Şimdi Ara

Devlete Elektrik Satmak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
4
Favori
25.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar tekraren merhabalar hepinize, epeydir araniza islerimin yogunlugu sebebiyle katilamadim, Bu arada daha önce bahsettigim sistemleri mümkün oldugunca Türkiyede üreterek getirme calismalarimda devam etmektedir Türkiyenin bircok yerinden bu ise ilgili arkadaslarla tanistik yazistik halen irtibattayiz . Kismet olursa Haziran ayinda yine Mersin - Adana bölgesine arabayla geliyorum hatta baslangic olarak hali hazirda olan birkac müsterinin isinide bu dönemde yapma düsüncelerim var..

Öncelikle Cok Günes Cok elektrik gibi hayali iddialrdan kendinizi sakinin böyle bir sey yok tamamiyle yanlis bilgidir.. Bu paneller calisirken kendileri zaten isinirlar , buna cok günese bagli sicakligida eklerseniz önemli ölcüde bir güc kaybi söz konusudur , Eger Cok günes bu ise ilac olsa Arabistan , Afrika Amerika ve Avustralyadaki cölleri bu panellerle doldururlardi ve dünyanin 200 senelik enerji ihtiyacida cözülmüs olurdu.. Sicakta bu aletler güc kaybeder kendi isilarida eklenince ariza yaparlar bazen kalici olur.. bu sebebledirki Avrupada sistemler 3 ayda performans testleri ölcümlerinden gecerler..Bozulan varsa yenilenir.
    Bu panellerde tespit edilen en yüksek performanslar - 5 - 8 derece sogukta az ama kis günesi dahi % 98 performansi yakalamasina yetmektedir..yani ISIK ve SOGUK en iyi neticedir.. ISI degil... bunu bilen yada hic belirten olmamis malum bu is Türkiyede henüz emekleme asamasinda benim Türkiyedeyken bu isi yapan kisilerle yaptigim görüsmelerde adamlar ne sattigini bile cogu gercekte bilmiyor ömrünü bilmiyor, 10 senelik 20 senelik 25 senelik paneller var Adama sordugunda Türkiyede iste bunlari satiyor herkez sen git Almanyadan getir sorduklarini diyorlar :-) olan sizin paraya oluyor..

Diger bir husus AB ülkelerine Cin dahil olmak üzere getirilen her ürünün CE TEST ve insan cevre güvenligi icin TÜV ve TEST sertifikalari vardir bunlar olmazsa satamazsiniz Avrupada B ware yani bant atigi kalitesi performansi düsük ikinci ücüncü kalite mali pek bulamazsiniz Türkiyede ben malesef inventer dediginiz aletlerden 1 tane bile Reiner sinus yada Pure sinus olanini rastlamadim Piyasadaki inventerler Ya neydigi belirsiz bir elektrik cevrimi yapan türden bazisi el yapimi merdiven alti atelyelerde yapilmislar yada Avrupada Modifizierte denilen KARE DALGA üreten inventerlerden mevcuttu bu tür aletlerede servet denilen paralar istedikleride bir gercek Bu aletlerin sizin LCD TV Camasir bulasik makineleriniz buzdolaplarinizi kisa sürede dökecegini belirten hickimsede yok sebeb ise 220 - 230 Volt ve 50 HZ seviyesini kararli koruyamadan üretilmis olan teknik olarak Bozuk elektrik diye isimlendirebilecegim bu bilincsiz aletlerin biraraya getirilmesinden dolayi üretilen hatali kalitesiz enerjidir. Bu tür enerji ile isitici yada kahve makinesi yada eski model klasik ampul yakabilirsiniz ama elektronik cihazlariniz motorlu olanlarda dahil olmak üzere kisa sürede harap olacaktir...
    Bu olaydan korunmak güc Cünkü hayretler icinde kaldim Avrupada kaliteli mali olan firmalarin ayni marka ürünleri ayni kasalar icerisinde SINUS olmadan dizayn edilmisler yada kare dalga türünde ve anormal fiyatlarda satilmaktalar , paranizada esyalarinizada yazik dostlar TR de bu isi yapanlar satabilecegi kadar yüksek rakamda alet edavat satip genellikle Cin de ne ucuz bant artigi mali bulursa gemilere doldurup bu konudada henüz tecrübesi az olan Türk insanina üflemekteler..Neticeyi aldiginizda ise paraniz coktan ucmus oluyor.. Yorumda size kaliyor.. Her cin mali kötü demek degildir ama adamlar ayni malin Avrupa Amerika Asya ve afrika modellerini yapiyorlar bu kullandiginiz telefonlardan bilgisayarlar icin bile gecerlidir... Bu sebeble ben yapacagim calismada ürünleri Almanya belgeli olanlardan ve Almanyadan getirmeyi düsünmekteyim ancak yogun bir ilgi talep olursa 2 nakliye yerine Almanya versiyonu ürünleri direk Gemiyle Türkiyeye indirmeyide ileriki dönemlerde düsünebilirim Türkiyeye gelecem ürünü Almanyaya getirip birde burdan Türkiyeye tasimaninda bir alemi yok sonucta yükselen maliyetler tüketiciye yansiyacaktir... Fakat siparisler Türkiyeye gelecekte olsa Almanyadaki mevcut Firma ismiyle Almanya versiyonu verilecegi icin nhile yapamazlar ve Almanyaya verdikleri garanti ve sertifika kalitelerinide vermek zorundalar bunu Türkiyeye indirsemde sonucta Alman firmasi olarak Türkiyede bir is yapiyor olabilir diye hile yapamazlar bu konuda kaliteyi korumak gayem tüm ürünlerdeki..

Milleti yalan yanlis aksesuarlara yönlendirmeye calisiyorlar sözde Günesi takip eden ROTO sistemleri dediginiz aletler , bunlar gercekten is yapanlar bir servet avrupada. Mantikli düsünürseniz 16 paneli günese yönlendirebilen orta boy bir rotor icin vereceginiz paraya emin olun 32 panel daha alip sisteminize ekleyebilirsiniz , yani o ROTOR ile günes takip ederek edeceginiz kar 30 senede size zor dönecektir rotora ödeyeceginiz ücreti kast ediyorum...16 paneli rotorla günes takip ettireceginize rotor parasina 32 panel da koyup sistem gücünüzü 2 katina cikarmaniz gaye ticari ise daha mantikli ve kesin bir cözümdür... Bu tür Rotorlar yerin az oldugu kisitli alanlar icin performans artirici ama cok pahali ek masraf getiren sistemlerdir.

Avrupada 5 - 7 - 11 megawattlik günes tarlalari kurulmaktadir ancak Türkiyede hicbir bu isi yapan kimse tek kelime bile DOLU ve etkilerinden kimseye bahsetmiyor 3 yilda 1 DOLU ISABET eden sisteminizdeki panellerin halini görmenizide isterdim.. Avrupada bunlarin hepsi sigortalaniyor kullanildigi yil hesaplanip mal sahibi yapilan hesaplamaya göre kullanim süresine göre zararini sigortadan alip sistemini tamir ettiriyor peki Türkiyede bu sistemler oturdumu kalkip 20 - 50 bin harcadiniz cok kisi icin bile bir servet ama 5 megawatt sistemler ve DOLU tehlikesinde kücücük bir rakam oysa bu maliyetlere bakilinca 50000 TL bile.

Kaldiki Türkiyede sapanla kus vuran cocuklari , Havali tüfekle dolasan sehir serce avcilarini , Kirsal alanda ucan Cekirgeye bile otomatik tüfeklerle ates acan sözde avci bozuntularinin otomatik tüfeklerinden havadan geriye dökülen sacmalari ve etkilerini bu panellere düsündügünüzde daha Türkiyede bu ise ciddi yatirim icin cok eksik var demektir..

