Şimdi Ara

Devre Şeması Okuma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
18.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar elektronikde yeniyim fakat bügün çoğu şeyi oğrendim kafam kazan gibi odu

Eksik olarak gördüğüm şey Şema Okuma!

Örneğin bu şemayı nasıl plaket üzerine aktaracağımı bilmiyorum...

• Elektroniğe gidip malzemelerini alacaksın.
    Çizim programında elindeki malzemelere uygun paketleri seçilmiş elemanlarla bağlantıları kuracaksın.
    Sonrası ütü toner vs..

Ya da delikli plaketle bol bol bacaktan bacağa kablo atarak yapacaksın.

Bunun dışında ne öğrenmek istiyorsun , neyi okuyamıyorsun?
  • Ben yeniyim temelim falan yokda o yüzden dedim yani

Bu malzemeleri nasıl alacağım yani gidip bana c1 ver falanmı :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisdoga -- 9 Eylül 2011; 0:53:53 >
  • Bunların hepsini radyocu veya televizyoncudan alma imkanım varmı :D ne kadara patlar
  • Anladığım kadarı ile baya bi eksik bilgi var Şimdi bu devre şeması bunun yanında birde malzeme listesi vardır.O devre şemasından gördüğün c1,q1,r1,r2,t1 in anlamları vardır.Yanı simgedir.
    Devre şemasını iyi anlaytabilimek için
    Megepin sitesinden Modüllere bakmanızı ya da indirmenizi öneririm.
    örn:kondansötr C ile gösterilir. R zaten her zaman dirençtir.Bunları iyi anlayamazsanız Devreyi yapabilirsiniz.Çalışır Çalışmasınada.Bir parça arızalansa Neyin arızalandığını bulmakta zorlanırsınız.Ya da yaparken çok zorluk çekersiniz.Bunlar zaten elektroniğin temelidir.
  • Dün neden transistör 3 bacaklıdır diye sorarken,bugun devre yapmaya kalkınca böyle olması çok dogal
  • Hahaha Megepden başlayayım en iyisi :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Devre Kartı Şeması
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Uff bu yıl meslek dersleri başlıyor yandım desenize
  • Allah Kolaylık versin kardeş bende lise 3 e geçtim bir hobi olarak yapıcam ama hiçbişey bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.DanGeR

Uff bu yıl meslek dersleri başlıyor yandım desenize

böyle düşünüyorsan, gerçekten yanarsın. bir tenis şampiyonuna başarısının sırrını sormuşlar. o da "ben hiçbir zaman topun dışarı çıkacağını düşünmem." cevap vermiş. eğer yapabileceğine inanır, işin mantığını ve püf noktalarını kaparsan, meslek derslerinden zorlanmazsın.

şema okumanın ilk şartı, elemanları ve sembolleri tanımaktan geçer. semboller alfabenin harfleri gibidir. bir elemanı tanır ve nasıl çalıştığını bilirsen, şemaqdaki yerinide anlarsın. tabiki elemanları ayırmak için, isimlendirme yapmaya dikkat etmelisin.(öğrencilerimin en çok yaptığı hata, bu isimlendirmeleri yapmamalarıdır.) devre okumada, her zaman rahmetli dedemin verdiği, "önce akımı takip et" tavsiyesine uyarım.(kendisi soğutma sistemleri ustası, ama onun okuduğu zamanlarda, elektrik eğitimini makinacılar alıyormuş.) devrede akımın geçmesini kafamda hayal ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.