Şimdi Ara

Devlette beyin cerrahı maaşı ne kadardır (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
253
Cevap
1
Favori
8.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bıçak parası diye birşey duymadın herhalde.Ama işin zorluğu ve ehemmiyetine göre o topun altına girmektense bir işletme kurman daha iyi olur.


    Sanıyorum doktor arkadaşlarıma sorduğuma bakarsak.Genellikle göz ve psikoloji üzerine tus program puanları daha yüksek iken en çok kontenjana sahip ve en düşük tus puanlarını hep cerrahi bölümler alıyor.


    Genellikle şunu diyeyim doktor tazminat öldürülme saldırı vs gibi olaylarda en çok bu tip doktorların başı yanar.Uzman cerrahi eksikliği var zaten.Kimse seçmiyor.Başına bir küçük hata ile ciddi bela alabilirsin.Eline geçecek paraya göre bu işin sorumluluğu altına girmek pek mantıklı değil.

  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    Hükümet doktorları da diğer mesleklerin pozisyonuna sokmaya çalıştı ama gücü yetmedi. Çünkü sayıları çok az ve değerliler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kararsızadam123 K kullanıcısına yanıt

    Hocam bide işleri cok zor ciddenbu kadar okumaya ciddi bir fark olmalı ama okuyarak iyi kazanma devri geçti gibi biz o treni kaçırdık insan istemezmi doktor olup 2-3yılda ev+araba+arsa filan almak eskisi gibi 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

    Eşit ağırlıktan 80K yapıp da avukat olmak, 20K " SAYISAL " ile doktor olmaktan daha kolay. Kazanması daha kolay, okuması daha kolay. Çalışması daha kolay. Öğretmenin kazanması okuması daha kolay. Mühendisin ( Hepsi için geçerli değil!!! ) kazanması okuması daha kolay. Tüm meslek gruplarına saygım var. Ama doktorların yıprandığı kadar yıpranmıyor büyük kısmı. Malpraktis konusunda yanlış iş her meslekte var, doktorlar da insan. Sen doktora gelme kardeşim o zaman? Hata yapma payı bırakmama gibi bir lüksün mü var doktora? Yanlış alındığı düşünülüp üst mahkemeye taşınan ve sonrasında bozulan dava kararlrında yahut yıllarca boş yere hapis yatan insanların davalarına bakan hakimlere laf çıkmıyor ama? ( Absürt örnek ama eş olsun diye verdim. ) Gerçekten de doktorların aldıkları maaşı hak görmüyorsunuz ama çoğunuz ağzınızın suyu akarak ceng savunduğunuyorsunuz parası bol diye !? Güzel düşünce tabii. Ha ayrıca tekrardan söyleyeyim, bir tek onlar mı okuyorlar diyorsun ya. Gerçekten doktorların okuduğunu bir öğretmenin okuduğuyla karşılaştırıyorsan ( Kesinlikle küçümsemiyorum, no offense. ) gerçekten tartışmaya değmez seninle. Çok mühim değil ne düşündüğü insanların. Yakın zamanlarda yapılan doktor grevlerine karşı " Şu doktorlara az bile yapıyorlar, bak bir de greve gidiyorlarmış bunları öldürmek az gelir. " diyen tek hücreliler varken ülkede kimseye bir şey anlatamayız biz. Kal sağlıcakla.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xetherian -- 2 Ekim 2022; 15:59:23 >




  • Ha ayrıca ufak bir bilgi vereyim. Mesela ABD, doktorlara gereğini verdikleri bir ülke. USMLE denilen sınavdan sonra size de kapısı açılan bu yolda yürümek isterseniz, ABD' de doktor olmak isterseniz size branşınızla değişmek üzere verilecek ücret 200.000 - 500.000 USD arası. Ha vergi dilimiyle bu gelirin net olarak %75 ila %60 civarı elinize geçiyor ( Maaş ne kadar çok ise o kadar fazla vergi kesintisi. ) orası ayrı. Ama düşünün bakalım asgari ücretin 3500 USD gibi bir meblağ olduğu ABD' de neden doktorlara bu kadar fazla maaş ödeniyor. Ben cevabını vereyim, elin gavuru dediğimiz adamların okumuş adama ( Okumuştan kastım kendilerine yararlı, eğitimli adama ) saygıları var ve bu yüzden de onları öldürmüyor, maaşlarına dil uzatmıyor veya " Paraya kanalize olmuş bunlar " demiyorlar.

  • Ayrıca beyin cerrahlarının aldığı gerçek maaşları açıklamak üzere @Ankaratıplı hocamı davet ediyorum.

