Şimdi Ara

Designated Survivor Dizi İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün ki dizi incelemesi Designated Survivor üzerine olacak. Dizi 21 Eylül 2016 tarihinde ABC (ABD menşeli bir televizyon şirketi) kanalında gösterime girmiştir. 3. sezon gösterime girdiğinde yayın hakları Netflix tarafından satın alınmış ve tüm dünyada gösterime girmeye başlamıştır. Toplamda 3 sezon 53 bölüme sahip olan dizi başarılı senarist David Guggenheim tarafından yazılmıştır. Designated Survivor, Netflix tarafından hakları satın alındıktan sonra işler sarpa sardı. 7 Haziran 2019’da 3. sezon tanıtıldıktan sonra seri, Temmuz’da iptal edildi.

    Bana göre oldukça yerinde bir karar verildi çünkü artık dizide işlenebilecek konular doyum noktasına ulaşmıştı. Richard Klein, Ann Kindberg ve Tommy Burns’ın yapımcılığını üstlendiği dizi, ekranda kaldığı süre boyunca izleyicilerini tatmin etmeyi de başardı. Ayrıca M. David Mullen ve David A. Harp ikilisi yönetmen koltuğunda oldukça başarılı bir iş çıkardı. Yönetmen mantık hatalarına takılmadan keyifle 3 sezon izledim diyebilirim. Designated Survivor’ın konusu bakımından dahil olduğu kategoriler ise politik gerilim, politik drama ve komplo gerilimdir. İlaveten dizinin başrol oyuncusu Kiefer Sutherland’e (Tom Kirkman) Amerika Birleşik Devletleri başkanlığı oldukça yakışmış ve kendisi bu rolü eksiksiz kaldırmış.

    Atmosfer
    Designated Survivor atmosfer bakımından incelediğinde dahil olduğu kategorilerin etkisini taşımaktadır diyebilir. Gerilim, drama, komplo kategorilerine giren dizi, bunların ağırlığını taşıyor. Binaenaleyh, konular karanlık, gizemli bir atmosferde işleniyor. Fakat yönetmenlerimiz bu ağır atmosferin altından zorlanmadan kalkmışlar. Öyle ki dizi izleyici de her yaşanan olayda, ileriye dönük heyecan ve merak oluşturuyor. Bu köprüyü oluşturabildiklerinden dolayı kendilerini tebrik etmek gerekir.

    Designated Survivor her ne kadar kasvetli bir atmosfere sahip gibi görünse de… Senaryo da yapılan ufak dokunuşlar izleyicinin arada gülümsemesini, eğlenmesini, keyiflenmesini sağlıyor. Bundan dolayı izleyici, üst üste gelen olayları idrak etmekte zorluk çekmiyor. İlaveten dizinin sürekli gerilim tetiklemesinden de bu sayede yorulmuyoruz.

    Designated Survivor, ABD’nin Toronto ve Washington eyaletlerinde çekilmiş bir dizi. Yönetmenlerimiz senaryonun akışını sağlarken araya bu güzel iki şehrin detaylarını da eklemeyi ihmal etmemiş. Sık sık olmasa da bu şehirlere ait mimariye, kültürel ögelere rastlıyoruz. Bu detaylar, dizi de yaşanan olayların ağırlığını bir nebze olsun hafifletiyor. Ayrıca biz izleyicilerin, şehri yine bir nebze olsun tanımasını sağlıyor.

    Designated Survivor Oyuncuları
    Designated Survivor dizisinde rol alan oyuncular hakkında olumsuz bir kanıya varabilmek maalesef benim gözümde mümkün değil. İncelemeleri yazarken özellikle karakterleri canlandıran oyuncuların eksik yönlerini de bulmaya çalışıyorum. Ki, sizin seyir keyfinizi yükseltebileyim. Fakat, Designated Survivor oyuncuları rollerine ve metinlerine görünen o ki harika hazırlanmışlar. Sizi fazla tutmadan hemen karakterlere geçelim.

    Keifer Sutherland, Amerika Kongre Binası’na düzenlenen bir saldırı sonrası ABD başkanlığına çıkan Tom Kirkman karakterini canlandırıyor. Düzenlenen saldırı sonucu İmar ve İskan Bakanı olan Kirkman‘ın üstünde kimse kalmadığından dolayı başkanlık Kirkman’a kalıyor. 3. sezonun sonuna kadar başkanlık yapıyor ve sezonun sonunda 2. dönemine başlaması için başkanlığa seçiliyor. İlk zamanlarında tecrübesiz olan başkanımız, her yaşadığı olayda yavaş yavaş başkanlığı öğrenmektedir. Barışçıl ve iyi niyetli olan Kirkman aynı zamanda bir parti mensubu da değil. Binaenaleyh, ortak bir hükümet kurmak istemekte ve bunda da başarılı olup olamayacağını izlediğiniz zaman görmelisiniz. Kendisi çok babacan bir karakterdir. Rahatlıkla Kirkman’a ısınabilirsiniz.

