çünkü arka burçlarını falan değiştirttim. Konfor konusunda pek farketmedi.

boşuna takıntı yapıyorsunuz. sert bir çukurdan geçtiğinizde veya arabanın dengesini bozduğunuzda emniyet için abs nin devreye girmesi normal. tekerlerden birisi farklı bir tur atarsa, abs ecu'su arabanın tekerlerinin tutunamadığını düşünüp abs yi bu yüzden devreye sokuyor. abs nin devreye girmesinin en büyük etkeni lastiklerinizin tutunamaması. iyi bir lastik alırsanız daha seyrek devreye girer abs. ama önüne geçemezsiniz. çünkü mareaların abs sistemi çok hassas ölçümler yapıyo ve ufacık bir okuma farklılığında devreye giriyo...

• Arkadaşlar ben de 2004 model liberty var. Akü tavsiyesinde bulunur musunuz? Marka fark eder mi? Bir de 60 amper mi 72 amper mi tercih edilmeli?..
  • bence varta akü. yada mutlu silver olabilir. 72 A olursa daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marea_bursa -- 13 Mayıs 2012; 15:50:09 >
  • Slm arkadaşlar
    Ben İstanbul Anadolu Yakasından

ben aranıza yeni katılan bir Marea cıyım
    arabamın frenlerinde bir sorun var
    ABS erken devreye giriyor
    sıradan bir ustaya baktırdım sorunu çözemedi
    kendince sıradan bi çözüm buldu (ABS beynini devre dışı bırakalım diye)
    şimdi sizden istedigim konusunda uzman bi frenci biliyormusunuz
    yada Marea clup olarak anlaşmalı oldugunuz (bizimle ilgilenecek vede indirim yapacak)
    servis varmı ?
    şimdiden ilgi ve alakanız için teşekkür ederim arkadaşlar.
  • bende 6 ay once mutlu akü aldım 2. yıl garanti. birebir degişim ( 60 lık )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turgut.AkıN -- 13 Mayıs 2012; 17:29:06 >
  • Arkadaşşar merhaba,
    8 yıl gibi bir aradan sonra tekrar fiat brava almak nasip oldu.
    araç 47 bin küsür kilometrede ve italyan montaj 2000 model.
    İki tane sıkıntım var yardımınızı rica ediyorum,

1. Dış ısı gostergesi tuşuna basınca ekranda hiç bir belirti yok
    2. Günlük km sayacını sıfırlamak istediğimde Tuşuna bastığımda KM sayacı sıfırlanmıyor.

Bu tür problemlerle karşılaşan oldu mu ? Sıkıntı tam olarak nereden kaynaklanabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gamyemez

quote:

Exclusive luks paket olan spec'lerde ise ; (ki kendi aracımdan biliyorum)

+ olarak

6lı cd changer / otomatik kararan iç dikiz aynası / Akıllı camlar (anahtarla kapanabilen) / park sensörü

akıllı camlar kumanda ile de çalışıyor mu? benim aracımda kumandadan çalışmıyor ama anahtarla bir süre açık ya da kapalı tutarsam açılıp kapanıyor.

Yok çalışmıyor sizin dediğinizi kastettim aslında tam çevirip bekleyince tam aç tam kapa yapıyor. Keşke kumanda dan komut gönderse uzaktan
  • quote:

Yok çalışmıyor sizin dediğinizi kastettim aslında tam çevirip bekleyince tam aç tam kapa yapıyor. Keşke kumanda dan komut gönderse uzaktan

benim kumanda benden önce tamir görmüş. ben de kumandadan açıp kapanmamasını ona bağlıyordum. bilgi için sağol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesokulu -- 14 Mayıs 2012; 0:08:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: narec

exc hepsinde
    abs+ebd var. 4 cam otomatik, otomatik klima var( digital değil). 4 hava yastığı 2005 öncesi var. yan-tavan hava yastığı hiçbir marea versiyonunda yok.

hocam bu dijital olmayan ama otomatik olan klima nasıl oluyor? birkaç yerde daha okudum bunu, normal analog klimadan otomatiğin farkı nedir?
  • başıma gelmişti bu benim.. lpg cine git bağlantılarını kontrol ettir.. bağlantı hatasından kaynaklanıyor.. km birden sıfırda kalıyor ve çalışmıyor.. buda lpg nin bağlantısıyla alakalı.. kesin çözer ustanız bunu.. 2.0 hlx te başıma gelmişti.. kolay gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozas_91

quote:

exc hepsinde
    abs+ebd var. 4 cam otomatik, otomatik klima var( digital değil). 4 hava yastığı 2005 öncesi var. yan-tavan hava yastığı hiçbir marea versiyonunda yok.

hocam bu dijital olmayan ama otomatik olan klima nasıl oluyor? birkaç yerde daha okudum bunu, normal analog klimadan otomatiğin farkı nedir?