Bir arkadasimizda yazisina eklemis Cati uygunlugu belediye müsadeleri falan prosedür zor diye... Aslinda olmasi gerekende budur bu is avrupada 20 yildan fazladir ayni sekilde yapiliyor... Sistemin kurulacagi bine bu yükü cekermi , Firtinada bu paneller yerinde kalirmi , uygun uzman kisilerce montaji uygun malzemelerle yapilmismi insanlarin basina düsermi , yangin cikartirmi , yangin cikarsa insan hayatini ne derece tehdit eder.. Önce güvenlik , ve uygunluk belgeleri kalite belgeleri istenir sonra bir sistemi hayata gecirip kullanima alabilir üretimi kullanir yada satarsiniz Bunlar zaten öyle olmasi gerekir hem sizin aileniz icin hemde cevre güvenliginiz icin bunlar sarttir...

Türkiyede Hem solar hem Rüzgar hemde günesle isinan suyunu istan aklli evler üzerinde Avrupa sistemler ile olabildigince yerli üretimle birseylere baslamak istiyorum ama bazen insanlarimizin umursamazligindanda cekinmiyor degilim 20.000 TL harcayan bir kisi an geliyor 20 TL bir farka takilabiliyor iste bunu Türkiyede anlatmayi basarabilecekmiyiz , yada Nerden ne bulunduysa getirilmis bant atigi kalitesiz cin mallarini satan dükkanlara daha ucuz burda aynisi deyipte müsteri gidecekmi bunlarida zaman gösterecek ama Ben en azindan biliyorum ve sahsende görüp tespit ettimki Türkiyede gördügüm aletler icerisinde 10 yili gecebilecek pek bir ürüne rastlayamadim bazilarinin CE yada sözde bazi belgelerindeki numaralari arastirdiginizda bu belge yada numaralar bile sahte cakma cünkü o numara altinda o markada bir ürün bile cikmiyor :-) Yorum sizin kimle is yaptiginiza ne satin aldiginiza kimden aldiginiza nerden getirildigine ve nere icin üretilen bir ürün olduklarini arastirmadan paranizi önünüze gelen firmalarda harcamayin tavsiyem..

Bu konuda kisa süre icerisinde geniz bilgiler iceren Türkiyede yapmayi düsündügüm solar rüzgar ve günesle isinma sistemleriyle bir site acacagim ve sizleri genis sekilde bilgilendirmeye ordanda calisacagim Su anda mevcut serverimizde vakit buldukca test asamasinda bu siteyi hazirlamaktayim ilgisi olan arkadaslar oradanda ilerde bize daha kolay ulasabilirler... Umarim yazilarimin size bir faydasi olur Türkiyede hep birbirine benzer sorularla net cevaplanamamis bu türden sorularin dolu oldugu bir cok forum ve sitede görmekteyim Parasi bosa gidip cani yanan hatta mahkemelik olan belediyeler bile olmus geri söktürmüsler bu tür uyduruk waatlerle takilan sistemcikleri umarim bunlara ciddi bir anlamda son verebilir is yapamasakta insanlarimizi bilinclendirebilmis olabiliriz Saygilarla diyorum vakit oldukca yine aranizda olmaya calisirim.. e mail adresim önceki yazimda mevcuttur dileyen arkadaslar e mail ile ulasabilirlerde devam... Dostcakalin...

• bu sistemi uygulayıp devlete satan biri varmı acaba?
  • SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Bu olanaktan yararlanmak isteyenler şu yolu izleyecek:

-Üretim tesisinin kurulacağı yerin kullanım hakkına sahip olacak,
    -Kaynağın (rüzgar ve güneş hariç olmak üzere) kullanım hakkına sahip olduğunu belgeleyecek,-Kojenerasyon tesisleri için tesis verimliliğine ilişkin bilgiler ve Bağlantı Başvuru Formu ile birlikte bölgesindeki dağıtım şirketine başvuracak.
    -Dağıtım şirketi, 1 ay içinde başvuruları toplu olarak değerlendirecek.
    Bu değerlendirme sırasında bağlantı kısıtı olması durumunda sırası ile
    -Başvurunun, yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı olması,
    -Başvurunun tüketim tesisi ile aynı yerde olması,
    -Başvuru sahibinin önceden uygun bulunmuş bir başvurusunun olmaması,
    ölçütlerinde öncelik sıralaması yapılacak.

Rüzgar ve güneş enerjisi üretip satamıcaz mı yani???

• quote:

Orijinalden alıntı: cames123

quote:

Orijinalden alıntı: kurusaray

Arkadaşlar devlet bir kaç aydan beri çif yönlü sayaç kullanımına izin verdi.

Dolayısıyla depolamaya ihtiyaç duymadan siz devlete satın, şebekedende kullanın

ay sonunda mahsuplaşırsın. Bu iş şuan nekadar kar getirir derseniz. Şöyle bir

hesap yapabiliriz:

5KW BİR PV SİSTEM DÜŞÜNELİM.

ANKARA İÇİN YILLIK DÜŞÜNÜRSEK : 10MW ELEKTRİK ÜRETİRSİNİZ 0,3 KURUŞTAN SATILIRSA=3.000TL PARA YAPAR

SİZDE EVİNİZDE AYLIK 30 TL FATURA ÖDEDİĞİNİZİ DÜŞÜNÜRSEK SENEDE : 360 TL

SENDE SİZİN KARINIZ = 2640 TL OLACAK

5KW KURULUM MALİYETİ ORTALAMA = 20.000 TL

AMORTİSMAN SÜRESİ = 20.000/2640= 7,5 YILDA KENDİNİ AMORTİ EDER.

AKÜ OLMADIĞI İÇİN 10 SENE ALLAH TAN BİR MANİ OLMAZ İSE KULLANIRSINIZ.

KARDAMISINIZ ZARARDAMISINIZ BUNU SİZ SÖYLEYİN

(güç hesabını ankara güneşlenme süresi, ışınım süresi, invertör verimi, güneş takip kaybı, gölgelenme kaybı
    iletim kaybı hesap edilerek bulunmuştur.)

TABİ SİSTEMİN TRAFOYA BAĞLANTISINDA CEBİNİZDEN NE KADAR PARA ÇIKAR BUNU TAM BİLMİYORUM.

Her Turlu Zarardayım Akü Olmadan Ürettiğin Düzgün Olmayan Dc Gerlimi İnvertö'e verince o invertör belli bir sürenin sonunda bozulucak ve fazladan masraf cıkarıcak sende sınırlenıp sısteme aku koymak ıstıyeceksınkı bu akude bellı bır sure sonunda bozulup tekrar masraf cıkarıcak bu yuzden hep zararda olan taraf sen olucaksın ama şoyle bir secenek var ben paraya kıyıp cok iyi bir invertör alıcam boyle bozulma ıhtımalı olmuyacak dersen sıkıntı olmaz ve bir diğer kotu ihtimal ise dunya denen gezegende 6ay yaz 6ay kış denen bir dongu var bununda onune gecmen gerekıcek ve hesabını 6 aya gore yapman gerekıcek bu arada 30tl fatura gelıyor demıssın sızın evde ne calısıyor 30tl gelıyor benım oturdugum apartmanda en dusuk fatura bakıyorum 80 lira

Ben bu sorunun çözümüne dair büyük bir proje görmüştüm. Elektriğin depolanması en büyük sorun ama yüksek wattlar için akü kullanlımaz bunun yerine suyu bir yerde depolayıp sonre tekrar jeneretöre veriyorlar. Ve enerji kaybı sanıldığı kadar büyük değil. Verimliliği akü kadar olmasada sonuçta enerjini depoluyorsun.

• konuda yazılan çizilen çok tam okuyamadım.benimde kafamda bazı sorular var mesela benim elimde yoğunlaştırıcı güneş enerji malzemeleri var yani sorum benim elimde malzemeler var elektrik bağlantıları kurulumu için dağıtım şirketi mi yardım edecek yoksa onuda mı biz halledecez ? soruma yanıt verebilirsiniz çok sevinirim :)
  • Tübıtak'a basvur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maglev89

quote:

Orijinalden alıntı: cames123

quote:

Orijinalden alıntı: kurusaray

Arkadaşlar devlet bir kaç aydan beri çif yönlü sayaç kullanımına izin verdi.

