Şimdi Ara

## DH - Bilgisayar Mühendisleri Odası ## (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.173
Cevap
49
Favori
101.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3. sınıftayım yazılım mühendisliğinin ne olduğunu geçen hafta öğrendim gerçek anlamda :) yani bilkent bilgisayarda yazılım mühendisliği çok arka planda kalmış durumda bence. okulu seçerken buna dikkat edersen halledersin diye düşünüyorum. en kötü gidersin amerikada yüksek lisans yaparsın farkı kapatırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OzzY®

3. sınıftayım yazılım mühendisliğinin ne olduğunu geçen hafta öğrendim gerçek anlamda :) yani bilkent bilgisayarda yazılım mühendisliği çok arka planda kalmış durumda bence. okulu seçerken buna dikkat edersen halledersin diye düşünüyorum. en kötü gidersin amerikada yüksek lisans yaparsın farkı kapatırsın.

Bahçeşehir'de 3. sınıftan itibaren anlaşmalı olan kuruluşlarda staja başlıyorlar.
    Liste bu;
    http://coop.bahcesehir.edu.tr/partnerlerimiz/
    Seviye iyiyse Microsoft'ta staj imkanım var. CV için mükemmel bir deneyim olur diye düşünüyorum.

• o açıdan demek istemedim, yani pratikte sıkıntı yok hiçbiyerde çünkü piyasada uygulanan bi yazılım mühendisliği yok.
    biz hem 2de hem 3te yapıyoruz staj. geçen yaz ilk stajımı yaptım yani yazılım üzerine tabiki...

bahsettiğim şuan piyasada uygulanmayan teorideki yazılım mühendisliği eğitimi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OzzY®

o açıdan demek istemedim, yani pratikte sıkıntı yok hiçbiyerde çünkü piyasada uygulanan bi yazılım mühendisliği yok.
    biz hem 2de hem 3te yapıyoruz staj. geçen yaz ilk stajımı yaptım yani yazılım üzerine tabiki...

bahsettiğim şuan piyasada uygulanmayan teorideki yazılım mühendisliği eğitimi.

Anladım, ilk başta biraz ters anlamışım.
  • hacettepe bilgisayar müh.
  • hacettepe bnmde
  • Vay arkadaş! Buraya bile üniversite mezunu istiyorlar!

• beyler ben lise sondayım.sizin gibi bilgisayar mühendisi olmak istiyorum.almancam var(4 sene almanya'da kaldım).İngilizcem de gayet iyi ve fransızca altyapım da var (dil konusunda yetenekli olduğumu düşünüyorum).
    Üniversite olarak Boğaziçi veya Bilkent'i düşünüyorum (bilkent daha öncelikli) yurtdışı planlarım olduğundan.Sizce hangisini tercih edersem mezun olunca master, iş olanağı vb. olarak yurt dışı olanağım daha fazla olur ? Veya başka bir üniversite mi tercih etmemi önerirsiniz ? şimdiden sağolun
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0o__xXx__o0

beyler ben lise sondayım.sizin gibi bilgisayar mühendisi olmak istiyorum.almancam var(4 sene almanya'da kaldım).İngilizcem de gayet iyi ve fransızca altyapım da var (dil konusunda yetenekli olduğumu düşünüyorum).
    Üniversite olarak Boğaziçi veya Bilkent'i düşünüyorum (bilkent daha öncelikli) yurtdışı planlarım olduğundan.Sizce hangisini tercih edersem mezun olunca master, iş olanağı vb. olarak yurt dışı olanağım daha fazla olur ? Veya başka bir üniversite mi tercih etmemi önerirsiniz ? şimdiden sağolun

up

• quote:

beyler ben lise sondayım.sizin gibi bilgisayar mühendisi olmak istiyorum.almancam var(4 sene almanya'da kaldım).İngilizcem de gayet iyi ve fransızca altyapım da var (dil konusunda yetenekli olduğumu düşünüyorum).

bilkent tabiki..ama o olmazsa boğaziçi de gayet güzel..

