Merhaba arkadaşlar. Bu sene lise son sınıfa geçtim. Sözel bölümdeyim. Sorum başlıktaki gibi dershaneye gitmeden sınav kazanılırmı? Benim düşüncem ekol hoca + ttnet vitamin videoları ve ders kitaplarıyla dershaneye gitmeden kazanabilirmiyiz üniversite. Sizin düşünceleriniz nelerdir ? Ve önerebileceğiniz bir yol varmı ?
not:Maddi durumda biraz sıkıntılar var onun içinde gitmek istemiyorum.
kazanabilirsin tabi ki kardeşim.dershanenin en büyük faydası disiplin sağlaması.seni düzene sokması.düzenli çalışmanı sağlaması.sende düzenli çalışırsan neden olmasın.
tabiki.
Kırtasiyelerde satılan bir sürü deneme var. Konuları düzenli bir şekilde tamamlayıp onları da çözersen iyi bir yere girebilrsin bile.
Sözelde zaten herşey ezber.Öyle anlatılacak bişi yok alıp ezberliyon
Ama evde çalışanlar genellikle salıyor Hergün 3-4 saat çalışmanı öneririm
Dershaneye gitmeden kazanılamaz diye birşey yok zaten sözel olduğun için daha rahat diye düşünüyorum.. Bende seninle aynı sene ÖSS'ye giricem eğer programlı ve farklı kaynaklardan bol bol test çözersen sorun olmaz.
dershaneye gitmeden tıp kazananı biliyorum düzenli çalışmayla neden olmasın
bu seneki sözel sınavına girdim , en zorlucak ders sanırım felsefe olucaktır seni. onun dışında şuanki halim tarih :35net coğ:16net felsefe :20net dediğim gibi evde çalıştım.
kazanılır tabi sorularını sorabileceğin bir etüt merkezine yazılabilirsin sadece haftada 3 gün 2 şer saat sorularını sorarsın .Şu anda piyasada oldukça iyi soru bankaları ve konu anlatımlı kitaplar var ve internet sözel konularda iyi bir kaynak.Düzenli çalışmak önemlidir .
sözelsen bence gitmene gerek bile yok
Evet. Sayısal, eşit ağırlık, sözel, dil ne olursa olsun kazanılır...
Yapamadığın soruları kime soracaksın ? Ders alman gerekmese bile etüt gerekli, zor. Gerçekçi olmak lazım.
Eğer disiplinli birisiysen yapamayacağın iş yok. Düzenli bir şekilde çalışırsan çok rahat kazanırsın. Ama disiplinsiz birisiysen ve düzenli çalışamıyorsan zorlanırsın. Videolu anlatımlar baya işini görecektir.
Zor bence
Tanıdığım biri var düz liseden dershanesiz üniversite kazandı ama hangi bölümdü tam hatırlamıyorum
YGS konularını uzun süredir görmediğin için zorlanabilirsin. Onun dışında olur tabii niye olmasın.