Dolayısıyla depolamaya ihtiyaç duymadan siz devlete satın, şebekedende kullanın

ay sonunda mahsuplaşırsın. Bu iş şuan nekadar kar getirir derseniz. Şöyle bir

hesap yapabiliriz:

5KW BİR PV SİSTEM DÜŞÜNELİM.

ANKARA İÇİN YILLIK DÜŞÜNÜRSEK : 10MW ELEKTRİK ÜRETİRSİNİZ 0,3 KURUŞTAN SATILIRSA=3.000TL PARA YAPAR

SİZDE EVİNİZDE AYLIK 30 TL FATURA ÖDEDİĞİNİZİ DÜŞÜNÜRSEK SENEDE : 360 TL

SENDE SİZİN KARINIZ = 2640 TL OLACAK

5KW KURULUM MALİYETİ ORTALAMA = 20.000 TL

AMORTİSMAN SÜRESİ = 20.000/2640= 7,5 YILDA KENDİNİ AMORTİ EDER.

AKÜ OLMADIĞI İÇİN 10 SENE ALLAH TAN BİR MANİ OLMAZ İSE KULLANIRSINIZ.

KARDAMISINIZ ZARARDAMISINIZ BUNU SİZ SÖYLEYİN

(güç hesabını ankara güneşlenme süresi, ışınım süresi, invertör verimi, güneş takip kaybı, gölgelenme kaybı
    iletim kaybı hesap edilerek bulunmuştur.)

TABİ SİSTEMİN TRAFOYA BAĞLANTISINDA CEBİNİZDEN NE KADAR PARA ÇIKAR BUNU TAM BİLMİYORUM.

Her Turlu Zarardayım Akü Olmadan Ürettiğin Düzgün Olmayan Dc Gerlimi İnvertö'e verince o invertör belli bir sürenin sonunda bozulucak ve fazladan masraf cıkarıcak sende sınırlenıp sısteme aku koymak ıstıyeceksınkı bu akude bellı bır sure sonunda bozulup tekrar masraf cıkarıcak bu yuzden hep zararda olan taraf sen olucaksın ama şoyle bir secenek var ben paraya kıyıp cok iyi bir invertör alıcam boyle bozulma ıhtımalı olmuyacak dersen sıkıntı olmaz ve bir diğer kotu ihtimal ise dunya denen gezegende 6ay yaz 6ay kış denen bir dongu var bununda onune gecmen gerekıcek ve hesabını 6 aya gore yapman gerekıcek bu arada 30tl fatura gelıyor demıssın sızın evde ne calısıyor 30tl gelıyor benım oturdugum apartmanda en dusuk fatura bakıyorum 80 lira

Ben bu sorunun çözümüne dair büyük bir proje görmüştüm. Elektriğin depolanması en büyük sorun ama yüksek wattlar için akü kullanlımaz bunun yerine suyu bir yerde depolayıp sonre tekrar jeneretöre veriyorlar. Ve enerji kaybı sanıldığı kadar büyük değil. Verimliliği akü kadar olmasada sonuçta enerjini depoluyorsun.

dediğin şeyi anladım suyu atıyorum 100 metre yukarı basıcaz orda bir depoda tutucaz sonra bunla alternator çeviricez eğer yanlış anlamadıysam tabi çok gereksiz bir işlem olur baraj kursak daha iyi olurdu :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Nephertiti

Merhaba,

Uzun zamandır aklımda olan bir projeyi hayata geçirmek istiyorum ancak bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

Güneş ve Rüzgar panelleri ilgimi çekiyor ve bunları kullanabileceğim bir yazlık var ancak tam olarak nasıl yapmam gerektiğine karar veremedim.

Kısacası istediğim bir solar panel sistemi kurup(yada rüzgar) üretilen enerjiyi direk devlete satmak tabi bir miktarıda kesinti olduğu zaman kullanmak için depolamak. Satmak istememin temel nedeni yazlık olduğu için kış boyunca kullanılmıyor bu zaman içinde devlete sattığı elektriği yazın gelip kullanmak böylece pil olayından bir bakıma kurtulmak.

Teknik bilgi zayıflığım olduğu için eğer böyle bir sistem kuran veya bilen biri bu konuda yardımcı olursa sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

Devlete satamazsınız . Elektrik enerjisi depolanabilse dogru dürüst o konuda haklısın. Adamlar depolayıp verseler, olmuyor. En basitinden Hidroelektrik santralleri. Su devamlı geliyor Depo etsen ne olacak. Günes panelleri pahalı. Aslında bır kac ciddi arkadasım olsa, Elektronik parcalarımız tam olsa, yazın elektrik üretme, depolama üzerine iş yapabiliriz. Ama yok işte. Elektronige hevesi olan. Ben Lise 1 e gidiyorum, bilişim bölümü, Endüstri cıkmamıstı. Ben gidicem size led ile yazı yazıcam, siz ya "aa güzelmiş" diyeceksiniz yada "hımm" deyip cekileceksiniz. Emege saygı yok. O anlık bir heves. Baktın kimse begenmedi, slayt hazırla, yapım asamalarını göster adam gibi, bak bir sey diyorlarmı. İnşallah bu sene Lise 2 ye geceyim de hayırlısı...

• quote:

Orijinalden alıntı: Nephertiti

Arkadaşlar konuyu dağatmayalım yapan veya bilgisi olan varsa bilgi verirse sevinirim.

• Arkadaşlar ben şuan LG nin güneş pilleriyle ilgileniyorum . Sizde araştırıp inceleyin bi. kaliteli ürünlere benziyor.

http://www.lg.com/tr/ticari-urunler/gunes-panelleri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar
    Hangi ürün , ne kalitede , kim ne bilincle yapiyor buna emin olmadan 5 kurus harcamayiniz.

Sözde ne sattigindan bile haberi olmayan ..xxxxx firmalari mühendislikleri , yada eskiden telefon tamircisiymis sonradan bilgisayar tamircisi olmus simdilerdede günes enerji ve elektrik sistemlerinde uzman kesilmis fakat ne sattigi kac yil dayanacagi ve montajini dahi 5 x 5 tahtalar üzerine sistemler kuran , yaw arkadas bu olurmu deyince ben yapmasam baskasi yapacakti müsteri ucuz istedi diye bant artigi avrupaya girisi bile yasak kalitesiz uzakdogu panel ve sistemlerini vatandasimiza acimadan 3 kat fiyatlarla satan kisilere cok dikkat ediniz.. Bunlari gözümle TÜRKIYEDE SAHIT OLDUM.

Müsteriye misal 100 KW sistem satilmis ve devletten sözde gelecek hayali paralar waat edilmis, halbuki o satilan sistemin inventerlerinin Max gücleri bile sözde satilan 100 KW yetmiyor. Max gücler testlerde elde edilmis en iyi sartlardaki kisa süreli güclerdir.. Buna kalitesiz bant artigi denetimsiz 2 ci - 3 cü ürünler eklenince haliyle yatirimci perisan oluyor, Sözde 25 sene dayanacak sistemler 5 x 5 tahtalar üzerine kuruldugunda , ayrica hicbir bu konuda bilgisi olmayan sadece göz görmeyle baglantisini yapan sahislarca yapilan sistemlerin sonucunda kücük büyük parayi ödeyene oluyor olanlar.. SAVUNMA TÜRKIYEDE BÖYLE YAPIYORLAR. Yok kardesim her isin bir bileni anlayani vardir.. Eski telefon tamircisi simdi günes enerjicisi olmus öyle yapiyor diye milletin bir servet tutacak parasini tarlalara , catilara gömdürmeden önce birazda kendi coluk cocugunu düsünüp bunu yaptiracak insanida düsünmek kollamak hem meslek hemde ticari ahlaktir. YAZIK INSANLARIMIZA , MILLETIMIZIN HURDALARA VERILMESINE SEBEB OLUNAN PARASINA. Adamalar Mono ve Polly arasindaki farki bile bilmiyor hangisi neden nerde kullanilir haberi yok , nerden neyi ucuza kaparsa sorana en yüksek fiyattan satma cabasi icerisinde.. Bu iste bu sekilde yol alamazsiniz..!

