Şimdi Ara

Devreden Anlayanlar?//Monitör Flex Kablo Yırtığı Çipset Yanık Kokusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Devreden Anlayanlar?//Monitör Flex Kablo Yırtığı Çipset Yanık Kokusu

Öncelikle şunu söyleyim. Monitör önceden arızalıydı. Monitörü açınca sürekli ekran açılıp kapanıyordu bir tümrlü sabitlenmiyordu. Hertz değerini 60 dan 75 e taşıyınca görüntü sabitlendi.

Buna ek olaraktan, monitör ilk açıldığında gözü rahatsız edecek seviyede titreşimler vardı ekranda 15 dakika gibi bir sürede o dalgalar görünmücek kadar azalıyordu. Siyah tonunda belli oluyordu bir tek. Bu sebepten ötürü monitörü açtım. Bakar ederken. Kabloyu yırtmış olacağımı sanmıyorum. Bu kablo ne işe yarıyor onu öğrenmek istiyorum öncelikle...

Daha sonra ben sökük bir şekilde çalıştırdım monitörü. Belirli yerlere bakıp arıza tespiti yapıyordum kendimce. Sonra duman çıktı ve yanık kokusu geldi. Saatler geçti ama hala yanık kokuyor fotoğrafta gösterdiğim yer. Sizce ne yapılabilir? Çipset yandı mı? Yeni flex kablo ile tamir mümkün mü?

Monitör yaklaşık 9 senelik. 19 inch led ince ekran. Yazık olacak... Yardımlarınızı bekliyorum.

Ekleme: İlk fotoğrafta kırmızı ile daireye aldığım yerler flex kablosunun giriş yerleridir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ED72D6C7A -- 7 Mart 2015; 21:33:31 >

• Yukarı
  • Kendinizce arıza tespiti yaparken yaktınız. Şu resimde oraya kendiniz lehim yaptınız herhalde?

https://store.donanimhaber.com/b4/50/4c/B4504C287C3246C4972811451B3BCBF9.jpg

Bak bu resimde kondanstörün yanındaki smd ye bir bak. Orada şase yapmışsın anladığım kadarıyla.

https://store.donanimhaber.com/d8/bb/88/D8BB882BB340FDE1B89FF89D8DDC20C4.jpg

Bu kabloyu kesmişsin. Çevrende elektronik malzeme satan dükkan varsa veya internetten bulabilirsin o flex kabloyu.

https://store.donanimhaber.com/1d/b1/ef/1DB1EFCBD2892B90F61394D6D7B5AD3A.jpg

Bilginiz yoksa tavsiyem güvenilir bir tamirciye verin. Çalışan cihazı bu şekilde açıp bilinçsizce kontrol etmek sizin ve cihazınızın sağlığı açısından tehlikelidir.

• umut_baris kullanıcısına yanıt
    Hocam bahsettiğiniz lehim ve şase yapma işlemlerinin hiçbirini yapmadım. Zaten şuan için çok monitör aksamından pek anladığımı söyleyemem. Flex kabloyu bulduktan sonra çip i Bilgisayarcıya götürüp bir benzeri varsa onu satın almayı düşünüyorum. Ama bu çipler markadan markaya modelden modele değişiyor mu? Öyleyse şayet bulmam zor olur.

Doğru diyorsunuz. Monitör önceden çalışıyordu ama rahatsız ediyordu ilk mesajda da bahsettiğim gibi... Kendimce arıza tespit yapayım dedim. Duman çıkınca durumu anlamalıydım. Sizce tamiri ne kadara olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SteelLife

Hocam bahsettiğiniz lehim ve şase yapma işlemlerinin hiçbirini yapmadım. Zaten şuan için çok monitör aksamından pek anladığımı söyleyemem. Flex kabloyu bulduktan sonra çip i Bilgisayarcıya götürüp bir benzeri varsa onu satın almayı düşünüyorum. Ama bu çipler markadan markaya modelden modele değişiyor mu? Öyleyse şayet bulmam zor olur.

Doğru diyorsunuz. Monitör önceden çalışıyordu ama rahatsız ediyordu ilk mesajda da bahsettiğim gibi... Kendimce arıza tespit yapayım dedim. Duman çıkınca durumu anlamalıydım. Sizce tamiri ne kadara olur?

Hasarın durumuna bağlı.

O yongayı bilgisayarcı bulamaz sana.

En kısa zamanda götür elektronikçiye.

Televizyon tamircileri de yapar.

Sen bir de diğer kartın resimlerini atsana. Yanık belki oradadır?

O flex kabloyu nasıl koparttın merak etmiyor değilim.

Koyayım Hocam koyunca alıntılarım tekrardan. Ben de bilmiyorum nasıl koptu o. O kablo ne işe yarıyor tam olarak? Monitör önceden çalışan hali flex kablosunun yırtık olmasına mı bağlıydı acaba? Yani 30 pinlik girişin yırtıkla beraber birkaçı gitmesi görüntüye sürekli açılıp kapanma ve titreme verir mi? Açtıktan sonra flex kablosuna ben de zarar vermiş olabilirim emin değilim. Belkide çok az yırtıktı ben monitörü açarken o yırtık arttı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ED72D6C7A -- 15 Mart 2015; 15:09:31 >
  • quote:

Koyayım Hocam koyunca alıntılarım tekrardan. Ben de bilmiyorum nasıl koptu o. O kablo ne işe yarıyor tam olarak? Monitör önceden çalışan hali flex kablosunun yırtık olmasına mı bağlıydı acaba? Yani 30 pinlik girişin yırtıkla beraber birkaçı gitmesi görüntüye sürekli açılıp kapanma ve titreme verir mi? Açtıktan sonra flex kablosuna ben de zarar vermiş olabilirim emin değilim. Belkide çok az yırtıktı ben monitörü açarken o yırtık arttı.

Ana karttan lcd film paneli süren devreye giden kablo o hocam.

Daha önce içi hiç açılmadıysa siz açarken kopardınız o kabloyu. Tavsiyem cihaz sökerken sakin ve dikkatli olun.

O kablonun temassızlık yapması panelin açılıp kapanmasına neden olur.

Sonuçta görüntü verisi oradan gidiyor panele.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FANDA ÜÇ RENK KABLO NASIL?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Hiç açılmadı diye biliyorum. Kabloyu ben yırttıysam önceki arıza neyden kaynaklıydı. Belki kablo çok az kopuktu ve iş kablo ile çözülecekti ama kurcalarken duman falan çıkardım çipset yandı şimdi iş dahada büyüdü. İyisimi ben önce kabloyu bulayım daha sonra tamire götüreyim monitörü. Diğer türlü tamir olsa bile kablo olmadan kullanılmaz...
  • quote:

Hiç açılmadı diye biliyorum. Kabloyu ben yırttıysam önceki arıza neyden kaynaklıydı. Belki kablo çok az kopuktu ve iş kablo ile çözülecekti ama kurcalarken duman falan çıkardım çipset yandı şimdi iş dahada büyüdü. İyisimi ben önce kabloyu bulayım daha sonra tamire götüreyim monitörü. Diğer türlü tamir olsa bile kablo olmadan kullanılmaz...

Sen tamirciye götür anlat durumu bence.

Tamirci de bulur kabloyu.

Kabloyu taktın ve çalıştıramadın veya bu sefer başka bir şeyi daha yaktın farkında olmadan. O zaman n'olacak?

Bence güvenilir bir tamirci uygun fiyata halleder bu arızayı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.