Şimdi Ara

Dev C++ ı yükledim fakat..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • kaynak kod dosyası derlenmemiş diyor.

    işe daha yeni başladım. program yazdıktan sonra derle diyorum hata bulmuyor fakat windows çalıştırmayı durdurdu falan diyor. programı çalıştır dediğimde de kaynak kod dosyası derlenmemiş diyor neden?



  • ottis kullanıcısına yanıt
    Öncelikle sizin nezdinizde tüm arkadaşlardan rica ediyorum şu Dev c++ kullanmayın artık. Eski bir IDE güncelleştirme falan da yapmıyorlar. Sorununuza gelirsek ekran görüntüsü falan olmadığından yazacaklarımın hepsi olabilir.
    Öncelikle dev c++ nereden indirdiniz?Eğer Windows 8 kullanıyorsanız http://sourceforge.net/projects/orwelldevcpp/ programınızı silip bunu kurun.Eski sürüm win8 üzerinde derleme yapamadığı için yeni sürüm çıkartmışlar.
    Derleyicinin gerekli dosyaları olması gereken yerinde olmayabilir.
    Derlenmeme nedenlerinden birisi de derle&Çalıştır'ı doğru yaptığınızdan emin olun. sanırım f9 derle ve çalıştırdı böyle yapmayı deneyin.
    Dev-c++'da proje yaratmadan (yani dosyaları doğrudan açarak) kodu çalıştıramazsınız. Önce proje yaratın, sonra kodları kopyalayın
    Son olarak C++ derlerken dosya uzantısının .cpp olduğundan emin olun




  • vayacondıos kullanıcısına yanıt
    @vayacondios hocam c++ dili için hangi derleyiciyi önerirsiniz ?
  • derleyici onerisi icin takipteyim ben de
  • pachanga1992 P kullanıcısına yanıt
    Hocam profesyonel olarak bu işi yapan neredeyse herkes Visual Studio kullanır ve önerir.Diğer IDE'lerle bence arasında çok büyük kalite farkı var.Ben genelde microsoft ürünlerini beğenmem ama VS neredeyse mükemmel.Fakat eğer bu işe yeni başlıyor ve dilin kurallarını bilmiyorsanız genelde vs önerilmez çünkü hatalarınızı falan hemen gösterir bu da öğrenen kişinin hazıra alışmasına sebep olur diye düşünülür. Bu görüş hakkında olumlu olumsuz bişey söylemiyorum kişiye göre değişebilir. Son olarak yaklaşık 10 IDE kullandım ve tavsiyem eğer başlangıç seviyesindeyseniz ve yukarıda belirttiğim görüşe katılıyorsanız MinGW iyi bir tercih olabilir biraz öğrenince vs'ye geçersiniz. Ya da direk visual studio kullanabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vayacondıos -- 28 Temmuz 2014; 20:43:59 >




  • Eğer windowstan başka sistemde çalışmayacaksanız Visual c++ kullanın. Windowsta mingw den daha küçük kod üretir.
    Benim gibi Visual studio IDE i sevmiyorsanız sadece derleyicisini istediğiniz IDE ile kullanabilirsiniz. QtCreator + visual c++ süper bir ikili oluyor. İsterseniz codeblocks ile de kullanabilirsiniz.

    Hedefinizde çoklu platform varsa mingw (gcc)'ye alışın. En iyi windows portu şu (hepsini denedim):http://sourceforge.net/projects/mingw-w64/files/latest/download
    Mingw popüler IDE lerin hepsiyle uyumlu ancak tavsiyem yine Qt creator.
  • Visual Studio satın alma gibi bir imkanım yok .
    Başka bir Alternatif yol ile nasıl temin edebilirim ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pachanga1992

    Visual Studio satın alma gibi bir imkanım yok .
    Başka bir Alternatif yol ile nasıl temin edebilirim ?

    Öğrenci misiniz ?
  • vayacondıos kullanıcısına yanıt
    Evet Ankara Üniversitesi .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pachanga1992

    Evet Ankara Üniversitesi .

    O halde visual studioya para vermenize gerek yok hocam. Microsoft bunun reklamını baya yaptı aslında ama hala ücretli sanılıyor. Hatta öğrenci değilseniz bile projenizi ticari amaçlı kullanmadıkça sizden para talebinde bulunmuyorlar. Sanırım tüm bunlara rağmen mağazasında ücretli olması insanları yanılgıya düşürüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.