Şimdi Ara

Derya Unutmaz : 'AŞI SERTİFİKANIZ OLMADAN SEYEHAT EDEMEYECEKSİNİZ' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • nucro kullanıcısına yanıt
    istatistiksel bağlantının ne olduğunu bilmediğinden sana açıklayabileceğim bir durum yok burada. Komplo teorilerine inanmakla gerizekalılık arasında istatistiksel bağlantı oluşturacak istatistiği toplamak mümkündür mesela, ama bu komplo teorilerine inanan herkesin gerizekalı olduğu anlamına gelmez. Geldiğini söyleyen birileri varsa (istatistiki veri temelinde yani) amacı bir durumu keşfetmek değil argümanını doğrulamaktır. İstatistiki bağlantı kurulduktan sonra empirik veri toplanır ve gerçekten bilimle iştigal eden insanlar için bir şeyi senin burada yaptığın şekilde iddia edebilmenin tek yolu budur.

    Bazı istisnai durumlar vardır, bu durumlar istatistiki veri o kadar uzun zamandır aynıdır ve o kadar fazladır ki teknik olarak x-y'ye sebep oluyor diyememekle beraber öyle olduğu bilinir. Böyle durumlarda "x, y'nin ortaya çıkma ihtimalini artırıyor" denir ve yüzdeler ortaya konur. Buna en iyi örnek akciğer kanseri ve sigaradır.

    Aşılar otizm yapıyor olabilir, ama aynı zamanda mesela fazla patates tüketmek insanları kuşa dönüştürüyor da olabilir. Kongo'da günde 8 kilo patates yiyen adam kuşa dönüşmüş gibi 8-10 haber çıksa mesela al sana istatistiki veri.

    Bu yazdıklarım sana yönelik gibi düşünme, bu konu özel mesajda falan dönüyor olsa tamam kardeş iyi günler deyip gider devemle ilgilenirdim, yeterince uğraşınca hendek atlayabiliyorlarmış duyduğuma göre. Ben bunları konuyu okuyan başka insanlar için yazıyorum.

    Başka insanlar: komplo teorileri üzerinizde çevrenizdeki insanlardan daha geniş bir dünya görüşünüz olduğu izlenimi uyandırdığından tatlıdır, diğer ot gibi yaşayan insanlar gibi değilsinizdir çünkü illumunati israyıl falan diye bir şeyler anlatırken, ama işin gerçeği şu ki bu doğru değildir.




  • Akordiyon kullanıcısına yanıt
    Kardeş "araştırma" kelimesinden senin anladığın şeyle benim anladığım şeyin birbirinden çok farklı olduğu aşikar.

    Bu arada imzandaki "korona aslında zatürre sizi kandırıyorlar" ifadesine cevap vermek ihtiyacı hissediyorum: ağır covid-19 enfeksiyonu geçirmiş birinin ciğer röntgenine baktığın zaman zatürreyle belirli benzerlikleri olmakla beraber çok, çok çok farklı seyreden bir hastalık olduğunu anlayabilirsin. Bunu corona geçirmemiş (geçirdiysem de farkında değilim) ama tam 4 kez zatürre geçirmiş biri olarak söylüyorum.
  • nucro kullanıcısına yanıt
    yanlışlamak kelimesi akademide kullanılıyor yıllardır.

    Bahsettiğin arkadaşın bir görüşü yok. Bir konuda görüş sahibi olabilmek için bilgi sahibi olman gerekir.
  • Mesajlara bak alüminyum. Siz maske takmak istemiyorsunuz, aşı olmak istemiyorsunuz. Her şeye karşısınız. Bu şekilde davranmaya devam ederseniz evdeki hapis hayatınız hiç bitmez, haberiniz olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    nasıl anlayabilirmişsin onu ? zatüre zaten genel bir ifade, akciğer iltihabı anlamına geliyor. covid 19 da, zatüreye sebep olan bir hastalıktır. zatüreden farklıdır diyemezsiniz. kovid19 viral bir zatüre hastalığıdır. zatüreye sebep olan en bilinir virüs ise influenzadır. influenza da bulaşıcıdır. yılda 650 bin kişi bu sebepten vefat etmektedir.
    bir korona testinin pozitif çıkması kişide başka bir virüs bulunmadığını göstermez. veya sadece bir bt görüntüsü de kişinin korona olduğunun kesin kanıtı değildir.
  • Akordiyon kullanıcısına yanıt
    Bir korona testinin pozitif çıkması başka bir virüs olmadığını gösterir veya corona sadece akciğer grafisi veya CT veya MRI ile teşhis edilebilir diye bir şey söylemedim.

