Şimdi Ara

DH'e neden telefon numaramı vermek zorundayım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Güvenlik ise amaç riski ben alıyorum ! zaten art niyetli biri alır kural dışı kullanım yapar ise engellenir forumda yada sadece benim sabitlediğim ip,mac vs adres ve cihaz ile giriş yapılabilme gibi bir olay olursa(varsa sıkıntı yok) buda bir nevi güvenlik sağlar yani tel no dışında geçerli güvenlik önlemi veya önlemleri alınabilir.Fakat inatla gsm numarası girmem isteniyor vermek istemiyorum hayır opsiyonal bir şeyde değil ne yapıcaz ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoHate -- 19 Ağustos 2020; 5:12:47 >



  • ip,mac adresi kolaylıkla değiştirilebilir ancak cep telefonu numarası bir nebze daha zor değiştirilebilir. Numara doğrulaması yapıp yapmamak sizin insiyatifinizde, ancak doğrulama gereken bölümlerde kısıtlama yaşamamak için gsm doğrulaması yapmanız gerekmektedir.
  • Faturasız hat al, onaylat burda, sonra hatta hiç lira yükleme kullanma 3-4 ay sonra kapanır. Hat alırkende "anonim" kalmak mümkün ama yöntemlerini yazmayalım burda :)
  • kangroo kullanıcısına yanıt
    Eve ip mac kolaylıkla değişir ama dediğim gibi sabit bir adresten girilebilicek sadece değişirse sıkıntı var zaten yani atıyorum tek bir mac belirlendi o mac adresi dışında hiç bir mac tanımlı cihaz kabul edilmicek tabi bu dediğimin geliştirebilir bilen olursa yazarda yani başka çözüm mutlaka bulunabilir.Benim insiyatifimde değil işte dayatılıyor.Kısıtlama var illa gsm no giricem.Bu zamanda tel no tc no gibi bir şey oldu artık ne biliyim.Anonimlik için değilde neden tc mide dataların çok korunup korunmadığını bilmediğin kişilere vermek zorundayım sonuçta görüyoruz milyar dolarlık firmalar ara ara açıklıyor verilerimiz çalındı diye bunların korumaları hat safada değilmi koskoca firma olarak ? anladığını sanıyorum beni ondan uzatmıcam tşk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoHate -- 19 Ağustos 2020; 12:9:0 >
  • 88mph 8 kullanıcısına yanıt
    Dostum birincisi neden masrafa giricem güvenliğim için değilde data toplamak için,reklam için vs amaçlar için toplanan bu datalar yüzünden ?ikincisi hat yönünden sıkıntı yok bir ton hat var elimde yerli yurt dışı fark etmezde niye veriyorum onu çözemedim neden dayatılıyor yani ? üçüncüsü amacım anonim kalmak değil sadece tel no vermenin opsiyonal olmaması vermen için illa dayatılması saçma geliyor.Anladığını umuyorum beni tşk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoHate -- 19 Ağustos 2020; 12:14:37 >
  • Bakmamıştım ama mutlaka gsm onayı ile ilgili kurallar kısmında veya konu olarak bir descripton olması tahmin ediyordum zaten onların linkini atmışsında tamam hadi onun üzerinden gideyim.
    1.forum kalitesi
    2.kötü niyetli kişiler
    3.onaylı sistem
    4."üyelerin sahip oldukları üyeliğin değerini bilmeleri"
    5.Foruma mesaj atarken yapacakları kural dışı davranışların kendilerini forumdan tamamen uzaklaştırabileceği
    6.SMS onaylı sistem sayesinde forumdan kural dışı davranışları nedeniyle ceza alıp uzaklaştırılan kimseler, sahte üyelikler alıp forum kullanıcılarını rahatsız etmeye devam edemeyecekler, yaptıkları kural dışı davranışlarda adli merciilerin kendilerine olabilecek en hızlı şekilde ulaşabileceğinin farkında olacaklardır.
    7.Cep telefonu numaranız ve cep telefonunuz olmaksızın foruma üye olmanız mümkündür lakin Konu Dışı..vs gibi kimi bölümlere mesaj atabilmek için GSM onayı yapmanız gerekmektedir.
    8.Cep telefonu numaranızı sadece siz ve Donanımhaber.com üst düzey yetkilileri görebilecektir. Buna ek olarak Türkiye Cumhuriyeti Güvenlik Güçlerinden gelen mahkeme onaylı istekler sonrasında tüm kişisel bilgileriniz güvenlik güçleri ile de paylaşılır.
    9.DonanımHaber sunucularının güvenliği yıllardır olduğu gibi bundan sonrada en yüksek güvenlik altında korunacaktır. Ayrıca telefon numaralarınız sisteme girdikten sonra ikili şifre ile saklanacaktır. Şifreyi bilmeyen kişiler bilgilere erişse bile cep telefon numaranızı göremeyecektir. Bu şifre ise sadece seçili ve gerekli olan DonanımHaber çalışanlarında olacaktır.

