Şimdi Ara

Dexter (2006 - 2013) / New Blood (2021) (728. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19.076
Cevap
68
Favori
614.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 726727728729730
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jack_daniel's

quote:

Orijinalden alıntı: Sercann35

quote:

quote:

Geldim bile. An itibari ile 7.sezon da bitti.

Finali nasıl buldun?Artık rahat rahat konuşabilirim,spoiler çekincesi kalmadı

7.Sezon Hakkında

Yalnız o nasıl bir son nasıl bir bölümdür nasıl bir sondur. Biraz ayrıntıya girersek maalesef LaGuerta'nın vurulacağını önceden öğrenmiştim bu yüzden sonunda Debra'nın, Dexter'ı değil de LaGuerta'yı vuracağını sezmek zor olmadı. Açıkçası Hannah rolüyle Yvonne Strahovski de diziye renk katmış. Senaristlerin Hannah'ı Debra meselesi yüzünden direkt hapise attırp harcamadıkları iyi olmuş. Çünkü Hannah ile beraber son sezona gizem bırakmışlar. Hannah Dexter'ın kapısının önüne çiçek koyması ve aralarında neler olacağı 8.sezona kalmış durumda. Ancak şu konu benim kafamda tam netleşmedi bu yüzden bir varsayımda bulunacağım. Bence Debra'yı Hannah zehirlemedi, Dexter ona Debra'yı zehirleyip zehirlemediğini söylediğinde "zehirledim" diyerek bence yalan söyledi çünkü Hannah daha mahkemeye çıkmamışken Debra ile aralarında ilginç bir konuşma geçmişti bu nedenle böyle düşünüyorum. Bunu da öğrenebilmemiz için yine 8.sezonu beklemek zorundayız.

Genel olarak inceleyecek olursam bu sezonu 6.sezona oranla daha çok beğendiğimi söyleyebilirim. Zaten 6.sezonun bitişi ve 7.sezonun başlangıcı fırtına gibi olmuştu. Debra'nın Dexter'ın seri katil olduğunu öğrenmesi, bunu kabullenebilme aşamaları,Dexter'ın kendisi gibi katil olan Hannah'a aşık olması, sezonda ara ara ve özellikle yoğun şekilde sonlara doğru LaGuerta'nın Dexter ve Debra'yı sıkıştırma çabaları, Isaak - Dexter ilişkisi, Quinn - Nadia ilişkisi işlenmiş bu sezonda. Genel itibari ile çok iyi bir sezon olmuş diyebiliriz. Senaristler iyi iş çıkarmışlar.

Hannah ve Debra konusunda haklı olabilirsin,8.sezonda bu net olarak açıklığa kavuşacak.

LaGuerta olayının bir şekilde çözüleceği belliydi.Sadece Debranın bunu yapması ile renk kattılar içine.

Geçen sezona göre gerek olaylar gerek senaryo olarak daha başarılı buluyorum ben de.8.sezon gerçekten sabırsızlık uyandırıyor.

Son olarak da,başka şartlarda başka şekilde karşılaşsalardı,Isaac'in de dediği gibi Dexter ile iyi bir arkadaş olabilirlerdi.

Haklısın LaGuerta olayı çözüme kavuşacaktı, Debra'nın onu vurması ile diziye farklı bir soluk getirdiler. Ama Debra, LaGuerta'yı vurduktan sonra gidip ağlayarak onu kucaklaması ile içim acıdı. Debra'nın o hallere düşmesine üzüldüm.

Isaak meselesine gelirsek... Ben Viktor'u Isaak'ın kardeşi veya yakın arkadaşı sanmıştım ama meğerse sevgilisiymiş. O kısımda biraz şaşırmıştım. Dexter ve Isaak birbirlerini öldürmeye çalışmalarına rağmen birbirlerine çok nazik yaklaşmaları da onları ilişkilerinin ne kadar ilginç olduğunu gösteriyor.

Daha önceki mesajımda yazdığım gibi Hannah'ı hapiste çürütmeyip geleceğini belirsiz bırakmaları zaten sonu heyecanlı biten dizinin heyecan seviyesini daha da arttırdı.

Hannah - Debra meselesi ise bence Debra'nın oyunu. Kendisini zehirlenmiş gösterip Dexter ile Hannah'ın ayrılmaları için yaptığını düşünüyorum.

• eskilerden.

1. sezon final.

