Şimdi Ara

{Detaylı} HyperX Cloud Alpha incelemesi ||||| karşılaştırmalı [cloud 2, Stinger, g230, g430, g633, cerberus]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
3.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • {Detaylı} HyperX Cloud Alpha incelemesi ||||| karşılaştırmalı [cloud 2, Stinger, g230, g430, g633, cerberus]


    Herkese merhaba arkadaşlar, bugün ilk incelemi yazmaya karar verdim.

    Öncelikle seslerden bahsederken karşılaştıracağım bazı modeller (yani denediğim modeller)

    -Hyperx Cloud - Cloud 2
    -‎Hyperx Cloud Stinger
    -‎Logitech G230
    -‎Logitech G430
    -‎Logitech G633
    -‎Asus Cerberus >>>cloud alpha dan önce kullandığım kulaklık


    Tasarım ve Malzeme Kalitesi

    Açıkçası bu konuda hyperx açık ara önde, kullandıkları aluminum son derece sağlam, hafif ve güzel görünüyor. Sürücülerin dışına bakan kısımda yazan hyperx logoları olan kısımlar ise hafif pürüzlü bir yapıya sahip bir metal kullanılmış. Üst kısımdaki dikişler gayet sağlam, iki sürücü arasındaki veri akışını sağlayan kablolar dışarı taşıyor, her ne kadar rahatsız etmese de, eşyalarını özensiz kullananlar bundan şikayetçi olacağını düşünüyorum. Şahsen 1 mouse'u 12 sene kullandığımı düşünürsem ve bunu gibi onlarca örneğim var iken bundan pek şikayetçi olmam doğrusu :)


    Karşılaştıralım:

    -Hyperx cloud serisi ile benzer bir malzeme kalitesi var. Cloud II, Cloud dan çok bir farklı yok, sadece dış görünüş olarak dış taraftaki aluminum tokadaki şekillerde farklılık var. Zaten bu kulaklığı diğer cloud serilerinden ayrımanızı sağlayan tek özelliği diyebilirim.
    -‎ Cloud Stinger her ne kadar plastik olsada hafiflik onun en büyük artısı ayrıca dışa dönen kulak başlıkları bence en kullanışlı özelliği. Çıkmayan mikrofon yapısı sizi uzun film-dizi seanslarında rahatsız edebilir. Tasarım ise tamamen oyuncu odaklı dışarda müzik dinlemeye uygun değil.
    -‎ G230 ve G430 oldukça benzer yapıya sahipler. İkiside sert plastik. Şahsen uzun ömürlülük konusunda birşey diyemeyeceğim çünkü biri aluminum diğeri sert plastik bana ikiside 10 sene gider :) Tasarım ise tamamen oyuncu odaklı dışarda müzik dinlemeye uygun değil.
    -‎ G633 ise gayet sağlam bir yapsı var. Saklanabilir mikrofon en büyük artısı, bu özellik eğer zorlarsanız dışarıda müzik dinlemeye olanak verebilir. Sert plastik gayet sağlam. G633 ve Cloud Alpha ikiside sizi bu konuda üzmez.
    -‎Asus Cerberus ise sert plastikleri gayet sağlam. Taç kısmını kırmayı bir türlü beceremedim. Kırılmıyor alet. Taç kısmı sağlamlığı konusunda en iyisi bu.


    {Detaylı} HyperX Cloud Alpha incelemesi ||||| karşılaştırmalı [cloud 2, Stinger, g230, g430, g633, cerberus]




    Rahatlık

    Kulaklık kulağınızı çok sıkmıyor. Peki ne demek bu, yani siz kulaklığı çıkarır gibi yaparsanız yani sürücü tam olarak kulak kepçe hizasına gelecek, (kulaklığı kafanızdan 3 birim yukarı öteleyin gibi) işte tam o hizada bırakırsanız tam düşmek ile tutmak arasında kalıyor. Buna en büyük etkisi olan kulak yastıkları. Sanırım bu, kulaklık hakkında söyleyeceğim en güzel şeylerden biri. Yastıklar çok yumuşak. Hatta baya yumuşak. Yanlış anlamayın bu tamamen iyi bir şey. 2,5-3 saat süren kullanım seasında varlığını 1 saate sonra hissetmedim fazla. Taç kısmında kullanılan yastıklar kulaktakilerden çok çok az daha sertler. Bu da taç kısmında kullanılan sert maddelerin yastık arkasından hissedilmesini engelliyor. Denge gayet iyi kurulmuş. Ancak kulaklığı düzgün ayarlamazsanız yastık başınıza baskı yapıyor(çok değil) , tam doğru ayarda ise böyle bir sorun yok. Kulaklarınız kulaklık içine neredeyse tam oturuyor. (Kulak memesinden en tepeye boyu = 4 parmak + 0,7 cm) Çok az bir boşluk kaldı bende. Şahsen bir rahatsızlık vermiyor kulaklığı hareket ettirsem bile. Uzun kullanımda terletmiyor ( 3-5 saat kullanımda). Çok hafif ısıtıyor.

