Şimdi Ara

Devamlı Uzun Far Açık Gitmek ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
7.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • sen 120-130 la gıderken yazın bıle olsa elını camdan cıkardın mı hıc ? o ruzgarla sogugu yıyınce, uzun farı yakıp plastıgın o kadar fazla ısınıp kendıne zarar verecegını dusunmezsın merak etme
    zaten o ruzgar adamın uykusunu bıle alıyo
    Gidip, Toros dağlarına bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu Dünya'da hiç bir güç ve kuvvet asla bizi yenemez.
  • Kısalarını yak paşa paşa git :)
  • Far demişken bi soru sorayım. Bu aralar kullandığımız 2011 Seat İbiza var akşam giderken farın yükseklik ayarını en yukarı alıyorum yoksa çok az ışıtıyor 3 metre önümü göremiyorum böyle yapıp yukarı alınca karşıdaki sürücüler uzun yaktığımı düşünüyor sanırım normalde de bi yükseklik var. Karşıdaki sürücülerin gözünü almasın diye farı en alt seviyeye indiriyorum bu sefer aydınlanan yer çok az oluyor çevredeki ışıklardan arabanın ışığı görülmüyor neredeyse böyle olunca sisleri açıyorum bu sefere de polis kızıyor. Far ayarlarına baktırdım yüksekliği iyi daha çok küfür yemek istemiyorum acaba daha güçlü ampul takıp yükseklik ayarında en alt seviyesinde mi kullansam?

• quote:

Orijinalden alıntı: j3srn

sisleride yak tam olsun.

hiç anadolu yollarında gitmediğin belli

gerçi anadoluya gerek yok çanakkale biga yolunu hatırlıyorum daha geçen sene hiçbir aydınlatma yoktu 5 metre ilerisini göremiyorduk el feneri olsa onu bile yakıcaktım yola yani

Orijinalden alıntı: formex

Mesela Duble yollar oluyor gece basıyorsun 120 130 la gidiyorsun en azından yolu en iyi şekilde görerek gitmek istiyorsun. Tabiki karşıdan araç gelince farlar kısaya alınır :)

Neden turuncu ıle yazıyorsun?Özel bır nedenı mı var.
    2016 Renault Megane 1.2 130 Bg 2022-... (Km 67.000-...)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mertcan.

quote:

Orijinalden alıntı: j3srn

sisleride yak tam olsun.

hiç anadolu yollarında gitmediğin belli

gerçi anadoluya gerek yok çanakkale biga yolunu hatırlıyorum daha geçen sene hiçbir aydınlatma yoktu 5 metre ilerisini göremiyorduk el feneri olsa onu bile yakıcaktım yola yani

Baya uzun süredir uzun yol yaparım şehir içleri hariç hiç birinde aydınlatma görmedim, arabanın farı ile gittim.
    bence siz far ayarı yaptırın. Yolda aydınlatma olmaması sis farı açmak için sebep değil.

Orijinalden alıntı: TAVCI

quote:

Mesela Duble yollar oluyor gece basıyorsun 120 130 la gidiyorsun en azından yolu en iyi şekilde görerek gitmek istiyorsun. Tabiki karşıdan araç gelince farlar kısaya alınır :)

Bir web tasarımcı olarak Standart yazı rengini sevmiyorum o yüzden.
    3-! Namusunu Kimseye Emanet Etme Arkadaş !
    4-! Önce Ailen ! Sonra Başkaları... !
    ARKADAŞ ARKADAŞ ARKADAŞ... ARKADAŞ KURBANI OLMA ARKADAŞ... KENDİNE İYİ BAK :)
  • Bir şey olmaz.

Orijinalden alıntı: escala

quote:

Merhaba arkadaşlar, merak ettiğim bir şey var. Mesela uzun yolda gece gidiyoruz karşımızdan araba gelmiyor bundan eminiz. Devamlı Uzun Far açık gidersek 3 4 saatte deevamlı yandığı içim ampüller patlar mı ?