  • Ankaratıplı hocam sahneye çağrılıyorsunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

    Ağlama oyna vasat insan


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet yokmu 60-70k alan devlette uzman beyın cerrahı

  • Karakurum07 kullanıcısına yanıt
    Hocam sen ol at bordroyu, burada nerden bulalım şimdi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • achilles102030 kullanıcısına yanıt

    doğru diyon merak ettım suan bence en cok kazanması gerekenler onlar ısleri cok zor

  • Karakurum07 kullanıcısına yanıt
    Hocsm kazanıyorlardır zaten. Ameliyat başına da prim falan alıyolardır. Belki maaştan çok böyle prim tarzı şeylerin getirisi oluyordur

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kararsızadam123 K kullanıcısına yanıt

    yok o 100 saattir, şehir efsanelerine inanmayalım 

  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

    bugün de beni güldürdün yine iyisin  

  • Bizim burada(Samsun) Kadın doğum Uzmanı 90k almış bu ay. Tabi ne kadar ameliyata giriyorsa ve kıdemine göre aldığı para artıyor. Sana kalmış. Ama nete çok bakma. Uzmanlar baya iyi paralar alıyorlar şu an özellikle Klinik ve Cerrahi uzmanlıklar. Pratisyenlerin maaşı bile 30'a dayandı. Kendi çevremden gördüğüm için diyorum bunları sallamıyorum. Gidersin uzman olduktan sonra çevre yaparsın özele geçersin aylık 150k + ameliyat ücreti diye muazzam paralar alabilirsin ama hedefin paraysa tıp yazmasaydın keşke. Sevmezsen iyi bir hekim olamazsın tüccar olursun. O yüzden de Plastik Cerrahi yaz derim devlete takılma bir özel klinikte 500k ya kadar çıkarabilirsin aylığını.

  • kararsızadam123 K kullanıcısına yanıt
    70 saat uykusuz fizyolojik olarak mümkün değil sallamış her şeye inanmayin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xetherian kullanıcısına yanıt
    Hocam insanlar tarafından bu kadar onaylanmak niye önemli

    En zor bölümü okuyan en çok saygıyı alacak veya her okuyana saygı göstereceğiz gibi bir zorunluluk mu var

    O zaman zaten odtude itude fiziktir makinedir bunları okuyanlara tapmamiz lazim

    Ben mesela kimseye karşı değişmem çöpçüye de aynıyım bankaciya da doktora da ben herkese saygılıyım sırf doktor diye kimsenin ayağına kapanacak halim yok. Yiprandiysan calistiysan kendine, sadece seni ilgilendirir

    Paraya kanalize olmak da neden hakaret gibi algilamissiniz ki paraya kanalize olmak kötü bir şey mi herkes zaten para için yaşıyor çalışıyor bunu inkar etmek ne kadar gerçekçi? Doktorlar tabii ki paraya kanalize ama bu durum sırf doktorlara özel mi hayır. Dünyanın dengesi böyle zaten Kötü bir şey de değil bence ama neyse. Sürekli bordro paylasmalar yüksek maaşa aninda vinlamalar bicak paralari zenginlere ayri muameleler devlette ameliyat yapmayıp özel muaynehaneye cagirmalar ilaç firmalari ohoo şimdi her şeyi tek tek sayamicam ama zaten neyin ne olduğu belli gerek de yok saymaya.

    Bu aşırı şekilde onaylanma kabul görme ihtiyacını anlamıyorum acaba psikolojide de nasıl yorumlaniyor bilmiyorum ama keşke herkes işine gücüne baksa işini iyi yapsa muhendisi de öğretmeni de doktoru da böyle ucuz hesaplara poz kesme çabalarına girmese

    Ama toplumumuzda da bu prim yapıyor yapacak bir şey yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • @Littleworld2

    Alıntı

    metni:
    En zor bölümü okuyan en çok saygıyı alacak veya her okuyana saygı göstereceğiz gibi bir zorunluluk mu var

    Herkese saygı göstermek zorundasın bir kez,



    zaten diğer yazdıkların sadece komik, gülüp geçiyorum 

  • FerikXI F kullanıcısına yanıt

    90k özelde mümkün devlette mi 90k almış

  • Karakurum07 kullanıcısına yanıt

    Parça parça alıyorlar hocam. Bam diye 90k yatmıyor hesaba ayın 15'inde taban yatıyor yanlış bilmiyorsam ayın sonlarına doğru döner- teşvik - ameliyat- ek zart zurt falan yatıyor tabi bu galiba en üst nokta her kadın doğumcu bu kadar alıyor mu bilmiyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FerikXI -- 3 Ekim 2022; 0:32:48 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.