Şimdi Ara

DH Asus Republic of Gamers Kulübü (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.202
Cevap
24
Favori
231.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • G73 te 2 yıl glabol garanti olması gerekiyor 1 yılda kaza garantisi
  • Alacağınız modele göre 1 yıl ya da 2 yıl uluslararası garanti veriliyor. Benim kullandığım Rbbx05 bir yıl örneğin, 2 yıllık olan farklı g73jh modelleri de var. Sizin için önemliyse özelliklerinden mutlaka kontrol edin.
    Accidental garantiye dikkat edin, ben Kuzey Amerika harici geçersiz diye biliyorum, bence çok güvenmeyin.
    Asus Türkiye teknik servisi bir bela sanırsam, umarım hiç birimizin yolu düşmez.

    Bu arada söylemiştim ama kaçtı herhalde, beni de ekleyebilirsin kulübe



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cause_of_death -- 15 Ekim 2010; 23:54:44 >
  • Ekledim
  • beni de ekleyin
  • Merhaba. Bende 1 aydır g73 kullanıyorum. 8 senedir aynı Toshibayı kullanan ve servisinden çok memnun biri olarak ne olursa olsun yine bir toshiba almaya kilitlenmiştim. Toshibadan okadar memnundumki buraya başıma gelipte serviste garantiden çözülen şeyleri yazsam roman olur. 8 sene boyunca beni hiç üzmedi. Benim hatamdan kaynaklanan sorunlarda da servis gerekeni yaptı. p4 512 ramli 64 ekran kartlı emektar makinam artık görev süresini doldurduğu için yeni bir bilgisayar aramaya başladım. A665-11z modelini alacaktım vatan bilgisayardan. Yine onu incelemek için gittiğim birgün Asus gözüme çarptı. Özellikle geniş ekran olmasından dolayı merak edip gittim yanına. İnceledikçe hoşuma gitti. Eve geldim araştırdım daha da hoşuma gitti. Vatana gidip tekrar kurcaladım daha da hoşuma gitti. :) Kısacası iyice kafam karışmaya başladı. Belli başlı bazı kriterlerim vardı. Ben; ya 4 gb ramden yukarısı zaten gereksiz, onun yaptığı işi buda yapıyor, bunla onun arasında işte şukadar saniye farkeder tarzı fikirlere katılmıyorum. Bunun en büyük örneğini wirelesslımı-wirelessızmı makina tercih ederken yaşamıştım. Ya wireless bir havaalanlarında var birde istiklalde var gerek yok olmasada olur diye onu pas geçmiştik. 1 yıla kalmadan evlere kadar girdi. Sonuçta 8 gb ram bugün lazım olmazsa seneye lazım olacak. Alabileceğimin en iyisini alıp uzun süre kullanmak benim fikrim. Dediğim gibi bundan 8 sene önce aldığım bilgisayarıda ozamanın parasıyla 2000 dolara almıştım ve 3000 liraya geliyordu. Duyan doğal olarak okadar para verilirmi ne yaptın sen gibi tepkiler veriyordu. Ozamanlar birde dizüstüler bukadar yaygın olmadığı için iyice keriz yerine koyuluyorduk. Bana laptop alınırmı diyenlerin hepsi laptop aldı sonradan. :) Allahtan o cihazı okadar süre kullanabildimde şimdi buna laf edemiyorlar. :)
    Gelelim g73e. önce bir arkadaş sormuş ekran kartını günceleyince sorun yaşayan oldumu diye. Ben yaşadım. Yeni sistemlere çok alışık değilim ama yeni yeni gördüğüm kadarıyla yazılım bu makinaların temeli olmuş. Yani bir yazılımla yerlerde sürünen özellikler güncelleyince tavan yapabiliyor. Ya da hiç olmayan bi sorun güncelleme yapınca ortaya çıkabiliyor. Ben ekran kartını güncelleyince açılırken hata veren oyunları oynayabildim ama örneğin Crysiste ekranda eniden boyuna çizgiler çıkıp kitlenme yaşamaya başladım. İlk araştırmada yalan yok çok moralim bozuldu. Çoğunluk ekran kartının ramlarinin bozulduğunu değişmesi gerektiğini vs yazmış. Hadi hdd, veya ne bileyim ram deseler kolay değişebilecek parçalar ama 5870 dizüstünde ilk kez kullanılıyor diye bildiğim için acaba desteği hemen gelirmi diye aklıma takıldı. Bir iki kişide sürücüyle alakalı olabilir demiş forumlarda. Tabi bende servise gitmeden önce eski sürüme geçip deneyeyim dedim. Format atıp eski sürüme dönünce sorun çözüldü. Crysise devam. :) Ya da mesela hdmi ile lcd bağlantısında ses alamıyordum. Denemediğim yol kalmadı. En sonunda atinin bu iş için çıkarttığı bir sürücü buldum. Yükledim sorun çözüldü.