    Natascha McElhone, ABD başkanı Kirkman’ın karısı, First Lady Alex Kirkman karakterini canlandırıyor. Yaşanan saldırı sonucunda kendisini başkanlık koltuğunda bulan kocasının en büyük destekçisi. First Lady olmadan önce EEOC adı verilen bir kurumda avukatlık yapıyordu. Kocası gibi o da barışçıl birisi. Olayları şiddetle çözme yanlısı değil. Fakat First Lady makamına bence yakışmayan bir karakter. Olayları eline yüzüne rahatlıkla bulaştırabildiğinden dolayı izlerken arada sizi çileden çıkartabilir. Designated Survivor dizisi için biraz can sıkıcı bir karakter.

    Diğer Önemli Oyuncular
    Adan Canto, ilk sezon özel kalem daha sonrasında Kimble Hookstraten’in danışmanı ve en sonunda da başkan yardımcılığı görevini üstlenen Aaron Shore rolünü canlandırıyor. Soğuk bir karakter ama Rhodes’a aşık. Bu hisleri karşılıklı olmasına rağmen Shore, bana dizi boyunca bakışlarından, davranışlarından vb. envayi çeşit özelliklerinden dolayı bir türlü güven veremedi. Belki de bu benden kaynaklanıyordur. Ama gözümde sinsi bir yılandır kendileri. En iyisi izleyip buna siz karar verin ve yorumlarda nasıl düşündüğünüzü açıklayın.

    Güzel ve genç oyuncu Italia Ricci, Kirkman’ın başkanlık kampanyasının sözcüsü Emily Rhodes karakterini canlandırıyor. Tom Kirkman’ın İmar ve İskan Bakanı pozisyonunda beri onunla çalışıyor. İlk sezon, Kirkman başkanlık koltuğuna oturduktan sonra ilk önce özel danışman olarak atandı. Daha sonrasında Shore özel kalemlik mertebesinden istifa edince yerini aldı. Bir süre böyle devam eden Rhodes bir süre sonra tekrar özel danışman olarak atandı. Tatlı, iyimser ve bir o kadarda zeki, sadık bir karakter. Mükemmel diyebilirim. Kirkman, Rhodes olmadan ne yapardı bilemiyorum. Designated Survivor dizisinde olması yerli yerinde bir karar.

    Ve Maggie Q, bir başka deyişle Hannah Wells. Maggie Q, Designated Survivor dizisinde CIA ajanı olan Hannah Wells karakterini canlandırmaktadır. Kongre Binası’na düzenlenen saldırıyı çözmeye çalışan Wells, Kirkman’ın onun bu faaliyetlerini fark edip, özel yetkiler tanımış başarılı bir ajan. Dizinin son sezonuna kadar birçok olayı ve davayı çözmüştür. Hırslı ve bu detayı vermek istemiyorum ama öyle… Oldukça güzel bir karakter 🙂 Neyse. Toparlamak gerekirse ince zekası problemleri daha kolay çözmesini sağlıyor. Hızlı bir şekilde problemi analiz edip sonuca varılmasını sağlıyor. Sanırım Kirkman’ın yıllar boyunca Wells’i neden yanında tuttuğunu bu ifade açıklıyor.

    Designated Survivor Konusu

    Designated Survivor Dizisinin Konusu: Ulusa sesleniş gününde Amerika Kongre Binasında eşi görülmemiş bir patlama olur. Birkaç kişi hariç tüm devlet yetkilileri ölmüştür. Yetki sıralamasına göre de geriye bir tek İmar ve İskan Bakanı Tom Kirkman kalmıştır. Başkanlık görevi Kirkman’a kalmıştır ve hiç hazır olmadığı, beklemediği bir anda kendini başkanlık koltuğunda bulmuştur. Kirkman’ın görevi Amerikan halkının aklından bu trajediyi olduğunca temizlemek, güveni ve diğer çalışmayı durdurmuş tüm devlet organlarını faal hale getirmektir.

    Kaynak: https://www.filmhalisi.com
    Direkt Link: https://www.filmhalisi.com/designated-survivor-netflix-dizi-incelemesi/







  • 2 sezon 7 bölüm ,rezil bir bölüm olduğu için seslendirmeci bulamamışlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.