    Covid-19 ağır seyrettiğinde akciğerde çok ciddi kalıcı tahribat yapıyor. O iyileşen ağır hastalar var ya, onların artık ciğerlerinin %bilmemkaçı yok ve kalan kısımları da en iyi ihtimalle koruyucu epitelden mahrum. Pek uzun yaşayabileceklerini zannetmiyorum. Burada esas tahribatı insanın kendi bağışıklık sistemi yapıyor. Tedavi de muhtemelen kimyevi koma + immunosüppresyon şeklinde şu an. Zatürre'den iyileştiğinde çoğu durumda geriye kalıcı bir hasar kalmıyor.
    https://radiologyassistant.nl/chest/covid-19/covid19-imaging-findings bir şey anlayacağını zannetmiyorum ama şurada bakabilirsin. https://www.youtube.com/watch?v=u7pvq0eIIaY şunda da eleman anlatıyor neyin ne olduğunu ama her iki link de doktorlara yönelik.




  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    o iyileşen ağır hastaların yaşadığı zorlukların ve aldığı hasarların hepsi influenza pnömonileri için de geçerli. söylediğin hiç bir hastalık etkisinin influenza zatürelerinden bir farkı yok.
    o videonun da altına yazmışlar ama cevap verilmemiş. bu görüntüler aynı zamanda normal zatüre görüntüleridir. ve covid19 a özel bir bt görüntüsü bulunmuyor dünyada.
    senin sitede de yazıyor "CT has a higher sensitivity but lower specificity". yani sars cov2 ye karşı özgüllüğü küçük. yani bir zatüre tanısı koyabilirsin bununla ama sarscov virüsü mü değilmi bilemezsin.
    sitede pcr testi bunu bilir diyor. ama araştırdığın zaman onun da özgül olmadığını görüyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akordiyon -- 13 Eylül 2020; 14:22:34 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akordiyon

    yurtdışına gitmekten bahsetmiyoruz, bana yarın kendi ülkemde hes uygulamasının devam etmeyeceğini garanti edebilirmisiniz?
    hes uygulamasının aşı sertifikasıyla ilişkilendirilmeyeceğini garanti edebilir misiniz?

    TV yi bilgi kaynağı olarak kullanmak yerine araştırmayı tercih ederseniz, korona ve zatürre ilişkisini anlayabilirsiniz,
    çünkü tv bugün birçok gerçeği gizlemektedir.


    DSÖ ONAYLI AŞILAR ?
    DSÖ nün en önemli paydaşlarından olan bill&melinda gates vakfının kurucusu bill gates'in bu 'DSÖ onaylı' korona aşılarıyla ilgili neler söylediğine bir göz atalım :
    "Bugünlerde en çok sorulan sorulardan biri, dünyanın koronavirüs pandemisinden önceki Aralık ayındaki durumlara ne zaman geri dönebileceği. Cevabım her zaman aynı: COVID-19'u tedavi etmek için neredeyse mükemmel bir ilaca sahip olduğumuzda veya gezegendeki hemen hemen herkes koronavirüse karşı aşılandığında. İlkinin yakın zamanda gerçekleşmesi pek olası değil...Geriye aşı kalıyor. "
    "Umudum, 18 ay sonra sahip olduğumuz aşının mümkün olduğunca “mükemmel” e yakın olması. Bu olduktan sonra, COVID-19 aşısının rutin yenidoğan aşılama programının bir parçası olmasını bekliyorum. "
    https://www.gatesnotes.com/Health/What-you-need-to-know-about-the-COVID-19-vaccine
    DSÖ' nün hangi tahmini tutmuş da bu tutacak yahu. Amma ciddiye alıyorsunuz.

    DSÖ domuz gribi aşısını deli gibi pazarladığı dönem, başkanına ''siz ne zaman yaptırdınız?'' diye sorulduğunda aşı vurmak çok nitelikli bir iş gibi ''yer bulamadım.'' cevabı verdi.

    4 damar değişecek by-pass ameliyatından bahsediyoruz sanki de yer bulamamış.

    DSÖ ilk çıktığında ''önemli değil, insandan insana bulaşmıyor.'' diyerek yalan bilgi salladıktan sonra doğruyu hiçbir zaman söylememe yemininden kaynaklı şimdi de ''hiç bitmeyecek, başka salgın çıkacak.'' yalanları ile devam ediyor.