    Son olarak ben bu modeli niye tercih ettim? 1.si özellikleri bir dizüstü için gerçekten iyi. Hele hele benim emektardan sonra uzaya çıkmış gibi hissettim. 2.si benim için ağır olmuş büyük olmuş önemli değil. %80 evde masada kurulu kullanıyorum. E ozaman neden dizüstü alıyosun diye sorarsanız aynı masayı bi çok iş için kullanmam gerekiyor ve gerektiğinde masanın üstünü boşaltmam lazım. Dışarı biryere gideceksemde çantasına koyar sırtıma vurur götürürüm. Bu nedenle olabildiğince büyük ekranlı tercih etmeye çalıştım. Çözünürlük mevzusu çok tartışılmış. full hd olsaydı bencede güzel olurdu ama full hd benim için vazgeçme sebebi değil. İleride bu konuda hiç pişmanlık yaşayacağımı sanmıyorum. 3.sü acayip bir oyun özlemim vardı. :) Saolsun emektarda mayın tarlasının son sürümünü oynayabiliyordum. Şaka şaka Max Payne 2 ye kadar oynayabildim.:) Hem dizüstü hemde oyun için doğru bir cihaz. 4.sü gece çok bilgisayar başında olan biri olarak ışıklandırmalı klavye benim için nimet. Ekran altındaki mavi ışık da hoş bir görüntü oluşturuyor.:) Okadar gösteriş meraklısı değilim, herhangi bir tercih sebebide değil zaten ama ekstradan orjinalinde varsa tabiki güzel oluyor. 5.si ve belkide en önemlisi servisi evime çok yakın. Olası arıza durumunda direk servisle muhattap olmanın en doğrusu olduğunu bildiğim için özellikle asus olmasından dolayı kaymaklı oldu. :) Klavye düzeni alıştığımla neredeyse aynı olmasıda ayrıca tercihimi destekledi. Yanında gelen hediyeleri içinde zaten diğer arkadaşlar aynen yazmış. Kaliteli, şık, kullanışlı.
    Alma hikayemde baya karışık. Vatanda kalan son 3 ürünü teşhir oldukları için almadım. Asus ürün temsilcisi bir arkadaş bu cihazın az geldiğini, bittiğinde devamı olmayacağını söyledi. Nekadar doğru bilemem. Kapalı kutu nerde bulacağımı da ana merkezden öğrenebileceğimi söyledi. Aynı gün gittim çamlıcadaki merkeze. Birkaç internet satıcısında olduğunu 1 tanesininde hemen 3 yan binada Exa bilgisayarda kapalı kutu olduğunu söyledi. Hemen gidip yapıştım tabi. :) 3200 liraya 12 ay taksitle aldım. Merkeze gittiğimde ilgi alaka, sorduğum sorulara cevaplarda gayet güzeldi.
    Konuyu baya uzattım. Son olarakta benim gördüğüm eksilerinide söyleyeyim. En önemlisi Toshibadaki analog çevirmeli ses açma kapama düğmesine alışmış biri olarak Fn+ şeklindeki ses kontrolüne hiç alışamadım. Gündüz sesi açık kapatılmış bilgisayarı gece açınca, ses nerde kapanmışsa açılırken o yükseklikte çıkıyor. Gece evi ayağa kaldırıyor kısaca. :) Diğeri daha pratik daha mantıklıyıdı. Gece açacaksam kapalı bile olsa sesi kapatıyordum sonra bilgisayarı açıyordum. Bunu kulaklık çıkışına boş bir jak takrak çözdüm. :) Gerçi yeni modellerin hepinde böyleymiş ama bence yanlış. 2.si altta subwoofer yazan bir hoparlör daha var. Yüksek seste ses kalitesine katkısı kesinlikle oluyor ama doğal olarak kasada titreşim sesleri de oluyor. Elimle bastırdığımda ses kesiliyor ama atıyorum oyun oynarken patlamalarda çatışmalarda devamlı hafif bir zırıltı var. Buda bence bir eksiklik. Woofer koyuyorsan ona göre kasayıda taş gibi yapacaksın. Diğer eksileride USB 3.0 olmaması, full hd olmaması ve belki basit bir konu ama ekranı tutup açacak biryeri olmaması diyebilirim. :) Ekranı açmak için lcd ile kasa arasındaki incecik boşluğa parmağınızı iliştirmeye çalışıyorsunuz. Son olarakta ısınma mevzusu var. Eski makinada oyun oynayamıyordum. Dolayısıyla ısınma adına birşey olmadığı için haliyle şimdi yüksek grafikli oyunlarda bunda meydana gelen ısınma biraz fazla gibi geldi. Bende tam altındaki 3 havalandırma deliğine denk gelecek şekilde ucuz bi laptop soğutucudan söktüğüm 3 lü fanı ahşap bir platforma uydurarak bir nevi g73e özel soğutucu pad imal etmiş oldum. :) Gayette faydalı oldu.
    Kusura bakmayın alacak veya almayı düşünen arkadaşlara fikir olsun diye baya kaptırıp yazmışım. :) Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.




