Şimdi Ara

Devlette mi çalışmak istersiniz özel sektörde mi? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
198
Cevap
4
Favori
10.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: levent37

Devlet de çalışmak fikri bana sıcak gelmiyor.
    İleri de belki düşünebilirim,bilmiyorum.
    Mesleğim özel sektör de daha sağlıklı yürüyeceği için,özel ve sonrasında ofis planım var.
    Zaman...

Meslek nedir üstad?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • miroslavs M kullanıcısına yanıt
    Meslek çok :)
    Ben psikolojik danışmanlıkla spiritüal danışmanlığı birleştirmek için çalışıyorum uzun zamandır öyle söyleyeyim kısaca :)
  • Kamunun gözünü seveyim ben özelde çalışırsam heralde bi gün bi patronu öldürür katil olurum cinayet işlememek için özele girmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: deletetusu

quote:

Orijinalden alıntı: inexyz

15 senedir özel sektörde eşekler gibi çalışıyorum. çok ezildim yıprandım yaşlandım. bıktım usandım. mesleğimin en verimli dönemindeyim, kazancım her geçen yıl biraz daha yükseliyor ama artık gücümde kalmamaya başladı.
    ileride yaşlandığımızda özel sektörün kahrını çekemem bu sene olmasa bile yavaştan kpss için hazırlıklara başlasam iyi olacak.

yaş kaç hocam
    mesleğiniz nedir birde

Yaş 35
    Bilgisayar teknikeriyim
  • quote:

quote:

quote:

15 senedir özel sektörde eşekler gibi çalışıyorum. çok ezildim yıprandım yaşlandım. bıktım usandım. mesleğimin en verimli dönemindeyim, kazancım her geçen yıl biraz daha yükseliyor ama artık gücümde kalmamaya başladı.
    ileride yaşlandığımızda özel sektörün kahrını çekemem bu sene olmasa bile yavaştan kpss için hazırlıklara başlasam iyi olacak.

yaş kaç hocam
    mesleğiniz nedir birde

Yaş 35
    Bilgisayar teknikeriyim

hocam bende 29 yaşındayım özelde tutunamadım bi yerde kimseye eyvallahta etmedim iktisat mezunuyum kpss ağırlık verdim özel zormu geliyor hocam bi yerden sonra patronun emri altında olmakmı zor çalışma saatlerimi ve kpss düşünüyormusunuz devlet olmassa mahfolurum ben bi bunu biliyorum :(

• quote:

Orijinalden alıntı: Utkuhan

quote:

quote:

quote:

yaş kaç hocam
    mesleğiniz nedir birde

Yaş 35
    Bilgisayar teknikeriyim

hocam bende 29 yaşındayım özelde tutunamadım bi yerde kimseye eyvallahta etmedim iktisat mezunuyum kpss ağırlık verdim özel zormu geliyor hocam bi yerden sonra patronun emri altında olmakmı zor çalışma saatlerimi ve kpss düşünüyormusunuz devlet olmassa mahfolurum ben bi bunu biliyorum :(

özelin herşeyi zor her şehirde en fazla 3-4 tane işçiye değer veren özel firma vardır
    özelde çalışma saatleri zordur 3 kuruşluk adamdan emir almak zordur yanlış birşey yaptığında 5 kuruşluk azar yemek zordur verilen maaş ile ev geçindirmek zordur kimsenin güvencesi yoktur yarın bugün işten çıkarsalar birşey diyemezsin

devlette böyle değil üstte yazdıklarımın tam terside devlette geçerlidir devlette her ne kadar her pozisyonda yükselme seçeneği olmasada en güvenli yer devlettir

• Kanaatkâr, beklentisi düşük, disiplinle edilmiş ve ast-üst hiyerarşisine bağlı ve hırs sahibi olmayan, düzenli maaş ve emeklilik garantisini herşeyden önde tutan, ayrıca ataerkil aile düzenine biat eden kişilerin tamamına yakını DEVLET demektedir. Yalnız sorun insanların tercih yapamaması, onun yerine mecbur kalmasıdır. Temelinde de maddi sıkıntılar yatmakta.

Özel sektördeki emek sömürüsü her ne kadar çoğu kişiyi korkutsada bence dar alandan kaçışı kolay, her daim olumlu-olumsuz yüksek oranlı sürprizlere gebe bir iş alanıdır. Allah herkese hayırlısını versin diyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok net konuşacağım. Belki diyeceksiniz yaşın kaç ki bu kadar emin olabiliyorsun diye ama bu durum kesinlikle böyle. Devlette bir torpiliniz yoksa nerde başlarsanız orada bitirirsiniz. Özel sektörde işinize sarılırsanız, işinizi birinci plana atarsanız yürür gidersiniz. Kapı üstüne kapılar açılır teklif üstüne teklifler gelir. Özel sektörde en alt tabakanın maaş aralığı bellidir. Pazarı dengelemek için genelde her firma yeni başlayana aynı seviyede paralar teklif eder. Ama bir yöneticiyseniz deli paralar kazanabilirsiniz. Doktorlar,mühendisler hikaye.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Utkuhan

quote:

quote:

quote:

yaş kaç hocam
    mesleğiniz nedir birde

Yaş 35
    Bilgisayar teknikeriyim

özelin herşeyi zor her şehirde en fazla 3-4 tane işçiye değer veren özel firma vardır
    özelde çalışma saatleri zordur 3 kuruşluk adamdan emir almak zordur yanlış birşey yaptığında 5 kuruşluk azar yemek zordur verilen maaş ile ev geçindirmek zordur kimsenin güvencesi yoktur yarın bugün işten çıkarsalar birşey diyemezsin

devlette böyle değil üstte yazdıklarımın tam terside devlette geçerlidir devlette her ne kadar her pozisyonda yükselme seçeneği olmasada en güvenli yer devlettir

Hocam tşk açıklamarın için peki kendi işini kurma düşüncesi nasıl sence az kazansan bile kafanın rahat olması önemli gibi geliyor bana ve kpss hazırlanıyormusun düşünüyormusun hocam,bende bunalımda ve çıkmazdayım kpss olmassa neye güvenecem nasıl evlenecem bilemiyorum gerçekten bunalımdayım

• quote:

Orijinalden alıntı: levent37

Meslek çok :)
    Ben psikolojik danışmanlıkla spiritüal danışmanlığı birleştirmek için çalışıyorum uzun zamandır öyle söyleyeyim kısaca :)

Pdr mezunusun yani? Bende pdr okuyorum su an:).

