Şimdi Ara

Devamlı şahsımdan borç para istiyorlar.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yeni evli sayılırım gerçi 2 yıl olacakta. Neyse.

Şimdi düğün yapmış evli çiftlerde muhakkak ki takı, altın Vs olur.

Benim düğünüm baya kalabalıktı haliyle baya takı oldu. Neyse ben bu takılarla araba aldım hem parayı biyerde bağlayalım hem ihtiyaç diye düşündük eşimle. Eşimin daha çok kullanabileceği bi araç aldık.

Olay şu 2 yıldır borç para istemeyen kalmadı, kimisi gereksiz insanlar, kimisi harbi ihtiyacı olan geri verme potansiyeli olan bunlarada borç verdim zaten geride geldi.

En son dün hanımın akrabası aradı, dükkanı batıyormuş borç istedi, 7000 TL civarı.

Benimde patlama noktam oldu..

Ben yeni evliyim kardeşim borcum var harcım var, karı koca çalışıyoruz düğün yaptım diye bende para olmak zorundamı dedim. Ne var yani versen dedi. Yahu kardeşim yok yok deyince, seni adam yerine koyduk deyince benim şalter iyice attı. Adamlık borç para verip vermemekle mi ölçülüyor, terbiyesizlik yapma, adamlığı sana göstericem dedim telefonu kapadı. Düğün videosunu izledim cumhuriyet altını takmış, bu akşam gidip al taktığın takı bu deyip yüzüne fırlatma gibi bir düşüncem var.

Hayır şimdi görende harbiden kenarda param var sanacak, gerçekten yok diyorum araba aldım parayı bağladım diyorum inanmıyorlar. Ha olsada vermezdim o ayrı konu, çünki güvenmiyorum.

Arkadaşlar ben her borç isteyene vermek zorundaymışım gibi hissediyorum kendimi. Sonra pişman oluyorum yok deyince tersleyince.

Sonrada diyorum ki ulan karı koca çalışıyorsun kazandığını millete vermek zorunda değilsin.

Siz ne düşünüyorsunuz bu durumu yaşayanınız var mı? Ne yapıyorsunuz böyle durumlarda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 17 Aralık 2015; 7:30:44 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Herkes ayağını yorganına göre uzatmayı bilse borç ödemek zorunda kalmaz önce kendi tüketimlerinden kıssınlar, 5 yiyorlarsa 3 yesinler, Iphone varsa ddahaucuz iş gören şeyler kullansınlar bu gibi şeylere dikkat etsinler oondan sonra borç istesinler.Vermeyin efendim siz çalışıp kazanıyorsunuz, borç altına ggirme cesareti gösteriyorlarsa bi zzahmet ödesinler. (mobilim imla hatası olabilir)

NOT: Çok çok ihtiyacı varsa verin ya da sizin durumunuz olağanüstü iyi ve o paraya iihtiyaç duymayacakksanız. Ancak yeni evli olduğunuz için elbet iihtiyacınız vardır.
  • Herkes ayağını yorganına göre uzatmayı bilse borç ödemek zorunda kalmaz önce kendi tüketimlerinden kıssınlar, 5 yiyorlarsa 3 yesinler, Iphone varsa ddahaucuz iş gören şeyler kullansınlar bu gibi şeylere dikkat etsinler oondan sonra borç istesinler.Vermeyin efendim siz çalışıp kazanıyorsunuz, borç altına ggirme cesareti gösteriyorlarsa bi zzahmet ödesinler. (mobilim imla hatası olabilir)

NOT: Çok çok ihtiyacı varsa verin ya da sizin durumunuz olağanüstü iyi ve o paraya iihtiyaç duymayacakksanız. Ancak yeni evli olduğunuz için elbet iihtiyacınız vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sherlock Holmes - SP -- 17 Aralık 2015; 7:37:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni evlisiniz ileride cocuk için vs de birikim lazım ev için veya. Vermeyin bence yeni evli çiftten borç mu istenir yahu

• Bende anlamadım. İnsan isterken utanır.

Şahsen ben isteyemem, fırsatçılık ya resmen.
    Yeni evli bunda takılar vardır isteyelim diyemem ya ne olursa olsun.

Adamın borcu var harcı var, yeni düğün yaptı bebeğe birikim yapıyordur yada yatırım yapacaktır diye düşünürüm.

Bizim insanımızı ben anlamıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

Bende anlamadım. İnsan isterken utanır.

Şahsen ben isteyemem, fırsatçılık ya resmen.
    Yeni evli bunda takılar vardır isteyelim diyemem ya ne olursa olsun.