  • Ben laptopu uzun sure acik birakiyorum bazen 2 gun suruyor.Ama en ufak isinma olmuyor.
    Dun 5 saat boyunca Medal Of Honor oynadim.Fiziksel olarak elimle kasadan hicbir isi alamadim.
    Sadece dikkatle klavyenin tam ortasina elinizi koyarsaniz bir iliklik var.Ama bence bu ozelliklere falan bakarsak hic hic isinmiyor sogutucuya gerek duymazsiniz diye dusunuyorum.
    Ses kalitesi ve yuksekligi cok cok iyi.En begendigim nokta bu..
    Fn tuslarini kullanmak zor olmuyor aslinda. Ben ingilizce klavyeye bile 1 saat icinde alistim.Turkce klavyeleri kullanamiyorum artik :D

    Buyuklugu ve agirligi disinda eksik goremiyorum.Sarj adaptoru bile cok buyuk birsey.
    Tabi ekranin buyuk olmasi bence avantajda sayilabilir ama agirligida arttiriyor.
    Cantada tasirken bile omzunuz kopuyor.Birde klavye isiklandirmasini tamamen kapadiginizda gunduz olsa bile tuslar cok iyi secilmiyor.O yuzden ben hep acik birakiyorum.

  • ASUS G73jh modelini 2300 tl ye getirtsem sizce fiyat fazlamı. eğer fazla ise ederi neolmalıdır? şimdiden teşekkürler

    getirtmek istdeğim makinanın özellikleri

    Processor & Cache Memory


    Intel® Core™ i7 Processor 720QM : 1.6 GHz, with Turbo Boost up to 3.06GHz;,

    Operating System



    Genuine Windows® 7 Home Premium

    Chipset


    Mobile Intel® HM55 Express Chipset

    Main Memory


    DDR3 1333 MHz up to 8GB

    Display


    17.3 Full HD (1920x1080)

    Video Graphics & Memory


    ATI Mobility™ Radeon® HD 5870, 1G GDDR5 VRAM

    Hard Drive


    Dual SATA support up to 500 GB (5400 rpm/ 7200 rpm)

    Optical Drive



    Blu-Ray DVD Combo

    Card Reader


    8 in 1 card reader SD,MMC,MS,XD,Smart Media,mini SD w/ adapter,MS-Duo

    Video Camera


    2.0 Mega Pixel web camera

    Fax/Modem/LAN/WLAN


    Integrated 802.11 b/g/n
    Built-in Bluetooth™ V2.1+EDR (optional)

    LED Status Indicator


    Power-on/Suspend
    Battery Charging/full/low
    Storage device access
    Capital / Scroll / Number Lock
    Wireless on status indicator

    Interface


    1 x Microphone-in jack
    1 x Headphone-out jack
    4 x USB 2.0 ports
    1 x RJ45 LAN Jack for LAN insert
    1 x HDMI

    Hot Keys


    Function Keys:
    Fn+F1 Suspend switch
    Fn+F2 WLAN switch
    Fn+F3 Keyboard light down
    Fn+F4 Keyboard light up
    Fn+F5 Brightness down
    Fn+F6 Brightness up
    Fn+F7 LCD on/off
    Fn+F8 LCD/CRT switch display
    Fn+F9 TouchPad Lock
    Fn+F10 Volume on/mute
    Fn+F11 Volume down
    Fn+F12 Volume up
    Fn+Num Lk: Scroll Lock on/off
    Fn+Ins Fn+NumLK
    Fn+Del Scroll Lock on/off
    Fn+Space Power 4Gear
    Fn+C Splendid
    Fn+↑: Stop
    Fn+↓: Play/Pause
    Fn+ ←:Skip to Previous Track
    Fn+ →:Skip to Next Track