    20. yüzyıldan beri çıkan salgınlar en geç 2 yıl içinde bitti. Aşısız biten de var. İlaçsız biten de var. Aşı olmadan bitmez tezinin argümanı yok. DSÖ Başkanı olması sadece ''Argumentum to authority'' safsatasından ibarettir.

    ''Başka salgınlar çıkacak'' bu tezin argümanı da yok. Nedir bu teze kaynak?




  • hocam dsö tamamen satılmış bir örgüt, hiç bir işlevi yok aslında, ülkemizde oldukça ciddiye alınıyor. hatta yakın zamanda istanbula bir ofisi açıldı.
    para güdümlü hareket ediyor, bilimsel bir işlevi de yok. pazarlama yapıyor sadece dediğiniz gibi. hiç bir argümanları yok.
    ama bu sefer kısa süre içinde bu aşılarla özgürlüklerimizi 2 kat daha kısıtlayacaklar gibi duruyor.
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    Hala kendince bilim konuşmaya çalışıyorsun yok X-Y yok istatistik...

    Mart 2020’de Alaska üniversitesinin resmi açıklmayı çürüttükleri ( NIST’in modellemesindeki hataları ( nelerin modellenmediğini) içeren 125 sayfalık rapor burada:https://files.wtc7report.org/file/public-download/A-Structural-Reevaluation-of-the-Collapse-of-World-Trade-Center-7-March2020.pdf

    Dediğim gibi sen daha WTC7'yi duymadın ki binlerce bilim adamının açıklamasını duyacaksın.



    Verdiğim bilimsel çalışmaya bile bakmayacaksın, bu çalışma neden TV'de şurda burda yok merak bile etmeyeceksin. Çünkü sorunun şunlar: ikiyüzlülük ve rahatçılık.

    1 : TV'de duyduğunun dışındakilere inanmamayı alışkanlık edinmişsin bu sana rahat geliyor

    2 : Neymiş, "yanlışlamak kelimesini akademide kullanıyormuş" sözde Türkçe konusunda duyarlı gözüküp uyarı yaptığın mesajda uydurulmuş kelime kullanıyorsun sonra da akedemi kullanıyormuş diye savunmaya çalışıyorsun :) Bizim akedemide de "toplantı set edelim" kullanılıyor istersen bunu da Türkçemize kat ne dersin?




  • Aşı çıkar inşallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nucro kullanıcısına yanıt
    kardeş tercümanım ben. Kelimeler ihtiyaç durumunda çevrilir, ithal edilir veya uydurulur. İhtiyaç yerine gereksinim saçmalığının uydurulması gibi değildir yanlışlamak kelimesi mesela. To disprove diye bir fiil var mesela ingilizcede, bunun tek kelimelik bir türkçe karşılığı yoktu önceden. Artık var.

    Ben sana 9/11 bir amerikan komplosu değildir demiyorum, bunun bir komplo olduğunu iddia edecek objektif verim yok diyorum. Elimde objektif veri olmadan da ota boka komplo diyecek kadar boş bir insan değilim. Verdiğin bilimsel çalışmaya göz attım ama tabi ki tamamını okumadım. Ta en başından binanın çöküş biçiminde ciddi bir sıkıntı olduğunu kendim de görebilmiştim (inşaat mühendisi falan değilim ama fizik bilirim ben, epey bilirim). Lakin bunun bir komplo olduğunu iddia etmemin kimseye bir faydası olmadığının farkındayım ben. Mevzu oralarda değil.

    Bu arada son 15 senedir falan TV'de seyrettiğim tek bir şey oldu o da Müge Anlı <3. TV seyretmiyorum kardeş ben.




  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    Çürütmek desek?

    Neyse: sana tavsiyem şu 9/11 geri kaldı ama şu anda içinde yaşadığımız şeyi anlama şansın var, lütfen şunu seyret :https://freedomplatform.tv/plandemic-indoctornation-world-premiere/

    İngilizcen var nasıl olsa.
  • nucro kullanıcısına yanıt
    tam karşılamıyor. Çürütmek kurulu bir şey için kullanılır. Kurulu olmayan bir şeyin zaten olmadığını ispatlamak için çürütmekten başka bir şeye ihtiyaç var. Bunları düşünüyoruz kardeş işimiz bu.
  • Off keşke ya. Seyahat yüzünden bu illet geldi bu ülkeye.

    Şuan bütün dünya aynanda uçuşları kesip sınırları kapatsa sadece 21 gün.

