Şimdi Ara

DH ÇEVİRİ & DİL ÖĞRETİMİ KULÜBÜ (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
583
Cevap
9
Favori
32.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam benide ekleyebilirsin listeye.İng mütercim tercümanlık öğrencisiyim.Yardımcı olabilirim.
  • İngilizcede

''Benden tarafta babanlara selam söyle''

nasıl denir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: YalnızEnes

İngilizcede

''Benden tarafta babanlara selam söyle''

nasıl denir?

Give my regards to your father
  • hocam öncelikle ingilizce ile başı dertte olanlar için çok güzel bi konu olmuş
    elinde ingilizce sunum, makale olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var
    ingilzce metinin türkçeside varsa mükemmel olur :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 5minute -- 21 Aralık 2008; 18:27:38 >
  • Tşk.ler Alacakaranlıktim
  • Eskişehirde çeviri yapan yer bileniniz var mı? 7 sayfalık bir şey var.2-3 sayfalık özeti lazım da.
  • Arkadaşlar bir cümle çeviri sorum olacaktı.

''Atatürk kaçıncı cumhurbaşkanıdır?'' cümlesini İngilizcede nasıl söyleriz?
  • How manyth President is the Atatürk?

"manyth" kalıbı çok az kullanılıyo galiba, kaçıncı demek. Belki başka türlü de çevrilebilir.
  • konu süper olmuş..

arkadaşlar msi 'a bi mesaj atmak istiyorum ingilizce...yardımcı olurmusunuz...

merhabalar

Yıllardır bir, Msi kullanıcısı ve müşterisi olarak bir ricam olacak,kullanmakta olduğum msi p35 ne2 fr anakart,birlikte kullanılan, e5200 işlemcinin, çarpanını görmüyor,elimdeki işlemci 12,5 çarpan olmasına rağmen,anakartın biosu,işlemciyi en son 12 çarpan olarak görüyor,sitenizde yayınlanmış en son bios sürümüde,bu durumu değiştirmedi..bununla ilgili yeni bir bios çıkarmayı düşünüyormusunuz acaba...bilgilerinizi rica ediyorum.
    saygılarımla
  • Arkadaşlar okuldan ödew werdiler ingilizce kitabının özetini cıkarmam lazım we bazı yerlerini cewiremedim yardımcı olurmusunuz biraz uzun ama ödewi yapmam lazım

there were a poor wood-cutter with his wife and his two children.his boy was called hansel and his daughter was called gretel.
    he said to his wife ,'what is to become of us.how will we feed our poor children?'I'll tell you' answered the woman,'early tomorrow morning we will take the children out into the forest.they will not find the way home again,and we shall be rid of them.'
    'no,wife,'said the man ,I will not do that.how can I bear to leave my children alone in the forest.
    'O'you fool' said she 'then we must all four die hunger,you may as well plane the planks for our coffins.'and she left him no peace until he consented.
  • quote:

Orjinalden alıntı: zotee

Arkadaşlar okuldan ödew werdiler ingilizce kitabının özetini cıkarmam lazım we bazı yerlerini cewiremedim yardımcı olurmusunuz biraz uzun ama ödewi yapmam lazım

there were a poor wood-cutter with his wife and his two children.his boy was called hansel and his daughter was called gretel.
    he said to his wife ,'what is to become of us.how will we feed our poor children?'I'll tell you' answered the woman,'early tomorrow morning we will take the children out into the forest.they will not find the way home again,and we shall be rid of them.'
    'no,wife,'said the man ,I will not do that.how can I bear to leave my children alone in the forest.
    'O'you fool' said she 'then we must all four die hunger,you may as well plane the planks for our coffins.'and she left him no peace until he consented.

__Karısı ve iki çocuğuyla yaşayan fakir bir oduncu vardı. Oğlunun adı Hansel ve kızının adı Gretel'di. Oduncu karısına "Ne olacak bize? Zavallı çocuklarımızı nasıl nasıl doyuracağız?" dedi. "Sana söyleyeceğim" diye cevapladı karısı, "Yarın sabah erkenden çocukları ormana götüreceğiz. Evin yolunu bir daha bulamayacaklar, ve onlardan kurtulmuş olacağız."
    "Hayır" dedi adam, "Bunu yapmayacağım. Çocuklarımı ormanda yalnız bırakmaya nasıl dayanabilirim."
    "Ah seni aptal" dedi kadın, "O zaman dördümüzde açlıktan ölmeliyiz. hatta tabutlarımız için tahtaları düzeltebilirsin." ve kocasını razı edene kadar ona huzur vermedi.__