    Audio


    EAX Advanced HD 4.0
    Built-in 2.1 channel stereo speakers

    Keyboard


    348mm size

    Battery Pack & Life


    8 cells: 5200 mAh

    AC Adapter


    Output: 16 V DC, 4.7 A, 150W
    Input: 100-240 V AC, 50/60 Hz universal (Intel® i7-720QM / i7-820QM platform)
    Output: 19 V DC, 4.74 A, 120W
    Input: 100~240 V AC, 50/60 Hz universal (Intel® Core™i7-620M/ i5 / i3 platform)

    Dimension & Weight


    42.0 x 31.0 x 1.89~5.68 cm (W x D x H)
    3.85 kg (with 8 cell battery)

    Supplied Accessories


    R.O.G. Lacer Mouse (optional)
    R.O.G. Backpack (optional)
    R.O.G. Headset (optional)

    Multimedia Software


    ASUS DVD ( optional , only on certain BD model )
    Roxio Cineplayer (optional , only on certain BD model )

    Virus & Tool Software


    Adobe Acrobat Reader 9.0
    Power2Go
    Trend Micro Internet Security 2009/2010

    ASUS Utility


    ASUS SmartLogon
    Asus Power4Gear Hybrid
    Asus Live Update
    Asus NB Probe +
    ASUS Life Frame 3
    ASUS Wireless Console
    Virtual Camera
    ASUS Splendid
    ASUS Hotkey
    ASUS Express Gate Asus Screen Saver
    Fancy Start
    eManual
    AI Recovery

    Warranty & e-support


    2-year limited global hardware warranty
    *different by country
    1-year battery pack warranty
    On-line problem resolution through web interface (BIOS, Driver update)
    OS (Microsoft Windows 7) install/uninstall consultation
    Bundled software install/uninstall consultation
    ASUS software supporting



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaT1F -- 17 Ekim 2010; 14:46:49 >




  • Isınma konusunda everest tarzı bir programla kontrol etmenizi öneririm. Kasadan ben de fazla ısı hissetmiyorum ama geçen gün oyun sırasında kapandı. Ben takip ediyorum, idle sıcaklıklarım ekran kartının 60-70 aralığında geziyor, oyunlarda 95-100 gördüğüm hatta bazen geçtiğim oluyor. 105 üstü zaten tehlikeli bölge. Yakın zamanda ekran kartının termal macununu yenilemeyi planlıyorum, ısınma problemi g73jh'da yaşanan genel bir problem yaşarsanız korkmayın.

    Benim gibi termal macun yenilemeyi düşünenler için G73 Disassembly video : Bu işlemin cihazınızı garanti dışı bırakacağını unutmayın



    Bu da pdf formatında adım adım söküm rehberi :

    http://www.gentechpc.com/Asus/G73/G73%20Series%20Chapter%2002-v1.0.pdf

    Biraz korkuyorum ama deneyecem sanırsam

    Ekran kartı driver güncelleme problemine gelince. Üstte belirttiğiniz dikey çizgi sorunu GSOD problemi olarak bilinmekte ve çözümü bulunmaktadır (official mı bilmiyorum). Aşağıda vereceğim linkten çözüme ulaşabilirsiniz. Bu akşam Türkçe'sini adım adım yazmaya çalışacağım. - Bu arada uyarayım bios, vbios güncelleme işlemleri az da olsa risklidir. Bu tarz şeyler yaparken hem pilinizin hem de adaptörünüzün takılı olmasına özen gösterin. Böyle bir şey olmasa bile sıradışı bir olay bu işlem sırasında notebook'u kullanılmaz hale getirebilir, lütfen bunları göze alıp yapın.

    Stock driver problemsiz olanı, dediğiniz gibi güncelleyip problem yaşarsanız stock driver'ı geri yükleyerek problemi giderebilirsiniz, en sağlam yoldur.

    İngilizcesi iyi olanlar için Asus G73JH bütün problem ve çözümleri için yararlı bir link :http://forum.notebookreview.com/asus-gaming-notebook-forum/492354-all-g73jh-problems-solutions-here.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cause_of_death -- 17 Ekim 2010; 20:50:20 >




  • G73JH için Adım adım Vbios güncelleme işlemi:

    Önemli: Bu riskli bir işlemdir, işlemin başarısız olması sonucunda bilgisayarınız açılmayacaktır, servisle uğraşırsınız. kesinlikle uygulama dosyasını windows üzerinden kurmaya çalışmayın, daha riskli bir yoldur.