DIKKAT EDERSENIZ TÜRKIYEDE DEVLET YADA DAGITIM SIRKETLERI BU ÜRETILEN ELEKTRIGI ALMAK ISTEMIYORLAR , bunu aciklayan yok ama ben belirteyim , Bu denetimsizlikle gelen Hurda bant atigi kalitesiz ürün panel ve inverterlerle üretilen kalitesi kararliligi ve HZ dengesi bozuk olan enerji , Hatlarimizdaki zaten kalitesi ve dengesi tartisilir olan enerjide daha cok dalgalanma ve bozulmalara sebebiyet verecegi tespitlerde acik net sekilde bellidir.. peki buna sebeb nedir sizce ? Almanyada bu sisteleri dev sekilde kuranalri bile devlet destekliyorda , üretilen enerjiyi hemen kullanima alirken , neden Türkiyede buna süpheyle bakilmaya basladi sizce ? sebebi asikar , cogu gizliyor ama aciklayim samimice sizlere.. Bu panelller , inverterler , üzerine egitilmemis yada deneyimi az kisilerin kurduklari sistemleri eklerseniz , Bu kisilerce kurulmus tesislerin böyle sacma sapan neticeler vermeside kacinilamaz.. Türkiyede bu iste mühendisim diye gecinen bir sahis sahsen görüsüp tartistikta kurulmus bir sistem hakkinda , adam bölgeyi terk etti , Sözde size kendilerini bu isin mühendisi diye pazarlayan kisilerin cogu , Avrupada bir USTAYA CIRAK BILE OLAMAZLAR . istisna bilen kisiler anlayanlar vardir elbette ama onlarinda cektikleri fiyatlar akil almaz boyutlarda..!

Adamin sözde sistemi kurdugu yere komsunun agac gölgeleri belli saatlerde birkac panele düsüyor.. ADAM BILMIYORKI SADECE GÖLGEDE KALAN DEGIL , O GÖLGEDEKI PANEL BAGLANTILI OLDUGU 10 - 12 TANE PANELIDE % 10 PERFORMANSLARA GERILETIR. bir panel gölgede bisey olmaz diyebiliyor.. halbuki 1 - 2 panel gölgedeyse sistemin ona bagli devam ortalama 10 - 12 panelide aslinda uyku moduna düsmüstür üretim cok düser , bu gölge günün 6 saati paneller üzerinde gezerse bunu ay ve yila vurdugunuzda Türkiyede yapilan islerin bilincsizligi ve yatirimcilarin neden iyi netice alamadiklari , biraz daha aktif olan yatirimcilar neden Avrupada günes bizden 2 kat daha az orda calisiyorda Türkiyede calismiyor diye bizlere ulasmasinin sebebleride bunlardir.. Asagiya bir resim ekliyorum profesyönel bir Günes enerjisi ciftligidir .. Toplam gücü 15 Megawatt civarindadir , bunun 1 Megawatt olan bölümü bizim tarafimizdan yapilmistir.. cevrede ne bir agac ne bir direk nede panellerin birbirine engel teskil eden sözde uyduruk günes takip eden sistemleri yoktur. Yanindaki amatör hava alanindan tahmin edersinizki yaklasik olarak 90 Futbol sahasi büyüklügünde bir arazide insaa edilmistir.. Öncelikle güneslenme ölcümleri testleri yapilir
    Bunlardan bahseden yapan hickimseye rastlamadim , parayi gösterin adamlar yarin getirip kurarlar , sonra ne halin varsa görüyorsun..

Almanya Nürnberg Civari 15 Megawatt Günes Ciftligi , Tesisteki 1 Megawatt Ekibimizce kurulmustur.

Devlete Elektrik Satmak

Ayrica Türkiyede iflas etmis firmalarin ürünlerini sattiklarina rastladim , sözde garantili.. Bozulsunda garanti firma ara bulda görelim , AVRUPA BU ISLERE YILLAR ÖNCE DOYDU beyler , 10 sene zor dayanacak panelleri 25 sene diye satan firmalar 6 - 8 sene sonra iflas verip kayboldular ,ne sattiklarini biliyorlardi cünkü.. Sözde iflas eden firma baska yere tasindi ayni makineler ayni paneller baska etiket isimlerle 6 - 8 sene daha satildi ve onlarda dökülmeye baslayinca zaten carpacagini carpmis olan firmalar izlerini tümden kaybettirdiler , Bunlari ürettigi makineleride baska uyaniklar devir aldilar baska ülkelere baska isimlerde üretip yeni kurbanlar aramak icin naklettiler bu böyle sürüyor halen, Olan onlari alanlara oldu , sözde 8 - 10 senede kendini ödeyecekte , tabiki Türkiyede satanlarin attigi kazik ve sattiklari mal kalitesiyle 15 senede yatiriminiz dönerse iyi , tam size calisacak zaman ariza yada ömürleri bitmis olacak , Firma aradiginizda firmalar coktan ucmuslar.. Bunlara dikkat edin özellikle büyük rakam yatirmayi düsünenleriniz.. kime ne yaptiriyorsunuz , hangi kablo diyotlar kullaniliyor , yapan kisi bu konuda egitimi nedir ? bu konu kendi dalinda burda meslek ve özel egitim mühendislikler gerektiren konulardir. Eskiden telefon tamircisi sonra PC tamircisi olmus simdilerdede Avrupadaki 5 - 6 ci kalite inventeri size birinci sinif iyisi diye 3 kat fiyatlarla max güclerini gercek gücü diye yutturup satmaya calisanlara dikkat ediniz. Türkiyede bu ise cok hevesli insanlar var , kücük büyük baslangiclar yapmaya calismislar ve cogu malesef agir sekilde dolandirilmislar , bazilarinin sistemlerini görmeye gittim bunlari yapan kisiler bizim bu isi Avrupada yaptigimizi bildigi halde yüzlesmek yada görüsmekten kacindilar.. Bunu neden böyle yaptin dediginde Türkiyede herkez böyle yapiyor , ben yapmasam baskasi yapacak DEDIKLERINIZI SIZ ALMANYADAN GETIRIN YADA YAPIN TÜRKIYE BÖYLE YÜRÜYOR DIYORLAR.. Kimlerin elindesiniz buna cok dikkat edin. orjinal solar kablolari yerine adi antkron , orjinal diyotlarin fislerin yerine kesilmis kablolar , binlerce TL döktügünüz sisteminize 30 - 50 kurusluk elektronikciden alinma uyduruk diyotlar , paranizi neye kime ve hangi kaliteye veriyorsunuz dikkat etmezseniz sizinde caniniz yanacaktir..
    Bu konuda kisa süre sonra Tüm ekipmani kadrosu Almanya - Avrupada egitim yapmis bu isin uzmani Almanyada bu sistemleri kurma yetkilerine sahip Almanya kalitesinde bu isi cidden kalite arayan Türkiye insanlarina Haziran ayi sonlarinda kismetse acacagimiz firmayla sunacagiz . Firmamiz sitesinde detayli bilgi ve aciklamalarda olacaklar , en azindan yatiracaginiz paraqnin karsiligini AB ülkelerine giris müsadesi almis Almanya menseeli ürün ve kaliteyle uzman ekip mühendisler gözetiminde hakkinizi alabileceksiniz.
    Bu konuda Türkiyede büyük bir kaos ve bulaniklik var bu kesin , bu arada carpilan büyük carpiliyor malesef.