Adamın borcu var harcı var, yeni düğün yaptı bebeğe birikim yapıyordur yada yatırım yapacaktır diye düşünürüm.

Bizim insanımızı ben anlamıyorum.
    Hocam cumhuriyet altınını git iade et o vatandaşa geçmiş olsun de tartışmadan çık dükkandan
  • İşyerinden izin aldım öğleden sonra gidicem. Bakalım ne olacak.

• quote:

İşyerinden izin aldım öğleden sonra gidicem. Bakalım ne olacak.
    sakın gidipte öyle şeyler yapma. onun yerine hiç konuşma. öyle insanın olmasındansa olmaması daha iyidir. aynı durumu bende yaşıyorum hepsinden bıktım ama verme dikkat et alamıycaeğın belli. hem düşene yardım edilmez zaten düşmüş neyine yardım etcen zıkacak adama yardık etcen ki sana faydası dokunsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • En azından para vermeden adamını tanımış oldun işte... Ya verip de kötü olsaydın! Boşver muhatap olma bir daha geçsin gitsin, canını sıktığına değmez...
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    çevremde düğün yapanalr 40-50 bin tlden aşlağı çıkamıyor.karı koca çalışıp heray 1000 tl ödeseler 50 ay sürer.tamam gelir iyi görünüyo ama birazda düşünceli olmak gerekli.aynı şeyi bekarlara da yaparlar.sanki bekarlar tuvalette para mıçıyor.sigara içmeyen de zengin oluyormuş.sen fırlatma fikini bırak güzelce ver altınını.al sana borcum bu olsun de.ben de önceleri arkadaşlara borç veriyor ,1000 tl en fazla,sonra baktım işin suyu çıkıyor resti çektim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: montevo

çevremde düğün yapanalr 40-50 bin tlden aşlağı çıkamıyor.karı koca çalışıp heray 1000 tl ödeseler 50 ay sürer.tamam gelir iyi görünüyo ama birazda düşünceli olmak gerekli.aynı şeyi bekarlara da yaparlar.sanki bekarlar tuvalette para mıçıyor.sigara içmeyen de zengin oluyormuş.sen fırlatma fikini bırak güzelce ver altınını.al sana borcum bu olsun de.ben de önceleri arkadaşlara borç veriyor ,1000 tl en fazla,sonra baktım işin suyu çıkıyor resti çektim.
    Şahsen düşünüyorum düğününde cumhuriyet altını taktığım akrabam borç istedim diye getirip iade etse ben bozulurum.

Yanlış yapıyorsunuz. Kullandığınız dil de uygun değil. Çok kişinin istemiş olması bahsi geçen kişiye patlamanızı gerektirmez.

Uygun bir dille gidip dükkanına sizin de borçlarınızdan bunaldığınızı üstüne bir de bu şekilde borç istenince sinirlendiğinizi uygun bir dille pembe bir yalan olarak anlatın derim ben.

Bir de hanımın akrabası olması kısa vadede olmasa da uzun vadede problem çıkarabilir.

Bu gibi durumlarda biraz daha yumuşak olmakta fayda var.

• Dangerfull dostum sıkıntı yok usulüm gayet düzgün, dolayısıyla anlaşılmışın karşı taraftan.

Altının vermeye gittim az önce çıktım.

Kardeşim kusura bakma, biraz sinirliydim o şekilde konuştum, yanlış anlama eşinede söyle o da kusura bakmasın sizi strese soktum aramadığım en son siz kalmıştınız şansımı denedim yoksa yoktur yapacak birşey yok, canın sağolsun dedi.

Altını verdim, aldı... Borcum olsun dedi, bende borcun yok. Bir daha bu tarz konulara girmeyiz olur biter dedim.

Hanımın akrabası ama öyle kardeş, baba, anne gibi değil uzaktan memleketinden biri, baba tarafından. Yani çokta önemli değil. O yüzden uslübümda sıkıntı yok, zaten yakın biri olsa öyle yapmam ayrıca eşimin ailesini çok severim biride çıkıp zaten borç morç istemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 17 Aralık 2015; 17:15:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: montevo

Emin ol, 40-50 bin tl iyimser bir rakam. :))

• 2 yıllık evlilik yeni evlilik sayılmaz ama yok dediğinde istemek de biraz yüzsüzlük olmuş. Size cumhuriyet altını takmışlar Buda baya bir para 7000 değilde 1-2 milyar verebilirsiniz oda içinizden gelmiyorsa insanlığımız kalmış bir durum