    Bunlar gerekçeler demi kurallara değinmiyorum istersen orayada gireriz ne yazıyor bakmadım kurallara neyse;

    şimdi

    1.forum kalitesi ile gsm nosunun ne alakası var ?
    2.kötü niyetli kişi denilmiş yani gsm onayı olmayan kötü niyetli bir kişi olsaydı daha önce bir suçu olunca tespit edilemiyormuydu ? yani gsm onayı ile kötü niyetli kişi ne alaka ? bugün sanal gsm alırım disposable phone number'lar var bi tane bulurum yani bu cahil halimle bildiklerim bile gsm onayından sıyrılmamı sağılıyor ha illa birinin niyeti kötü ise tabi.
    3.sadece gsm onayı var gmail onaysızmı oluyor ? tamam illa onaylı muhabbeti olucaksa tc'mizle onaylayalım scr'imizi girelim o şekilde onaylı sayılsın sadece gsm yetmez.
    4.özellikle tırnağa aldım ki dört zaten saçmalık gsm onayım var diye gözümde hesabımın değerinin artması ile ilgili hiç bir çağrışım uyandırmıyor bende uyandıran varsa bizi aydıklanarak uyandırsın !
    5.ne alaka kardeşim ne alaka gsm onayı olamayan uzaklaştırılmıyormuydu ?
    6.ikidede dediğim amaç sahte üyelik almaksa illaki niyeti o olan yolunu bulur biraz google baksa zaten bulur neyi önlüyorsun yani cidden deli saçması diğeceklerimi tahmin ediyorsundur uzatmıcam uzun uzadıya burayı.
    7.Al işte dayatılma yaptıklarını kendileri açıklamış.
    8.Yani gsm onayı olmadan önce tc yetkilileri ile hiç bir bilgi paylaşılamıyordu gsm onayı geldi bütün güvenlik sorunları çözüldü :) sadece gülüyorum.Zaten yetkililer dışında başkaları görüyor dicek halleri yok gören varsa tabi !
    9.Güvenli sistem yoktur.Bugün koskoca teknoloji firmalarının bilgileri ele geçirile biliyor yani burda söyliceklerim sadece dh'ye değil bütün bu bilgi toplayan firmalara 100% güvenlik vaad edemeyenler neden inatla bilgi istiyor ki az buçuk bildiğim kadarıyla devlet sistemlerinden tut özel firmaların çogunun bilgileri muhafaza konusunda oldukça zafiyetleri var var yani bunu bugün az buçuk nette gezen 5 yaşındaki çocuk bile bilir (mübalağa)

    Sonuç olarak gsm onayı saçmalığın daniskası gsm alınmadanda gmail üzerinden bilgilendirilme yapılabilir güvenlik sağlana bilir vs vs ki zaten gmail firmaları dh gibi firmalardan kat kat güvenli ha burda kişi kendi zafiyeti varsa onu gmailde gsmde hiç birşey kurtarmaz.Gsm için güvenlik gerekçe değil vermek istemiyorum bunun dayatılmaması en azından opsiyonal bir seçenek olarak sunulması fikrindeyim bunuda bu maddeleride gsm vermeyenlere aldığı sorumluluk olarak belirtin. Yazıcak çok şey varda yazdım sildim yazdım sildim kalanı bu kadar daha fazla uzatmadan bitiriyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoHate -- 20 Ağustos 2020; 4:25:49 >




  • haklısın bu dayatmadan başka bir şey değil. geçen hafta biri küfür yazdı halen duruyordur o küfür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Venomv kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle işleri güçleri yalan dolan(aksini idda eden kanıtlasın) sorsan tüm firmalar güvenlik gerekçesini gösteriyor bugün adını sanını duymadıgım ilgimin alakamın olmadıgı firmalar reklam smsleri atıyor arıyor no verdigim yerler tabi biz veriyoruz dicek halleri yok(belki rızaları dışından iyi korunmadığından çalınıyor) ama bu şekilde yüz veren bizleriz gsm kuralımı geldi verme no kullanma abi trafik düşünce paşa paşa nasıl kaldırıyorlar gör.Neyse şuan kısıtlamalar devam ediyor vermiyorum vermicemde gsm no istiyorlarsa silsinler hesabı.
  • Eskiden telefon zorunluluğu yoktu. Bu zorunluluk fake üyeliklerin ve banlanıp tekrar gelenlerin önüne geçmek için getirildi.
  • Why Shy kullanıcısına yanıt
    Dostum bu cahil halimle bir çok fake üyelik açabilirim disposable number phone ile rahat açarım hem free hem 0.5€ fiyatına no'lar var.Yani amaç fake üyelik engeli ise bunu bir çok yoldan yapabilirler.Mac ip gibi adresler değiştirile bilir sanal işletim sistemleri kurulur ip'in static değilse yine yol bulursun bu form'un fake hesap sorunu yok gsm alma sorunu var opsiyonal yapsınlar çok fake problemi varsa tc no ile kayıt alsınlar.Anlıcagın kendi no'su ile banlanırsa biri başka yakının no'su ile gelir dediğim yollarla gelir.Hikaye amaç data toplamak reklam için satmak yada kendi reklamları için kullanmak.Onun için illa dayatıyorlar.Başka sözüm yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoHate -- 3 Eylül 2020; 1:21:9 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NoHate