Buna kanit olarakta bizi Türkiyeden bulan kisilerin bize vermek istedikleri 3.5 Megawattlik is icin Türkiyedekilerden cok büyük bir fiyat farkiyla asagida fiyat vermisiz , bunun yaninda Almanya kalitesinde test belge ve egitimli uzman ekipman Türk Alman Rus olarak kadromuzla gerekli anlasmayi yaparsak bu 3.5 Megawatt tesisi yil sonuna kadar kurmaya baslayacagiz kismetse..

ilgili sorusu olan email adresimden ulasabilir yukardaki yazilarimda e mail adresim mevcuttur Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahmeran-D -- 13 Nisan 2013; 3:15:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sahmeran-D

Arkadaslar
    Hangi ürün , ne kalitede , kim ne bilincle yapiyor buna emin olmadan 5 kurus harcamayiniz.

Sözde ne sattigindan bile haberi olmayan ..xxxxx firmalari mühendislikleri , yada eskiden telefon tamircisiymis sonradan bilgisayar tamircisi olmus simdilerdede günes enerji ve elektrik sistemlerinde uzman kesilmis fakat ne sattigi kac yil dayanacagi ve montajini dahi 5 x 5 tahtalar üzerine sistemler kuran , yaw arkadas bu olurmu deyince ben yapmasam baskasi yapacakti müsteri ucuz istedi diye bant artigi avrupaya girisi bile yasak kalitesiz uzakdogu panel ve sistemlerini vatandasimiza acimadan 3 kat fiyatlarla satan kisilere cok dikkat ediniz.. Bunlari gözümle TÜRKIYEDE SAHIT OLDUM.

Müsteriye misal 100 KW sistem satilmis ve devletten sözde gelecek hayali paralar waat edilmis, halbuki o satilan sistemin inventerlerinin Max gücleri bile sözde satilan 100 KW yetmiyor. Max gücler testlerde elde edilmis en iyi sartlardaki kisa süreli güclerdir.. Buna kalitesiz bant artigi denetimsiz 2 ci - 3 cü ürünler eklenince haliyle yatirimci perisan oluyor, Sözde 25 sene dayanacak sistemler 5 x 5 tahtalar üzerine kuruldugunda , ayrica hicbir bu konuda bilgisi olmayan sadece göz görmeyle baglantisini yapan sahislarca yapilan sistemlerin sonucunda kücük büyük parayi ödeyene oluyor olanlar.. SAVUNMA TÜRKIYEDE BÖYLE YAPIYORLAR. Yok kardesim her isin bir bileni anlayani vardir.. Eski telefon tamircisi simdi günes enerjicisi olmus öyle yapiyor diye milletin bir servet tutacak parasini tarlalara , catilara gömdürmeden önce birazda kendi coluk cocugunu düsünüp bunu yaptiracak insanida düsünmek kollamak hem meslek hemde ticari ahlaktir. YAZIK INSANLARIMIZA , MILLETIMIZIN HURDALARA VERILMESINE SEBEB OLUNAN PARASINA. Adamalar Mono ve Polly arasindaki farki bile bilmiyor hangisi neden nerde kullanilir haberi yok , nerden neyi ucuza kaparsa sorana en yüksek fiyattan satma cabasi icerisinde.. Bu iste bu sekilde yol alamazsiniz..!

DIKKAT EDERSENIZ TÜRKIYEDE DEVLET YADA DAGITIM SIRKETLERI BU ÜRETILEN ELEKTRIGI ALMAK ISTEMIYORLAR , bunu aciklayan yok ama ben belirteyim , Bu denetimsizlikle gelen Hurda bant atigi kalitesiz ürün panel ve inverterlerle üretilen kalitesi kararliligi ve HZ dengesi bozuk olan enerji , Hatlarimizdaki zaten kalitesi ve dengesi tartisilir olan enerjide daha cok dalgalanma ve bozulmalara sebebiyet verecegi tespitlerde acik net sekilde bellidir.. peki buna sebeb nedir sizce ? Almanyada bu sisteleri dev sekilde kuranalri bile devlet destekliyorda , üretilen enerjiyi hemen kullanima alirken , neden Türkiyede buna süpheyle bakilmaya basladi sizce ? sebebi asikar , cogu gizliyor ama aciklayim samimice sizlere.. Bu panelller , inverterler , üzerine egitilmemis yada deneyimi az kisilerin kurduklari sistemleri eklerseniz , Bu kisilerce kurulmus tesislerin böyle sacma sapan neticeler vermeside kacinilamaz.. Türkiyede bu iste mühendisim diye gecinen bir sahis sahsen görüsüp tartistikta kurulmus bir sistem hakkinda , adam bölgeyi terk etti , Sözde size kendilerini bu isin mühendisi diye pazarlayan kisilerin cogu , Avrupada bir USTAYA CIRAK BILE OLAMAZLAR . istisna bilen kisiler anlayanlar vardir elbette ama onlarinda cektikleri fiyatlar akil almaz boyutlarda..!

Adamin sözde sistemi kurdugu yere komsunun agac gölgeleri belli saatlerde birkac panele düsüyor.. ADAM BILMIYORKI SADECE GÖLGEDE KALAN DEGIL , O GÖLGEDEKI PANEL BAGLANTILI OLDUGU 10 - 12 TANE PANELIDE % 10 PERFORMANSLARA GERILETIR. bir panel gölgede bisey olmaz diyebiliyor.. halbuki 1 - 2 panel gölgedeyse sistemin ona bagli devam ortalama 10 - 12 panelide aslinda uyku moduna düsmüstür üretim cok düser , bu gölge günün 6 saati paneller üzerinde gezerse bunu ay ve yila vurdugunuzda Türkiyede yapilan islerin bilincsizligi ve yatirimcilarin neden iyi netice alamadiklari , biraz daha aktif olan yatirimcilar neden Avrupada günes bizden 2 kat daha az orda calisiyorda Türkiyede calismiyor diye bizlere ulasmasinin sebebleride bunlardir.. Asagiya bir resim ekliyorum profesyönel bir Günes enerjisi ciftligidir .. Toplam gücü 15 Megawatt civarindadir , bunun 1 Megawatt olan bölümü bizim tarafimizdan yapilmistir.. cevrede ne bir agac ne bir direk nede panellerin birbirine engel teskil eden sözde uyduruk günes takip eden sistemleri yoktur. Yanindaki amatör hava alanindan tahmin edersinizki yaklasik olarak 90 Futbol sahasi büyüklügünde bir arazide insaa edilmistir.. Öncelikle güneslenme ölcümleri testleri yapilir
    Bunlardan bahseden yapan hickimseye rastlamadim , parayi gösterin adamlar yarin getirip kurarlar , sonra ne halin varsa görüyorsun..

Almanya Nürnberg Civari 15 Megawatt Günes Ciftligi , Tesisteki 1 Megawatt Ekibimizce kurulmustur.