    Karşılaştıralım:

    -Cloud serisinden bir farkı olduğu söylenemez.
    -‎ Stinger sanki bu konuda daha başarılı idi. Sebebi ise ağırlık, kulaklığı yanlış ayarlasanız bile kafa bandı baskı yapmıyor. İkiside doğru ayarda neredeyse aynı rahatlığa sahipler.
    -‎ G230 - G430 kulaklık yapı itibari ile kulağınıza çok büyük geliyor. İçerde baya bir alan kalıyor kulağa.. rahatsız olanlar bu modeli alabilirler. Yastıklar uzun sürede terletmese hafif ısıtıyor.
    -G633; cloud alpha dahil rahatlık konusunda her alanda g633 daha başarılı. Aradaki fark çok değil ama g633 hakkını yememek lazım.
    -‎Asus Cerberus; uzun süreli kullanımda terletiyor maalesef, 1 saatten sonra kafanızda inanılmaz bir baskı hissediyorsunuz. Sebebi belli kulaklık yanlardan yükseliği ayarlanmıyor. Ayrıca yuvarlak yastık yapısı kulağınızın üst kısmını tam içine almıyor yastık altına sıkışıyor ve acıtıyor bir süre sonra.

    {Detaylı} HyperX Cloud Alpha incelemesi ||||| karşılaştırmalı [cloud 2, Stinger, g230, g430, g633, cerberus]


    Ses Kalitesi...
    Mid-tiz-bass dengesi kurulmuş durumda. Hem de gayet iyi. Düşük ve yüksek frekanslarda ses ayırımları yüksek empedans değerine rağmen gayet başarılı. Bazı yerlerde bass vuruyor ve bir an sanıyorsunuz ki tiz arada kaynıyor, hayır kaynamıyor ses ayırımları cloud 2 den daha başarılı. Özellikle soundtrack, jazz türü müziklerde daha önce duymadığım detayları ve daha önce duymadığım derinlikte sesleri duydum. Filmler ise sanki daha önce izlememişim gibi. Özellikle transformers 2 forest battle sahnesinde sesler beni çok derinden etkiledi beyler. Hala arada açıp izliyorum. (avatar entry uyumu) Çevresel ses ise gayet iyi. R6, world of tanks gibi oyunlarda yaptığım testlerde gayet iyi sonuç verdi. Vokaller bir tık önde. Ses hafif soğuk bir yapıda çıkıyor ama aradaki farkı anlamak için Burn in olması gerek. Ayrıca farkı anlamak için kulaklık denemiş olmanız lazım :) (audiophile değilim yanlız onu belirteyim, yanlış anlamayın.) 60-80 saat arası burn in den sonra bu yazıyı güncellemeyi planlıyorum.

