Şimdi Ara

Devlet beyaz hacker yetiştirecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • ilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, kamu ve özel sektörde dijital verilerin güvenliğini sağlamak için “beyaz hacker” yetiştireceklerini açıkladı.
    Ergün, Türk Standartları Enstitüsü’nde (TSE) yetiştirilecek uzmanların, eğitimlerinden sonra alacakları sertifika ile Türkiye’nin siber güvenliği için çalışacağını bildirdi.

Dünyanın önde gelen yazılım şirketleri ile kamu ve özel sektör kuruluşlarının, sanal sızmalara ve saldırılara karşı sistemlerini korumak için ‘beyaz hacker’ ya da ‘beyaz şapkalı hacker’ adı verilen, kendileriyle irtibatlı olarak çalışan hackerlar kullandığını anlatan Ergün, şunları söyledi:

“Beyaz hackerların temel görevi, sistemin açıklarını tespit etmek ve bunları sistem yöneticisine bildirmektir. Biz de bu konuda önemli bir adım atıyoruz. Sızma testi yapan firma ve kişiler, ülkemizde ilk kez bir kamu kurumu olarak TSE tarafından yürütülecek program ile eğitilecek. Yani kamu ve özel sektörde dijital verilerin güvenliğini sağlamak için biz de artık beyaz hacker yetiştireceğiz. Bu konuda en uzman kişileri bulacağız ve TSE’de yetiştirilecek uzmanlar, Türkiye’nin siber güvenliği için çalışacak.”

Makale de yazacaklar

Eğitim için TSE Yazılım Belgelendirme Müdürlüğü tarafından “Sızma Testi, Eğitim ve Danışmanlık Hizmeti Veren Personel ve Firmalar İçin Yetkilendirme Programı” oluşturuldu. Programda “beyaz hackerlar” için stajyer, kayıtlı, sertifikalı ve kıdemli olmak üzere 4 farklı uzmanlık seviyesibelirlendi. Başlangıç seviyesi olan Stajyer Sızma Testi Uzmanlığı için herhangi bir şart aranmayacak.
    Kıdemli Sızma Testi Uzmanlığı için ise 3 yıl bilgi güvenliği alanında çalışmış olmak veya 5 yıl sızma testi yapmış olmak ve bunu belgelendirmek şartı aranacak. Kıdemli Sızma Testi Uzmanlığı için bunlara ek olarak en az 1 adet ulusal veya uluslararası düzeyde akademik makale yayınlamak veya bir zafiyet keşfinde bulunup TSE’nin “Zafiyet Bildirim Programı”na bildirmek gerekecek.

• Meslek liselerine yatırım yapsalar hiç gerek kalmaz Veri Tabanı bölümü sadece mssql ile c# görüyor olur mu böyle en azından bu tip bölümlere yatırım yap ki ileride yazılım konusunda sıkıntı çekme.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: GaMeSsO

Meslek liselerine yatırım yapsalar hiç gerek kalmaz Veri Tabanı bölümü sadece mssql ile c# görüyor olur mu böyle en azından bu tip bölümlere yatırım yap ki ileride yazılım konusunda sıkıntı çekme.

sona feysbuqumuzu heklesinler

Bazen bilgeler bile sonu göremez
  • Devlet sitelerinin durumu çok kötü cidden...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bizim eski komşu yine konuşmuş

Bu devlete yararı olan tek bir Hack Grubu var Oda RedHack'tir.Hükümetin yaptığı yolsuzlukları ortaya çıkaran,Halkın Grubu.

Yaşa Var Ol RedHack !

iPhone 3GS 8GB Black- iPhone 4 16GB Black-iPhone 4S 16GB Black-iPhone 5 32GB White-
    Lenovo IdeaPad Y500 [GT750M] SLI
    -iPad Mini 32GB White-

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Daha sonra siyah hacker olarak geri dönmesinler? Nasıl olsa bir hacker in bilmesi gerekeni biliyor...

Ölürüm Deutschland

Dji Mavic Air 2
  • quote:

Meslek liselerine yatırım yapsalar hiç gerek kalmaz Veri Tabanı bölümü sadece mssql ile c# görüyor olur mu böyle en azından bu tip bölümlere yatırım yap ki ileride yazılım konusunda sıkıntı çekme.

Meslek lisesi müfredatının kapsamı bu işte çalışmaya yetmez. Meslek lisesi ara eleman yetiştirmek üzere çalışır. Mühendis programı kodlayan kişiyse meslek lisesi çıkışlı yazılımcı ancak o yazılımın editörü olabilir. Matematik, fizik gibi konuların gösterilmediği müfredata ileri düzey sql ve yazılım eklediğiniz an yıl sonu başarı oranı %10'u geçemez. O kadar matematik yapan insan da zaten meslek lisesinden daha iyisini kazanabilir.

Mühendisleri ara eleman olarak kullanmaya son verildiği an meslek lisesi çıkışlı programcılar da piyasada iş yapabilir hale gelecekler. İşin proje kısmında çalışması gereken mühendise ayak işleri yaptırılıyor. Çarpıklık diz boyu.

Bu arada devlete veya resmi kuruluşlara ait sistemler gerçekten kan ağlıyor. Birkaç yıl önce büyük bir belediyenin alt yapısını görme fırsatım oldu. Adamın birisi durduk yere sisteme girdi, kapattı, istediğini yaptı. Üstüne bir de telefonla arayıp açığınızı düzeltin, şunu bunu yapın uğraşmayı bırakayım dedi ve bıraktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magnussen -- 28 Ekim 2013; 10:01:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Slothere

quote:

Meslek lisesi müfredatının kapsamı bu işte çalışmaya yetmez. Meslek lisesi ara eleman yetiştirmek üzere çalışır. Mühendis programı kodlayan kişiyse meslek lisesi çıkışlı yazılımcı ancak o yazılımın editörü olabilir. Matematik, fizik gibi konuların gösterilmediği müfredata ileri düzey sql ve yazılım eklediğiniz an yıl sonu başarı oranı %10'u geçemez. O kadar matematik yapan insan da zaten meslek lisesinden daha iyisini kazanabilir.

Mühendisleri ara eleman olarak kullanmaya son verildiği an meslek lisesi çıkışlı programcılar da piyasada iş yapabilir hale gelecekler. İşin proje kısmında çalışması gereken mühendise ayak işleri yaptırılıyor. Çarpıklık diz boyu.

Bu arada devlete veya resmi kuruluşlara ait sistemler gerçekten kan ağlıyor. Birkaç yıl önce büyük bir belediyenin alt yapısını görme fırsatım oldu. Adamın birisi durduk yere sisteme girdi, kapattı, istediğini yaptı. Üstüne bir de telefonla arayıp açığınızı düzeltin, şunu bunu yapın uğraşmayı bırakayım dedi ve bıraktı.

Meslek lisesi çıkışına ara eleman olarak bakmak pek mantıklı değil (gerçi ülkemizde eğitim seviyesi nedeniyle durum bu malesef) meslek lisesi çıkışlı birinin pek çok vasıfsız sözde mühendisten çok daha bilgili olduğuna şahit oldum eğer gerçekten Veri Tabanı gibi bir bölüme destek verilirse iyi işler çıkabilir.

Bizdeki mühendislerin durumu da pek farklı değil gerçi yurt dışında herhangi bir projeye sokulsalar ancak ayak işlerini yapabilecek kapasiteye sahipler(istisnalar mevcuttur herkesi kastetmemekteyim).

• Sonuçta yazılım okulda öğrenilebilen bir meslek değil. İnsan kendini yetiştirirse çok alakasız bir bölümde okumuş olsa dahi çok iyi işlere imza atabilir. Benim zaten burada bahsettiğim konu okuldaki müfredat üzerineydi. Mühendislerde de çok boş insan olduğunu biliyorum. Hepsi aynı kapıya çıkıyor, kişisel eğitim. Gerisi önemli değil.

@GaMeSsO

Orijinalden alıntı: Slothere

Sonuçta yazılım okulda öğrenilebilen bir meslek değil. İnsan kendini yetiştirirse çok alakasız bir bölümde okumuş olsa dahi çok iyi işlere imza atabilir. Benim zaten burada bahsettiğim konu okuldaki müfredat üzerineydi. Mühendislerde de çok boş insan olduğunu biliyorum. Hepsi aynı kapıya çıkıyor, kişisel eğitim. Gerisi önemli değil.

@GaMeSsO

Aslında aynı şeyi kastetmekteyiz sadece yollarımız biraz farklı . Benim tam olarak demek istediğim ise temelden bu tip şeylere önem verilirse ileride bunları yapmalarına gerek kalmayacağıydı .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.