• quote:

Orijinalden alıntı: akif1

2 yıllık evlilik yeni evlilik sayılmaz ama yok dediğinde istemek de biraz yüzsüzlük olmuş. Size cumhuriyet altını takmışlar Buda baya bir para 7000 değilde 1-2 milyar verebilirsiniz oda içinizden gelmiyorsa insanlığımız kalmış bir durum
    Hocam kimin ne dediğini sallamayın. Eğer borç verdiğinizi duymuşsalar başkalarına, kendine de ister bize de diye. Halam lara babam zamanın da 500 dolar verdi. Paraya sıkıştık 3 yıl oldu. 500 doları kendi kendine 500 tl yaptı. Şu gün olmuş 5 kuruş vermedi. Parayı da vermem diyor, durumum yok diyor. İstemekten bıktık artık 6 kere falan istemişizdir ama hep durumu yok. Kendimiz sıkışmasak istemeyiz de verdiğin borç parayı vermiyor bide üste çıkıyor ben utandım. Tabi herkese demiyorum imkanın olur, sevdiğin biri olur ver ama hak etmeyene asla. Çeneleri asla kapanmaz duymayacaksın onları. He bide oturur öğüt verir ama uygulayamazlar.

• hediyeyi geri iade etmeniz ayıp olmuş. laf açılır vs böyle böyle yaptı derler yakışmaz size.

• quote:

Orijinalden alıntı: awdasase

hediyeyi geri iade etmeniz ayıp olmuş. laf açılır vs böyle böyle yaptı derler yakışmaz size.

Sıkıntı yok hocam :) Neden dersen;

Sağa sola borç para istedim vermedi bide adama cumhuriyet taktık takmaz olaydım felan demiş :) Yeni kulağıma geliyor, iyiki de iade etmişim. Bana kusura bakma diyor arkamdan neler neler diyor :) Az önce biri aradı, en güzelini yapmışsın, bence muhabbeti kes adama bide altını geri vermişsin iyi yapmışsın böyle böyle diyor dedi.

Ben böyle birşey diyeceğini tahmin etmiştim ve yanılmadım. Bazı insanları iki lafından tanıyor bütün hayat gbt sini çıkartıyorsunuz :)

Çok güzel yapmışım be :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 17 Aralık 2015; 23:27:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaybedenler Klübü

Hocam kimin ne dediğini sallamayın. Eğer borç verdiğinizi duymuşsalar başkalarına, kendine de ister bize de diye. Halam lara babam zamanın da 500 dolar verdi. Paraya sıkıştık 3 yıl oldu. 500 doları kendi kendine 500 tl yaptı. Şu gün olmuş 5 kuruş vermedi. Parayı da vermem diyor, durumum yok diyor. İstemekten bıktık artık 6 kere falan istemişizdir ama hep durumu yok. Kendimiz sıkışmasak istemeyiz de verdiğin borç parayı vermiyor bide üste çıkıyor ben utandım. Tabi herkese demiyorum imkanın olur, sevdiğin biri olur ver ama hak etmeyene asla. Çeneleri asla kapanmaz duymayacaksın onları. He bide oturur öğüt verir ama uygulayamazlar.

Hocam siz o parayı unutun bence :) geri gelmez. :)

• Borç verdiğinizi duyan gelmiş duyan gelmiş.Adam evlenmiş yani milletvekili olmamış.Meselenin takılarla alakası yok belliki.Sizin iyi niyetinizle alakalı.Borç ver 7 bin lira diyen adam neyin kafasını yaşar bilmiyorum gerçi.Etrafa çok lüksmü gözüküyosunuz acaba.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kaybedenler Klübü

Hocam siz o parayı unutun bence :) geri gelmez. :)

Alıntıları Göster
    herkese borçlu olduğunu , ucu ucuna evi geçindirdiğini düğündeki altınları bozdurup evlilik için ev dizme vb harcadığını söyle.Kira derdi ayrı kredi kartı taksitleri ağzına kadar doldu onun derdi ayrı vb söyle.Sen durumum normal dedikçe oo o zaman at bir kaç bin tlde sonra veririz diyenler çoğalıyor

benim fikrim böyle kısa sürede işe yarar.Sürekli insanların iş yok para yok zor geçiniyoruz diye ağladıklarını duymuşsundur.Birçoğunda para var sadece para yardım isteme diye öyle söylüyorlar

• Bu konuda tek düşüncem şu:

'ulan karı koca çalışıyorsun kazandığını millete vermek zorunda değilsin.'

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.