Şimdi Ara

DEVİR HANGİ ARALIKTAYKEN VİTES DEĞİŞMELİYİZ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
3.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yok S16 vardı sattım şimdi GTI alıcam kısmetse. Valla o araç için benzin lafı yapılmaz hakediyorsa verilir. Haketmeyen araçlar utansın İzmirden olduğunu biliyorum DH İZMİR
  • hım pekı ole yaparım bendan sonra.pekı devırsız kullanım derken mesela ben sehır ıcı mıthatpasa sahıl yolunda 4 vıtese bı takıyorum 2000-2.200 devırde gıderım kırmızıya pek takılmam bu devırsızmı?sonucta 5.vıteste 85-90 arasını araba 2.400-2.500 devırde goruyor.

Orjinalden alıntı: ceycey84x

hım pekı ole yaparım bendan sonra.pekı devırsız kullanım derken mesela ben sehır ıcı mıthatpasa sahıl yolunda 4 vıtese bı takıyorum 2000-2.200 devırde gıderım kırmızıya pek takılmam bu devırsızmı?sonucta 5.vıteste 85-90 arasını araba 2.400-2.500 devırde goruyor.

Evet bu devirler normal Zararlarını teknik bilgi sahibi arkadaşlar versinler bence ben anlatamam şimdi ayıp olur
  • teknık arkadaslara bı soru arabamda bosta oldugu yerde calısırken devır 900 de normalıde bu ama arabada ara ara tıtreme yapıyor cok cok bellı edıcı deyıl derece 90 oldumu bıraz daha sıkalsıyor bu nedne olur?ne yapmam gerekır?tekrarlıyorum cok bellı edıcı sekılde deyıl????
  • Ceycey hocam merhaba...Bu titremeye biraz takmışsın herhalde...Açıkcası benim arabada da biraz yok değil hani özellikle motorun belli bir km yaptıktan sonra ısınması ile bu hırıltılı titreme var gibi bana da geliyor.Ama özellikle dikkat ettim devir saati bir 900-800 'de böyle iniyor çıkıyor....Motorun ısınmasına bağlı olsa gerek...

|DH| TOYOTA KARDEŞLİĞİ
    2001 TOYOTA COROLLA TERRA 1.4 97 HP
  • Ha...Ayrıca bu vites değişiminde sen eski Toyota kullanısı olarak daha tecrübelisindir...Ne dersin Toyota vites değişimi için...

|DH| TOYOTA KARDEŞLİĞİ
  • 2500 devır abı toyotada en ıdealı.bak toyotadakı gıbı kullanıyorum golfu ama nerde ona yakın yakcak????ya valla taktım acıkcası toyotadada vardı tıtreme bundada var aynen dedıgın gıbı ısınca hırıltılı tıtreme.tam ustune bastın vallaha :) vıtes degısımı yanlız 2.500 vıteste gıderken 2.200 de falan gıt derım :)

|DH| TOYOTA KARDEŞLİĞİ
  • quote:

ben kalkısta 1500 devırde deyıstırıyorum bazen hıc bır tıtreme yapmıyor arac :) 2001 golf comfortlıne arac :)

O zaman 2. vitesle kalk.Ne uğraşıyorsun
    Motorun tork eğrisine göre konuşmamız lazım. Tork eğrisinde belli bir düzeyin üzerinde kalmaya çalışmak gerekiyor. Bu devirler motordan motora değişiyor. Genel olarak dizellerde 1800-3000 d/d arasında, benzinli motorlarda 3000-5000 arasında. Ama, genel olarak. Her bir motoru ayrı bir şekilde incelemek lazım.
    Bir de amaç önemli. Yakıt tüketimini düşürmek mi istiyoruz, yoksa performans mı?
    Örnek vereyim.
    Peugeot 307 1.4 HDi
    160 Nm/2000 d/d
    buna göre, en yüksek torkun olduğu devirler (tork eğrisini de biliyorum) 1800-3200.
    Normalde, yakıt tüketimini düşük tutmak için 2700-2800 d/d'de üst vitese geçiyorum.
    Performans istediğimde biraz daha yükseğe çıkıyorum ama asla, ASLA, 3500 d/d'yi geçmiyorum, çünkü dizel motorda bunun hiçbir avantajı yok. Bir üst vitese atıp, o viteste 2000 d/d civarındaki en yüksek torktan yararlanmak hem performans hem de tüketim açısından çok daha faydalı.
    Dizel motorla çabuk hızlanmak isteyenlere de bir ipucu var burada.
    Benzinli motorlarda da her zaman kırmızı çizgiye kadar çıkmak hızlanma açısından en iyisi olmuyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: jeandan Type-R

quote:

ben kalkısta 1500 devırde deyıstırıyorum bazen hıc bır tıtreme yapmıyor arac :) 2001 golf comfortlıne arac :)

O zaman 2. vitesle kalk.Ne uğraşıyorsun

ıstersem 4.vıteste kalkarım
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.