(Çeviri notları:
    poor:fakir,zavallı
    take someone out:götürmek
    be rid of:kurtulmak
    bear:katlanmak,dayanmak
    left someone no peace:huzur vermemek)

Kolay gelsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: gunjack

__Karısı ve iki çocuğuyla yaşayan fakir bir oduncu vardı. Oğlunun adı Hansel ve kızının adı Gretel'di. Oduncu karısına "Ne olacak bize? Zavallı çocuklarımızı nasıl nasıl doyuracağız?" dedi. "Sana söyleyeceğim" diye cevapladı karısı, "Yarın sabah erkenden çocukları ormana götüreceğiz. Evin yolunu bir daha bulamayacaklar, ve onlardan kurtulmuş olacağız."
    "Hayır" dedi adam, "Bunu yapmayacağım. Çocuklarımı ormanda yalnız bırakmaya nasıl dayanabilirim."
    "Ah seni aptal" dedi kadın, "O zaman dördümüzde açlıktan ölmeliyiz. hatta tabutlarımız için tahtaları düzeltebilirsin." ve kocasını razı edene kadar ona huzur vermedi.__

(Çeviri notları:
    poor:fakir,zavallı
    take someone out:götürmek
    be rid of:kurtulmak
    bear:katlanmak,dayanmak
    left someone no peace:huzur vermemek)

Kolay gelsin.

Cevirdigin icin cok sagol kitabın ilk sayfasıydı bu geriye 25 sayfa kaldı artık kendi ingilizcemle cewirmeye calısacagım tekrar sagol

• technology and their affects on the our live
    the first people hadn't got techonology and they are making jobs with their hands and this take long time and their life standart was very low. But now techology is advanced and we are using technological devices in this way we can making jobs quickly and easily
    Technology is using very wide area in nowadays for example in education,medical science and individual life therefore Technology is very important and indispensable for human life
    If we haven't got advanced technology, when we be sick we can't quickly return to health
    and travel takes long time, we can not connect the orther human
    But technology have got some ill effect.Technological evolutions are damaging to natural life and making lazy humans.But , if we take the necessary precautions this ill effects will be lost

arkadaşarlar yazılıda hoca paragraf yacaksınız dedi bende böyle bişey yazdım kontrol ederseniz sevinirim yazılı da yarın:D

• quote:

Orjinalden alıntı: gongola

konu süper olmuş..

arkadaşlar msi 'a bi mesaj atmak istiyorum ingilizce...yardımcı olurmusunuz...

merhabalar

Yıllardır bir, Msi kullanıcısı ve müşterisi olarak bir ricam olacak,kullanmakta olduğum msi p35 ne2 fr anakart,birlikte kullanılan, e5200 işlemcinin, çarpanını görmüyor,elimdeki işlemci 12,5 çarpan olmasına rağmen,anakartın biosu,işlemciyi en son 12 çarpan olarak görüyor,sitenizde yayınlanmış en son bios sürümüde,bu durumu değiştirmedi..bununla ilgili yeni bir bios çıkarmayı düşünüyormusunuz acaba...bilgilerinizi rica ediyorum.
    saygılarımla

kimse yokmu ya

• Berlitz Ailesi olarak DH ÇEVİRİ & DİL ÖĞRETİMİ KULÜBÜ Üyelerine İyi Seneler Dileriz.

• quote:

Orjinalden alıntı: gunjack

How manyth President is the Atatürk?

"manyth" kalıbı çok az kullanılıyo galiba, kaçıncı demek. Belki başka türlü de çevrilebilir.

öle bi kalıp yok o sadece farklı bir slang den girme bi kelime orjinal ingilizcede kullanımı yoktur..

kaçıncı cumhurbaşkanı derken what number president dersiniz...
  • Selam , sadece öğrenmek istediğim tavsiye edeceğiniz metin çeviriciler ... Birçok metin çevirici denedim fakat saçmaladıklarını gördüm . GoogleTranslate gibi bire bir metinlerini çeviren , internetsiz bir ortamda da kullanabileceğim yani program olabilir bu , bildiğiniz çevirici var mı ?
  • İyi akşamlar

kız arkadaşımın ödevi varda çevirebilrseniz çok sevinirim..