    Karşılaştıralım:
    -Cloud 2 yani tüm cloud modellerinden daha başarılı bir ses ayrımı var. Mid tiz bass dengesi mevcut.
    -‎ cloud stinger ses karakteristiği cloud ile benzer yani cloud 2 ile de benzer. Farkı çok görmedim şahsen yani üst maddedekiler bunun içinde geçerli.)
    -‎ G230 basslar 1 tık önde, yer yer tiz ler arada kaynayabiliyor. Düşük frekansta ise çok başarılı değil. Ses yüksekliği yeterli.
    -‎ G430 ses yükseliği kaynaktan mı bilmiyorum ama G230 ile benzer idi. Bass ların önde olduğu kulaklıkta tiz ler daha başarılı duyuluyor G230 a göre, cloud alpha, 230-430 dan benim istediğim kriterleri karşıladığı için daha başarılı. Çünkü kimi bass sever kimi dengeli, kimi tiz sever vsvs
    -‎ G633 ses yükseliği cloud alpha ile benzer neden benzer çünkü iki kulaklıktada tabiri caizse hayvan gibi ses çıkıyor son seste. Yani gerek yok kulağınıza zarar. İki kulaklıkta dengeli bir yapıya sahip. G633 te vokalleri test etme şansım olmadı ama ses daha sıcak bir yapıya sahip.
    -‎Asus Cerberus (namı değer şamar oğlanı) seslerde bass çok önde. Fiyatına göre sesi yok. Tiz ler çok nadir kendini belli ediyor. Bass neredeyse tüm sesi boğuyor. Dolayısı ise ses boğuk çıkıyor, tek artısı tüm bu saydığım kulaklıklardan fazla ses yüksekliği olması sebebi belli = 60 mm hayvani sürücüler. Sesin boğuk çıkmasının belki bir sebebi daha olabilir ferrit tipi magnet ler. Ama bilmiyorum. Araştırmadım. Neodymium dan farkını bilmiyorum. Ama yabancı kaynaklar neodymium u daha başarılı buluyorlar arayıp bulduğum kadarı ile.


    {Detaylı} HyperX Cloud Alpha incelemesi ||||| karşılaştırmalı [cloud 2, Stinger, g230, g430, g633, cerberus]




    ÖNEMLİ NOT: cerberus hariç diğer tüm kulaklıkları mağazada uzun seanslar halinde denedim haliyle teşhir ürünü yani kulakların bazıları burn in olmuş bile.bu ses karakteristiğini etkiler. Lütfen buna dikkat ediniz.

    Burn in nedir?
    Diyafram zarının yumuşaması(zamanla) genişlemesi, haliyle daha yumuşak basslar ve kulağa daha hoş gelen tizler..
    Audiophile lere göre ort, 60-80 saat arası geçmesi gerekiyor.


    Ekstralar:
    İçinde taşıma torbası vari bir şey çıkıyor şahsen farklı amaçları için kullanırım, bu gibi bir kulaklığı dışarı çıkarken çantaya koymam. Üstünde ses kontrolü(sonsuz dönmüyor sınırlı dönüşü var. Şahsen bence daha iyi) ve mikrofon açıp kapama anahtarı bulun ilk 1.3-1.4 m lik, 3 kutuplu giriş, 3 kutuplu 2. Giriş olan 2 erkek jak. Diğeri ise, 1 dişi (ilk kablo buraya giriyor.) 2 erkek biri mikrofon diğeri kulaklık girişi (ayrı ayrı)


    Sorularınızı pm ile değil konudan sorunuz herkes faydalansın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaand12@ -- 4 Nisan 2018; 22:12:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Elinize sağlık güzel olmuş.

    Mikrofonlarından bahsetmemişsiniz, bence önemli bir kısım.

    Birde yabancı incelemelerin birinde alpha için şimdiye kadar çıkan müzik kalitesi düzgün olan ilk oyuncu kulaklığı deniyor sizce nasıl?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fubel

    Elinize sağlık güzel olmuş.

    Mikrofonlarından bahsetmemişsiniz, bence önemli bir kısım.

    Birde yabancı incelemelerin birinde alpha için şimdiye kadar çıkan müzik kalitesi düzgün olan ilk oyuncu kulaklığı deniyor sizce nasıl?

    Hocam diğer kulaklıkların mikrofonlarını deneme şansım olmadı maalesef :(



    Bazı philips o'neill ve Sony xb600 gibi modellerden çok daha başarılı bence. Hatta yerin dibine gömüyor diyebilirim. Ses netliği burn in ile beraber daha da belirginleşiyor. Ancak netlik iyi bir noktada, kulağı tırmalamıyor. Ama şunu söyleyeyim bundan sonra müziklerimi bu kulaklık ile dinleyeceğim orası kesin :)

    Edit: mikrofon kalitesi bence gayet iyi, gerçeğe yakın bir ses veriyor, ayrıca g230-430 dan daha iyi olmuş sağa sola oynatılabilmesi. Yani mikrofon konusunda kimse canını sıkmasın :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaand12@ -- 5 Nisan 2018; 7:56:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Elinize sağlık hocam.