    GSOD diye tabir edilen, genellikle driverı güncelledikten sonra oyunların ortasında baştan aşağı gri ekran verip donmasına sebep olan sorunun çözümü olarak verilmiş. Official mı değil mi net bilmiyorum.
    Bu sorunu yaşıyorsanız stock driver'ı geri yükleyerek problemi giderebilirsiniz, en sağlam yoldur.

    Bu işlem Bios 0211 sürümünde denendiği için Bios'u 211'e güncellemenizi önemle tavsiye edilir. (http://support.asus.com/ linkinden download kısmından ilerleyerek bios update e ulaşabilirsiniz)

    Bir üst mesajda yazdığım uyarı bu işlem ve bios güncelleme için de için aynen geçerlidir, bu işlem sırasında oluşabilecek bir problem (bilgisayarın kendini kapatması, donması gibi) bilgisayarınızı kullanılmaz hale getirebilir. Bu riski minimuma indirmek adına pilinizin ve adaptörünüzün takılı olduğundan emin olun. Böyle bir risk az da olsa her zaman var, göze almıyorsanız yapmayın.

    Rehberi aldığım orijinal link:http://forum.notebookreview.com/asus-gaming-notebook-forum/515309-how-fix-your-gsod-blues.html

    Bu işlem Bios 0211 sürümünde denendiği için Bios'u 211'e güncellemenizi önemle tavsiye edilir. (http://support.asus.com/ linkinden download kısmından ilerleyerek bios update e ulaşabilirsiniz)

    Öncelikle ihtiyacınız olan bir flash disk. İşlem sırasında flash disk formatlanacağı için içindeki dosyaların yedeğini mutlaka alın, dosyaların formatlandıktan sonra geri dönüşü olmayacaktır.
    Yapacağımız işlem bootable bir flash disk oluşturmak olacak, cd-dvd ile denemediğim için o konuda yardımcı olamayacağım. Flash diski bilgisayara takın.

    Adımlara başlamadan önce işlemin adım adım gösterildiği video'yu koyayım, yine de yazıyorum ben adımları. Adımları takip edecekseniz video'dan kontrol etmenizi öneririm.



    1-http://www.filedropper.com/93vbiosa linkindeki dosyayı bilgisayarınıza indirin.
    2- İçindeki HPUSBDisk.rar dosyasını Hp adında bir klasör oluşturup içine extract edin.
    3- Aynı şekilde Win98boot.rar dosyasını masaüstüne extract edin, win98boot adında bir klasör gelmeli masaüstüne.
    4- Hp klasörünün içine çıkarttığımız HpUSBDisk.exe'yi çalıştırın.
    5- Device kısmında flash belleğiniz gözükmeli. File System'ı "FAT 32" yapın.
    6- "Quick Format" karesi tiksiz olmalı, oradaki tiki kaldırın.
    7- "Create a DOS startup disk" karesini tikleyin, "using system files located at" yazısı altında bulunan boşluğun sağ tarafındaki "..." karesine tıklayın ve masaüstüne çıkarttığımız win98boot klasörünü seçin (içine girmeyin, klasörü seçiyoruz)
    8- Start'a basın, bir uyarı gelecek - Yes diyin. İşlem uzun sürebilir.
    9- İşlem bitince bir uyarı verecek, Ok'e tıklayarak kapatın.
    10- Bootable Usb diskimizi oluşturmuş olduk. Şimdi ilk indirdiğimiz 93vbiosa rar'ından daha önce çıkarttığımız "atiflash.exe", "BR3852.001" ve "Vflash.bat" dosyalarını flash diskin içine taşıyoruz.
    11- Flash diski çıkartmadan bilgisayarı restlartlayın. Kapandıktan sonra tekrar açılmaya başlar başlamaz esc tuşuna hızlı hızlı basın (bas çek şeklinde).
    12- Karşınıza select boot device adında mavi bir ekran gelecek, buradan flash diskimizi seçeceğiz.
    13- Windows 98 işaretinden sonra Msdos kipi ile karşı karşıya kalacaksınız.
    14- Dosyaların flash diskte yer aldığından emin olmak için "dir" yazın ve enterlayın. VFlash, Br3852 ve ATIFlash dosyalarını orada görmeniz gerekiyor.
     DH Asus Republic of Gamers Kulübü

