Şimdi Ara

DFİ P35 BLOOD İRON BOARDDAKİ GARİP SORUN....

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar sistem açılıyor yalnız lcd ekrana hiç görüntü gelmiyor.ve lcd ekran üzerindeki kahverengi işık yeşile hiç dönmüyor ama kasa çalışıyor...

sizce bunun sebebi ne olabilir...

psu demeyin çünkü psu be-quiet 430 watt ve 12v de toplam 40 amper çıkış veriyo...

ekran kartı ise 6600gt, onuda başka bi sistemde denedim ondada bi sorun yok...

lcd yi hem analog hem dvida denedim yine sorun çözülmedi...

geriye kalan tek seçenek olarak anakartta, bi problem olduğunu düşünüyorum...

ama anakartta ne olabilir,onu anlayamıyorum...
    tek gözüme takılan bazı boardlar açılırken kapanıp tekrar açılıyo bunun bazı boardlarda normal bi durum olduğunu öğrendim..yalnız ilginç olan bazen iki açılışta sistem açılırken bazen tek açılışta açılıyo sistemtabii 2 açılışta açarken ekrana sinyal geliyodu ama şimdi ekrana hiçbişekilde görüntü gelmiyo, ne bir nede iki açılıştada sinyal alamıyomdahada ilginç olansa,bi, iki kerede açıp, bi, bikerede sistemin açılması, ne demek oluyo onuda anlamadı gitti...

artık kafayı yemek üzereyim

görüşlerinizi bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 25 Kasım 2007; 18:07:43 >

• anakartı ikinci elden aldıysan bozuk olabilir.
  • anakart sıfır alındı
  • ramlerini kontrol et bide biosu sıfırla bakalım açılcak mı
  • quote:

Orjinalden alıntı: marcorcun

ramlerini kontrol et bide biosu sıfırla bakalım açılcak mı

ramler kontrol edildi bi sorun yok,yalnız e2180, 3 ghz de çalışıyor..bu arada orthos ve diğer testlerde stabil bu değerde...

dediğin gibi biosu default ayarlara döndürüp deniycem bide...

yalnız;

sence oc den dolayı olabilirmi bu ekran açmaması durumu..eğer olur dersen, teknik olarak neden olur peki bu...sonuçta stabilite testlerini geçiyosa sistem yapmaması gerekmezmi,bu sorunu,(eğer bundan dersen tabii sorun)

yada bi başka deyişle, diyelimki oc den dolayı açmıyo, o zaman neden açmaz ?mantıken güç yetmiyodur, yanlışmı düşünüyom,peki ama be-quiet 12v de 40 amper veren bi psu nasıl yetmez öyleyse?
    yada bunlar yanlış, doğru şudur diyebileceğin başka yorumlar ve çözümler varmıdır.
    saygılar

-

• eger oc lu siistem ortos ve 3dmark da sorunsuz stabil kalabiliyorsa acılmama nedeni bu degil bence psu da degil anakartda sorun bence ve bu bios sorunu kardeş eger bios uptade falan yapdıysan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dargmen -- 25 Kasım 2007; 22:53:04 >
  • Dediğin sorun aynı anakartla bende OC yaparken başıma gelmişti sadece. Pili söküp takıp işlemciye +voltaj ile düzeltiyordum. Sende pili söküp bi biosu sıfırla bakalım düzelebilir, en azından bu seçeneğide elemiş olursun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: righteous@

arkadaşlar sistem açılıyor yalnız lcd ekrana hiç görüntü gelmiyor.ve lcd ekran üzerindeki kahverengi işık yeşile hiç dönmüyor ama kasa çalışıyor...

sizce bunun sebebi ne olabilir...

psu demeyin çünkü psu be-quiet 430 watt ve 12v de toplam 40 amper çıkış veriyo...

ekran kartı ise 6600gt, onuda başka bi sistemde denedim ondada bi sorun yok...

lcd yi hem analog hem dvida denedim yine sorun çözülmedi...

geriye kalan tek seçenek olarak anakartta, bi problem olduğunu düşünüyorum...

ama anakartta ne olabilir,onu anlayamıyorum...
    tek gözüme takılan bazı boardlar açılırken kapanıp tekrar açılıyo bunun bazı boardlarda normal bi durum olduğunu öğrendim..yalnız ilginç olan bazen iki açılışta sistem açılırken bazen tek açılışta açılıyo sistemtabii 2 açılışta açarken ekrana sinyal geliyodu ama şimdi ekrana hiçbişekilde görüntü gelmiyo, ne bir nede iki açılıştada sinyal alamıyomdahada ilginç olansa,bi, iki kerede açıp, bi, bikerede sistemin açılması, ne demek oluyo onuda anlamadı gitti...

artık kafayı yemek üzereyim

görüşlerinizi bekliyorum

Anakartı vidalarken kasaya vidaları çok sıkmış olabilirsiniz.. vidaları kontrol edin. aynı sorun bendede vardı vidaları gevşettim düzeldi.

Ayrıca bu sorun anakartın işlemciyi denetleyememesinden kaynaklana bir sorun kitapcığına bakarsanız anakart üzerindeki ışıklardanda rahatlıkla anlayabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.