    Dostum bu cahil halimle bir çok fake üyelik açabilirim disposable number phone ile rahat açarım hem free hem 0.5€ fiyatına no'lar var.Yani amaç fake üyelik engeli ise bunu bir çok yoldan yapabilirler.Mac ip gibi adresler değiştirile bilir sanal işletim sistemleri kurulur ip'in static değilse yine yol bulursun bu form'un fake hesap sorunu yok gsm alma sorunu var opsiyonal yapsınlar çok fake problemi varsa tc no ile kayıt alsınlar.Anlıcagın kendi no'su ile banlanırsa biri başka yakının no'su ile gelir dediğim yollarla gelir.Hikaye amaç data toplamak reklam için satmak yada kendi reklamları için kullanmak.Onun için illa dayatıyorlar.Başka sözüm yok.
    Bir işin 15 saniyelik herkesin rahatça yapabildiği şekli vardır. Bir de herkesin bilmediği ve herkesin yapamadığı daha uzun ve meşakkatli bir yöntemi vardır.
    Forumda mac ban, ip ban gibi özellikler yok.
    TC No ile üyelik çok zor bir şey. Kimse bir siteye TC nosunu vermek istemez. TC No ile üyelik olsaydı, şuanda forum donanımhaber diye bir site olmazdı.




  • Why Shy kullanıcısına yanıt
    Gsm no dışındaki yöntemler 15 saniye bile sürmüyor.Güvenliği bu kadar ön planda tutarak gerekçe göstererek tc ile kayıt alınmıyorsa spam güvelik filan yalan demektir ki ben başka forumlarda dediğim yöntemler ile önlem alan sistemler gördüm birde gsm önlem filan değil çözümünü söyledim bir üstte ki bunun dışında bir çok çözümde vardır bilmediğim.Dediğim gibi amaç başka savunman saçma illa olucak ise opsiyonel olmalı doğan sorumlulukta üyeye yüklense ben razıyım ki gsm olmadanda kötü hareketlerin faillerine ulaşıla biliniyor birisi kendi o yöntemler sıyrılarak gizliye biliyorsa gsm ona bir engel değildir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NoHate

    Gsm no dışındaki yöntemler 15 saniye bile sürmüyor.Güvenliği bu kadar ön planda tutarak gerekçe göstererek tc ile kayıt alınmıyorsa spam güvelik filan yalan demektir ki ben başka forumlarda dediğim yöntemler ile önlem alan sistemler gördüm birde gsm önlem filan değil çözümünü söyledim bir üstte ki bunun dışında bir çok çözümde vardır bilmediğim.Dediğim gibi amaç başka savunman saçma illa olucak ise opsiyonel olmalı doğan sorumlulukta üyeye yüklense ben razıyım ki gsm olmadanda kötü hareketlerin faillerine ulaşıla biliniyor birisi kendi o yöntemler sıyrılarak gizliye biliyorsa gsm ona bir engel değildir.
    Dostum anlamada problemin mi var? GSM no ile kayıdın amacı, 1 kişinin forumda 1 tanesi hesabı olsun. Bu kadar basit. Roket bilimi değil. Haa başka bir önerin varsa söyle, bilelim. TC no ile üyelik dünyada benzeri yok, mantıklı önerin yok.




  • Telefonunuza gelen reklam mesajları nasıl geliyor sanıyorsunuz

  • Yav arkadaş az önce bir konuda uzun uzun yorum yazdım , yanıt göndere bastım GSM onayı diyor. O kadar yazmışım boşa gitti. GSM onayı isteyen konuları nasıl ayırt edebilirim? Bari forumda bir filtre olsun hangi konular GSM onaylı kullanıcıların yanıtına açık görelim bilelim ! Zaten her siteye telefon vere vere dakika başı aranır olduk. Sırf bu yüzden yeni hat aldım :)

  • Ayırt edecek bir yöntem yok. Forumdaki çoğu bölüm GSM onayı istiyor. Yazılım bölümü için GSM onayı gerekli değil mesela. @huncacare

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.