    15- VFlash yazıp enterladığınızda flashlama işlemi gerçekleşecek.
    16- Flash işleminin bittiğini ve restartlamanız söylenen ekrana gelince flash diskinizi çıkartın ve bilgisayarı kapatın.
    17- 10 saniye bekleyip bilgisayarı tekrar açın ve işlem tamam. (10 saniye beklemek ne alaka bilmiyorum, bu şekilde önerilmiş)

    GSOD çözümü olarak bu gösteriliyor ve ben de dahil olmak üzere bir çok kullanıcıda başarıya ulaşmış durumda. Mobility 10.8 driverını sorunsuz olarak kullanmaktayım şu an.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cause_of_death -- 13 Aralık 2010; 18:31:35 >




  • Valla bu linkler çok iyi oldu. Özellikle sökme dosyası süper. Benim güncellemeyle gelen sorunu 2.sırada anlatmış. Format atım ilk drivera geçince bir sorunum kalmadı. Yenisi çıkana kadar güncelleme yapmayacam. Isınma mevzusuna gelince öyle kapanma gibi birşey olmadı bende. En son Metro 2033 oynarken ekran kartının tarafındaki çıkışta ısınma oldu. Ama dediğim gibi öyle sıradışı çok uç bir ısınma değildi. Bencede olağan bir ısınmaydı. Yaptığım şey daha rahat hava alması için iyi oldu. Cihazın herhangi bir ısınma sorunu yok. Hatta boşta çalışırken buz gibi. :) İşlemci 40 larda ekran kartıda 50 lerde geziyor.
  • cause_of_death, gerçekten çok faydalı bir link vermişsin, teşekkürler.

    Yalnız ben orada yazılı olmayan başka bir sorunla karşılaştım. Bilgisayar açıldığı zaman mouse'un ışığı yanmasına rağmen (yanında hediye gelen mouse) imleç bazen hareket etmiyor. Touchpad ile kontrol edebiliyorum. Windows'u yeniden başlatırsam veya mouse kablosunu çıkarıp biraz bekleyip tekrar takarsam çalışmaya başlıyor.

    Bir de geçen hafta AMD'nin sitesinden en yeni sürücüyü indirmiştim (mobil ekran kartları için olanı tabii ki) ancak bir türlü kartı tanımadı, Standart VGA olarak gördü. Şimdilik sadece stok sürücüyü kullanabiliyorum. Sanırım ekran kartının BIOS'unu güncellemem sorunu çözebilir.

    Bunun dışında verilen linkte yazılı olan sorunlardan sadece yazı yazarken bazen harflerin basmaması sorununu yaşadım ancak yazılımsal bir sorun olduğunu düşünmemiştim, tuşlara yeterince iyi basmadığımı zannediyordum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dylan150

    Valla bu linkler çok iyi oldu. Özellikle sökme dosyası süper. Benim güncellemeyle gelen sorunu 2.sırada anlatmış. Format atım ilk drivera geçince bir sorunum kalmadı. Yenisi çıkana kadar güncelleme yapmayacam. Isınma mevzusuna gelince öyle kapanma gibi birşey olmadı bende. En son Metro 2033 oynarken ekran kartının tarafındaki çıkışta ısınma oldu. Ama dediğim gibi öyle sıradışı çok uç bir ısınma değildi. Bencede olağan bir ısınmaydı. Yaptığım şey daha rahat hava alması için iyi oldu. Cihazın herhangi bir ısınma sorunu yok. Hatta boşta çalışırken buz gibi. :) İşlemci 40 larda ekran kartıda 50 lerde geziyor.


    Sıcaklıklarınız gayet iyi, 100'e kadar yolu varmış zaten :). ilk aldığımda benim ekran kartı sıcaklıklarım da idle 50 lerde oyun için 85 lerde geziyordu. Süpürge dayadım ama fayda etmedi, tozlandı herhalde 6 aydır kullanıyorum :).

    quote:

    Orijinalden alıntı: tristam

    cause_of_death, gerçekten çok faydalı bir link vermişsin, teşekkürler.

    Yalnız ben orada yazılı olmayan başka bir sorunla karşılaştım. Bilgisayar açıldığı zaman mouse'un ışığı yanmasına rağmen (yanında hediye gelen mouse) imleç bazen hareket etmiyor. Touchpad ile kontrol edebiliyorum. Windows'u yeniden başlatırsam veya mouse kablosunu çıkarıp biraz bekleyip tekrar takarsam çalışmaya başlıyor.

    Bir de geçen hafta AMD'nin sitesinden en yeni sürücüyü indirmiştim (mobil ekran kartları için olanı tabii ki) ancak bir türlü kartı tanımadı, Standart VGA olarak gördü. Şimdilik sadece stok sürücüyü kullanabiliyorum. Sanırım ekran kartının BIOS'unu güncellemem sorunu çözebilir.

