Şimdi Ara

devirsiz araç kullanma hakkında (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
69
Cevap
0
Favori
37.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

çeyrek pedal prensibi ile 2000-2500 devir aralığında değiştirilmesi kafi...mazotluda 2000 deviri görmeden bile değiştirilebilir...

oto vitese dikkat edin...özellikle mazotluda...örneğin amirimin mazotlu passatı 6 vites ve bazen 1500 deviri bulmadan vites atıyor....

3500 devirde vites değiştirin diyenlere de insaf diyorum...deli dana gibi motoru döndürmeye gerek yok....

tüm bu söylediklerim düz yol için geçerli....rampada iş değişir tabiki....
  • Arabam Seat Leon. 1.6. Benzinli, Manual.
    5. Viteste 100 km de devir 3000. Normal midir acaba?
    35000 km de. 2007, yeni aldım. 15000 bakımı var en son.
    Motor testi yaptırmıştım almadan.
  • ben 3500 4000 devird vıtes atarsam 4 vıtes 4000 de 140 km hıza gelıyor.flash 1.7 de :) 3000 devire bile cıkmıyorum.
  • Bende çok erken vites atarım. Genelde 60km hızı gördüğümde araba 5.viteste olur Yığılma falan yapmıyor.Gitmemezlikte yapmıyor. Gayet de güzel hızlanıyor. Böyle kullandığımı görenler motora zarar veriyorsun diyorlar ama ben bi zararını görmedim daha. Araç sonata 2.0 lpg li
  • Aracım karbüratörlü ve LPG'li. LPG'de ne kadar devir o kadar LPG akışı. Bende dün yolda 2000-2200 devirde atarım. Hatta tam gaz giderim 5.ci viteste. veya yola uygun viteste. Yani bayır varsa hafiften, tam gaz yaparım. o 2300 devirde sabit kalır inmez aşağıya, yukarı da çıkmaz. MAX ekonomi elde ediyorum. Bağırtmaya lüzüm yok. Çok devir=Çok vakum demek. 4000 devirde de yokuşta çekiyor, 2000 devirde de çekiyor. Niye 4000 de gideyim.
  • Aracta en fazla yakit yaktiran 1 3 5 inci viteslerdir genellikler devirinde araci vitese takmak icin zaten araba taktigin viteste belli asamadan sonra hizlanamiyo ve sn bunuda rAhatlikla anlarsin ve bir ust vitese takarsin babam genelkikler ole yapar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: justiceman

naptın hocam 2800 devirde vites mi değişir.(benzinlide).ayrıca bu yaptığında hiç ekonomik değil.araç max torkuna ulaşamadığı için çok yakar benden söylemesi.3500-4000 devirleri görsen iyi olacak.zaten benzinli araçlar 4000 devir civarı max tork 6000d civarı max hp üretir.

alçak devir sadece sabit hızla giderken iyidir.mesela 80-90 la giderken 2000 devirde sürersen araba fabrika verisinin altında yakar .ama ş içi hızlanmalarda hiç iyi bir devir değil.

dizel araçlarda 2000-2500 arası vites değişilir.eğer alışkanlığınız geçmeyecekse dizel alın

hocam lpg li palio da kaç devire çıktıgında vites değiştirmek gerekir.

• Benim aracın kataloğunda en ekonomik sürüş için;
    30 km 1.vites
    50 km 2. vites
    80 km 3. vites
    105 km 4. vites değişim olması gerekiyor diyor. O hızları görmek için en az 4000 devir çevirmesi gerekiyor. Nasıl ekonomidir bu anlamadım. Ayrıca üstteki arkadaşın dediği gibi otomatik vitesleri max 2000 devirde değişim istiyor. Manueller de 2000 de vites yükselt uyarısı veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memocan2468 -- 5 Haziran 2015; 20:54:53 >
  • Olay devir degil senin gaza ne kadar bastigin ile ilgili. Yokus asagi 100 ile git 3 tak arabayi gaza hic basma yakmaz araba ama gaza dokunsan yakmaya baslar.

Demek istedigim gaza ne kadar basip basmamaniz vites i ona gore ayarlayin derim araca en az gazi vites de verirsen o zaman degistir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.