    Bütün dünya da sokağa çıkma yasağı olsa ama asker sokakta olacak sıfır taviz. Hastane vet bakkala izin olcak.

    Dünya dan silinir gider pandemi. 3 hafta ekonomik kayıp şu 3 sene gelecek zamandan çok daha az olur.

    Yapılacak şey belli.

    5 dolara 30dk da sonuç veren yüzde 95 doğrulukta test kitleri çıktı.

    Bundan her uçuşa zorunlu yapacaksın.

    Ayrıca restoran kafe girişinde 30dk bekleme olcak dışarıda, test olacaksın. Karekod olcak senin e nabıza tutacaksın. Sonucun devlete de gidecek direk.

    Şimdi 6dk da bu sonucu verdiği iddia edilen yerli test bile var.

    Bu işin çözümü test ve önlem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Immunity passport" terimi daha pandemi ilan edildiği zaman ortalarda dolaşmaya başlamıştı. Ve evet, ilk bahsedenlerden birisi CNN röportajında Bill Gates di. Baba dünyadaki herkesi aşılamaya kararlı.

    Nasıl 9/11'den sonra "War on Terror" adı altında bir takım güvenlik protokolleri uygulamaya konuldu ve "İslam Terörü" ortalarda olmamasına rağmen asla geri çekilmedi, Virüslere karşı açılan bu savaş neticesinde gelecek olan yeni "güvenlik önlemleri" de tabi ki de bu pandemi bittikten sonra sıkılaşarak devam edecek.
  • teknoCat kullanıcısına yanıt
    İsveç'te , Norçveç'te Danimarka'da, Finlandiya'da Nisan'dan sonra okullar yavaş yavaş açıldı. Maske takma oranı %5 ile %10 arasında. Adamlar metroda bile maske takmıyor artık. Neden, çünkü bu virüse aldıkları önlemler abartılı değildi. Çünkü biliyorlar ki her yıl zaten gripten 650 bin kişi ölüyor.

    Eğer, abartılı önlemleri kabul ederseniz bu krizi tasarlayanlar ve korku pompasına devam edenlerin istediklerini kabul edersiniz demektir. Ve emin ol istedikleri şey sadece herkese test değil esas amaçları herkese AŞI.



    quote:

    5 dolara 30dk da sonuç veren yüzde 95 doğrulukta test kitleri çıktı.

    Bundan her uçuşa zorunlu yapacaksın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nucro

    İsveç'te , Norçveç'te Danimarka'da, Finlandiya'da Nisan'dan sonra okullar yavaş yavaş açıldı. Maske takma oranı %5 ile %10 arasında. Adamlar metroda bile maske takmıyor artık. Neden, çünkü bu virüse aldıkları önlemler abartılı değildi. Çünkü biliyorlar ki her yıl zaten gripten 650 bin kişi ölüyor.

    Eğer, abartılı önlemleri kabul ederseniz bu krizi tasarlayanlar ve korku pompasına devam edenlerin istediklerini kabul edersiniz demektir. Ve emin ol istedikleri şey sadece herkese test değil esas amaçları herkese AŞI.



    quote:

    5 dolara 30dk da sonuç veren yüzde 95 doğrulukta test kitleri çıktı.

    Bundan her uçuşa zorunlu yapacaksın.
    Herkese aşı mı jfjsjsjs

    Dostum dünyada böyle bir aşı üretimi yok çok cahilsin sen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam burada otizm aşağı otizm yukarı konuşmuzsunuz ama o kadar Bill Gates diyip ID2020'den bahsetmemeniz garibime gitti. İma ettiğiniz thimerosal zehirlenmesi teorisi kanıtlansa bile artık civa kullanılmıyor aşılarda diye biliyorum. Bu biraz 5g bizi kanser edecek, 4. gözümüz çıkacak diye ortalıkta gezip Snowden kim bilmemeye benziyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • teknoCat kullanıcısına yanıt
    Cahil olan Gates'in dediklerine kulak vermemiş olandır. Yıllardır virüs gelecek diyordu geldi. Adam boşuna o kadar aşı yatırımı yapmadı cahil arkadaşım...

    DSÖ'yü yöneten dünya zengini öyle buyurdu DSÖ farklı bişi mi söyleyecek. Hala dünyanın nereye gittiğini anlamyan arkadaşım benim..



    Derya Unutmaz : "AŞI SERTİFİKANIZ OLMADAN SEYEHAT EDEMEYECEKSİNİZ"




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.