Şimdi Ara

Devirli 0.9 sayısı nasıl 1e eşit olabilir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
1
Favori
12.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Senceroo

matematiksel ispatı bu;http://sketchtoy.com/66074971
    mantıksal olarak: 0,9999999999999999 ile 1 arasında hiç bir reel sayı yazamazsınız. bu yüzden 0.9(devirli sayısı) eşit değildir 1. Fakat 1'e eşit olarak kabul ederiz.

Sonsuz bir kümeden 1 çıkarmak hiç bir şeyi değiştirmez. Sonuçta o sayı doğrusu sonsuza kadar artarak veya azalarak devam edecek.

quote:

Orijinalden alıntı: James Kendrick

0.999.. = 1 doğruluğu kesin değil.kendince ispat yöntemleri var ama karşıtlarıda var. 1'i 3'e bölüp, 3 ile çarptığında 1 gelmiyor.hesap makinesinde deneyin.

w7 hesap makinesi 1 dedi

bende bundan var o 0,99999... diyor.

https://www.google.com.tr/search?q=cs-390&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAgQ_AUoAmoVChMIx4LV0NrgyAIVigUsCh1ALQlZ&biw=1366&bih=643#tbm=isch&q=+casine+cs-390&imgrc=3RCz7JJHs2xO1M%3A

• hesap makinesi mi bir gün ai bizi geçerse bunun sebebi onların bizden daha zeki olmasından değil bizim onlardan daha aptal olmamızdan dolayı olacak

• 1den farkı 1/sonsuz oldugu için 1/sonsuz da limit durumunda 0a eşit
  • RadioactiveRc R kullanıcısına yanıt
    ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:17:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o sadece bir örnekti, mat ile alakası olmayanların da kafasında canlanması için verdim.asıl argüman birinci cümlede saklı.süzgeçten geçmediyse tekrar açıklarım, benim için sorun değil.

hayır seninkinden daha düşük kapasiteleri de gördüm ama senin kadar cesaretlisini görmedim.helal.
  • kendimle övünmeyi sevmem ama geçen sene ilk üç yüze girdim sizin gibi adamlar fermatin sonuncusunu da çürüttüklerini sanıyorlar 1/3*3=1dir ama senin beynin bunu almayabilir.
  • 1-Sayıyı virgülsüz olarak düşünerek sayıyı aynen yaz,
    2-Devretmeyen kısım ( üzerinden çizgi işareti olmayan kısım ) çıkar,
    3-Bu sonucu paya yaz.
    4-Payda için; virgülden sonra devreden rakam sayısı kadar 9 ekle,virgülden sonra devretmeyen rakam sayısı kadar 0 ekle.

yani; sayının tamamı=09 , devretmeyen kısım=0 , devreden rakam kadar 9 = bir tane 9 , devretmeyen kadar sıfır = sıfır tane 0

formülde yazınca ; (09-0)/9= 1

diğer 9 devirli sayılar içinde geçerli. örneğin; devirli 5,9 = (59-5)/9=6 devirli 11,9= (119-11)/9=12 devirli 1904,9 = (19049-1904)/9= 1905

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0nurGS -- 27 Ekim 2015; 23:07:20 >
  • 10/3= 3,33333333....

10 u 3 le çarparsan
    Devirli 9,99999 beklenir ama
    30/3=10 dur
    9,99999= 10
    İkisini de 10 a böl
    0,9Devirli= 1

• quote:

Orijinalden alıntı: RadioactiveRc

Peki devirli 1,9 sayısıda 2ye eşit olmaz mı

kardeşim mat 1'i arada tekrar etmekte fayda var unutuluyor çünkü. o kural sadece 0,x olan sayılarda geçecerli. 0,9(devirli) 9/9 oluyor o yüzdrn bir. 0,7(devirli) 7/9 oluyor

Ben the phonix çalışmalar nasıl gidiyor?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legolas.

quote:

kardeşim mat 1'i arada tekrar etmekte fayda var unutuluyor çünkü. o kural sadece 0,x olan sayılarda geçecerli. 0,9(devirli) 9/9 oluyor o yüzdrn bir. 0,7(devirli) 7/9 oluyor

Iyi hocam idare.

Peki neden 0, ? 3,9 devirli sayısı neden 4 değil xd

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Legolas.

quote:

Iyi hocam idare.

Peki neden 0, ? 3,9 devirli sayısı neden 4 değil xd

ya devirli sayıların formulü var ya ona bak kendin anlayabilirsin x/9 sadece pratiklik 0,? sayılar için

bu tarz formulleri yaz bi deftere unutuluyor ben deftere değilde duvara stickerlı kağıtlar yapışırıyorum masamın önü doldu :) işe yarıyor

• Bence 1 diyemeyiz fakat sayı her 9 eklendiğinde 1'e yakınlaşacağı için 1 kabul ediyor olabiliriz.1/Sonsuzda da sürekli 1 den uzaklaşıp 0 a yaklaştığı için 0 kabul ediyor olabiliriz.

• Sonsuzda işlem yapabilen bi hesap makinesi çıkmadı daha.

• Devirli sayıyı rasyonel sayı olarak ifade etme şöyledir:
    Tüm sayı - Devretmeyen kısım / Devreden her virgülden sonraki rakam için 9, devretmeyenler 0

Şimdi 0,9999999... 9/9'a eşittir ve 9/9=1

https://en.m.wikipedia.org/wiki/0.999...
    http://mathforum.org/dr.math/faq/faq.0.9999.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi personalcomputer -- 28 Ekim 2015; 19:11:56 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• limit durumunda 1 dir
  • arkadaşın üzerine biri significant figure fırlatsın.
    daha 0,999999 un 1 e eşit olduğundan şüphe ediyorsan ilerde 50,2 yi 100e tamamlamak zorunda olduğunda mavi ekran verirsin.
    çok takılma öyle şeylere sınav bu değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terrence -- 28 Ekim 2015; 14:29:34 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.