Devlete Elektrik Satmak

Ayrica Türkiyede iflas etmis firmalarin ürünlerini sattiklarina rastladim , sözde garantili.. Bozulsunda garanti firma ara bulda görelim , AVRUPA BU ISLERE YILLAR ÖNCE DOYDU beyler , 10 sene zor dayanacak panelleri 25 sene diye satan firmalar 6 - 8 sene sonra iflas verip kayboldular ,ne sattiklarini biliyorlardi cünkü.. Sözde iflas eden firma baska yere tasindi ayni makineler ayni paneller baska etiket isimlerle 6 - 8 sene daha satildi ve onlarda dökülmeye baslayinca zaten carpacagini carpmis olan firmalar izlerini tümden kaybettirdiler , Bunlari ürettigi makineleride baska uyaniklar devir aldilar baska ülkelere baska isimlerde üretip yeni kurbanlar aramak icin naklettiler bu böyle sürüyor halen, Olan onlari alanlara oldu , sözde 8 - 10 senede kendini ödeyecekte , tabiki Türkiyede satanlarin attigi kazik ve sattiklari mal kalitesiyle 15 senede yatiriminiz dönerse iyi , tam size calisacak zaman ariza yada ömürleri bitmis olacak , Firma aradiginizda firmalar coktan ucmuslar.. Bunlara dikkat edin özellikle büyük rakam yatirmayi düsünenleriniz.. kime ne yaptiriyorsunuz , hangi kablo diyotlar kullaniliyor , yapan kisi bu konuda egitimi nedir ? bu konu kendi dalinda burda meslek ve özel egitim mühendislikler gerektiren konulardir. Eskiden telefon tamircisi sonra PC tamircisi olmus simdilerdede Avrupadaki 5 - 6 ci kalite inventeri size birinci sinif iyisi diye 3 kat fiyatlarla max güclerini gercek gücü diye yutturup satmaya calisanlara dikkat ediniz. Türkiyede bu ise cok hevesli insanlar var , kücük büyük baslangiclar yapmaya calismislar ve cogu malesef agir sekilde dolandirilmislar , bazilarinin sistemlerini görmeye gittim bunlari yapan kisiler bizim bu isi Avrupada yaptigimizi bildigi halde yüzlesmek yada görüsmekten kacindilar.. Bunu neden böyle yaptin dediginde Türkiyede herkez böyle yapiyor , ben yapmasam baskasi yapacak DEDIKLERINIZI SIZ ALMANYADAN GETIRIN YADA YAPIN TÜRKIYE BÖYLE YÜRÜYOR DIYORLAR.. Kimlerin elindesiniz buna cok dikkat edin. orjinal solar kablolari yerine adi antkron , orjinal diyotlarin fislerin yerine kesilmis kablolar , binlerce TL döktügünüz sisteminize 30 - 50 kurusluk elektronikciden alinma uyduruk diyotlar , paranizi neye kime ve hangi kaliteye veriyorsunuz dikkat etmezseniz sizinde caniniz yanacaktir..
    Bu konuda kisa süre sonra Tüm ekipmani kadrosu Almanya - Avrupada egitim yapmis bu isin uzmani Almanyada bu sistemleri kurma yetkilerine sahip Almanya kalitesinde bu isi cidden kalite arayan Türkiye insanlarina Haziran ayi sonlarinda kismetse acacagimiz firmayla sunacagiz . Firmamiz sitesinde detayli bilgi ve aciklamalarda olacaklar , en azindan yatiracaginiz paraqnin karsiligini AB ülkelerine giris müsadesi almis Almanya menseeli ürün ve kaliteyle uzman ekip mühendisler gözetiminde hakkinizi alabileceksiniz.
    Bu konuda Türkiyede büyük bir kaos ve bulaniklik var bu kesin , bu arada carpilan büyük carpiliyor malesef.

Buna kanit olarakta bizi Türkiyeden bulan kisilerin bize vermek istedikleri 3.5 Megawattlik is icin Türkiyedekilerden cok büyük bir fiyat farkiyla asagida fiyat vermisiz , bunun yaninda Almanya kalitesinde test belge ve egitimli uzman ekipman Türk Alman Rus olarak kadromuzla gerekli anlasmayi yaparsak bu 3.5 Megawatt tesisi yil sonuna kadar kurmaya baslayacagiz kismetse..

ilgili sorusu olan email adresimden ulasabilir yukardaki yazilarimda e mail adresim mevcuttur Selamlar.

Yazdıklarınıza katılıyorum. bu tür dolandırıcılıklar her sektörde oluyor. aslında bende şuan almaya kalksam asla bir satıcının vaat ettiklerine güvenmem. benim için önemli olan gerçekleştirilen projelerdir. Ayrıca bizi biraz daha güneş panelleri hakkında bilgilendirirseniz çok seviniriz (Markalar, Standartlar, Verimlilik gibi konularda )

• quote:

Orijinalden alıntı: the.crack.man

quote:

Arkadaslar

Devlete Elektrik Satmak

Yazdıklarınıza katılıyorum. bu tür dolandırıcılıklar her sektörde oluyor. aslında bende şuan almaya kalksam asla bir satıcının vaat ettiklerine güvenmem. benim için önemli olan gerçekleştirilen projelerdir. Ayrıca bizi biraz daha güneş panelleri hakkında bilgilendirirseniz çok seviniriz (Markalar, Standartlar, Verimlilik gibi konularda )

Sayin arkadasim düsünceleriniz icin öncelikle tesekkür ederim.
    Elimden geldigince Buradan gerek teknik gerek bilgi aktarmaya calistim Türkiyedeki arkadaslara..

Forumdaki özelligi kullanarak benim tüm yazilarimi aratiniz , Yine enerji ile ilgili Rüzgar Türbini Yapiyorum basligi bölümünde Bircok Resim Bilgi Link ve aciklama yazilarima ulasabilirsiniz..

Ben kisa bir süre sonra Türkiyeye geliyorum , ve Firmamizin Türkiye Kanadini acacagiz kismet olursa..
    bilmek istediklerinizide kisa süre sonra acilacak firmamizin websitesinde detayli olarak bulabilirsiniz yada ekibimizden birine ulasmaniz mümkündür.

Diger yazilarima ulasmak icin TIKLA

Gerek Günes Gerek Rüzgar gerekse ürünler hakkinda detayli aciklamalarim bu sitede yogunlukla yazilarimda vakit buldukca dilimden döndügünce eklemeye calistim bircok arkadasla email özel mesaj ve telefon kontagimiz devam ediyor Fakat ben buradan kimseye kalkipda Bu firmanin ürünü iyi yada bunu kullanin diye bir yönlendirme yapmam yanlis olur CÜNKÜ AYNI FIRMA ÜRÜNLERI BILE MESELA IPHONE LABTOP KAMERA VE DAHA BIRCOK ALET AVRUPA - ASYA - AMERIKA -AFRIKA - AVUSTRALYA VERSIYONLARI OLARAK DISLARI HATTA TIP KODLARI BILE AYNI ANCAK ICLERI FARKLI ÜRETILIYOR , BIRDE BIZIM TÜCCARLARIN DENETIM ZAYIFLIGINDAN UZAKDOGUDAN GEMILERE DOLDURUP GETIRDIKLERI B WARE DENILEN BANT ARTIGI KALITESIZ ÜRÜNLERIN YADA SAHTE BELGELERLE CE BELGESI BILE SAHTE ÜRÜNLERIN HATTA IFLAS ETMIS FIRMALARIN ÜRÜNLERININ TÜRKIYEDE SÖZDE GARANTIYLE SATILDIKLARINIDA GÖZÜMLE GÖRDÜM BU KONULARA DIKKAT EDINIZ.

AVRUPA VE ÖZELLIKLE ALMANYA BU KONULARDA COK AGIR DENETIM VE KONTROLLER YAPIYOR AGIR TEST , KONTROL VE ONAY BELGELERINI SART KOSUYOR UZAKDOGUDAN ALMANYAYA GELECEK ÜRÜNLER ICIN.
    KISACA IYISINI AVRUPA ALMIS OLUYOR BANT ARTIGIDA IKINCI VE ÜCÜNCÜ DÜNYA ÜLKELERINE DAGITILIYOR BU SEBEBLE BIZ ÜRÜNLERIN TAMAMINI ALMANYADAN GETIRECEGIZ YADA BÜYÜK ISLERDE ALMANYA ICIN YAPILMIS OLAN BELGELI ÜRÜNLERI DIREK TÜRKIYEYE INDIRECEGIZ.

Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahmeran-D -- 7 Mayıs 2013; 1:13:55 >

• bak kardeşim devlete günahımı bile satmam bir arkadaş buna bulaştıda başına neler geldi on grid yani yarı şebeke li çalışıyordu günlük tüketimi azlada değil zaten adamın bu devlete sattığın 10-20 kw tanda vergi alıyor bak dikkat et vergi alıyor üretim yapıyorsun diye sana şöyle söyliyim kanunlarında şöyle bir madde olan devlet devletmidir?

Yer üstü ve yer altı zenginlikleri ile ikisi arasındakiler devlet malıdır.

yani yer üstü ve yer altı artı ikisinin arasındada birşey varsa oda devletindir.