Yani kısalar gibi uzunu kullanmak ampüller için zararlı mı ?

sanırım aracın yok ya da hiç uzun yola çıkmamışsın
    karşıdan hiç araç gelmemesi ve senin uzunları açarak gitmen en fazla bir kaç dakika sürebilir ki ben 3-5 dakikanın üstünü hiç görmedim (bu söylediğim 1100 km.lik yaptığım uzun yollarda, otobanda bu süre biraz daha uzayabilir belki)

3-4 saat bencede imkansız ama 15-20 dakika hatta belki daha fazla bu şekilde gittiğim olmuştur. Google Maps sağolsun kestirme diye kuş uçmaz kervan geçmez yollardan geçirmişti beni :D Tekerim falan patlasa ne yapardım o yollarda bilmiyorum :D

Uzun süre uzunlarda gitmenin bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Ampül güçlerini bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla uzun-kısa far arasındaki en önemli farların açısı. Kısalarda daha geniş ve kısa bir alan aydınlatılırken, uzunlarda daha dar ama uzun bir alan aydınlatıyor. Yani uzun ve kısa far arasında ciddi bir güç farkı ve dolayısı ile ısı farkı olacağını sanmıyorum. Her iki far içinde Watt cinsinden güç değerlerini bilen varsa yazabilir mi lütfen.

• quote:

Orijinalden alıntı: BenGiDeR

quote:

Orijinalden alıntı: escala

quote:

Merhaba arkadaşlar, merak ettiğim bir şey var. Mesela uzun yolda gece gidiyoruz karşımızdan araba gelmiyor bundan eminiz. Devamlı Uzun Far açık gidersek 3 4 saatte deevamlı yandığı içim ampüller patlar mı ?

Yani kısalar gibi uzunu kullanmak ampüller için zararlı mı ?

sanırım aracın yok ya da hiç uzun yola çıkmamışsın
    karşıdan hiç araç gelmemesi ve senin uzunları açarak gitmen en fazla bir kaç dakika sürebilir ki ben 3-5 dakikanın üstünü hiç görmedim (bu söylediğim 1100 km.lik yaptığım uzun yollarda, otobanda bu süre biraz daha uzayabilir belki)

3-4 saat bencede imkansız ama 15-20 dakika hatta belki daha fazla bu şekilde gittiğim olmuştur. Google Maps sağolsun kestirme diye kuş uçmaz kervan geçmez yollardan geçirmişti beni :D Tekerim falan patlasa ne yapardım o yollarda bilmiyorum :D

Uzun süre uzunlarda gitmenin bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Ampül güçlerini bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla uzun-kısa far arasındaki en önemli farların açısı. Kısalarda daha geniş ve kısa bir alan aydınlatılırken, uzunlarda daha dar ama uzun bir alan aydınlatıyor. Yani uzun ve kısa far arasında ciddi bir güç farkı ve dolayısı ile ısı farkı olacağını sanmıyorum. Her iki far içinde Watt cinsinden güç değerlerini bilen varsa yazabilir mi lütfen.

Aynen katılıyorum.. Teknik olarak bir aydınlatan çıkarsa sevinirim.

• Gece 2 de yola çıktım 4.5 saat filan uzun açık gittim yol da tek tuk araba vardı o zamanlar da kısaya aldım. Bi sorun olmaz merak etme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

•••GalataSaray•••
    •••R-Y-Z•••

• quote:

quote:

Turuncu devrim
  • Kısa farlar ayarı biraz yukarıda olduğu için hafiften uzun far etkisinde. Karşıdan gelen arabalar selektör yaparken önümdeki araçlar da dörtlüleri yakabiliyorlar, ben de selektör ve dörtlüye uzunları açıp kapamayla cevap veriyorum. Adamlar ikna olmazsa farları komple kapatıp açtığım da oluyor.

II. Abdülhamid
    Ulû Sultân Abd-ül Hamid Han - Gazi

"Tarih değil,hatalar tekerrür ediyor."
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmanyasar

quote:

quote:

Turuncu devrim

Sadece renk olarak beğendiğim için herhangi bir anlam ifade etmiyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.