Şimdi Ara

Devamsızlık Dilekçesi Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
6.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bildiğiniz üzere değişen devamsızlık yönetmeliğinde devamsızlık 10 güne indirilmişti. Bunun yanında 45 günlük veli izin dilekçesi hakkı verilmişti. Geçen sene bu haktan yararlandım. Fakat bu sene okulumuzun müdür ve müdür yardımcısı değişti. Şu an da hala müdür atanmış değil. Yeni müdür yardımcısı ise devamsızlık dilekçesini kabul etmiyor.

7 günlük devamsızlık dilekçesi kağıdını teyzem bizzat gidip okula vermişti (anne-baba çalıştığından dolayı teyzem gitti). Fakat m. yardımcısı bunu kabul etmedi. Böyle bir hakkımın olduğunu söylememe rağmen "kabul edip etmeme okul yönetiminin inisiyatifine bağlı" diyerek kabul etmedi. Ayrıca ben devamsızlık yaptığım bütün tarihleri tek tek vermek yerine toplu olarak vermek istedim. Bu yüzden 1 ay 1.5 ay önceki devamsızlıkda dilekçede yazıyordu. Her neyse 7 gün devamsızlık böylelikle kalmış oldu.

Daha sonra geçen hafta 2 gün devamsızlık yaptım. Dilekçe yazıp yardımcıya verdim. "Nedenini belirt. hastamısın, cenazeden dolayımı" diyerek geri çevirdi. Ertesi gün nedenini belirterek kağıdı verdim. (neden: hastalıktan dolayı okula gelememiştir) "Tamam sen çık ben velini arıyacam" diyip beni gönderdi. Sonrasında babamı aramış ve bunu kabul etmeyeceğini söyleyerek hastaneden rapor getirmesi lazım demiş.

Şimdi ben dilekçe hakkıma güvenerek hastaneye gitmedim. Bana verilen hak "45 gün velinin kontrolü dahilinde devamsızlık yapabilir" Ama bu hakkımı kullanamıyorum. İnternette araştırdım. Dilekçeyi kabul etmeme gibi bir şey ile karşılaşmadım. Sadece bazı okullar öğrenciden değil velinin bizzat okula gelip yazdığı dilekçeleri kabul ediyor. Fakat üstte de yazdığım üzere velim gelmesine rağmen hiç bir şekilde kabul etmedi.

Kabul etmeme gibi bir şansı var mı ? Sonuçta devlet bana böyle bir hakkı vermiş. Kabul etmesi zorunlu değil mi ?

Biraz uzun oldu ama olay bundan ibaret. Devamsızlık yüzünden sınıfta kalma gibi bir ihtimali düşünemiyorum. Düşünmek istemiyorum.

Ne yapabilirim ?

• öyle bir hakkı yok şikayet et bi yere
    istersen hiçbir sorunun olmasın annenin-babanın okula gitmemesi için izin verdim demesi yeterli. 45gün değil 10 gün özürsüz 35 günde raporlu-izinli karışık Devamsızlık Dilekçesi Hakkında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oburuyelikbanli -- 14 Aralık 2014; 15:34:25 >
  • Dilekceyi kabul etmek zorundalarmi bilmiyorum bende hep dilekce alip veriyodum ama bu aralar direk rapor aliyorum daha garanti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu hortlatiyorum ama benim de böyle bir sıkıntım var google da arayınca bu konu çıktı karşıma bende cevap yazayım dedim.
    Öncelikle bizim mudur yardımcısı tam bir şerefsiz. Bütün öğrencilerle ve öğretmenlerle kavgalı. Geçen sene dilekçeyi kabul ediyordu artık etmiyor neden diye sorunca da canım istemiyor diyor.
    Biz arkadaşlarla Meb i aradık ve mudur yardımcımızın dilekçe yi kabul etmek ZORUNDA olduğunu söylediler. Eğer kabul etmiyorlarsa şikayet edebileceğimiz i söylediler. Bugün okula gidemedim, yarın dilekçe vericem ve kabul etmiyecek bende konuyu Meb le yaptığımız konuşmaya cekicem. Bakalım ne olacak yarin editlerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Valinox

Konuyu hortlatiyorum ama benim de böyle bir sıkıntım var google da arayınca bu konu çıktı karşıma bende cevap yazayım dedim.
    Öncelikle bizim mudur yardımcısı tam bir şerefsiz. Bütün öğrencilerle ve öğretmenlerle kavgalı. Geçen sene dilekçeyi kabul ediyordu artık etmiyor neden diye sorunca da canım istemiyor diyor.
    Biz arkadaşlarla Meb i aradık ve mudur yardımcımızın dilekçe yi kabul etmek ZORUNDA olduğunu söylediler. Eğer kabul etmiyorlarsa şikayet edebileceğimiz i söylediler. Bugün okula gidemedim, yarın dilekçe vericem ve kabul etmiyecek bende konuyu Meb le yaptığımız konuşmaya cekicem. Bakalım ne olacak yarin editlerim.

Hocam sonuç ne oldu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    mezun başvuru hakkında
    7 yıl önce açıldı
    Askerlik tecil hakkında
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.