Ulan dex.! Adam abisini öldürür mü. İlk defa duygulandığım sahneydi, 12. bölüm. Ruby ise, rolün hakkını fazlasıyla verdi. Hareketler, mimikler, konuşmalar süper ötesiydi.! Hayran kaldım adama. Hasta olduğum nadir karakterlerden birde ''hannah mckay'' var. O ayrı... keşke 1. sezonda direk çıkartmasalardı abisini. Biraz daha izlesek çok iyi olurdu bence. Ama gerçekten muhteşem bir finalmiş şimdi bile diyorum yani yine bende o şok etkisini yarattı. O evin içinde konuşmalar, gezinmeler, hayal görmeler süperdi. Sonunda dex'in hayal ettiği kutlama biraz tebessüm ettirdi. ama kafam hala bozuk. neyse yarın 2. sezona bir el atalım. yeni sezona daha var.

• quote:

Bakalım hocam,8.sezonla beraber hepsi netleşecek.Tahminlerimiz ne derece doğru göreceğiz
  • quote:

quote:

Bakalım hocam,8.sezonla beraber hepsi netleşecek.Tahminlerimiz ne derece doğru göreceğiz

En kötü kısım işte beklemek... Daha dün 7.sezonu bitirmeme rağmen özledim bile yeni sezonu.
  • quote:

En kötü kısım işte beklemek... Daha dün 7.sezonu bitirmeme rağmen özledim bile yeni sezonu.

Alıştın sürekli 3-5 bölüm izlemeye
  • quote:

quote:

Alıştın sürekli 3-5 bölüm izlemeye

Bazı günler 3-5'ten de fazlaydı. Biraz önce baktım 7'sinde başlamışım 28'inde bitirdim. Arada bir kaç gün elimde olmayan nedenlerden ötürü izleyememiştim. Aşağı yukarı günde ortalama 5 bölüm izledim diyebilirim.

• quote:

House a da başlayacaktın,dönüşümlü olarak izleyecektin.Yeni sezon gelene kadar anca biterdi
  • quote:

quote:

House a da başlayacaktın,dönüşümlü olarak izleyecektin.Yeni sezon gelene kadar anca biterdi

Yok House, Chuck'tan sonra... Prensip meselesi iki diziye aynı anda başlamam.

• quote:

Ondan sonra da biter 15 günde
  • quote:

quote:

Ondan sonra da biter 15 günde

Aynen. Bazı diziler için 15 gün çok bile.

• quote:

Aynen. Bazı diziler için 15 gün çok bile.

House da göreceğim seni,tam boşluk zamanıma gelmişti,1 aydan kısa sürede bitti sanırım

Hem sezon sayısı olarak hem de bölüm sayısı olarak da oldukça fazla
  • 6. Sezon bittikten sonra 7. sezon başladığı vakit uzun bir ara vermiştim 7. sezon bitmiş. Kız arkadaşımı da ikna edip oturup izlemeye başladık, başladık derken bitti bitecek 9. bölümü gecenin bu saatine kadar delicesine izledik.

Isaak Sirko karakterini henüz bilmeyen açmasın;

Yalnız demin bir şey fark ettim ki bu Isaak Sirko denen adam izlediğim bölümlerde beni hep derinden etkilemiş. Adamın Victor'a aşık olacağı aklımın ucundan bile geçmezdi, bir de o haşin bakışlarının ardında duygusal yüklemlerini Victor için dökünce aşk'ın ne kadar değerli olduğunu göstermeye çalışmışlar. Ulan 9. bölümde resmen adamı ayakta alkışlayasım geldi, gerçekte bu adam böyle olsa herhalde karşısında dikilip alnımdan vurması için en ön sıradan yer kapardım. :)

Şaka bir yana bu adamın oyunculuğuna hayran kaldım, Dexter'a hep karşı tarafta(kötüyü oynayan) olan karakterlerin hepsine oldum olası sempati beslemişimdir ama bu adamın karizmalığına diyecek bir laf bulamıyorum. İroni lafını çok kullanması onun kaderini belirlemiş olsa gerek lakin bu kelimenin mutlaka sonuca varacağı bir nokta vardı, herşey o kadar beklenmedik bir şekilde gelişti ki ben bile bazı yerlerde duraksayarak takip ettiğim olmuştu ancak işin sonu olarak Isaak'in ölümü beni bayağı bir üzdü, keşke Dexter onu masasına yatırıp bir iki kadeh rakı ve gırgır şamata eşliğinde işini halletseydi diyordum ama olmadı. :)

İlginçtir ki ufak bir araştırma ile IMDB sayfasında da Isaak(Ray Stevenson) adamımız hiç adam akıllı bir başrolde oynadığı filmleri olmamış, olanlar var tabii ama pek de güzel sayılmaz. Dizi ve Film sektöründe oyuncuların sarf ettiği eforları bir kere daha tartıp/biçip tebrik ettim, böyle kişiler daha çok uzun vadeli rollerde çok iyi iş yapıyorlar, dizileri sevmemin en iyi yanı bu olsa gerek. Sıradan bir [tanıtım-olay-mutlu son] üçlüsünü filmlerde yaşama psikolojisinden ziyade, dizilerde verilen kurguları bölüm bölüm 3'e 5'e ayırmaları çok iyi oluyor. En azından insan filmlerdeki gibi sonunun tatlı biteceğini bilmeden anı yaşatarak izletiyorlar.

