Şimdi Ara

Devlet Hastanesinde dolgu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
12.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Devlet Hastanesinde dolgu yaptıran var mı ?
    Dişimde ufak bir çürük olmasına rağmen dişimde oyuk oluştuğu için dolgu yaptırmak istedim.
    Yaptırdım da fakat 2 gün geçmesine rağmen dişimde hassasiyet var(daha önce yoktu) . Dolgu tarafina yemek yiyemiyorum sıcak soğuk bişey içmek suan benim için hayal. Pazartesi tekrar gideceğim sorun mu oldu acaba başına gelen var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Devlet Hastanelerinde Dolgu Tedavisi

Devlet hastanelerinde, diş çürüklerini ve diğer diş problemlerini tedavi etmek için çeşitli dolgu türleri uygulanmaktadır. Bu dolgular, dişin hasar görmüş kısmını onararak ağrıyı azaltır, estetiği iyileştirir ve diş sağlığını korur.

Devlette Dolgu Yaptırmak

Devlet hastanelerinde dolgu yaptırmak için öncelikle bir diş hekimine muayene olmanız gerekir. Diş hekimi, dişlerinizin durumunu değerlendirecek ve gerekli tedavi yöntemini belirleyecektir. Devlet hastanelerinde genel olarak aşağıdaki dolgu türleri uygulanmaktadır:

• Kompozit Dolgu: Diş rengine yakın bir malzemeden yapılır ve estetik açıdan daha iyidir.
    • Beyaz Dolgu: Kompozit dolguya benzer ancak daha dayanıklıdır.
    • Amalgam Dolgu (Siyah Dolgu): Metal alaşımlı bir malzemeden yapılır ve daha dayanıklıdır, ancak estetik açıdan daha az tercih edilir.

Devlet hastanelerinde, kompozit dolgular estetik nedenlerle daha sık tercih edilmektedir. Beyaz dolgular da estetik açıdan iyidir ancak daha pahalıdır. Amalgam dolgular ise daha dayanıklı ancak estetik açıdan daha az tercih edilir.

Dolgu yaptırma işlemi genellikle tek bir seansta tamamlanır. Diş hekimi, hasarlı diş dokusunu temizler ve dolgu malzemesini dişin içine yerleştirir. Dolgu malzemesi sertleştiğinde tedavi tamamlanmış olur.

Devlet hastanelerinde dolgu yaptırmak, özel kliniklere göre daha uygun fiyatlıdır. Ancak bekleme süreleri daha uzun olabilir. Devlet hastanelerinde dolgu yaptırmadan önce, diş hekiminizle tedavi seçenekleri ve maliyetleri hakkında detaylı olarak görüşmeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yazmayı_Severim kişisi senı sıkayet eder konu yanlıs yerde
    butun konuları sıkayet edıyor 17 yasında liseli
  • Ben Çapa'da yaptırdım defalarca hani öyle 2 gün sonra düşme olmadı ama uzun bir süre sonra yine aynı yerde tekrar oyuk oluşuyordu yani çok uzun süreli tutmuyordu dolgular. Bilen biri söylerse iyi olur bu dolgular hiç kalıcı olmaz mı?
  • Fulton F kullanıcısına yanıt
    Dolgu yerinde duruyor o yönden sorun yok fakat diş hassasiyetim olmamasına rağmen böyle sorun belirdi o tarafa bişey yiyemiyorum su bile zor içiyorum hassasiyet sebebi ile.

Pazartesi kontrole gidicem eğer değiştirelim falan derse uzaklaşıp özel bir kliniğe gideceğim umarım sorun olmaz.. Geçici birşeydir

• Amalgam dolguda öyle oluyor genelde. Beyaz dolgu yaptırın

• crazywinner3 kullanıcısına yanıt
    3 4 tane amalgam dolgu var nerdeyse 10 yıldır hiç bir sorunum yok ama hepsi aynı doktor tarafından kilinikte yapılan dolgu lar ...

Devlet Hastanesinde yaptırdığımda sorun oldu.

Maddesi mi değişik acaba bilemiyorum renk olarak da farklı çünkü

• Hocam durumunuz nedir? Devlette seçim hakkımız var mı beyaz dolgu için

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Beyaz dolgu geçici dolgudur sıkıntı yaratır.

Devlet hastanelerinde ki dolgular dandiktir.

İmkanınız varsa iyi bir özelde, yoksa diş fakültesinde öğrenciye yaptırın. Çünkü öğrenciler işlerine daha istekli, yeni teknikleri bilen ve kaliteli malzeme alan insanlardır.

Dolgu sonrası 1 ay sızlama yapabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.