    Açıkçası incelemeniz G633'e biraz daha sıcak bakmamı sağladı. Belki al-sat ile hiç uğraşmadan G633 ile devam edebilirim.
  • Hocam 633 sizi üzmez bence. Hayırlı olsun :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende yakın zamanda cloud alpha aldım. Daha önceden turtlebeach dpx21 kullanıyordum. Kulaklıla birlikte gelen earforce diye bir aparatı var sesi 5.1 dolby'e yükseltiyordu. Gayet harika ses veriyordu ancak cloud alpha'ya 400tl vermeme rağmen o kaliteyi yakalayamadım. Her yerden mükemmel olduğuna dair bir sürü şey söyleniyor ama aslında değil. idare eder seviye bir kulaklık diyebilirim. İlk tercihiniz bu kulaklık olmamalı. Benim tek avantajım turtlebeach'ten kalan 5.1 yükseltici aparatın hala bende duruyor olması. Onunla birlikte kullanınca tam verim alıyorum. Bu söylediklerim hem pc hemde ps4 için geçerli.
  • mozuk M kullanıcısına yanıt
    Aslında kısmen haklısınız hocam ama yine de bir burn in olmasını bekleyebilirsiniz aslında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaand12@ kullanıcısına yanıt
    Peki kulaklığın eksi yönlerinden bahsedebilir misiniz ? bu parayı hakeden bir kulaklık mı ? bide anladığım kadarıyla ses kalitesi cloud 2 den daha iyi doğru mu ?
  • Lynefaynel L kullanıcısına yanıt
    Aslında tek başına bir eksi yönü bence yok. İlla söyleyecek olursam, g633/933 e göre bariz bir şekilde daha küçük yastıkları var. Bu kulakları büyük olanlar için kötü bir özellik zira kenarlara değen kulaklar rahatsız edici olabilir.Parasını hakkediyor bence.

    Edit: evet ses kartsız olarak cloud 2 den daha başarılı buldum ben. Özellikle vurguladığım ses ayrımı çok daha başarılı bu modelde.. Ses kartlı olarak sadece oyun performansının 1 tık daha iyi olduğu söylenebilir belki ama ben çok fark etmedim oyunda.. Eğer dengeli değilde oyun ağırlıklı alınacaksa g633 yazılım desteği sayesinde daha mantıklı bir seçim olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaand12@ -- 22 Nisan 2018; 21:48:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhabalar,

    Kulaklık almayı düşünüyorum ve incelemeni de araştırma yaparken gördüm. Öncelikle bunun için eline sağlık. Düşündüğüm bir kaç kulaklık vardı aklımda bugün mediamarkt'a uğradım ve biraz olsun inceleme fırsatı buldum. İçlerinde kesinlikle HyperX modellerinin rahatlığı direk belli oluyor. İlk etapta düşündüğüm rakamlar 180 TL bandı idi ancak biraz daha çıkıp G430'a yönelmiştim. Bugünkü incelememden sonra Cloud 2 veya Cloud Alpha modellerinden birine kesin yöneleyim diye düşündüm metal tasarımlarından ve sesin 7.1 olmasından ötürü ancak Cloud Alpha'ya karar vermişken 7.1 desteğinin sadece ek satın alınan ses kartı ile verildiğini duyunca duraksadım açıkcası. Cloud 2'den daha iyi olduğunu söylemiş çoğu kişi ancak ses kartsızda 7.1 desteği olmayacak. O kadar para vermişken o desteğinde olması taraftarıydım ben ama şuan çok arada kaldım açıkcası. Sende Stinger dahil aralarında pek bir fark olmadığını yani metal kısımlar hariç söyleyince hiç uğraşmayıp stinger alıp işin içinden çıksam mı diye düşünmedim değil :)
    Fikir verebilirsen iyi olur valla. Müzikte dinlerim, oyunda oynarım. Oyundaki sesler benim için önemli ama 7.1 ile arasında öyle çok ahım şahım fark olmayacaksa Alpha alayım diyorum, olursa da Cloud 2'ye yöneleyim diyorum. Senin düşüncen nedir?