Ayrıca 1932 yılında >Atatürk çankaya köşkündeyken öğlen yemeği sırasında çankaya köşküne haciz geldiğini ve Aatatürkün hacizi zorla dururduğunu yargıty başkaına telefon açtığını ve yargıtay başkanınında ben birşey yapamam paşam dediğini biliyormusunuz ?

Adam cumhurbaşkanı ve hacizi durduramıyor.Bu devletde 3 kuruşluk yetki tanıdığın adamlar sadit ve işgüzar kesiliyor

bence atatürk sirozdan ölmedi kahrından öldü.

(beni türk hekimlerine emanet ediniz yalanı)

daha neler var neler ben ayrıca tüürklerin cehenneme atılacağınıda sanmıyorum dünyada yeterince ızdırab çekilen bir lanet ülkede yaşamaya çabalıyoruz.

Maliye bakanı kürt mehmet yeni vergiler bulmazsan 5 seneye devlet kalmayacak demiş.

• quote:

Arkadaslar

Devlete Elektrik Satmak

1 megawatt lık tesis tam olarak ne kadara mal oldu? 1 megawatt lık bir tesisle gunluk aylık yıllık bazda antalya civarında ne kadar elektirik üretebiliriz ? bir kaç kaynakta okuduğum kadarıyla ürettiğimiz elektiriği satarkenki fiyat 0,55 € cent diye geçiyor bu fiyat avrupa ve almanya ortalamasına göre nasıldır gerçekten para kazanabilirmiyiz ? bu tesisleri türkiyede şuan anahtar teslim kuran firmalar var hatta biride alman firması danfoss var bu şirket hakkında neler söyleyebilirsiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: nefendus

1 megawatt lık tesis tam olarak ne kadara mal oldu? 1 megawatt lık bir tesisle gunluk aylık yıllık bazda antalya civarında ne kadar elektirik üretebiliriz ? bir kaç kaynakta okuduğum kadarıyla ürettiğimiz elektiriği satarkenki fiyat 0,55 € cent diye geçiyor bu fiyat avrupa ve almanya ortalamasına göre nasıldır gerçekten para kazanabilirmiyiz ? bu tesisleri türkiyede şuan anahtar teslim kuran firmalar var hatta biride alman firması danfoss var bu şirket hakkında neler söyleyebilirsiniz ?

Arkadasim Selamlar
    Uzun süredir yogun calismalarim sebebiyle buraya katilmaya zaman bulamiyordum
    e mail yazan arkadaslarla irtibatlastik ama buradaki yazan ve özel mesajlarin cogunu yeni okudum cevapliyorum.

Ben Su anda Türkiyedeyim , Bahsi gecen islerle ilgili görüsmeler tamamlanip ilk kademe olarak Adana Ankara karayolunda ayda 8000 - 11000 TL elektirik faturasi ödeyen dinlenme tesislerinde calismalara ve islere baslamis bulunmaktayiz. Gelirken beraberimde getirdigim ve Türkiyede belki birkac tane cikacak deger ve kalitede ölcüm cihazlarindan birini kurdum su anda bazi deger ve tespitler ölcümlere baslamis bulunmaktayiz Haftaya Almanyadan yüksek mühendis arkadasimizdan biri daha geliyor calismalarimiza hiz veriyoruz Türkiye tarafinda gerisini gelismeler tayin edecek

Türkiyede yada Almanyadan hicbir kurulus yada firma üzerinde yazmak yada konusmak gibi bir isimiz olmaz biz isimizi bilir yapar teslim ederiz kim ne yapmis bizi ilgilendirmez.

Megawattlik bir enerji ciftliginden bahsediyorsunuz bu tür konular kullanilacak ürünler nereden gelecekleri ve hayali degil gercek gücleri ne olacak bu tür konular bu tür forumlarda degil yüzyüze yada karsilikli görüsülmesinde fayda var 0.55 cent falan hayali bilgiler bunlar yok öyle bisey müsteriyi hevveslendirmek icin söylenen palavradan ibaret bunlar.

Firmamizin Türkiye kanadinda Türkce hazirlanacak web sitesi Günes ve Rüzgar türbinleri Akilli Evler inverterler ve daha bircok en son yeniliklerle ALMAN kalite ve teknolojisine Türkiyedeki bircok yeniliklere öncü olacaktir. Kisa süre sonra Türkce kullanima acilacak olan websitelerimiz ve adresleri tespit edilmistir hazirliklari yapiliyor.

www.german-teknik.com ve www.turk-wind.com sitelerinde Türkce en yeni teknik ve ürün detaylarini bulabilir bize ulasabilirsiniz. yakinda acilacak site.

Su anda Türkiyedeyim telefon bildirin özel mesajla yada ben yazayim görüselim detaylari. yada email sahmeran-d@hotmail.de bana ulasabilirsiniz.

• Sayın Sahmeran Bey; Size e maille ulaşmaya çalıştım olmadı

Güneş Enerjisi ile ilgili yorumlarınızı büyük bir dikkatle okuyorum. Öncelikle aydınlatıcı bu bilgileriniz için teşekkür ederim.
    Ben, Merkezi Ankara'da olan ve çeşitli illerde işetmesi bulunan bir kamu kuruluşunda Makine İkmal Dairesi Başkanlığında Makine Müdürü olarak görev yapmaktayım. İsmim Ahmet Kale , Elektrik İşleri de benim Müdürlüğüme bağlı. Bu yüzden bu işlere de bakıyorum.

Öncelikle sizin samimiyetinize ve tecrübelerinize dayanarak TKİ'de kurmayı düşündüğümüz bu güneş Enerjisinden elektrik üretimi ile ilgili bazı sorularım olacak cevaplarsanız çok memnun olurum.

Bizim Düşüncemiz Elektrik Maliyetlerimizi düşürmek bunun için de bu konuyu sizin de anlatımınızla sahtekarlıkların önüne geçmek ve kaliteli malzemeden yapmak istiyoruz.

Biz öncelikle öğrenmek amaçlı yapacağız. Sonra Müessesemizin bir tanesinde yaklaşık kurulu gücü 30 MW dır. bunun üçte bir 10 MW lık santral kurabiliriz eğer ikna olursak .

Sorularım

Sahmeran Bey iyi Günler Dileğiyle;

1 - Almanya'da Dahil, Dünyada en iyi Panel üreticilerinden batma tehlikesi olmayan en kaliteli mal üreten 5 Firmanın bana isimlerini, varsa kataloglarını ve en büyük kapasitedeki panellerinin gücü ile yaklaşık fiyatları hakkında yardımcı olabilir misiniz?

2 - Yine aynı şekilde İnverter ve diğer önemli bağlantı malzemelerinin de bu bilgileri hakkında ?

3 - Örnek Teknik Şartnameler veya Taslaklar varmı bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.

4 - Güneş santralinin iki yıl sonra verimlerinin birden bire çok düşecebileceği de ( Örneğin % 97 'den % 50'lere ) söyleniyor. Bunların doğruluğu ve önüne nasıl Geçilir?

5 - Biz Devlet olarak Kaliteli malzemeleri Dünyada kabul görmüş hangi Belgeleri isteyerek sağlayabiliriz.

6 - Biz şimdilik öğrenmek amacı ile 5 -10-15- 20 en fazla 50 KW'lık bir santrali ya Ankaradaki Genel Müdürlük Binamıza yada ileride 10 MW yapacağımız bölgeye düşünüyoruz. Bu küçük KW lık santralleriçin bana kullanılacak 3 marka ve malzeme keşif listesi ve Almanyadaki maliyetleri ile Türkiyedeki Maliyetleri ne olur siz hangi markayı kullanıyorsunuz ve kaça yaparsınız ?

7 - Türkiyedeki prosedürü biz araştırıyoruz. biraz mevzuat var olsun biz devletiz, halletmeye çalışırız. Almanya da mevzuat aynıdır herhalde?

8 - Fazla Enerjiyi devlete özel kişiler Türkiyede 13.3. Abd Cent olarak satıyor orada nasıl ?