Herneyse, sonraki bölümleri bilmiyorum ama Laguerta'nın araştırması, Quin'in durumu, Debra'nın duyguları ne olacak çok merak ediyorum. Tek dileğim var ki Laguerta karakterini Dexter'ın kitabında okuduğum hikayedeki gibi öldürmeleridir, Dizinin başından sonuna kadar sıkılarak izlemek zorunda kaldığım bir karakter. İşini iyi yapıyor ki ona da "Boss" rolünde nasıl pislik olarak yukarı çıktığını dizide de yeterince nüksetmişler, karakterlere her ne kadar berbat desem de hepsi tamı tamına rollerini iyi yapıyorlar orası ayrı. :)

Hafta sonuna da artık bir kaç bölüm daha bırakalım bari, yeterince sömürdük zaten. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Amedra

Isaak Sirko bu sezona damgasını vurdu
  • 6x12

Dün gece bitirdim 6.sezonu. İmzamda izlediğim diziler var bunlardan Behzat Ç. 1. sezonu, The Walking Dead 1.sezonu çok etkiledi, bunlara yeni bir tane ekledim. Dexter 6.sezon. Öyle bir zevkle izledim ki her saniyesini büyük haz yaşadım.

Kıyamet cinayetleri özellikle Atlılar kısmında çok feci etkilenmiştim ayrıca Travis'in şizofren çıkması da keza öyle. Sezon finali apayrı zaten büyük şok yaşadım. Deb yakaladı Dex'i bundan sonra ne olacak acaba. 7.sezona başlamak için sabırsızlanıyorum şuan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Megadeth

6x12

Dün gece bitirdim 6.sezonu. İmzamda izlediğim diziler var bunlardan Behzat Ç. 1. sezonu, The Walking Dead 1.sezonu çok etkiledi, bunlara yeni bir tane ekledim. Dexter 6.sezon. Öyle bir zevkle izledim ki her saniyesini büyük haz yaşadım.

Kıyamet cinayetleri özellikle Atlılar kısmında çok feci etkilenmiştim ayrıca Travis'in şizofren çıkması da keza öyle. Sezon finali apayrı zaten büyük şok yaşadım. Deb yakaladı Dex'i bundan sonra ne olacak acaba. 7.sezona başlamak için sabırsızlanıyorum şuan

Dostum 7.sezonu geçen hafta bitiren biri olarak söylüyorum ki bence 7.sezon, 6.sezona oranla daha güzeldi. Tabii ki bu benim görüşüm. Daha fazla yazmayayım araya spoiler karışmasın. Sen de izle senin de değerlendirmeni alalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sercann35 -- 4 Mart 2013; 14:14:27 >

• Ben de 7.sezonu bitirmiş ve 8.sezonu beklemeye koyulmuşlardanım
    Dexter en sevdiğim dizi.Dexter'da kendimi buluyorum ljbgkdj

O bu değilde bu dex'in aşık olduğu ya da hoşlandığı tüm kadınlar hem çok güzel hem de hepsi sarışın . Ağzının tadını biliyo

8.sezonu beklerken dex'in eski dizisi Six Feet Under'a başlayacağım galiba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zamancokzor

Ben de 7.sezonu bitirmiş ve 8.sezonu beklemeye koyulmuşlardanım

O bu değilde bu dex'in aşık olduğu ya da hoşlandığı tüm kadınlar hem çok güzel hem de hepsi sarışın . Ağzının tadını biliyo

Jaime Murray

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

quote:

Jaime Murray

İstisna buldun ya vur anasını satiyim Evet bu hatunu unutmuşum,bunu beğenmiyodum zaten...

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

quote:

Jaime Murray

Arkadaş unutmuştur dostum bu kadar yüklenmene gerek yok. İstisnalar kaideyi bozmaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sercann35 -- 4 Mart 2013; 23:04:38 >

• quote:

Kendimi buluyorum derken

• 
Sayfa: önceki 726727728729730
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.