• quote:

Orijinalden alıntı: Temel Mühendis

quote:

bilkent tabiki..ama o olmazsa boğaziçi de gayet güzel..

teşekkürler fakat neden böyle düşündüğünüzü de açıklarsanız sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: K®ATOS

ben size soru sormak istiyorum.15 yaşındayım ve şimdiden hedefim odtü veya boğaziçi bilgisayar müh. istiyorum.bursanın en iyi okulundayım(lise).Kazanacağıma da inanıyorum.şimdi ben Allah'ın izniyle kazanırsam amerikaya veya başka yabancı ülkelere gitme şansım yüksek mi?ve abim işe başlayınca 1,200 tl ile falan başlarsın dedi.ama o kadar çalış(şuan abim edebiyatda okuyor) öğretmen kadar para mı alacağım.yardımlarınızı bekliyorum.

hayır. odun değilsen ve olabilecek en düşük ortalama(4 üzerinden 2.00) ile bitirmediysen 2000 lira ile başlarsın.
    eğer algoritma ve yazılımla gerçekten ilginenirsen ve yeteneğin de varsa amerikaya gidersin. ortalamanın üstünde bir öğrenci olursan da avrupaya gidersin(tabi okul odtu bilkent boğaziçi olduğu sürece)

• quote:

Orijinalden alıntı: tracy

quote:

Orijinalden alıntı: K®ATOS

ben size soru sormak istiyorum.15 yaşındayım ve şimdiden hedefim odtü veya boğaziçi bilgisayar müh. istiyorum.bursanın en iyi okulundayım(lise).Kazanacağıma da inanıyorum.şimdi ben Allah'ın izniyle kazanırsam amerikaya veya başka yabancı ülkelere gitme şansım yüksek mi?ve abim işe başlayınca 1,200 tl ile falan başlarsın dedi.ama o kadar çalış(şuan abim edebiyatda okuyor) öğretmen kadar para mı alacağım.yardımlarınızı bekliyorum.

hayır. odun değilsen ve olabilecek en düşük ortalama(4 üzerinden 2.00) ile bitirmediysen 2000 lira ile başlarsın.
    eğer algoritma ve yazılımla gerçekten ilginenirsen ve yeteneğin de varsa amerikaya gidersin. ortalamanın üstünde bir öğrenci olursan da avrupaya gidersin(tabi okul odtu bilkent boğaziçi olduğu sürece)

İnsanları böyle garantiymiş gibi söyleyip boş yere umutlandırmamak gerek. 2000 TL ile hangi mühendis başlar Türkiye'de?

Türkiye'de sağlam bir torpilimiz (tanıdık, akraba, çevre, yüksek popülarite) olmadığı müddetçe 1000-1500 TL arası bir başlangıç yapacağımızı düşünmemiz gerek. Bunun örnekleri çok fazla. Hatta 600-700 TL gibi abuk sabuk maaşlar teklif eden firmalar var ki antin kuntin üniversitelerden mezun olmamış kişilere bile. 1200 TL başlangıç çok normal. Hak ediyor muyuz? Hayır. Ama burası Türkiye.

Yurtdışı konusunda kesinlikle en avantajlı üniversitelerden birisi bence Bilkent Üniversitesi. Diğeri de Boğaziçi Üniversitesi'dir. ODTÜ konusunda bir şey diyemeyeceğim.

• @:AlacaKaranlık:
    hangi okulu bitiridn ne kadar bilgin var bilmiyorum ama benim yazdıklarımı tam okumadın sanırm
    eğer odtu bilkent boğaziçi mezunuysan ve ortalaman iyisiyse o fiyatla başlarsın. bu kadar kolay.
    mühnedislik bitiri tekniker olarak işe girdiysen dediğin fiyat normal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tracy -- 6 Kasım 2010; 0:05:54 >
  • quote:

@:AlacaKaranlık:
    hangi okulu bitiridn ne kadar bilgin var bilmiyorum ama benim yazdıklarımı tam okumadın sanırm
    eğer odtu bilkent boğaziçi mezunuysan ve ortalaman iyisiyse o fiyatla başlarsın. bu kadar kolay.

İTÜ'de okuyorum. Türkiye'de özel sektördeki mühendisliği de yeterince araştırdım.

O dediğin okullardan iyi bir ortalamayla mezun olanların çoğu bir kere yurtdışına gidiyor, ya orada meslek hayatını yaşıyor ya da eğitim hayatına devam ediyor. Mühendislik için Türkiye'de, özel sektörde 2000 TL başlangıç bana hiç inandırıcı gelmiyor. Türkiye'deki patron zihniyeti belli, özel sektörin hâli ortada.

