Şimdi Ara

Devlet hastaneleri hakkında sorum var

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yazım biraz uzun oldu lütfen sonuna kadar okuyup yorum yapın.

Şimdi bizim evimizin 2 dk uzaklığında Kocaeli Derince Devlet Hastanesi var. Ben bu hastaneden şikayetçiyim. Ne zaman gitsem gördüğüm manzara hep aynı, çalışanları insanlara aşağılık muamelesi yapıyor resmen, hitap şekilleri falan sokak ağzı.

Mesela geçenlerde hastanenin içinde yürüyordum yan tarafta görevlilerin oturduğu masanın etrafında insanlar vardı, sistemde bir arıza mı ne çıkmış bu görevli bağırmaya başladı, "yav bi çekilin başımıza doluşmuşsunuz ne bu be falan diye" İki dakika ileride bir kadın görevli yaşlı kadına, "teyze sende ver şu kimliği artık" diye hitap etti. Yine yaşlı bir amca hangi doktora gideceğini mi ne unutmuş kadınla görevliyle konuşurken kafam şey oldu gibi bir cümle kurdu, kadın görevlide "hee kafan mı şeyy oldu diye bastı kahkahayı".

Yine bir gün kan aldırmak için hastanenin alt katındaki laboratuvara gittim, genç bir görevli kadın vardı en fazla 25 yaşlarında falandır. Her tarafı boyalı makyajlı bir şey dapdar elbiseler giymiş üzerine, şimdi diyeceksiniz kıyafetinden sanane tamam bana ne de kardeşim orası hastane ve görevli olduğunu gösterecek hiç bir şey yok, neyse bu benim tüpleri yanlışlıkla başka adama verdi, son anda farketmemle adamı birlikte bulup değiştirdik.

Bir gün gene göz doktoruna gitmiştim. Doktor hiç bir şey sormadan aceleyle muayeneye başladı sonrada yan tarafa git test ol mu öyle bir şey dedi. Gittim yan tarafa karşılaştığım manzara aynen şu şekilde: Kapıyı açtım bir temizlikçi hanım abla evinde oturur gibi ayak ayak üstüne atmış, arkada da görevli bir kadın galiba yada iki görevli vardı, birde genç bir kız artık ne oluyor orasını bilemiyorum kahkahalarla bir şeyler konuşuyorlar. O ayak ayak üstüne atmış olan söyledi geldiğimi ben oturdum sandalyeye çenemi dayadım, kadında makinenin karşı tarafına oturdu, neyse makineyi gözüme yaklaştırdı birden bir hava geldi gözüme sonra ben çenemi yerleştirdğim yerde tutuyorum zaten bir şeyde görmüyorum, kadın o esnada kalkmış benim haberim yok, sonra kalkabilirsin dedi. Kalkınca anladım ki arkada muhabbete dalmışlar.

Arkadaşlar bir çok yakınımın anlattığı ve yaşadığım daha onlarcasını anlatarak kafanızı şişirmek istemiyorum. Sadece sorum şu 18 yaşında biri olarak bu hastaneyi nasıl şikayet edebilirim.

Biraz karışık oldu kusura bakmayın, acelem var o yüzden... buda internet sitesi:http://kdeah.gov.tr/web/anasayfa/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enes4125 -- 22 Mayıs 2015; 17:17:34 >

• Bimere şikayet et.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SolSerçe

Bimere şikayet et.

Tavsiye için sağol dostum başka öneri gelmezse öyle yaparım.
  • Tıp Fakültesi Öğrencisi olarak ordaki doktor,teknisyen ve personellerin tutumuna son derece üzüldüm ve kınıyorum.Görevliler ne olursa olsun hastalara saygılı davranmalıdır.Şikayet edecek merci olarak Bimere şikayet edebilirsin,hastane başhekimine bir dilekçe yazabilirsin,sağlık bakanlığına dilekçe yazabilirsin.Personellerin tutumunu asla savunmuyorum ama tüm sağlık çalışanlarında artık performansa Dayalı sistem var bu da sağlık çalışanlarını etkiliyor.Doktor,hemşire ve teknisyen ne kadar hasta bakarsa ne kadar test yaparsa o kadar para kazanıyor.Ülkemizde maalesef hastaneler tamamen ticarethaneye dönüşmekte.Bundan dolayı mümkün olduğunca fazla hasta bakmak istiyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uacellat_62

Tıp Fakültesi Öğrencisi olarak ordaki doktor,teknisyen ve personellerin tutumuna son derece üzüldüm ve kınıyorum.Görevliler ne olursa olsun hastalara saygılı davranmalıdır.Şikayet edecek merci olarak Bimere şikayet edebilirsin,hastane başhekimine bir dilekçe yazabilirsin,sağlık bakanlığına dilekçe yazabilirsin.Personellerin tutumunu asla savunmuyorum ama tüm sağlık çalışanlarında artık performansa Dayalı sistem var bu da sağlık çalışanlarını etkiliyor.Doktor,hemşire ve teknisyen ne kadar hasta bakarsa ne kadar test yaparsa o kadar para kazanıyor.Ülkemizde maalesef hastaneler tamamen ticarethaneye dönüşmekte.Bundan dolayı mümkün olduğunca fazla hasta bakmak istiyorlar.

Hocam bu nasıl bir ortamdır ki kadınlar gün yapar gibi görev başına doluşmuşlar içeri, hepsi ayrı havalarda falan, saçma sapan bağıra bağıra espriler yapıyorlar. Ayrıca ne olursa olsun bu onlara sen, bu diye hitap etme hakkını vermez. Şikayette bulunacağım cevap için sağol.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.