Şimdi Ara

Devir Sayıcı problem !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.antrak.org.tr/gazete/022005/azmi-nalbantoglu.html

Arkadaslar ben yukarıdaki devreyi kurdum fakat enerji verdiğimde lcd ekranın 2 satırında da tüm karakterlerde kare kare simgeler çıkıyor. Bunun nedeni nedir acaba fikri olan varmı?

Birde devrede gösterildiği gibi IR ledi , IR algılayıcıyla algılatmam gerekiyor bunun için IR ledi algılayacak ne kullanabilirim ?.

Şimdiden cok tesekkurler ?

• Devrenizdeki 25K'lık trimpot ekranın kontrastını ayarlar. Muhtemelen dibine dayadığınız için okuyamıyorsunuz. Çevirerek ayarlayabilirsiniz.
    IR alıcı için de Karaköy Selanik Pasajına gidip Infrared Alıcı istiyorum derseniz muhtemelen 38 KHz'lik bir tane vereceklerdir.
  • Evet haklısınız kontrastı ayarlıyor ve glba su durumu eksik belirtmişim : (

Potansı bir tarafa dogru cevirdigimde ekranda bu kare kare simgeler cıkıyor diger tarafa dogru cevirdigimde bu simgeler kayboluyor yani ekran bos oluyor
  • lcd ekranı bağlarken pin numaralarından çok pin isimlerine göre bağlamaya dikkat edin. elinizdeki lcdnin pin numaralarıyla pin isimleri muhtemelen farklıdır, dikkatli bağlarsanız sorununuz çözülecektir.
  • devrede hata var ya PIC tam programlanmadı ya da teknik bir hata var tekrar incelemenizi tavsiye ederim.
    iyi forumlar...
  • devre suanda normal bir şekilde bağlı yalnız zoptrik arkadasın dediği konuda sunu belirtmek isterim benim kullandıgım pic in üzerinde pic16f84-04p yazmakta ve 4 mhz kristal baglı bununla ilgili bir problem olabilirmi acaba çunku pic16f84a modelide var kullandıgımla onun arasında bir fark olabilir mi?

Artkadaslar birde devrede gosterilen 4069 entegresi için bir şey belirtmek istiyorum .
    Bnm kullandıgım entegrenin uzerinde CD4069UBF RCA D 453 yazmakta bununla ilgili bir problemde olabilir mi?..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi old_hand -- 18 Aralık 2011; 13:38:57 >
  • işlemcinin MCLR ucunu bir kontrol edin derim..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • senin pic hiç çalışmıyor gibi veya lcd pinlerini yanlış bağladın...
  • PIC zaten 4mhz kristalle çalışmak üzere tasarlanmış.Yarın sınavım var. ondan sonra vaktim olursa bağlantı şemayı denemek için bir program yazabilirim. Şemada osilatör bağlantıları gösterilmemiş osilatörün bir bacağını osc1 e diğerini osc2 ye bağlayıp ayrı ayrı 22pf ile şaselemeniz gerekiyor. 16f84ün dahili osilatörü yok maalesef. MCLR yi de pull up (+5v) etmeyi unutmayın.
    Bir de aklıma gelmişken programlayıcı olarak ne kullanıyorsun? Bazı programlayıcılarda dahili harici osilatörleri ayrıca programlarken göstermek gerekiyor. başıma gelmişti fakat o durumda da sadece üst satır kare kare oluyordu. programlayıcının external osc ayarını yaptıktan sonra devre çalışmıştı. Pickit2 doğrudan programın sigorta ayarlarından ayarlıyor.
    iyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zoptrik -- 23 Aralık 2011; 1:00:35 >
  • Devreyi simüle ettim. Hexde bir sıkıntı yok.
     Devir Sayıcı problem !

Ama yine de denemeniz için kendim de bir program yazdım:
     Devir Sayıcı problem !

Devreyi hiç değiştirmeden PIC inize bu programı atabilirsiniz. Kristalin de bağlantı şeklini verdim.
    HEX:
    https://rapidshare.com/files/407432680/84BARDEN.HEX
    kolay gelsin.
    İyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zoptrik -- 24 Aralık 2011; 0:43:30 >

• Cevaplar için cok tesekkur ederim. Bende simdi tekrardan tek tek deneyerek size yorumlarmı bildirecegim.

Zoptrik arkadasım birde eger sakıncası yoksa, devrenin isis teki halini de buraya upload edebilirmisin. Bnm kullandıgım programda anormal seyler olmaya basladı kndine kendine yanıt vermiyor diyerek kapanıyor.. ::)):

programlayıcı olarakta Brenner 8 kullanmaktayım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi old_hand -- 25 Aralık 2011; 23:39:42 >
  • Daha önce brenner kullanmadım. Fakat sıkıntı olacağını sanmıyorum, araştırmak lazım. devrede zaten 4-5 tane component var oluşturulması 5 dk almaz. Şu anda evde değilim. Eve gidince atarım. Dikkat etmeniz gereken bir başka husus da pic in besleme bacaklarına en yakın yere 100n kondansatör atmalısınız. O küçücük kondansatörün yokluğunda PICler neler yapıyor bilseniz aklınız şaşar :D mikrokontrolörlü devrenin en baş elemanıdır 100n. ben bredbordda devre düzerken pic üstüne koyuyorum. Plakete düzerken de alttan doğrudan besleme bacaklarına atıyorum. ilk söylediğim dışında dediklerimi yaparsanız devre çalışacaktır. ilk söylediğim programlayıcı eksternal-internal osilatör ayarı mevzuusunu da brenner kullanan biri yanıtlar umarım.
    Kolay gelsin.
    iyi forumlar...
  • Zoptrik arkadasım her sey için tesekurler devreyi çalıştırdım seninde dediğin gibi programlayıcının osilatör ayarını yapmam gerekiyormuş. Ayarlar kısmını karıştırırken farkettim. Yalnız hazır bulunan hex kodundaki ismi benim değiştirmem gerekiyor. Bununla da ilgili yardımcı olabilirmisin acaba . Yeni bir hex kodu konusunda yukardaki gbi.
  • Tam olarak kullanım amacınızı söylerseniz vaktim bilgim yettiğince yardımcı olabilirim. Malum öğrenciyim dün hastanede nöbetçiydim. eve gitmedim hala.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.