Ben neden hep 1000-1500 TL arası başlangıçlar duyuyorum? Tekniker falan değil, bildiğin mühendislik ilanına başvurmuş.

Ha, güzel bir şey: Allah'tan maaşımız hep böyle kalmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 6 Kasım 2010; 21:05:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

@:AlacaKaranlık:

İTÜ'de okuyorum. Türkiye'de özel sektördeki mühendisliği de yeterince araştırdım.

O dediğin okullardan iyi bir ortalamayla mezun olanların çoğu bir kere yurtdışına gidiyor, ya orada meslek hayatını yaşıyor ya da eğitim hayatına devam ediyor. Mühendislik için Türkiye'de, özel sektörde 2000 TL başlangıç bana hiç inandırıcı gelmiyor. Türkiye'deki patron zihniyeti belli, özel sektörin hâli ortada.

Ben neden hep 1000-1500 TL arası başlangıçlar duyuyorum? Tekniker falan değil, bildiğin mühendislik ilanına başvurmuş.

Ha, güzel bir şey: Allah'tan maaşımız hep böyle kalmıyor.

Türkiyedeki durumu ne kadar güzel analiz etmişsin bu kadar kısa sürede. Demek istediğim, bu forumu takip ediyorum uzun süredir ve üniversiteye girmeden önceki saniye ile girdikten sonraki saniye arasında çok büyük bir fark oldu senin için, birden bire uzmana dönüştün Özel sektörün durumu ortada demeler, altını çizerek söylemeler falan.
    Neyse konumuza gelelim. 2000TL gerçekten biraz hayal gibi duruyor da 1000-1500TL arası normaldir bence de. Sektörün durumunu bildiğimden değil, mezunlardan duyuyorum bunları ve 600TL'ye işe başlarsanız da bana gelmeyin Üniversitelerde bir sürü seminer oluyor işverenle nasıl görüşülmeli başlıklı, buralarda denilen şey alacağımız maaşı belirleyen kişinin biz olduğu. Yani kendine güvenen birine iyi maaşla iş verirler, tabii bu güvenin altında iyi bir altyapı yatıyorsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: thereisno_spoon

Türkiyedeki durumu ne kadar güzel analiz etmişsin bu kadar kısa sürede. Demek istediğim, bu forumu takip ediyorum uzun süredir ve üniversiteye girmeden önceki saniye ile girdikten sonraki saniye arasında çok büyük bir fark oldu senin için, birden bire uzmana dönüştün Özel sektörün durumu ortada demeler, altını çizerek söylemeler falan.

Yoo, bunları daha önceden de biliyordum. Sen de ne kadar çabuk etiketliyorsun insanları... ;)

Ha, şunu diyebilirsiniz: Bunları biliyorsun, bu kadar karamsarsın, neden gelsin buraya be adam?

Tıp, doktorluk, eczacılık, diş hekimliği bana göre değil. Eskiden beri istediğim bölümdü. İAma ileride, iş hayatında ne olacağımı, ne kadar maaş alacağımı, geçinip geçinemeyeceğimi, meslekten bıkıp bıkmayacağımı da bilmiyorum. Zaten kim biliyor ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: thereisno_spoon

Yoo, bunları daha önceden de biliyordum. Sen de ne kadar çabuk etiketliyorsun insanları... ;)

Ha, şunu diyebilirsiniz: Bunları biliyorsun, bu kadar karamsarsın, neden gelsin buraya be adam?

Tıp, doktorluk, eczacılık, diş hekimliği bana göre değil. Eskiden beri istediğim bölümdü. İAma ileride, iş hayatında ne olacağımı, ne kadar maaş alacağımı, geçinip geçinemeyeceğimi, meslekten bıkıp bıkmayacağımı da bilmiyorum. Zaten kim biliyor ki?

Hocam senden adam olur sen takma fazla. Sen kazanmayacaksın da kim kazanacak. Ayrıca 10 arkadaşımdan 9'u keşke mühendislik okusaydım diyor şuan. Dakka 1 gol 1.

• quote:

bir yardım eli yok mu

• quote:

quote:

bir yardım eli yok mu

hala aranıyor

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.