    Bir kaç yerde Corsair Void Pro'yuda önermişler o da benzer fiyatlarda var aslında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Woody WP -- 18 Mayıs 2018; 23:8:26 >




  • Eğer bütçeniz el veriyorsa, cloud stinger gayet iyi, dışarıda kullanacaksınız cloud 1-2-alpha alın, 7.1 in çok aman aman bir farkı yok, tamamen yazılımsal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaand12@ kullanıcısına yanıt
    Dışarıda pek kullanmam ancak youtube'da bir videoya denk geldim. Stinger ile Alpha mikrofon karşılaştırmasında bayağı fark vardı. Aslında hiç 4xx'li rakamlara çıkmak istemiyorum ama hem plastik aksam hem de bu mikrofon gibi detaylar yüzünden Alpha alacağım gibi duruyor.
  • Hocam şöyle söyliyim, Discord da konuştuğum her insan, kulaklığımı soruyor mikrofon yüzünden

    inanılmaz bir mikrofona sahip :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaand12@ -- 19 Mayıs 2018; 1:22:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaand12@ kullanıcısına yanıt
    Alpha'dan bahsediyoruz sanırım :)
    Aldığım ürünü kolay kolay bozmam biraz dikkatli kullanırım. Nerelerden nerelere geldik fiyat konusunda :) En kötü ihtimalle az bir zararla satarım sonuçta kaliteli ürün alıyorum diye diye o fiyatlara bakar oldum zaten çünkü müzik dinlemeyi severim bununda etkisi var. Bir de dediğim gibi sonuçta 200 de versek 400 de versek az bir miktar vermiyoruz ve yarın bir gün kırılmasını istemem. Logitech serisinde G430'da bu olay daha çok denk geldi gözüme. İçime sinen bir model Alpha oldu. 7.1 desteğine de artık yeni notebook alınca gaming olacağı için üstündeki çıkışlar yardımcı olacak diyelim.
  • Aynen hocam alpha dan bahsediyorum, sağlamlık konusunda ilk başlarda şüphelerim vardı. Ancak bana üstte yazdığım cloud 1-2 hariç hepsinden daha sağlam geldi. Neden hariç dedim zaten ikiside aynı neredeyse milimetrik farklar hariç. Hatta şöyle diyim gayet tok bir yapıda ve, g633/933 ten çooook daha sağlam bir yapıda diyebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaand12@ kullanıcısına yanıt
    Ben sağlamlık konusunda Stinger ve G430 için şüphelerim var demek istedim hocam. Yoksa cloud modelleri bugün baktığımda aşırı rahat ve gayet güzel kaliteli geldi açıkçası. Uygun fiyata bulabilirsem Alpha'ya yönelmiş durumdayım.
  • Güncel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, ben Cloud Alpha, G633, Arctis 5 arasında kaldım. Arctis 5 ve Cloud Alpha daha yeni modeller olduğu için aslında G633'ü elemiştim. Ama siz oyun için alınacaksa G633 daha iyi bir seçim olur diyorsunuz. Açıkçası Cloud Alpha'nın 7.1 olmaması beni biraz tedirgin etmiyor değil. Tamamen yazılımsal olduğunu biliyorum fakat insan o bütçelere çıkınca rakiplerindeki 7.1 desteğinden mahrum kalmak istemiyor. Fakat bir yandan Cloud Alpha'nın çift odalı sistemiyle sesleri diğer modellere göre bariz şekilde daha iyi ayırdığını duydum. Bu da CS GO gibi oyunlarda silah/patlama sesleriyle ayak seslerini belki daha iyi ayırabilir anlamına geliyor sanırım. 7.1 gerçekten sadece pazarlama stratejisiyse Cloud Alpha modeline yöneleceğim. Arctis 5 hakkında fikriniz var mı bilmiyorum ama sizce G633 ve Cloud Alpha arasında nasıl farklar var? Hangisi tercih edilmeli? Siz oyun oynuyorsanız ses kasarken vesaire nasıl tecrübeler edindiniz? Ses kasmak için sizce hangi model daha tercih edilebilir? Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın. :)




  • emreeogann E kullanıcısına yanıt
    Cs go da sesler tını olarak ayırt edilebilir seviyede olması lazım hocam, ancak verdiğiniz para az değil, belki de amazondan 500 tl civarına gerçek 7.1 li bir kulaklık bulabilirsiniz ancak şu anki aklım olsa karar veremezdim yine g633 ve cloud alpha ikiside çok başarılı kulaklıklar, hangisini alırsanız alın pişman olmazsınız ve arasındaki farklar bana göre aman aman değil hatta bazı yönlerde yok diyebilirim. Yani eğer 7.1 e önem veriyorsanız amazondan almanızı tavsiye ediyorum. Eğer yurt içinden alacaksanız kulak büyüklüğünüze göre alın, kulak kepçeleriniz büyükse g633, orta ve altı ise cloud alpha alın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.