Şimdi Ara

Devlette yurtdışı saltanatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kapatılmadan önce Başbakanlık'a bağlı olan Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nda “yurtdışı saltanatı” ortaya çıktı. Ajans, danışmanlık hizmeti aldığı ofisleri olmasına rağmen ABD, Londra, Singapur ve Kore'ye 2 yıllığına personel gönderdi.

“KANUNİ DAYANAĞI YOK”

Sayıştay raporunda “Herhangi bir kanuni dayanak gösterilmeksizin ajans personeli 2 kişi ABD'de, bir kişi Singapur'da, 2 kişi Londra'da birer yıllığına ve bir kişi de Kore'de 2 yıllığına geçici olarak görevlendirilmiştir. İlgililerin yönetmeliğin eğitim ve zorunlu hizmet hükmü gereği görevlendirildikleri iddia edilse de bu hükmün kanuni dayanağı yok” denildi.

“ACELECİ DAVRANIYORSUNUZ”

Ajans yönetimi ise Sayıştay'a gönderdiği savunmada, Türk vatandaşlarının görevlendirildiği ABD, Singapur, Londra ve Kore'de yerli ya da yabancı danışman bulunmadığını öne sürerek, Sayıştay'ı “kanunu yeterince araştırmayıp aceleci davranmakla” suçladı. Ancak Sayıştay ise ajansın savunmasını, bu ülkelerde bulunan danışmanlık ofislerinin ismini vererek çürüttü.

ASGARİ ÜCRETLİNİN SUÇU NE?

Sayıştay, ajansın sözleşme imzaladığı firmalarla “net ücret” üzerinden anlaştığını, vergi gibi mali külfetlerin kurumda kaldığını da ortaya çıkardı.

Anakart: MSI Carbon X870E | İşlemci: Amd 9800x3d | Ekran Kartı: MSI RTX 4070 Ti | Ram: CORSAIR 32GB (2x16GB) Vengeance | Hard Disk: Samsung 1TB 970 Curcial *2TB | Kasa: MSI Velox 100P PSU ThoughPower 1050w 80+GOLD | Monitör: Samsung 49"Odessey Oled | İşlemci Soğutucu: Cooler Master 240ML |Ses Sistemi: Razer Blackshark V2 Usb // Z906 Cerative SB ZX | Klavye: Asus ROG Strix Flare Aura | Mouse: HK Gaming Sirius-M

• Devletin yurt disina kebab yedirmeye, kahve icmeye, gonderdigi elemanlarin parasiyla afrikanin bir ulkesi ihya olurdu

Korkunc israflar yapiliyor bilindigi gibi degil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Baba bana subaru al

PSN : Jeopol
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.