    Bunun dışında verilen linkte yazılı olan sorunlardan sadece yazı yazarken bazen harflerin basmaması sorununu yaşadım ancak yazılımsal bir sorun olduğunu düşünmemiştim, tuşlara yeterince iyi basmadığımı zannediyordum.


    Rica ederim. Yeni driverın ekran kartını tanımaması sorununu ben de yaşadım. Direk driverı değil de o driver sayfasındaki 1 mblık dosyayı indirip, dosyanın kendisi internetten driverı çekince tanıdı. Bir de öyle deneyin isterseniz.

    Bu arada mouse sorununu ilk defa duyuyorum, farklı usb portlarını denemediyseniz deneyin. Bilemedim valla :).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cause_of_death -- 17 Ekim 2010; 18:03:01 >




  • cause_of_death

    Sormak istediğim bir konu var. Diyelimki bu işlemi yaptık. Ekrandaki çizgiler çıkıp klitlenme sorununu çözdük. Bunun haricinde 10.8 denen sürümün + ları nedir? yani bunu yapmaya değermi? Birde bu işlemi yaptıktan sonra format attık yine eski sürüme döndük. 10.8 i tekrar kullanabilmek için bu işlemi her format sonrasında yapmamız gerekirmi? Yoksa bu işlem tek seferlikmi?

    Süpürge diyince bende oyunda çizgiler çıkmadan 1 gün önce ufak bir süpürge operasyonu yapmıştım. Toz tutmadan sık sık hafiften yaptığım bir işlemdi eski bilgisayarımda. Ertesi gün başıma iş gelince herhalde dedim içerde birşeyleri hallettik süpürgeyle. O gece 3.5 vaziyetteydim. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dylan150

    cause_of_death

    Sormak istediğim bir konu var. Diyelimki bu işlemi yaptık. Ekrandaki çizgiler çıkıp klitlenme sorununu çözdük. Bunun haricinde 10.8 denen sürümün + ları nedir? yani bunu yapmaya değermi? Birde bu işlemi yaptıktan sonra format attık yine eski sürüme döndük. 10.8 i tekrar kullanabilmek için bu işlemi her format sonrasında yapmamız gerekirmi? Yoksa bu işlem tek seferlikmi?

    Süpürge diyince bende oyunda çizgiler çıkmadan 1 gün önce ufak bir süpürge operasyonu yapmıştım. Toz tutmadan sık sık hafiften yaptığım bir işlemdi eski bilgisayarımda. Ertesi gün başıma iş gelince herhalde dedim içerde birşeyleri hallettik süpürgeyle. O gece 3.5 vaziyetteydim. :)


    Driver sürümü güncellemeleri bazı ufak hataları giderir ve bazı oyunlarda ufak da olsa performans artışı sağlar.Örneğin 10.8 için :
    https://a248.e.akamai.net/f/674/9206/0/www2.ati.com/drivers/Catalyst_108_release_notes.pdf -5. sayfadan itibaren.

    Oyunlardaki yükleme süreleri vs kısalabilir ki ben 10.8'i yükleyince battlefield bad company 2 loading sürem neredeyse yarı yarıya azaldı. Bence çok şart bir işlem değil, ben aylardır stock driverda kullanıyordum şikayetim olmadı, arkadaş gazlayınca böyle bir işe kalkıştık Format sonrası nasıl olur açıkçası bilmiyorum, gpu-z gibi programlarla vbios versiyonu kontrol edilip olup olmadığı anlaşılır. Aslında basit bir işlem ama bir şey olacak diye korkuyor insan, ben de sadece bir defa yaptım bu vbios olayını :).

