Şimdi Ara

DGS yeni kimlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu yılki DGS sınavına girebilmek için yeni kimlik zorunlu mu ? Eski kimlikle girebilir miyim? Cevaplarsanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickbulamayanadam -- 16 Mayıs 2018; 10:46:6 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Zorunlu değil,eski kimlikle girebilirsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni kimlik çıkarmış kişiler için şu:
    Benim bildiğim artık resmi kurumlarda, bankalarda vs. artık yeni kimlik isteniyor. Örnek olarak banka hesabı açtırmam gerekti sistem eski kimliği geçerli kabul etmedi. Garanti olması açısından yeni kimlikle girin.
  • Eski nüfus cüzdanları yasal olarak 2019 yılı sonuna kadar geçerli. Dolayısıyla bu tarihten önce eski kimlik kabul etmeyen bir kurum veya kuruluş varsa, onların kabahati sayılır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Samir_Rallye

    Yeni kimlik çıkarmış kişiler için şu:
    Benim bildiğim artık resmi kurumlarda, bankalarda vs. artık yeni kimlik isteniyor. Örnek olarak banka hesabı açtırmam gerekti sistem eski kimliği geçerli kabul etmedi. Garanti olması açısından yeni kimlikle girin.
    Hangi banka kabul etmedi onu ? Şikayet etmek gerekiyor. Ben 7 ay önce maaş kartı için başvururken de yeni kimlikte seri no ıvır zıvır olmadığı için eski kimlik lazım oldu. O an eski kimlik yanımda olmaması sorunu çekmiştim.

    Arkadaşın dediği gibi eski kimlik her nerde olursa olsun 2019 yılı sonuna kadar geçerlidir.Hiçbir kurum,kuruluş vatandaşı yeni kimlik çıkarmaya zorlayamaz eski kimlikle işlem yapmıyorum diyemez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _A_L_İ_ -- 18 Mayıs 2018; 13:24:46 >
  • _A_L_İ_ kullanıcısına yanıt
    Garanti bankası. Hesap açılırken kimliği taratıyorlar sistem kabul etmedi yoksa memurdan değil. Öyle bir sistem geliştirmişler.
  • Banka Nasıl sistem geliştiriyormuş kendi kafasına göre ? Devletin konudaki açıklaması aşağıdaki gibidir.

    Bakanlığımıza intikal eden bilgilerden "mevcut nüfus cüzdanı" nın geçerlilik ve değiştirme süresi ile ilgili olarak tereddütlerin olduğu anlaşılmıştır. Bilindiği gibi Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı yaygınlaştırma uygulamasına ülke genelinde 02.01.2017 tarihinden itibaren başlanmıştır. Bu çalışmanın 3 ila 3,5 yıl içerisinde tamamlanması öngörülmektedir. Bu itibarla kişilerin elinde var olan nüfus cüzdanları, değiştirilmesini zorunlu kılan haller dışında yenisi ile değiştirilinceye kadar geçerlidir.
    Diğer taraftan Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı uygulamalarında doğum, kayıp veya tahrifat sebebiyle kullanılamayacak durumda olması nedeniyle yapılan kimlik kartı başvurusunda, yeni kart düzenleninceye kadar on beş gün geçerli Geçici Kimlik Belgesi düzenlenmekte ve belgenin Kimlik Paylaşımı Sistemi üzerinden doğruluğu da kontrol edilebilmektedir.
    Yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar yukarıda belirtilen nedenlerle düzenlenen Geçici Kimlik Belgesi ve mevcut nüfus cüzdanlarının vatandaşlarımızın iş ve işlemlerinin yürütülmesinde geçerli olduğunun bilinmesi hususu kamuoyuna duyurulur.

    Değiştirmesini zorunlu kılan haller : kayıp , yırtılma , çalınma vs.

    Ben böyle şeyleri kafama takarım yarın ya garanti bankasını ya nüfus vatandaşlık işlerini ararım.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.