Auto moduna aldığında ve dereceyi ayarladığında o dereceye kadar ısıtma veya soğutma yapar. Ondan sonra otomatik olarak keser...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orcunsau

quote:

Orijinalden alıntı: ozas_91

quote:

exc hepsinde

Auto moduna aldığında ve dereceyi ayarladığında o dereceye kadar ısıtma veya soğutma yapar. Ondan sonra otomatik olarak keser...

peki o zaman dijitalden tek farkı, sıcaklık derecesini gösteren dijital bir ekranın olmaması mı? öyleyse ne fark eder, ha dijital ekranın tuşuna basarak, ekranda yazan dereceyi ayarlamışım, ha çevirerek istediğim dereceye getirmişim?

• Arkadaşlar 2004 model marea liberty aracım var. Aküyle ilgili şöyle bir sorunum var. Akünün markası delphi onu da belirteyim. Olayı şöyle anlatayım...

Geçen pazar günü evde arabada biraz temizlik yaptım. 2 saat kadar kapılar falan açıktı. İşim bitince arabayı parka koydum. Çalışmasında falan bir anormallik yoktu. Bu arada arabayı 2 ay kadar önce aldım. Şimdiye kadar da aküyle alakalı bir sorun hissetmedim. Neyse geçen hafta pazartesi günü akşam üzeri bir yere gidecektim. Baktım merkezi kilit çalışmıyor. Kumandanın pili az onu biliyorum. Dedim herhalde bu yüzden açmadı. Tabi anahtarın sadece tek kapıyı açtığını anlamadım o zaman. Anahtarı kontağa taktım ama ışık falan hiç bişey yok. Uğraşamadım o ara hafta sonu bakarım diye bıraktım. Cumartesi günü komşudan yardım istedim aküden takviye ile çalıştırdık. 2-3 dakika çalıştırdım istop ettirdim bakayım tekrar çalışacak mı diye. Yolda falan kalmayım diye düşünerek. Tek seferde aldı. 1 saat kadar akü şarj olsun diye dolaştım. En son tekrar kapatıp çalıştırdım bir sorun olmadı. Pazar günü tekrar denedim, yine bir sorun olmadı. Birkaç yere uğradım. Akşam dönüşte yine merkezi kilit açmadı. Eyvah dedim herhalde akü yine bitti. Kontağı açınca bu sefer ışık çok sönük yanıyordu. 2-3 kez denedim ama almadı. Allahtan durduğumuz yer yokuştu vurdurarak çalıştırdık. Yolda kalmayım diye hemen istop ettim tekrar çalıştırdım, çalıştı. O şekilde eve geldim. 3-4 km uzaklıkta tabi geldiğim yer.

Olay bu... Ben çok tecrübeli biri değilimdir. Acaba sorun ne olabilir? Akünün ömrü mü dolmuştur yoksa başka bir sorun mu vardır? Bu arada (-) kutup çok oksitlenmiş. Onu temizle falan demişlerdi ama onu denemeye fırsat olmadan tekrar böyle bir sorunla karşılaştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: 2002 MAREA ELX

Slm arkadaşlar
    Ben İstanbul Anadolu Yakasından

ben aranıza yeni katılan bir Marea cıyım
    arabamın frenlerinde bir sorun var
    ABS erken devreye giriyor
    sıradan bir ustaya baktırdım sorunu çözemedi
    kendince sıradan bi çözüm buldu (ABS beynini devre dışı bırakalım diye)
    şimdi sizden istedigim konusunda uzman bi frenci biliyormusunuz
    yada Marea clup olarak anlaşmalı oldugunuz (bizimle ilgilenecek vede indirim yapacak)
    servis varmı ?
    şimdiden ilgi ve alakanız için teşekkür ederim arkadaşlar.

merhabalar.

kesinlikle aracınızı kurcalatmayın, kesinlikle. abs bizim araçlarımızda hassas olduğu için diğer araçlara nazaran daha çabuk devreye giriyor. çukurlara veya kasislere falan girdiğinizde tekerler birbirinden farklı tur atacağı için abs hemen devreye girebilir. bundaki en büyük etken yere tutunamayan lastikler. eğer lastikleriniz sertleşmiş ve miyadını doldurmuş ise lastiklerinizi yumuşak hamurlu bir lastik ile değiştirin. sorununuz %75 ihtimali ile azalacak. abs beyninide devre dışı bırakmayı falan düşünmeyin. iş bilmez ustaların tavsiyelerine ve verdiği akıllara aldanmayın...

• arkadaşlar günaydın.bu liberty araclarda hızınıza göre devir saatiniz neyi göstermekte ben 100km hız yapınca 3000 deviri görüyorum 110-120km hız 3500devir gibi oluyor sizdeki değerler nedir aracım 58000km de ve baskı balatayı yeniledim orjinal serviste.o ana kadar farketmedim ama bu değerler normal mi bu 1600motor arac için ki beygiri 105p.birde bu kendi radyo-teybi araba stop ettikten 5dk sonra kendiliğinden kapanıyordu şimdi kapanmıyor bir yerini mi kurcaladım kapadım acaba yardımcı olabilirmisiniz.tşkler
  • 
Sayfa: önceki 16271628162916301631
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.