Çok soru sordum samimiyitenize sığınarak bana yardımcı olursanız çok memnun olurum. Yolunuz Ankara ya düşerse de beklerim

Ahmet Kale

E mail adresim ; ahmetkale@isnet.net.tr

• Bir soruda ben sorıyım.Benim 5 dönüm(ev dahil) arazim var.Buraya güneş tarlası gibi bir düzen kurmak istiyorum.Ama bu güneşten ne kadar yararlanabileceğimi nasıl öğrenebilirim. bunların aletleri var mı? varsa ismini alabilirmiyim .Bide tarla olduğu için ihtiyac fazlası enerjiyi devlet nasıl alıcak benden onu merak ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalea

Sayın Sahmeran Bey; Size e maille ulaşmaya çalıştım olmadı

Güneş Enerjisi ile ilgili yorumlarınızı büyük bir dikkatle okuyorum. Öncelikle aydınlatıcı bu bilgileriniz için teşekkür ederim.
    Ben, Merkezi Ankara'da olan ve çeşitli illerde işetmesi bulunan bir kamu kuruluşunda Makine İkmal Dairesi Başkanlığında Makine Müdürü olarak görev yapmaktayım. İsmim Ahmet Kale , Elektrik İşleri de benim Müdürlüğüme bağlı. Bu yüzden bu işlere de bakıyorum.

Öncelikle sizin samimiyetinize ve tecrübelerinize dayanarak TKİ'de kurmayı düşündüğümüz bu güneş Enerjisinden elektrik üretimi ile ilgili bazı sorularım olacak cevaplarsanız çok memnun olurum.

Bizim Düşüncemiz Elektrik Maliyetlerimizi düşürmek bunun için de bu konuyu sizin de anlatımınızla sahtekarlıkların önüne geçmek ve kaliteli malzemeden yapmak istiyoruz.

Biz öncelikle öğrenmek amaçlı yapacağız. Sonra Müessesemizin bir tanesinde yaklaşık kurulu gücü 30 MW dır. bunun üçte bir 10 MW lık santral kurabiliriz eğer ikna olursak .

Sorularım

Sahmeran Bey iyi Günler Dileğiyle;

1 - Almanya'da Dahil, Dünyada en iyi Panel üreticilerinden batma tehlikesi olmayan en kaliteli mal üreten 5 Firmanın bana isimlerini, varsa kataloglarını ve en büyük kapasitedeki panellerinin gücü ile yaklaşık fiyatları hakkında yardımcı olabilir misiniz?

2 - Yine aynı şekilde İnverter ve diğer önemli bağlantı malzemelerinin de bu bilgileri hakkında ?

3 - Örnek Teknik Şartnameler veya Taslaklar varmı bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.

4 - Güneş santralinin iki yıl sonra verimlerinin birden bire çok düşecebileceği de ( Örneğin % 97 'den % 50'lere ) söyleniyor. Bunların doğruluğu ve önüne nasıl Geçilir?

5 - Biz Devlet olarak Kaliteli malzemeleri Dünyada kabul görmüş hangi Belgeleri isteyerek sağlayabiliriz.

6 - Biz şimdilik öğrenmek amacı ile 5 -10-15- 20 en fazla 50 KW'lık bir santrali ya Ankaradaki Genel Müdürlük Binamıza yada ileride 10 MW yapacağımız bölgeye düşünüyoruz. Bu küçük KW lık santralleriçin bana kullanılacak 3 marka ve malzeme keşif listesi ve Almanyadaki maliyetleri ile Türkiyedeki Maliyetleri ne olur siz hangi markayı kullanıyorsunuz ve kaça yaparsınız ?

7 - Türkiyedeki prosedürü biz araştırıyoruz. biraz mevzuat var olsun biz devletiz, halletmeye çalışırız. Almanya da mevzuat aynıdır herhalde?

8 - Fazla Enerjiyi devlete özel kişiler Türkiyede 13.3. Abd Cent olarak satıyor orada nasıl ?

Çok soru sordum samimiyitenize sığınarak bana yardımcı olursanız çok memnun olurum. Yolunuz Ankara ya düşerse de beklerim

Ahmet Kale

E mail adresim ; ahmetkale@isnet.net.tr

Sayin Arkadasim
    posta yada özel mesaj kutunuza bakin telefon numarasi yolluyorum..

Foruma cok nadir katilabiliyorum sebebi Türkiyedeyim ancak düsündügümüzün üzerinde
    bir ilgi talep ve kosturmaca icerisinde bulduk kendimizi Sadece günes degil klasik tasarruflu
    dediginiz lambalarida % 90 a kadar dürürebilen sistemleri getirdik bunlarin bir kismini yerlilestirdik
    seri üretim asamasinda birkac kasaba ve bir büyük Liman aydinlatmasinida üstlenmis bulunmaktayiz.

Panel üreticilerinden bu marka diye size reklam yada övebilecegim bir firma yoktur.. Dikkat etmeniz gereken
    Her üretici firmanin Bant artigi dedigimiz üretim hatali yada performansi düsük ürünleride oluyor

Almanya ve Avrupada firmalar kanundan korkarlar cünkü kanunlar acimasizdir calisirda.. Bu tür hatali ürünleri
    ya B ware yada ikinci ücüncü kalite üretim hatali diye ucuza belirterek satarlar...

Olay burda iste Üretici degil malesef Tüccarlarimizin cogu ticari ahlaktan uzaklar... Bu tür ürünleri saglam gibi
    getirip pek denetimi anlayani olmayan ücüncü dünya ülkelerinde ve ülkemizde yüksek fiyata pazarliyorlar bu sebeble
    Günesi Almanyada 2 kat daha fazla ülkemizde gelisemiyor oysa 20 yili askin zamandir disarda kullaniliyor...
    Enerji aciklarini bunlarla kapattilar , Atom santrallerini kapatiyorlar bizede Atom santrali kurdurmaya ugrasiyorlar...

Bizim Almanya icerisinde uzakdogu dahil elbette calistigimiz belli firmalar var Fakat garantileri ve güvenceleri calisiyor...
    panellerin kisa sürede harap olmasinin cesitli sebebleri var , en basit örnegi ile Türkiyede bölgesel Ozon tabakasindaki delik
    ve bu delikten gelen Zararli Ultraviyole isinlerini ölcen cihazlarla calisan daha hicbir firma malesef görmedim..
    Kaldiki Sigara dumaniyla Rüzgar santrali icin rüzgar ölctügünü iddia eden kisilerle bile karsilastik...

Bu konuda ciddi düsünceniz varsa telefonunuzu beklerim , Biz son teknolojiler Almanyadaki güncel ve kaliteli ürünlerle calismaktayiz.
    Bu isin okadar detayi varki kablosundan fisinden inverterinden paneline ve diger bazi montaj incelikleri sistemi cok etkiler.
    Selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: hubo

Bir soruda ben sorıyım.Benim 5 dönüm(ev dahil) arazim var.Buraya güneş tarlası gibi bir düzen kurmak istiyorum.Ama bu güneşten ne kadar yararlanabileceğimi nasıl öğrenebilirim. bunların aletleri var mı? varsa ismini alabilirmiyim .Bide tarla olduğu için ihtiyac fazlası enerjiyi devlet nasıl alıcak benden onu merak ediyorum.

Arkadasim Türkiyede bu isler henüz oturmamis ve ilgili makamlar dahi net tam cevap veremedikleri durum ve bölgeler oluyor...

Öncelikle belirttiginiz arazide merkez büyük Trafoya uzaklik mesafenizi tespit etmelisiniz , Bu trafoya kac KW güc baglayabileceginizi
    bagli bulundugunuz TEDAS yada özel kurumdan arastirmalisiniz , Trafodaki güc yeterli ve o bölgedeki ihtiyac durumuna göre sizi
    yönlendireceklerdir. Günes panelleri bunlarin inventerleri trafolari ve montaj yapilacak bölgeye göre ince ayrintilari vardir ...
    Selamlar

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.