Bunların yanında küçük görünen, önemsemediğimiz birçok tehlikeyle karşı karşıyayız.Bizler hiçbir müdahalede bulunmayarak yaklaşan sona daha da hızlı gitmemize sebep oluyoruz. İnsanoğlu olarak bu gidişe bir son vermeliyiz.Güçlü devletlerin çıkar savaşlarının sonunda zayıf milletleri yok etmesine, ekonomisi güçsüz devletlerin daha da fakirleştirilmesine, insanın değersiz bir varlık olarak hayatının elinde alınmasına izin veremeyiz. Afrika milletlerinin durumu ortada, her gün binlerce insan açlıktan ölüyor. Savaşlar insanlığı yok ediyor.Bunun için neler yapılabilir. En büyük görev üniversite gençliğine düşüyor. Bir ülkenin geleceği o ülkenin gençleri olması nedeniyle bütün dünya üniversitelerinde dünya barışı adına komisyonlar oluşturulmalıdır. Her ülkeden katılacak olan üyelerle toplantılar yapılarak ortak çözümler üretilmelidir. Dünya problemlerinin tamamen politikacılara bırakılmayıp, üniversite gençliğinin politikacıların kararlarını etkileyecek projeler üretmesi sağlanmalıdır.
    Dil, din, ırk ayrımı yapmadan gençlerin böyle bir çatı altında toplanmasını sağlayabilir, dünyayı tehdit eden küresel ısınma, küresel yoksulluk, küresel terör, küresel barışın temin edilmesi gibi sorunlara çözümler bularak tehlikenin zararları azaltabiliriz.

• quote:

Orjinalden alıntı: |Mustafa|

İyi akşamlar

kız arkadaşımın ödevi varda çevirebilrseniz çok sevinirim..

Bunların yanında küçük görünen, önemsemediğimiz birçok tehlikeyle karşı karşıyayız.Bizler hiçbir müdahalede bulunmayarak yaklaşan sona daha da hızlı gitmemize sebep oluyoruz. İnsanoğlu olarak bu gidişe bir son vermeliyiz.Güçlü devletlerin çıkar savaşlarının sonunda zayıf milletleri yok etmesine, ekonomisi güçsüz devletlerin daha da fakirleştirilmesine, insanın değersiz bir varlık olarak hayatının elinde alınmasına izin veremeyiz. Afrika milletlerinin durumu ortada, her gün binlerce insan açlıktan ölüyor. Savaşlar insanlığı yok ediyor.Bunun için neler yapılabilir. En büyük görev üniversite gençliğine düşüyor. Bir ülkenin geleceği o ülkenin gençleri olması nedeniyle bütün dünya üniversitelerinde dünya barışı adına komisyonlar oluşturulmalıdır. Her ülkeden katılacak olan üyelerle toplantılar yapılarak ortak çözümler üretilmelidir. Dünya problemlerinin tamamen politikacılara bırakılmayıp, üniversite gençliğinin politikacıların kararlarını etkileyecek projeler üretmesi sağlanmalıdır.
    Dil, din, ırk ayrımı yapmadan gençlerin böyle bir çatı altında toplanmasını sağlayabilir, dünyayı tehdit eden küresel ısınma, küresel yoksulluk, küresel terör, küresel barışın temin edilmesi gibi sorunlara çözümler bularak tehlikenin zararları azaltabiliriz.

Bu saatte yaptığım için bazı hatalar bulunabilir, o yüzden şimdiden özür diliyorum, yarın daha detaylı incelemeye çalışacağım

We are faced with many dangers we don't care and that seems small alongside them. We, by not intermeddling any means, cause ourselves to go faster to the end that draws near. We must put an end to this way. We cannot let capital governments destroy weaker nations as a result of conflict of interests, impoverish the weak governments even more and take the human life as if it was worthless. We all see the situation of African nations, thousands of human die of famine. Wars eliminate humanity. What can be done for this? University youth is of the utmost duty. Commissions must be formed in all world universities in the name of world peace, for the future of one country lies in its youth. With members from every country, co-decisions should be made. That the university youth produce projects which will affect politicians' decisions should be provided and world problems must not be left only to politicians.

We can make the youth be assembled under such an umbrella without language, religion or race discrimination and reduce the damage of danger by finding solutions to problems that threaten the Earth such as global warming, orbation, terror and the assurance of world peace.
    (Her ne kadar dünya barışının temin edilmesi bana bir problem gibi gelmese de, parçaya sadık kalıp herhangi bir değişiklik yapmadan ekledim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Millennium -- 11 Ocak 2009; 2:18:49 >

• Beni de eklerseniz sevinirim. Ortaokul ve Lisede 6 sene aldığım İngilizce eğitiminin ardından üniversitede de ingilizce eğitim görüyorum. Yaklaşık 2 senedir de motorsporları haber sitesi editörlüğü yapıyorum. ENG-TUR , TUR-ENG
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.