< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Bildirim
Gerçekten bir dert mi dinlemek istiyorsunuz?
Gerçekten okumak isteyen arkadaşlara; Buyrun anlatıyorum... 26 yaşındayım, foruma 2006 yılında kayıt oldum. O zamanlar daha ergendim ve hayatın bana neler katacağını bilmiyordum. Daha lisedeyken okulu bıraktım ve çalışmaya başladım. Neden diye sormayın... Üniversite okumak bana boş ve anlamsız geldi. Hala daha öyle geliyor. Nedeni ise üniversite okumanın boş olması değil, bu ülkede üni okumanın boş olduğunu düşünmemden kaynaklı. Yurt dışında okuma gibi bir hayalim vardı fakat madddi sebeplerden dolayı ne yazık ki olmadı. Dolayısı ile okumadım ve iş hayatına o gencecik yaşta atıldım. Şu an ise bilindik bir büyük markalı bir fabrika da vardiyalı olarak çalışıyor olmam benim için başlı başına bir pişmanlık. Ülkede iş yok, kriz var, bunlar doğru olabilir. Ama inanın bana fabrikada çalışmak, üstüne üstlük işçi statüsünde çalışmak + üstüne bir de yetmezmiş gibi vardiyalı olarak çalışmak, beyaz yaka çalışanlarının aksine sinir bozucu ve stresli bir iştir.3-5k aylık gelirim var fakat mutsuzum. Bir kere vardiyalı çalışıyorsunuzdur, bir haftanız bir haftanızı tutmaz. Her hafta vardiyanız değişir ve hayatınızı ona göre ayarlamak zorunda kalırsınız. Hafta sonları düğün olur gidemezsiniz, çünkü 16:00 - 24:00 vardiyasında çalışıyorsunuzdur. Sabah bir işiniz olur gidemezsiniz çünkü 08:00 - 16:00 vardiyasında çalışıyorsunuzdur. Acil bir izine ihtiyacınız olur, çıkamazsınız.. Çünkü yerinize bakacak adam yoktur ve izin almanız gereklidir. İzin istersiniz vermezler çünkü adam yok derler... Rapor alırsınız, çok rapor alıyorsun derler ve sene sonunda performansta düşük alırsınız ve bu alacağınız %'lik maaş zammına yansır ve düşük alırsınız. Arkdaşlarınız tatile ya da herhangi bir eğlenceye çağırır gidemezsiniz çünkü vardiyanız uymaz ya da izin alamazsınız... Hele hele yurt dışında bir kız arkadaşınız varsa ve sürekli yanınza gelmek istiyor fakat işiniz yüzünden gelemiyorsa ve siz onu gerçekten çok özlüyorsanız hayat gerçekten çok çekilmez bir hal almaya başlar.Aileniz size sürekli işin var oğlum şükür et, otur oturduğun yerde diyorsa ve siz buna kucak açmıyorsanız işte sizde benim olduğum yerdesinizdir demektir. Dolayısı ile kendinize ve ülkeye lanet okursunuz ve bir çıkış yolu ararsınız. İşte o vakit ne yapıp edip ülkeden ve binbir türlü saçmalıktan kurtulmaya hatta ve hatta sevdiklerinizi ve dostlarınızı arkada bırakıp, ülkeyi terk etmeye karar kılarsınız. Ve bulursunuz arkadaşlar... Çünkü ben çıkış yolumu buldum. 2 aydır farklı bir iş yapıyorum ve işler şu anlık iyi gidiyor. Öncelikli hedefim ülkeden defolup gitmek, çünkü artık bu ülkeye muhtaç değilim ve paramı dolar ile kazanıyorum. En azından kendime ek gelir olarak döviz yapıyorum. Şu an için ilk hedefim Amerika'ya yatırımcı vizesi ile gitmek ve orada kendime yeni bir hayat kurmak. Fakat bunun için yeteri kadar sermaye ve azim gerektirdiğini sizlere hatırlatmak isterim. Umarım her şey istediğiniz gibi olur ve hayatınızda olmak istediğiniz bir noktaya ulaşırsınız. Okuyan okumayan herkese teşekkürler, hayatta başarılar. |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |