Şimdi Ara

Kutsala hakarete gereken yapılmazsa biz vereceğiz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kaynak 1: https://twitter.com/…lan/status/1606649019924725760

edit: videonun tamamını şimdi buldum.

başlık hatalı, "devlet kutsala hakaret edene gerekeni yapmazsa biz yapacağız" olsa daha doğru olur ama başlıktaki 40 karakter sınırına sığmıyor. bunu moderatörlere ilettim.

" ben, allah'a hakaret edene sessiz kalıp vicdanıma esir kalacağıma, o adama gereğini yapıp hapiste esir kalırım daha iyi. bu tür terbiyesizliklere devlet gerekeni yapmazsa, biz yaparız."

biririsi kutsal değerlere hakaret edince bu açıklamayı yapmış.

https://twitter.com/…lan/status/1606649019924725760

videonun tamamı: https://www.youtube.com/watch?v=gj23mlnyr74&feature=youtu.be

hadi ateist kutsala hakaret etti diyelim, hukuk devletinde bunun cezasını mahkemeler verir insanlar değil. uğur mumcu, çetin emeç bu şekilde nefret söylemleriyle öldürüldü.

ayrıca başlıkta neden kutsal değerlere küfür ediyorsunuz yahu, mantığı nedir? :

Kaynak 2 :

ekşi sözlük
    devlet ateistlere ceza vermezse biz vereceğiz
    https://eksisozluk.com/devlet-ateistlere-ceza-vermezse-biz-verecegiz--7514480?a=popular

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evdekalınturkiye -- 27 Aralık 2022; 15:21:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu ülkede bazı ateistler problemli insanlar. Benim de var böyle arkadaşlar. Onlara kimse karışmıyor, hatta saygı duyuyoruz ama rahat duramıyorlar. Dinle yatıp dinle kalkıyorlar. Nerede bir dini mesele var hemen atlıyorlar. İnanca saygıları yok. Dillerine hakim olamıyorlar. Kafayı dinle, inançla bozanlar var.
    Forumda da var bunlardan. Birazdan gelirler.

• Kime göre? neye göre kutsal?
    Herkesin kutsalı farkı olabilir , anarşi kaos içinde mi yaşayalım böyle saçmalık olmaz.
    Burası Atatürk’ün kurduğu laik cumhuriyettir.İnançlarına göre yaşamak isteyenler şeriatla yönetilen ülkelere gidebilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atatürk 20-25 sene daha yaşasaydı keşke

• Hedefe koydukları kişi yanılmıyorsam bir ilahiyat profesörüydü.Son bir iki yıldır tarikatlar ve cemaatler ilahiyat fakültelerini ve imam hatipleri hedef alıyor.Buradaki hocalara bazen dolaylı bazense doğrudan bir itibarsızlaştırma propagandası alıp başını gitmiş vaziyette.Hatta bu yerlere anayasaya aykırı olarak kapalı olması gereken ancak vakıf,stk veya özel okul adı altında açtıkları medreselerde yetişen kişilerin hoca olarak atanmasını istiyorlar.Devlet ve diyanet ise ilahiyat ve imam hatiplere yönelik tarikat ve cemaatlerden gelen eleştirileri hatta ağır eleştirilere dahi doğru düzgün cevap vermiyor.Halbuki malum şarkıcı Gülşen İmam hatipler üzerinde bir şaka yaptığı gerekçesiyle mahkemeye çıkartılmıştı.

Ayrıca Türkiye öyle başı boş bir ülke değil.Ne demek 'devlet harekete geçmezse gerekeni biz yaparız?'' şeklinde konuşmak?Bu alenen devleti tehdit etmek değil midir?Bu kafa 1970'lerde Maraş ve Çorum katliamlarıma;1993'te Sivas katliamına imza atan zihniyet değil mi?Bu söylem Taliban'ın ve İşid'in Afganistan ve Suriye'de söylediği söylem değil mi?

Son olarak bunlar sabah akşam hrıstiyanlara ve musevilere hakaretler eden değil mi?Alevilere ve Şiilere kin kusan değil mi?Budistleri ve Hinduları aşağlayanlar değil mi?İnançsız insanlara dualarında sürekli lanet okuyanlar değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 27 Aralık 2022; 17:29:47 >

• İnsanlığın ilk topluluklar oluşturmaya başladığı dönemden beri haksızlığa uğrayan kişi haksızlığa uğratan kişinin gerekli cezayı almadığını gördüğünde sonuç kişinin kendi adaletini sağlaması ile sonuçlanıyor.

Bu ilk kez gördüğünüz bir şey değil.

Birine borç verirsin borcu geri ödemez birde üste çıkar ters ters konuşur bakarsın bunun kanunda bir karşılığı yok kanun der ki " kendin güvenmişsin güvenine ihanet edilmiş bu bizi ilgilendirmez "..

Sonra mağdur olan taraf madem kanun bir şey yapmıyor o zaman ben yaparım bu onun yanına kalacağına onuda kendimle yok ederim der gidip öldürür. Kendisi hapse girer diğeri mezara girer.

Bu durum insanlığın ilk zamanlarından beri var evrende 1 den fazla insan olduğu sürece de var olmaya devam edecek.

Bu tür güvene karşı ihanetler için bir kanun yapılmadıkça kişiler kendi adaletlerini kendileri sağlayacaklar ve cinayetler devam edecek.

• ülke bu karanlık zihniyete teslim mi olacak yoksa bunlara göz yumulmayacak mı?

umarım bu cümleleri kuran şahıs harekete geçemeden adalet şimdiden harekete geçer.

ayrıca bu şahıslar inandıkları din ile çelişmekteler aslında dolaylı yoldan dine kendileri hakaret etmekteler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF980A2B3 -- 27 Aralık 2022; 18:2:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tarikatların hepsi kapatılsın. Bunlara kalsa laiklik, cumhuriyet, kızların okula gitmesi caiz değil. Hepsi Allaha hakaret. Oldu o zaman bana göre koyunlar kutsal diyeyim. Bayramda koyun kestiğini görünce ben de senin boynuna bıçağı dayayayım.

• cokbaska kullanıcısına yanıt
    Cumhuriyet rejiminde devletin sahibi olmaz, ve ona atfedilen kanunlar varsa yönetim biçimi cumhuriyet denemez. Ne deneceği bellidir.
    Aynı şekilde laiklik ilkesi de inanç hürriyetini korur.
    Sanırım ikisini de yanlış anlamışsınız.
    Tamam iyi niyetliyim, dinle sorunun var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.