    Süpürge olayı fena olmuş, Gsod olayını bilmesem ben de aynı düşünceye kapılırdım




  • arkadaslar ne yazik ki laptopuma baya bi sorun yasiyorum.persembeye dek hersey guzeldi.persembe gununden itibaren oyun oynarken birden makine kilitleniyor ardindan mabi ekran veriyordu ( yillar sonra ilk kez mavi ekran hatasi ile karsilastim ).son 2-3 gundur de mavi ekran gelmiyor fakat hangi oyuna tiklasam ( wow ve pes11 oynuyorum sadece ) oyun acilir acilmaz donuyor ardindan vertical strip denilen olay.herhangi bi renkte bu sorunu yasiyorum.vbios veya bios degistirme vs pek bilmedigim icin yukarida deidklerinizi yapamayacagim gibi goukuyor en azindan sonra garanti disi kaldi vs diye ugrasmak istemiyorum laptopum.yarin servise goturucem.sizce ne sonuc cikar ?alali daha 20 gun oldu.servise vermekten baska carem oldugunu sanmiyorum.bu arada pc de tek degistirdigim son driveri yuklemek oldu atinin onu da dun yaptim belki duzelir diye ama o da farketmedi..
  • Arkadaşım eğer sorunları driverı yükledikten sonra yaşamaya başladıysan yapabileceğim tek tavsiye format atman. 64 bit windowsa alışamadım gitti bende. Yükleyipte açamadığım Appcrash veren oyunlar başka oyunların dll lerini veya ne bileyim ek programlarını yükledikçe çalışmaya başlıyor. Her yeni oyunun başında bir sorun yaşıyorum. Sonra internetten araştırınca yok crack değiştir, yok kartı update et, yok yeni patch çıkmış onu yükle felan bir şekilde hepsi çözülüyor. :) Sorunun parça arızası olduğunu sanmıyorum. Bi format at tekrar dene yine aynı sorun çıkarsa ozaman servise git derim ben.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shafter

    arkadaslar ne yazik ki laptopuma baya bi sorun yasiyorum.persembeye dek hersey guzeldi.persembe gununden itibaren oyun oynarken birden makine kilitleniyor ardindan mabi ekran veriyordu ( yillar sonra ilk kez mavi ekran hatasi ile karsilastim ).son 2-3 gundur de mavi ekran gelmiyor fakat hangi oyuna tiklasam ( wow ve pes11 oynuyorum sadece ) oyun acilir acilmaz donuyor ardindan vertical strip denilen olay.herhangi bi renkte bu sorunu yasiyorum.vbios veya bios degistirme vs pek bilmedigim icin yukarida deidklerinizi yapamayacagim gibi goukuyor en azindan sonra garanti disi kaldi vs diye ugrasmak istemiyorum laptopum.yarin servise goturucem.sizce ne sonuc cikar ?alali daha 20 gun oldu.servise vermekten baska carem oldugunu sanmiyorum.bu arada pc de tek degistirdigim son driveri yuklemek oldu atinin onu da dun yaptim belki duzelir diye ama o da farketmedi..


    Mafia 2 bilgisayarıma nvidia physx kurunca benzer problemler yaşamıştım. Oyunları bilmiyorum ama durup dururken bilgisayar donuyor ya da mavi ekran veriyordu. Ben de bunu düşünerek sistemi bir kaç gün önceye geri yükledim. Başlat - Accessories - System Tools - System Restore a tıklayıp bir bakın hangi günlere restore edebileceğinize. Perşembe'den önce bir gün varsa bir şansınızı deneyin. Yalnız yapmadan önce belgelerinizin yedeğini almayı ihmal etmeyin çünkü atıyorum geçen hafta çarşambaya restore ederseniz çarşambadan bugüne kadar bilgisayarda yaptığınız bütün değişiklikler gidecektir. Bence denemeye değer.
    Tabi format daha genel bir çözüm, servise yollamadan önce bu tarz daha basit çözümleri denemenizi öneririm.




  • su an kiz arkadasimin laptopundan yaziorum : p

    onerilerinizden sonra laptopa format atiyim dedim.o da ne..recovery error.ne dvd den ne de kendi diskindeki dosyalardan hic bi sekilde recover yatamadim random olarak recovery erorr verdi.bi 20 de bi 70 te.saka gibi bisey olmali bu..3300 tl para verdim ve 15. gun laptopum serviste.en fazla 5 is gunu surer dediler bakalim.kesinlikle para iadesi alicam..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shafter

    su an kiz arkadasimin laptopundan yaziorum : p

    onerilerinizden sonra laptopa format atiyim dedim.o da ne..recovery error.ne dvd den ne de kendi diskindeki dosyalardan hic bi sekilde recover yatamadim random olarak recovery erorr verdi.bi 20 de bi 70 te.saka gibi bisey olmali bu..3300 tl para verdim ve 15. gun laptopum serviste.en fazla 5 is gunu surer dediler bakalim.kesinlikle para iadesi alicam..


    Geçmiş olsun. Ne yazık ki bu tarz şanssızlıklar yaşanabilmekte, umarım en kısa zamanda sonuç alabilirsiniz.
  • bu ne böle ya ben asus g 73 arıyorum meğersem herkes şikayetçi bu laptoptan ucuz etin yahnisi yavan olurmuş birkez daha anladım anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.