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlette çalışıyorum
    Şuan nöbetteyim itfaiyeciwgm gaziosmanpaşa'da yangın var fabrika yanıyor dün gece 01 den beri yanıyor bizde saat 4 te gideceğiz öğlen saat 11 e kadar çalışırız
    Saat olmuş bir ben dh deyim aklım yok
    ITFAIYECILIK ÇOK GÜZEL MESLEK ONURLU VE
    Ii gecelerGURURLU

• quote:

Orijinalden alıntı: zgbayraktar

Devlette çalışıyorum
    Şuan nöbetteyim itfaiyeciwgm gaziosmanpaşa'da yangın var fabrika yanıyor dün gece 01 den beri yanıyor bizde saat 4 te gideceğiz öğlen saat 11 e kadar çalışırız
    Saat olmuş bir ben dh deyim aklım yok
    ITFAIYECILIK ÇOK GÜZEL MESLEK ONURLU VE
    Ii gecelerGURURLU

İtfayecilik mesleği küçük şehirlerde en kolay meslek sanırım , sabahtan akşama kadar yatıyolar bizim burdakiler , arada günde 1-2 kere gidip gelirler 1 saat içinde , istanbul için farklı sanırım
  • özel sektörde patron olmak en iyisi
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12680

Çok net konuşacağım. Belki diyeceksiniz yaşın kaç ki bu kadar emin olabiliyorsun diye ama bu durum kesinlikle böyle. Devlette bir torpiliniz yoksa nerde başlarsanız orada bitirirsiniz. Özel sektörde işinize sarılırsanız, işinizi birinci plana atarsanız yürür gidersiniz. Kapı üstüne kapılar açılır teklif üstüne teklifler gelir. Özel sektörde en alt tabakanın maaş aralığı bellidir. Pazarı dengelemek için genelde her firma yeni başlayana aynı seviyede paralar teklif eder. Ama bir yöneticiyseniz deli paralar kazanabilirsiniz. Doktorlar,mühendisler hikaye.

Doktorlar mühendisler nereye hikaye ? Sen Acıbadem gibi büyük ve özel hastanelerde Dalında Uzman bir Profesör'ün ne gibi paralar aldığından bihabersin galiba . Aynı şekilde Aselsan , Mercedes-Benz , Otosan gibi kuruluşlarda deneyimli mühendislere gayet güzel paralar teklif ediyorlar . Sen çok yanlış gelmişsin kardeş . işletme falan okuyup da yönetici olma peşinde koşanlardan mısın yoksa ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Babblebabble

Tabii ki devlet.Üniversitede çalışmak amacım.İşini doğru düzgün yapana da kimse karışamaz zaten.Haftada girerim 15-20 saatime bakarım dalgama.

bir çok yerin özelleştirilmesinin sebebi işte bu zihniyet..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtok

Özel sektörde çalışmak istiyorum. Hedeflerimi devlette gerçekleştiremem. Gözüm yükseklerde

Yorumlara bak. Tüm DH oxford da okumuş heralde.
  • Nedense özel sektör denince insanların aklına , psikopat , işten anlamayan , kıroyum ama para bende havasında bir patrona bağlı çalışmak geliyor .
    Halbuki özel kurumsal yapıdaki firmalar size devletin sunduğundan daha fazlasını sunup çok daha rahat ortamlarda çalışma imkanı verebiliyor .
    Ya da başınızdaki amirler ya da çalışma ortamınız yüzünden işinizden nefret ettiğiniz devlet kurumları da olabiliyor .
    Ben devlet / özel sektör ayrımının bu kadar katı yapılmaması taraftarıyım .

• dövlet bize bahmmiy, özel sökter eyiye gidiy.
  • Düzenli maaşı hakedecek kadar kapasitesi olan devlet, kendini geliştirmek isteyen veya kendi birikimini yüksek görüp bunu iyi şekilde kullanabileceğine inanan, bilgisini paraya çevirebilecek potansiyeldeki herkes özeli seçer. Devlette isterseniz üstün bir deha olun, işinizin en iyisi olun yine de belirli yerden sonra ilerleme katedemez, belirli maaşın üzerine çıkamazsınız. Fakat özel sektörde işi bildikten sonra zenginde olabilirsiniz dibe de vurabilirsiniz. Bu dengeyi kurmak önemli. Kapasitesi yetmeyen bir adamın özel sektörde iş araması da hüsranla sonuçlanır. Piyasada bunun binlerce örneği var.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: miroslavs

quote:

Özel sektörde çalışmak istiyorum. Hedeflerimi devlette gerçekleştiremem. Gözüm yükseklerde

Bölüm ne dostum?

Malzeme mühendisliği.. Sahada iyi işler yapan mühendise parada çok rütbede. Devlete girerek meslekte kendimi köreltemem. Havacılıkla ilgileniyorum bakalım. Bir kaç adım attım stajımda hayırlısı ise olur

Metalurji ve malzeme mühendisliğimi hocam?

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.