Şimdi Ara

Devlet Arazimizi İstimlak Ediyor Sorularım Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi benim validenin dededen kalma bi arazisi var karayolu üstünde.
    Benim valide 2 kardeş yani bi ablası daha var.
    Dedem öldüğünden beri veraset intikali yapılmamış halen merhum dedem üstüne görünüyor arazi.
    Devlet bu karayolunu genişletecekmiş, haliyle bizden toprak alacak, parasını verecek...
    Gel gelelim dedemin üstüne tapusu, varislerin bir araya gelip 2 ayrı tapu alması da zor bir durum, daha doğrusu teyzem gelmiyor bi türlü.
    Devlet bu paranın üstüne yatar mı yoksa nasıl alabiliriz bu işlerden anlayan biri varsa sorim istedim...

• yoharı
  • Kamu yararı var, yolu yapar parayı yatırır

Tapuya git veraset kamulaştırma intikal sor mevzuyu, teyzenden vekalet al, vekalet almadan gitme...
  • quote:

Orijinalden alıntı: uykusuz1i

Kamu yararı var, yolu yapar parayı yatırır

Tapuya git veraset kamulaştırma intikal sor mevzuyu, teyzenden vekalet al, vekalet almadan gitme...

İşin aslı teyzemle kavgalı benim valide bunlar görüşmüyor, ondan bir araya getiremiyoruz.
    Tek başına olmaz mı veya intikal ettirmeden parayı vermez mi devlet onu merak ediyorum bu nedenle.
  • Veraset ilamı ve tapu çıkartmadan gayrimenkul üzerinde hiçbir hak ve talepte bulunamazsınız; yani bir kuruş bile alamazsınız.
  • Uzun süredir veraset ilamı yapmadıysanız, devlet hazineye aktarır orayı.
  • soğuk su için bence
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahrikk

Veraset ilamı ve tapu çıkartmadan gayrimenkul üzerinde hiçbir hak ve talepte bulunamazsınız; yani bir kuruş bile alamazsınız.

Veraset ilanı var ama veraset intikali yok.
  • saçmalamayın varisler hayatta ne hazinesi ne devri. Annen gitsin tapuya, intikali yaptırsın, para ödenir tapuya işlenmezse 31/b mi ne var şerh koyulur, kamulaştırmadan dolayı sittin sene alıp satamazsın. ben 1988 den kalan tarla, bahçeyi çözdüm. Ceza ödersin o kadar.
  • iş takibi vekaletini bir düşünün isterseniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spyofthegod
    Uzun süredir veraset ilamı yapmadıysanız, devlet hazineye aktarır orayı.

Saçmalama sen ne anlarsın bu işlerden mirası 3 ay içinde reddetmesse mirasçılar 7 sülalesine kadar hak sahibidir.Şimdi senin olayına gelelim hocam avukata gidin veraset davası açsın sulh hukuk mahkemesinde teyzen davalı olarak mecbur gelicek mahkemeye kesinlikle kamulaştırma ücretini fazlasıyla alırsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: FearlessPunisher

quote:

Orijinalden alıntı: spyofthegod
    Uzun süredir veraset ilamı yapmadıysanız, devlet hazineye aktarır orayı.

Saçmalama sen ne anlarsın bu işlerden mirası 3 ay içinde reddetmesse mirasçılar 7 sülalesine kadar hak sahibidir.Şimdi senin olayına gelelim hocam avukata gidin veraset davası açsın sulh hukuk mahkemesinde teyzen davalı olarak mecbur gelicek mahkemeye kesinlikle kamulaştırma ücretini fazlasıyla alırsınız

saçmalık değil. uzun süre veraset ilamı çıkartmadığımız 38 dönüm arsamız hazine arazisi olarak gözüküyor. daha sonradan o arsanın tekrar alınması için dava açabiliyorsunuz.

• 2sindende vekaleti al git 2sinide ayrı kafala
  • devlet paranın üzerine falan yatmaz. 2 taraftan 1 si imza vermiyor mu diğeri yeri satmak istediğini söylesin karşı taraf ya alacak yada satılmasına razı olacak. neyse sizin miras olayına gelelim eğer miras bölüşülmediyse vekaletname vs ile siz yapın(teyzeniz ile aranız iyi diye düşünütorum) yada dediğim yöntemi (satıyorum diyecek annen teyzenizi işlem yapmaya (razı olmaya) zorluyacak) uygulayacaksınız. bu arada istimlak için bir kaç yöntem var 1 si sizin ödediğiniz vergiler baz alınıyor 2.si ise bilir kişi gelip bulunulan yerin değerini belirliyor(vergiler baz alınarak size teklif edilenden biraz yüksek çıkabilir) hangisini kabul edip etmiyeceğiniz size kalmış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.